Att rida utan väst

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 21:24:03 | I kategori: Funderingar


Det bästa med att lämna juniortiden måste jag nog säga är att man slipper tävla med säkerhetsväst! Så otroligt skönt! Och dessutom tycker jag att det är mycket snyggare att utan :) Vad tycker ni?


Hejdå klumpvästen!

/ SJacobsson

Kommentarer
Postat av: Micke

Billig livförsäkring med väst, men ja, mkt snyggare å skönare!

2011-03-23 @ 21:33:12
URL: http://ridingartdeco.blogg.se/
Postat av: Martina

Mycket snyggare utan!:)

2011-03-23 @ 21:51:21
URL: http://mzedendahl.blogg.se/
Postat av: Amanda

bara 3 år kvar med västen för mig, haha x)

känner mig naken utan den, men kommer bli så mkt finare när jag får tävla utan! :)

2011-03-23 @ 22:13:13
URL: http://fotografamandi.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vad synd på en så bra och inspirerande blogg att du kommer med en, i mina ögon, mycket omogen kommentar! Jag redan åkt av och brytit ryggen men hade änglavakt så att jag nästan är helt återställd. Och jag rider idag ALDRIG utan väst!!!

2011-03-24 @ 05:46:31
Postat av: Mamma Mu

...varför ska det nästan alltid vara konflikt mellan "förnuft" och "feeling"!?

Varför inte jobba på att hitta snyggare och bekvämare säkerhetsdetaljer?

2011-03-24 @ 09:52:16
URL: http://www.yumbos.com
Postat av: j

Man kan ju göra illa sig lika mkt som förr. Så bara för att man har fyllt 18år så är man inte okrossbar. så västen är inte så tokig, man har den på ev en anledning ;p

2011-03-24 @ 10:47:34
Postat av: Sara Mörner

jamen gud ja! När jag kollade på filmerna var det liksom något som inte stämde, tills jag kom på...västen!! utan väst! haha :)

Kram påre!

2011-03-24 @ 11:08:53
Postat av: Sandra Jacobsson

Svar till "Jessica":

Att rida med väst är som sagt en jättebra livförsäkring, men jag tycker personligen att den stjälper mig också. Man blir osmidig och klumpig, och därför väljer jag helt enkelt att rida utan. Hur du kan tycka att min åsikt är "omogen" förstår jag inte? Snarare puckad isf.. Vi är en stor majoritet hästfolk med en omogen åsikt isf :) Jag är väl införstådd med riskerna jag tar att rida utan väst, men jag är beredd att ta den risken. För övrigt förespråkar jag säkerhetsväst när det gäller mina elever etc, men väljer att rida utan väst själv. Och jag hoppas att du tycker min blogg fortfarande är bra och inspirerande trots att vi inte delar samma åsikt om en sak :) Ha det bra!

2011-03-24 @ 15:15:28
URL: http://sjacobsson.blogg.se/
Postat av: Hannniis

Det bästa var att slippa västen. Jag ramlade fan av mer när jag hade den än nu när jag inte har den. Osmidig jävel :P Snart ses vi babe <3

2011-03-25 @ 12:37:26
URL: http://hannahmariacarolina.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag har vant mig med väst och den här race-safe är lätt att ha på sig och en billig livförsäkring. Min ridkamrat glömde eller valde att inte ha väst en ynka klubbtävling och åkte av rätt in i ett hinder och skadade ryggen regält och idag är hon sjukskriven pga värk för ett ögonblicksverk.



Så det är en billig livförsäkring, tycker ni som funderar på att överhuvudtaget skippa västen ska läsa hennes blogg så kankse ni får er en funderare.

banton.blogg.se



Toppen trevlig blogg annars och hoppas det går bättre och bättre för din fot Sandra!!

2011-03-30 @ 12:42:15
URL: http://saraochshaman.blogg.se/
Postat av: Linda

Det där en fråga som komma diskuteras så det inte är lag på att även seniorer ska ha väst på tävling.

Jag resonerade ungefär likadant, att det är styvt och obekvämt med väst och betydligt mycket snyggare utan. Men så en dag i oktober -09 under en bana kommer jag och hästen fel in i en kombination och jag åker av, rakt in i oxern och river hela hindret med ryggen. Jag satte mig upp men kände att ngt var åt h-vete i ryggen och lade mig igen.

Samma kväll flögs jag till Umeå Universitets sjukhus där jag opererades morgonen efter. En kota i ryggen hade krossats och tryckts in mot ryggmärgen. En flisa skar av nervtrådarna i ryggen och det blev även en blödning bakom ryggmärgen.

Jag har fått lära mig gå igen och jag kommer aldrig bli återställd. Nervskada och nedsatt funktion i benen + ett gäng andra inre skador.

Min syster och min son såg allting, min sambo har sett det värsta man kan tänka sig. Alla som besökte mig på sjukhuset grät. Jag kunde inte ens sätta mig upp själv. Jag har fått lära mig allt från grunden igen.



SÅ...summa sumarum..västen är en billig livförsäkring. Hade jag haft den på mig hade jag nog blivit skadad men inte i den omfattning som jag blev utan.

Jag tycker personligen att det är rätt korkat att resonera så att man vill slippa den. Det finns snygga västar, ryggskydd etc. Jag såg en ryttare på tävling i höstas som var snygg i kavaj & väst.

Man kan vara snygg i väst också. det blir vad man gör det till.

2011-03-30 @ 13:49:51
URL: http://banton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0