Eftersom många undrar..

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 18:18:53 | I kategori: The life of Sandra


Det är väldigt många som undrar varför jag ska sälja Prince och det är väl lika bra att jag klargör det för alla.



Anledning till att vi planerar att sälja Prince är flera saker, bland annat att jag blir Young Rider till det här året och mästerskapen går i 150, vilket jag tror att Prince inte riktigt räcker till för. Det är klart att vi kan komma runt en 150, men om man ska kunna hänga med i hetluften måste man även kunna vinna 150. Vilket jag är tveksam till att jag och Prince skulle klara av. Jag vet att jag redan har en häst i dem klasserna, men man är väldigt sårbar om det skulle hända Mirantos någonting. Då kommer jag vara tvungen att börja om från början med en ny häst. Men Prince har varit en exemplarisk juniorhäst åt mig och gett mig massor av rutin, och för att vara ärlig mot mig och hästen har jag bestämt mig för att sälja. Hellre att han får gå till till exempel en ny junior och göra det han är bäst på än att jag ska pressa honom upp i större klasser, som förmodligen är lite över hans förmåga. För han kommer garanterat försöka, han gör verkligen allt för att göra mig till lags. Den andra anledning är att jag efter gymnasiet planerar att söka ett hästjobb och flytta. Antalet jobb kommer antagligen begränsas när jag måste ha med mig två hästar. Så då måste jag ju sälja en häst och man vet ju aldrig hur lång tid det tar att sälja..

Dessutom måste jag vara lite ego. Jag satsar verkligen på det här och då måste jag kunna släppa hästar och gå vidare. Prince är min framtid i pengar och om jag någon gång ska kunna köpa en ny häst, så måste jag helt enkelt sälja honom. Han kommer ju förmodligen inte vara mer värd om 3 år. Men hade jag varit ekonomiskt oberoende så hade jag helt klart behållt honom som min speedhäst i lite lägre klasser och köpt en till häst med mer kapacitet, och haft tre hästar. Prince är ju verkligen min rosettplockare, nästan alltid felfri och tar nästan alltid pris. Det är ju han som har sett till att tävlingarna gått runt ekonomiskt. Så det kommer bli jättejobbigt, jag kommer grina hjärtat ur mig. Men det är dags att gå vidare..

/ SJacobsson

Kommentarer
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

Det låter klokt. Jag vill ha nya mål hela tiden och har man nått målen och inte kommer längre så är det inte lika kul längre. Då kan någon annan lika gärna få glädja sig. :)

2011-01-10 @ 19:27:01
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Sigrid

Tycker du gör helt rätt. Det är ju genomtänkt och smart på alla sätt. Sen att det är +¤&"#¤ svårt att sälja är ju en annan sak... :(

2011-01-10 @ 19:38:51
URL: http://sosigog.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Det är tråkigt, men du har ju rätt, du ska ju inte pressa honom för mycket. han är en väldigt fin häst och ni passar ihop iaf :)

2011-01-10 @ 21:34:39
URL: http://enenkelsak.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Det är väl alldeles superklokt och smart genomtänkt? Inte lätt, men klokt!

2011-01-11 @ 11:49:29
URL: http://yasminesriddagbok.wordpress.com
Postat av: Anna

"Jag vet att jag redan har en häst i dem klasserna, men man är väldigt sårbar om det skulle hända Mirantos någonting. Då kommer jag vara tvungen att börja om från början med en ny häst. "



De där förstår jag inte riktigt, där menar du väl att de skulle vara bättre med två hästar? Hänger inte med (A)



Älskar ding blogg!!!!

2011-01-11 @ 17:59:17
Postat av: Charlotte

Hm, undrar lite samma som Anna. Först får jag för mig att du ska köpa en ny häst som kan gå 150 lättare, men sen låter det som att du bara ska ha en häst...? :)

2011-01-12 @ 23:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0