Unexpected Surprise

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 17:49:35 | I kategori: Tidigare hästar


Jag har en kategori där jag skriver om mina tidigare hästar, så jag tänkte fortsätta på den nu. Ni kan läsa om min första häst här!


I mina ägor från 2006-2010

Min första häst var alltså en storhäst. Året efter köpte vi en D-ponny, Unexpected Surprise. Jag vet, lite bakvänt. Man brukar ju faktiskt börja med en ponny :) Det var inte alls planerat. Jag hade väl någon liten önskedröm om en rolig ponnytid, jag var ju trots allt bara 14 år, men tanken var inte alls att vi skulle köpa någon ponny.

Jag hade praktik i ett försäljningsstall och de fick in "Suppan", hon var fin att titta på men galen att rida. Så jag såg min chans att få en liten ponnytid ändå ;) Vi köpte henne superbilligt och planen var att utbilda för att sälja efter 6-12 månader. Ponnyn hade inga papper. Hon hade alltså inget namn, ingen säkrad bakgrund eller en säkerställd ålder. Enligt uppgift kom hon från ett försäljningsstall i Belgien där hon hade "löshoppat hinderstöden ut" och var 6 år.

Vi tog hem henne, gav henne ett namn och kollade upp henne ordentligt av en veterinär. Hästen var smal, omusklad och hade hemska tänder och det visade sig även att åldern inte riktigt stämde heller. Hon var antagligen 4-5 år enligt tänderna (enligt två olika veterinärer). Sen började proceduren med att få alla papper i ordning. Ponnyn skulle få ett pass (för det krävdes även en signalementsbeskrvning), chippas, försäkras, slutmätas, grundvaccineras och såsmånigom också lösa licens.




I början var Suppan låååångt ifrån ridbar. Så fort man satte foten i stigbygeln för att sitta upp så reste hos sig. Bromsen och styrningen fungerade sådär. Hon stod helt enkelt mest på bakbenen :) Men i hoppningen var hon klockren! Så här i efterhand har det gått upp för mig att hon förmodligen inte ens var inriden, därav hennes beteende. Men jag fick ordning på henne och fick ponnyn som jag aldrig någonsin trodde skulle gå på tygeln att vinna en dressyrtävling :) Vi hann också starta LB i hoppning. Så ett år efter att jag hade köpt henne åkte hon ut på annons för betydligt mer pengar än vad vi köpte henne för. Vi fick köpare på en gång, men på veterinärbesiktningen hittade vi en lös benbit på röntgen.

Någon månad efter opererades benbiten bort. Jag satte igång henne och lämnade därefter ut henne på foder till Carro i Norrtälje. Förra sommaren (2010) kunde Carro tyvärr inte ha Suppan kvar och vi sålde henne då till en familj i Heby som tävlar henne i både hoppning och dressyr.





Det blev alltså inte alls som planerat. Planen var att jag skulle ha ponnyn kvar i max ett år, men istället blev hon kvar i mina ägor i fyra år. Jag tjänade inte heller så mycket som jag hade tänkt på ponnyn då hon kostade oss mycket när det gällde att få ordning på alla papper och när vi dessutom behövde kosta på en operation som inte försäkrningen täckte. Hon var en chansning, som gick sådääär tack vare benbiten. Men sånt är livet, haha!

Fortsättning följer...!

/SJacobsson

Kommentarer
Postat av: Sara

Hejsan! Läste på Kristinas blogg att din häst Little Prince var till salu. Han verkar vara en väldigt fin och ridbar häst! Jag och min tvilling syster håller på att växa ur (framförallt bli för gamla för att tävla, då vi fyller 18 nästa år) våran älskade D-ponny. Därför skulle vi behöva en storhäst som jag kan träna och tävla, då min syster endast satsar på träning hemma. Har kollat på lite filmer och sånt, å som sagt, hans ser väldigt fin ut. Tänkte höra lite om vilket pris du hade tänkt och sånt? :)

Kram

2011-07-11 @ 18:12:34
URL: http://sarazblogg.blogg.se/
Postat av: Jennie - Team DressyrHoppet

Härligt att ni hittade ett hem åt henne, jag är en av dem som provred henne. :)

2011-07-11 @ 21:25:49
URL: http://teamdressyrhoppet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0