I stormens öga

Publicerat: 2009-08-31 Kl: 23:50:37 | I kategori: | 1 kommentarer


Okej, jag ska börja med att inleda det här inlägget med det som snurrar i mitt huvud just nu. Det höll nästan på att inte bli nått inlägg idag eftersom jag inte kom in tidigare och så tänkte jag sova. Men jag fick ett samtal, så det blev inte så mycket med det. Allt har bara blivit så fel och missuppfattat. Och nu känner jag mig bara så jävla smutsig, äcklig och utnyttjad. Känslorna hamnade på noll och det som känns bäst är att gråta. Men det är nog inte dig jag gråter över, det är nog bara grejen. Rädd för att falla dit igen, rädd för att känna den härliga känslan som man snabbt och lätt tappar taget om. Jag försökte faktiskt att stänga av, inte känna någonting och det trodde jag att jag inte gjorde. Men nu blev jag helt plötsligt osäker.. Nej, jag är säker. Jag är bara rädd för att hamna där igen, tack för att du såg till att jag inte gjorde det. Det var kul så länge det varade.. Men nu känns det som om du bara lekte med mig, och hur kul det nu känns såhär i efterhand är jag inte så jävla säker på.

Idag klev jag upp rätt tidigt, runt klockan åtta. Så idag har jag hunnit med en massa saker, som jag inte ens orkar nämna här. Hästarna lyser upp min dag i varje fall, gud vad jag älskar mina hästar! Vad skulle jag göra utan dem? Kvällen avslutades med bio. Väldigt trevligt! Jag ska gifta mig med Gunvald Larsson!

Jag är så glad att jag har bloggen. Ni anar inte hur skönt det är att skriva ner allting, det känns så himla mycket lättare då. Jag vet, jag kanske överreagerar just nu kring det jag skrev ovan. Det känns inte som jag, imorgon har det nog gått över. Nu måste jag försöka sova, vilket jag vet att jag inte kommer kunna på ett tag. Men jag ska upp imorgon hur trött jag än är!

/Sandra Jacobsson




Living the dream!

Publicerat: 2009-08-30 Kl: 21:08:45 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår fick jag som sagt sovsällskap, trevligt så klart! Vi sov rätt länge, men inte så länge som jag ville. Vi gick upp åt frukost och tittade på The biggest loser. Gud vad äckligt det är med så där tjocka människor. Sen åkte mitt sällskap hem och jag slöade vidare. Somnade också i någon timme till. Sen kom pappa och jag fikade med honom. Han blev kvar i någon timme och sen åkte jag till stallet. Jag mockade och mamma borstade hästarna. Båda två vilade idag. Sen åkte vi och åt mat, men jag var inte speciellt hungrig. Kändes mest som om jag sympatiåt, haha! Resten av kvällen har varit lugn. Hade tänkt skriva på lite skolsaker, men det blev inte riktigt så. Skulle kunna göra det nu, men tror att jag lägger mig och sover nu istället.

Imorgon tänkte jag inte sova alltför länge, ska försöka pallra mig upp och skriva lite på det jag inte orkar nu och sen stallet. På kvällen har jag planerat att åka in till Gävle och gå på bio med en söt människa. ♥ Ska bli trevligt! Hoppas på fint väder imorgon.

Jag är rätt så insatt i det där mordet på Therese Johansson Rojo. Jag säger bara, vart är dagens ungdom påväg? Den där lilla kyssen, som varade i någon sekund kostade henne livet. Tänk vad livet kan ta slut fort.

/ SJacobsson

öhh, hej! Eller?

Publicerat: 2009-08-29 Kl: 23:12:20 | I kategori: | 0 kommentarer


Blir ett snabbt inlägg idag igen, har egentligen hur mycket som helst att skriva, men orkar inte och vill inte skriva just nu. Kanske kommer ett långt inlägg imorgon istället, om ni har tur! Eller ni kanske föredrar korta inlägg? ; )

Hur som, upp tidigt idag. Hade stallet.. Allt gick rätt segt eftersom jag kände mig sjuk, vilket jag har gjort i två dagar. Men allting flöt på bra. Förutom att min mamma är så jävla kåt på att sopa! Åh, jag blir galen! När hon blir lite trött, ställer hon sig och sopar tror jag. Liksom gör en sak, sopar och fortsätter med nästa. Istället för att göra klart allt och sopa sist av allt. Så vill ni ha någon som älskar att sopa, hör av er! Haha! Ajaa.. Åkte hem och åt lunch och sen tillbaka till stallet igen. Lunchade hästarna och red mina hästar efter. Båda två kändes bra idag! Duktiga pojkar :) Sen tog jag in alla hästarna och åkte hem.

Jag hamnade i sängen och somnade direkt när jag kom hem. Så himla trött! Sen blev det en dusch innan jag drog hem till Angelica. Där satt vi och käkade chips, tittade på Sagan om ringen och pratade skit. Riktigt trevligt faktiskt! Sen fick jag skjuts hem av en söt människa som nu ligger i min säng och tycker att jag är osocial, men vad gör man inte för sina bloggläsare? Haha! Aja, nu ska jag vara social! Ha't bra!

/ SJacobsson

Äntligen fredag!

Publicerat: 2009-08-28 Kl: 20:33:04 | I kategori: | 0 kommentarer


Snabbt inlägg nurå, eftersom jag inte känner att jag orkar skriva.

Upp tidigt, halv åtta bussen till Gävle och skolan. Slutade tidigt, så var hemma till klockan ett vilket var väldigt skönt. Var hemma en snabbis innan stallet. Fixade allt, red båda hästarna som fick komma ut och lattja i skogen. Efter det hoppade jag Loocello.

Nicole följde med hem. Pratade ett roligt samtal med Emil, haha! Nicole och jag cyklade ner och solade. Plåga! Sen köpte vi frukt och gjorde fruktsallad. Och nu är det Sagan om ringen på tv, najs! Imorgon blir det upp tidigt, har stallet... Blä!

/ Sjacobsson

En helt vanlig torsdag..

Publicerat: 2009-08-27 Kl: 22:03:38 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag får ofta beröm av lite bloggläsare att jag skriver spännande, bra, fint osv.. Men ni måste ju hålla med om att det direkt inte blir nått mvg av en svenska lärare? Haha! Eller svensklärare som jag blir rättad titt som tätt, men jag tycker det låter så himla fel. Det känns mest som om jag bara kladdar ner det jag tänker och sen när jag läser igenom det ser det helt osammanhängade ut och fel, haha! Men som sagt, jag skriver mest för min egen skull. Jag vet att flera önskar mera bilder, och jag önskar att jag var lite bättre på att lägga upp bilder. Jag vet själv hur tråkigt det är att läsa en blogg utan bilder, men aja.. Kanske tar tag i det någon annan gång! Någon gång när jag får ny design? Då kanske jag får upp motivationen, för just nu ser bloggen helt förjävligt ut.

Imorse när jag vaknade var jag en levande Zombie. Orkade ingenting. Hade helst bara stängt av väckarklockan och somnat om, men det var bara att kliva upp! Orkade inte fixa till mig själv, orkade inte fixa håret så det åkte upp i en hårsnodd. Orkade egentligen inte heller sminka mig, tänkte på vad jag fick höra i helgen, "gud vad söt du är utan smink!". Men eftersom jag inte riktigt håller med personen som sa det, så kladdade jag på lite smink, haha! På bussen var jag någon annanstans, satt där som i dvala. Slö som fan! Men skoldagen gick rätt snabbt. Dessutom fick vi sluta en timme tidigare.

Jag gick ett varv på stan och lyckades äntligen inhandla lite! Köpte dessutom lite nya block som jag tänkte ha i skolan. Innan jag åkte hem med halv fyra tåget kom en söt människa och sa hej idag igen! :) Får antagligen inte se honom förrän på lördag nästa gång, bara att stå ut! När jag väl kom hem åt jag bara mat och bytte om. Var hemma i högst en halvtimme innan jag cyklade till stallet. Båda hästarna hade rullat sig i hagen, otacksamma djur ;) Så innan jag började jobba hann jag mocka och borsta av dem det värsta. Mina ungar skötte sig exemplariskt idag! Så stolt över dem och över mig själv att det är faktiskt är jag som har lärt dem så mycket. Får verkligen en kick av att se hur utvecklingen går framåt!

När jag hade haft min lektion trimmade jag båda hästarna på utebanan, båda kändes helt okej! :) Pigga som tusan bara, kändes att de bara fick skritta en sväng igår. Jag var hemma från stallet strax efter nio. Så nu har jag nyss duschat bara. Ska nog ta mig till sängen nu, otroligt trött! Men imorgon slutar jag halv tolv, det är najs! Och på måndag är jag ledig! Härligt med extra lång helg. Imorgon är dagen planerad, fullt upp som vanligt. Då mår jag som bäst!

/ SJacobsson

Ett år sedan..

Publicerat: 2009-08-26 Kl: 22:27:50 | I kategori: | 1 kommentarer


Vissa dagar får min bloggstatistik värsta topparna, med 15 läsare till, varför då? Varför blir det så vissa dagar? haha!

Idag är det precis ett år sen med älskade Rufus flyttade ifrån mig och 9 månaders Cotten flyttade till hästhimlen. Den 26e är nog inte mitt datum. Det är för det första helt sjukt att tiden går så himla fort. Det svider som fan i hjärtat att veta att de inte står hemma i stallet, men allting har nog en mening. Jag försöker intala mig i såna här situationer, att allting i livet har en mening. Jag vet ju att Rufus har det hur bra som helst i Uppsala och Cort´chize har det nog bra i hästhimlen. Usch, nu börjar jag gråta bara för det.. Gud vad jag saknar dem! Galet vad en häst kan betyda så himla mycket för en. ♥

Idag fick vi lite sovmorgon, så sov ända till halv åtta då jag i vanliga fall brukar åka med bussen. Tog nio tåget in till stan, eftersom vi började klockan tio idag. Dagen gick fort och vi gjorde inget allvarligt. När vi slutade träffade jag en bra människa som var social en stund, fick en puss eller två och jag blev jätteglad! På tåget hem blev det godisätande med Louise. Jag måste skärpa mig, nu får det bli slut på det godisätandet. Haha! Jag menar, hur ska detta annars sluta?! Dessutom var det helt värdelöst att fixa håret idag, jävla regn. Jag såg ut ungefär som en slickad bäver idag, riktigt onice.

Väl hemma fick jag stressa lite. Jobbade lite på eftermiddagen, hade en hopplektion, en av Ullis grupper. Det gick riktigt bra! Sen mockade jag och red mina hästar. Red ut i skogen en sväng med båda två. Fick sällskap av Lovisa med ena hästen, trevligt! Jag var hemma runt nio, så nu har jag nyss duschat och sängen väntar. Är riktigt trött! Så nu ska jag ta och sova, lär ju kliva upp rätt tidigt imorgon. Börjar halv nio, pain. Ha det bra allihopa!

/ SJacobsson



 

Underbaraste!

Publicerat: 2009-08-25 Kl: 22:23:56 | I kategori: | 0 kommentarer


Haha, helt otroligt vilka det är som läser min blogg. Blir faktiskt förvånad när det kommer fram någon läsare och säger, "jag läser din blogg!", haha! Ni blir i varje fall fler och fler : )

Jag överlevde de här två dagarna i Sågarbo. Kul att lära känna mina nya klasskompisar lite bättre. Vi har vandrat, gjort sammarbetsövningar, badat i vedeldade tunnor, ätit godis, gullat med getterna, ätit mat och lyssnat på historier. Jaa, osv.. Jag tänker inte berätta ingående, men det var helt okej! Det som var mindre okej var att vi Tierpare fick sitta på stationen i Skutskär i en timme innan tåget gick hem till Tierp. Inte så roligt! När jag väl kom hem, blev det bara hem och byta om. Slängde i mig lite mat och cyklade till stallet.

Hade mina två grupper, duktiga små barn! Och sen hade mamma fixat iordning Mirantos åt mig, så direkt efter jag hade jobbat klart var det bara att hoppa upp på hästen. Han var riktigt pigg i början, vilket hade en förklaring, han vilade igår. Men när han hade hoppat av sig, kändes han hur bra som helst! Banan hoppade han på ca 135, hur jävla enkelt som helst! Han var inte i en bom och allting bara stämde. Åh, så himla underbart var det! Riktigt fräsch är han just nu : )

Efter det fick jag en timmes vila. Jag red i första och sista gruppen idag. Jag åt en fruktsallad och gjorde iordning Prince. Han fick ett nytt bett i munnen idag. Ett tjockt tvådelat tränsbett med fasta ringar. Eftersom med tredelade tränsbett blir lite för skarpt. Redan i uppvärmningen kändes det riktigt bra. Och han kändes kanon hela träningen! Han hoppade banan på 130-145, busenkelt! Även han var inte i en bom och allting flöt. Det är såna här träningar man vill ha på film! Ni skulle sett hur han hoppade i kombinationen! Åh, mina hästar är verkligen världens underbaraste!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova : ) Imorgon börjar jag klockan tio, så lite sovmorgon. Tar nio-tåget in till Gävle imorgon alltså. En och halv timme senare än vanligt, skönt!

/ Sandra Jacobsson

Sågarbo!

Publicerat: 2009-08-24 Kl: 06:08:30 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu har jag nyss duschat och packat, då kan ni ju tänka er att jag var uppe tidigt. Vi ska åka till Sågarbo idag med skolan. Alltså, har ingen lust alls att vandra, grilla korv och bada. Men men! Haha : ) Kommer hem imorgon! Kommer bli stressigt då eftersom jag jobbar imorgon em och har hoppträning. Jag förväntar mig mycket sms!

Nu ska jag äta frukost och fixa till mig lite!

Ge mig lite mer!

Publicerat: 2009-08-23 Kl: 16:40:15 | I kategori: | 1 kommentarer


Igår kväll fick jag trevligt sällskap. Han var rätt så sliten och trött, men trots det höll han mig vaken till typ klockan fyra, haha! Vi låg och drog oss till nästan klockan ett idag, men jag hade kunnat legat kvar hela dan, är så himla trött! Fast jag har sovit någon timme nu, men jag drömde bara sjuka drömmar, så det var inte så skönt. Får ta igen allting i natt istället!

Nu ska jag nog ta mig till stallet. Båda hästarna ska ridas och sen ikväll tänker jag bara ta det lugnt, sova tidigt! Alltså har jag inget speciellt att dela med mig av i det här inlägget. Ha det bra!



my way to paradise

Publicerat: 2009-08-22 Kl: 20:01:59 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu kom jag nyss ut ur duschen och det var så otroligt skönt. Kände mig så himla äcklig, så det var skönt att duscha av sig att äckel, haha! Idag har det inte hänt något speciellt egentligen. Klev upp tidigt eftersom jag hade stallet imorse. Och det ösregnade ju hela förmiddagen, så ni kan ju bara tänka er hur blöt jag blev efter att tagit ut lite hästar. Veterinären kom förbi på morgonen också, Lancer var inte direkt piggast i stallet, så att säga..

Mellan lunchfodringen och em, så passade vi på att åka in till stan. Jag var chaufför hela tiden! Man är ju bara förjävla bra på att köra bil. Angelica och Nicole följde också med in till Valbo. Där inhandlades det en del hästprylar, som var välbehövda. Äntligen kom man till skott med det också! När man kom hem var det bara att byta om och åka till stallet igen. Fixade klart det sista innan vi tog in alla hästarna, efter det var det dags att trimma mina hästar och inviga de nya sakerna. Båda hästarna skötte sig fin fint! De känns på topp just nu, härligt!

Och nu kom jag som sagt precis ut ur duschen. Bara kvällsfodringen kvar! Lät som om jag skulle få sällskap ikväll, vilket låter hur bra som helst. Så ja, man kanske ska klä på sig någonting? Haha!

Härligt att bloggstatistiken bara ökar och ökar! : )

/ SJacobsson

Inspirationskälla?

Publicerat: 2009-08-21 Kl: 20:54:41 | I kategori: | 1 kommentarer


Jag har verkligen ingen lust att skriva ikväll, men jag gör det ändå, bara för att. Men se upp, det här inlägget kan innehålla mycket stavfel och saker, eftersom jag bara skriver fort och slarvigt. Gramatiska fel kan också dyka upp.

Den här dagen började tidigt. 07.35 åkte jag med bussen till skolan, fick sällskap av Sara och Louise. Jag måste skaffa bra musik i min telefon om jag ska överleva det här pendlandet. Hur som.. Sara och Louise började halv nio och jag nio. Så jag tog en lite promenad först, lite frisk luft så jag piggnade till lite. "Skoldagen" var rätt så tråkig. Vi gjorde inget speciellt. Pratade lite om måndagen, då vi ska åka till Sågarbo och sova kvar. Känns ju lite sådär halvonödigt. Men man får väl stå ut! Vi slutade vid lunch, så åt lunch. Så lyxigt som vi har det äter vi mat på Heartbreak. Restaurangmat varje dag! Sen gick jag på stan, men hittade ingenting som dög, köpte två linnen bara. Sen träffade jag på Robin, som jag inte sett på nått år och någon dag. Umgicks lite med honom tills klockan började närma sig så att min tåg tänkte gå. Men innan det hann jag träffa en rätt sliten nybliven gävlebo, fick en puss eller två innan jag var tvungen att kila vidare.

När jag väl var hemma åt jag lite mat innan jag cyklade till stallet. Mamma var snäll och mockade medans jag trimmade hästarna. Båda två kändes riktigt jävla bra idag! Härligt! Blev rätt mycket galopparbete idag. La ut lite bommar som jag galopperade över. Min akilleshäl är bommar som ligger på marken framför ett hinder, jag kan aldrig pricka bommen. Så jag har försökt öva på det. Idag missade jag inte bommen en endaste gång. Ögat är på topp just nu. Fem galoppsprång innan har jag stenkoll på hur jag ligger på hindret/bommen. Imorgon tänkte jag köra på med lite travbommar. Kompensera galopparbetet idag. Eftersom jag inte har någon tävling på ett tag kör vi på lite mera. Mirantos lyckades få till en liten bytesserie på rakt spår. Visserligen var det bara i vart fjärde. Men det tar sig!

Ikväll tänker jag ta det hur lugnt som helst. Till och med så att jag tänker sova snart. Imorgon har jag mycket att göra! Jag ska till stan, jag har stallet, hästarna ska trimmas och sen på kvällen får jag nog sällskap av en bra människa : )

/ Sandra Jacobsson

Första skoldagen avklarad!

Publicerat: 2009-08-20 Kl: 20:15:43 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag skulle kunna sammanfatta den här dagen som en rätt så dålig dag. Klev upp rätt tidigt, så jag skulle hinna duscha på morgnen. I duschen märker jag att balsamet är slut. Jävligt irriterande. Hur som, när jag kommer till tandborstandet så är min tandborste borta(?!?!), jag fattar inte vart den kan vara någonstans. Så fick öppna en ny tandborste. Och eftersom det blev lite missförstånd igår fick jag ta reda på det idag, så att säga. Extra motion! Lyckades ha sönder min väska på den turen. Redan då kände jag att den här dagen bara inte kunde sluta bra. Missade i varje fall inte tåget.

Gick på stan en stund innan jag mötte Johanna. Jag måste verkligen shoppa lite kläder. Men måste säga att jag tycker det är riktigt fula kläder i affärerna just nu. Men imorgon slutar jag halv 12 i skolan, så tänkte försöka investera någonting i klädväg imorgon trots allt. Anyway, Johanna och jag tog en sallad till lunch innan vi började skolan 13.30. Jag trodde faktiskt att det skulle bli lite roligt att börja skolan igen. Men när vi satt där på uppropet kände jag bara, "fan, jag är tillbaka igen!". Efter att inte ha gått i skolan på nästan ett år, kändes det lite konstigt. Och nya klassen vet jag inte riktigt vad jag tycker om.. Saknar mina pojkar i TE07! Men ska nog stå ut de här två åren. Jag ska! Det var inte så mycket i skolan varje fall. Upprop, fick schema och fika, sen fick vi åka hem igen! : )

När jag kom hem åt jag lite mat innan jag cyklade till stallet. Hann bara pussa lite på mina pojkar innan jag började jobba. Min älskade torsdagsgrupp, haha! Barnen var så duktiga så. Även om jag har lite skavsår i öronen nu. Undrar hur många gånger jag har hört mitt namn på den timmen? Haha! Efter jobbet, mockade jag och tog hand om mina hästar. Båda två vilade idag. Sen cyklade jag hem igen. Har verkligen cyklat och gått mycket idag. Så det går nog inte så bra för mig att gå upp mina fem kilo igen, men jag jobbar på´t!

Imorgon börjar skolan klockan nio, så bussen går 07.35 imorgon från Tierp. Najs, not. Ajaa, slutar tidigt i varje fall! : ) Vi får se när min mor tänker komma hem också. Hon är på kräftskiva! höhöh..

/ Sandra

Confused

Publicerat: 2009-08-19 Kl: 13:38:58 | I kategori: | 1 kommentarer


Jag brukar alltid försöka skriva ett inlägg på kvällen, men nu känner jag att jag bara är tvungen att skriva. Jag känner mig så himla förvirrad, misslyckad och osäker på mig själv. Fick en kommentar som verkligen gav mig en knuff baklänges. Även om jag inte bryr mig om just den människan och hans åsikter, så tänker jag bara, "är det flera som tycker likadant?".. Ååh, allt är så svårt. Varför ska livet vara svårt? Jag klagar inte, jag har haft det värre, men det får aldrig vara perfekt. Eller så är det jag som aldrig blir nöjd? Ibland får man veta mera än vad man egentligen vill.. Jag känner mig bara så himla förvirrad.

Jag sov länge idag, hade gärna legat kvar i sängen hela dagen. Men jag var tvungen att ta mig upp, eftersom jag ska till sjukhuset snart. Helst av allt skulle jag vilja fixa till mig, men tror inte att jag orkar det, så håret åker väl upp i en snodd idag istället. Senare blir det i varje fall stallet. Båda hästarna ska få komma ut i skogen idag. Ikväll tänker jag bara ta det lugnt. Imorgon börjar skolan också. Hoppas på att få träffa en viss människa innan skolan, men vi får väl se :)

Ha det bra!

Rutiner!

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 23:04:42 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag kändes det som om sommarlovet var slut, allting börjar som vanligt igen. Rutiner, rutiner, stress, stress.. Även fast jag hade sovmorgon idag så utnyttjade jag inte den. Jag har bara gått hemma, bokstavligen gått. Jag blir så jävla rastlös när jag inte har nått att göra. Slöa är verkligen inte min grej. När klockan blev lagom mycket cyklade jag till stallet i regnet. Ett jävla skitväder har det verkligen varit idag. Ni kan ju bara tänka er hur hästarna såg ut.. Båda fick sig en dusch och när de hade torkat fick det sig en riktigt omgång med ryktborsten. Täcken, grimmor och flughuvor åkte in i tvättmaskinen. Sen blev det jobb för min del..

Hade mina två grupper, det gick väldigt bra. Duktiga barn! Sen hade jag en liten paus innan hoppträningarna. Åt lite grann och putsade lite mera på hästarna. Red Mirantos i första gruppen. Han kändes riktigt fräsch, hoppade som tusan! Jävlar vilka språng den där kan få till ibland. Sen gav jag Mirantos till mamma och gjorde iordning lilla Prince, snabbt. Eftersom jag har plats i grupperna efter varandra. Prince fick hackamoret på sig idag. Och det gick faktiskt rätt bra, duktiga hästen! Nästa tävling blir nog Märsta 120, 130 på båda två den 6e september. Och sen blir det nog Hudik, ett meeting. Då tyckte Cissi att Prince skulle få debutera 135. Vi får väl se ;D

För övrigt har jag nyss hoppat ut ur duschen. Det var riktigt skönt, kände mig så himla smutsig. Blir väl sängen snart. Imorgon ska jag sova så länge jag bara kan. Sista dagen på sommarlovet. Sista dagen på mitt nästsista sommarlov. Sen kan jag ju tala om att mitt knä har fått en vacker blålila färg och mina muskler ömmar. Mina benhinnor gör ont. Inte varje dag man måste springa ikapp sin häst. Knät känns verkligen mysko. Ni vet när man sitter på foten och den "somnar", det känns som man har sockerdricka i foten, så känns det i mitt knä hela tiden. Det ömmar som tusan när jag petar på det också. Men det går väl över! Jag landade ju på fötterna igår, men min mes till häst (ni som känner honom vet ju hur rädd han är) blev ju livrädd när jag kom farandes över huvudet och jag höll ju kvar i tygeln. Så när han kastade sig skräckslaget baklänges drog han omkull mig, så jag dunsade ner på mitt stackars knä. Hade jag inte hållt i tygeln, hade nog hästen bara stått kvar och jag hade inte gjort illa mitt knä, haha!

Ajaaa, nu ska jag sluta klaga! :D

/ Sandra Jacobsson

action!

Publicerat: 2009-08-17 Kl: 19:41:54 | I kategori: | 4 kommentarer


Idag var det lite action i vardagen. Haha! Hamnade hos en trevlig människa igår, vi kollade på en bra skräckfilm. För en gångs skull var det en bra film! Sen var jag osocialast i världen och bara somnade, hur trött som helst. Sov så länge jag fick.. Var tydligen tvungen att ta igen gårdagen eftersom jag bara somnade och var tråkig, haha : ) Fick skjuts hem senare på dagen också.

Var hemma och slöade i någon timme innan jag cyklade till stallet. Då höll jag på att cykla på en orm. Fy tusan vad jag rädd jag blev. Jag hatar ormar! Inte varje dag man får tvärnita för en orm. Hur som, mockade jag och gjorde klart allt innan jag började rida. Red Mirantos först. Skrittade en sväng och sen red jag lite grann på banan. När jag satt och galopperade lite på banan såg jag något i ögonvrån, då var det en av Mirantos framskor som kom rullandes. Fan, tänkte jag. Men när jag kom ner i stallet var Uffe i stallet och skodde. Snacka om flyt! Så han slog på skon igen, på en gång. Tack! :)

Efter det red jag Prince. Tänkte rida ut en sväng och tog hackamoret. Han har ju gått rätt bra på det ändå. Funderar nästan på att prova det på träningen imorgon, vanligt bett blir nästan för "skarpt", han blir så överlydig. Så tänkte han borde våga ta mera egna initiativ på hackamoret. Och det vågade han verkligen! Han är hästen som aldrig busar eller hittar på några dumheter. Så jag var inte alls med, när han helt utan förvarning sätter ner huvudet och lägger av världens brall. Jag brukar inte ramla av heller, så jag höll kvar i tygeln när jag var på backen och han blir ju såklart livrädd för mig. Så ja, hejdå Prince! Tur att det finns otroligt snälla människor! Fick till och med en privatchaufför som hjälpte mig att leta reda på honom igen. Ingen skada skedd heller. Så imorgon kommer jag säkert vara helt öm i kroppen även om det känns som om jag inte har gjort illa mig. Haha, lite roligt är det ändå att han är så himla pigg just nu!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, njuta av det lilla som är kvar av lovet. Imorgon blir det jobb och träning. Ska bli riktigt roligt att hoppträna regelbundet igen! :) Ha det bra!

/ SJacobsson

wrong

Publicerat: 2009-08-16 Kl: 20:40:47 | I kategori: | 0 kommentarer


Av någon anledning försvann gårdagens inlägg ut någonstans i cyberrymden och försvann. Men ni missade inte så mycket, det stod inget speciellt. Var bara på ridskolan hela dagen igår och hjälpte till på tävlingarna. Fick däremot trevligt sällskap på kvällen! :) Sovsällskap är ju aldrig fel. Verkar som om jag får det ikväll också!

Idag har jag också varit på ridskolan hela dagen. Men nu är det över, slut på tävlingar. Skönt! TS bjöd på pizza idag däremot när allt var klart, tummen upp på det. Den här helgen har ändå varit trevligare än förra helgen, roligt att få se mycket fina ponnysar. Imponerad av några av dem som var med i MsvA. Galet duktiga ponnysar! När allt var klart red jag båda mina hästar som kändes bra. Mirantos ser ut som vanligt igen, skönt. För övrigt hade jag visst bara ett ner i 130n i fredags. Såg reslutatlistan och tittade på filmen. Det såg minsann inte lika illa ut som jag trodde. Jag som var så säker på att jag hade två ner, haha!

Nu är sista helgen på sommarlovet slut, på torsdag börjar skolan. Vill verkligen inte, men nu jävlar ska jag ta tag i det här. Ta mig igenom det, så jag slipper sen. Kanske kommer kännas lättare nu. Jag hoppas det i varje fall!

Ha det bra alla mina trogna läsare.

ett inlägg till..

Publicerat: 2009-08-14 Kl: 23:55:19 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu förstör jag mitt mönster, men jag känner att jag vill skriva ett inlägg till idag.

Kom nyss hem, vilken jävla skitdag det har varit idag. Det enda som var bra är att Prince vart bra placerad i 120n idag, allt annat vill jag bara glömma. 14 augusti 2009 vill jag bara radera. Nu vill jag helst av allt sätta mig i ett hörn och bara gråta, tycka synd om mig själv.

Verkar inte ens som att den här dagen tänker sluta bra, som jag hade hoppats. Gå och dö.

/ Sandra

Prince prinskorv

Publicerat: 2009-08-14 Kl: 20:31:21 | I kategori: | 0 kommentarer


Japp, då var det tävling idag då. Bara Prince fick följa med. Mirantos såg mystisk ut. Men såg bra ut efter han hade rört på sig i hagen, så antagligen inget allvarligt :) Hur som så fick Prince inviga nya transporten, den blev helt klart godkänd! Första klassen som var en 120, kom vi trea! Duktiga Prince :) I 130n var han lite tråkig, två ner. Lyft på fossingarna!

När jag kom hem har jag hjälpt till hemma på ponnytävlingarna. Några hemmaryttare plockade placeringar, grattis! Och nu kom jag precis ut ur duschen. Låter som om man ska hem till Emil ikväll, blir nog trevligt. Ska väl försöka fixa till mig lite nu. Hoppas på sovsällskap i natt.

/ Sandra

tävling imorgon!

Publicerat: 2009-08-13 Kl: 21:47:53 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu sitter jag här vid datorn och lyssnar MJ, han råkar vara riktigt bra. Konstigt att man upptäcker det när människan är död. Anyway, ställde mig på vågen idag och fick en chock. Fem kilo har tydligen rasat av mig, vart tog dem vägen? Och med vilken diet då? Godis, glass och pizza.. Haha! Jag undrar vad jag vägde precis efter Kybacka, då kände jag mig riktigt fit. Av någon konstig anledning får jag en kick av att se lägre siffror på vågen, men sen får jag ångest när jag får kommentarer om hur jag ser ut.

Jag blev våldgästad igår och följde med honom hem, vi kollade på en halvbra skräckfilm och låg och pratade halva natten typ. Sen ringde Charlotte och väckte mig idag igen, haha! Stackarn! Fick skjuts hem på "morgonen" sen också :) Och sen blev det stallet för hela slanten. Började med att mocka och få allt det där klart. Sen trimmade jag Prince lite. Vi var mest osams, men det blir nog bra ändå imorgon. Sen duschade jag honom. Och sen skulle jag rida Mirantos, som såg lite mystisk ut i ett ben. Men såg ut som vanligt när han hade rört på sig. Kändes riktigt bra idag! Beroende på hur han ser ut imorgon, får han följa med eller inte. Det visar väl sig! Duschade honom, putsade sakerna och packade ihop lite. Pillade lite broddhål och så, eftersom det går på gräs imorgon.

Nu tänker jag nog sova, jag är jävligt trött och det blir tidigt imorgon. Önska mig lycka till!

/ Sandra

Yes!

Publicerat: 2009-08-12 Kl: 20:28:48 | I kategori: | 2 kommentarer


Nu är nya transporten hemma! Äntligen! Så jävla roligt :) Den ska invigas på fredag till tävlingarna i Gävle. Hästarna kommer åka lyx från och med nu! :D

Idag sov jag riktigt länge, ända tills Charlotte ringde och väckte mig runt halv ett. Håller tummarna åt henne! Sen låg jag och drog mig ett tag till. Sen blev det frisören en snabbis och sen stallet. Båda hästarna fick komma ut i skogen. När stallet var klart åkte vi och hämtade transporten. Och ja, nu hinner jag inte skriva mera, duschen kallar! Får besök snart ; )

/ Sandra

Varför kasta pärlor åt svin?

Publicerat: 2009-08-11 Kl: 22:12:48 | I kategori: | 1 kommentarer


Jag fick nått infall nyss, jag var bara tvungen att lyssna på Magnus Ugglas låt Pärlor åt svin. Flera gånger om har jag lyssnat på den nu, vet inte varför. Haha! Jag sitter alltså här vid datorn och lyssnar på musik. Smsar med en söt människa, han kanske kommer hit. Sovsällskap för tredje natten i rad isf. Jag hade tänkt lägga upp bilderna på bdb från både Kybacka och från i fredags, men så satt jag visst vid fel dator och orkade inte byta^^ Ni får stå ut några dagar till.

Idag sov vi rätt länge, innan jag blev uppknuffad ur sängen, haha :) Var till frisören idag och just nu är håret bara svart och 2-3cm rök. Åh, det känns jättekort! Säkert ingen som ser någon skillnad, men jag känner skillnanden. Men om en månad är det väl lika långt igen. Imorgon kan jag, om jag vill, sätta i nya rosa slingor. Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra?!?! Vi får väl se :)

Efter frisören i varje fall blev det till att stressa till stallet. Mirantos fick trimmas på banan, kändes helt okej. Prince fick komma ut i skogen, busprince! Dock hamnde båda två lite grann på minus. Igår tänkte jag, "gud vad rena de har hållt sig! Behöver kanske inte duscha dem inför Gävle ändå..", men hur såg dem inte ut när jag tog in dem idag?! Täcken, grimmor och flughuvor åkte direkt ner i tvätten. Hästarna gick också sig en dusch. Hur kan det vara så mysigt att rulla sig i lera?! :'D

Imorgon kommer nya transporten, gud vad jag längtar! För övrigt har Rumbola varit i mitt rum, mammas självgående dammsugare. Hahah! Ha det bra!

/ Sandra Jacobsson

Där ser man..

Publicerat: 2009-08-10 Kl: 20:20:20 | I kategori: | 2 kommentarer


Igår fick jag både filmsällskap och sovsällskap. Trevligt! Vi sov rätt länge idag, men ändå är jag trött som bara den. Somnade till och med någon timme nu på kvällen. Verkar som om jag får sällskap ikväll också, inte helt fel :)

För övrigt har jag inte gjort nått speciellt idag. Stallet bara och sovit en stund när jag kom hem, haha! Båda hästarna fick komma ut idag. Väldigt pigga båda två, speciellt Prince! Han lyckades till och med att bocka, det trodde jag inte att han kunde. Kombinationen av att ha vilat i två dagar, blivit klippt, fått massage, få komma ut och bli riden på hackamore var tydligen jävligt roligt :'D haha! Så kul att hästarna känns så pigga och fräscha.

Emil tjatar om att jag ska lägga upp bilder från i fredags, flera som vill se tydligen. De kommer när jag orkar lägga in dem i datorn!

/ SJacobsson

sweet sunday!

Publicerat: 2009-08-09 Kl: 19:05:48 | I kategori: | 0 kommentarer


Äntligen söndag! Det är nog första gången jag säger så. Jag brukar hata söndagar, för då är helgen slut och en ny vecka börjar. Men den här gången är det verkligen skönt! Vilken helg det har varit, våra fyra dagars tävlingar tar på en. På psykiskt och fysiskt. Men nu är den äntligen över. Iofs är det tävlingar hemma nästa helg igen, men då behöver jag bara stå ut i två dagar eftersom jag tävlar själv på fredagen. Ska bli kul att se några tävla däremot. Man har ju inte så bra koll på ponnyekipagen nuförtiden.

Nu är "nya" bilen hemma också, jätteroligt! Bara transporten som fattas nu. Förhoppningsvis blir det nya transporten och bilen på fredag till tävlingen, det vore i varje fall jätteroligt. Idag fick hästarna massage också. Jag fick beröm för att de kändes så fina! Ovanligt med tävlingshästar i sånt bra skick, tydligen. Lite tjocka var dem bara. Men det visste jag redan ;) haha! Jag älskar mina pojkar! <3

Imorgon ska jag sova så länge jag bara kan! Och på tisdag ska jag till frisören. Jag ser rent ut sagt förjävlig ut i håret, världens utväxt. Trots det får jag alltid en massa komplimanger för mitt hår när jag är ute, haha! Vad jag ska göra med håret vet jag inte än. Det visar sig!

/ Sandra Jacobsson

Så trött,

Publicerat: 2009-08-08 Kl: 21:13:51 | I kategori: | 0 kommentarer


så jag mår illa..

Kvällen igår var rätt så trevlig, vi förfestade lite hemma hos mig och så fick vi skjuts av Ingma till bergstäkten. Roligt att träffa människor, speciellt en människa. Sen kom mamma och hämtade mig, Emil och Rasmus när vi hörde att polisen visst tänkte komma. Men det gjorde ingenting, var redan rätt nöjd och ville åka hem. Mötte polisen på vägen hem, det var visst Sofia som jobbade (som vanligt), så måste säga att det är bra med "kontakter", vi fick bara åka vidare. Haha!

När jag kom hem hamnade jag i sängen med datorn i knät pratandes med en full Emil i telefonen och en annan trevlig prick på msn. Emil vägrade lägga på och var allmänt fylledryg, så efter 43 minuter la jag på ändå^^ Och jag somnade som en stock efter det. Klockan var väl runt fyra då. Har inte kollat i kameran, men det blev nog inte så mycket bilder. Var svårt att knäppa kort i det där mörkret. Kanske kommer upp några bilder senare på min bilddagbok.

Idag började dagen med att vi åkte till Vendel och kollade på ett hästsläp. Jättefint var det! Hoppas hoppas! Och just precis nu är mamma och tittar på bil i Enköping. När jag kom tillbaka till Tierp drog jag en lunch med Emil. Trevligt! Och sen har jag varit och hjälpt till på tävlingarna heela dagen. Man blir helt slut av att vara i solen hela dagen, man vet knappt vad man heter efter en hel dag. Fast hellre det här än ösregn.Pussade bara lite på mina grabbar idag som fick vila. Mamma var snäll och mockade åt mig.

Kvällen har varit dötråkig. Fast jag är så jävla trött, orkade inte ens laga mat till mig själv. Men så är det ibland! Det skulle inte vara helt fel om Någon kom och gjorde mig sällskap framför en film eller så. Men men :)

Puss,           Sandra

Prestationsångest

Publicerat: 2009-08-07 Kl: 19:29:01 | I kategori: | 0 kommentarer


Ännu en tävlingsdag avklarad. Båda hästarna hoppade 130 idag. Jag kände mig lugn hela dagen eftersom det kändes så bra igår, tills jag gick banan till 130n. Jag blev så otroligt nervös, jag klarar verkligen inte av att rida på hemmaplan. Jag är inte den som blir nervös annars. Men i varje fall så hoppade Prince först. Han är verkligen på g just nu! Han hoppade felfritt och blev placerad. Men han var spänd hela banan runt och jag gissar på att det var mina nerver som gick ut över honom. På grund av stora startfält hann jag med att prata med en del innan jag skulle rida Mirantos, ibland önskar jag att människor bara kunde vara tyst. I varje fall när jag hoppade upp på Mirantos höll jag på att dö och det blev inte bättre av att ringmastern stressade på mig och ropade mig till banan, blev utropad alldeles för tidigt. Och sista kommentaren innan jag gick in på banan kändes inte heller bättre. Så jag hoppade fram till hinder nummer 8, då trejde nedslaget kom, sen gick jag ut. Jag kunde verkligen inte rida. Usch usch usch.. Så nu har jag stryckit båda hästarna för resten av helgen. Vill inte få flera såna där rundor. Tar nya tag inför tävlingarna i Gävle nästa fredag!

Ikväll tänker jag däremot ha roligt! Bilder kommer säkert, jag med min kamera ni vet! Vi kanske ses, ha det bra.

En solig tävlingsdag!

Publicerat: 2009-08-06 Kl: 21:21:23 | I kategori: | 1 kommentarer


Idag har det varit riktigt varmt och att rida i reglementsenlig klädsel är ingen höjdare en sån här dag. Fy fan, man smälte ju nästan bort. Tävlingar har flytit på bra idag och mina hästar gick 120 idag. Lyckades få fyra fel på samma hinder på båda två i omhoppningen. Men båda kändes riktigt bra, måste jag säga. Jag är nöjd, trots allt :) Imorgon hoppar vi 130, jag är taggad! När det är hemmatävlingar går man ungefär två meter i taget innan man måste heja på någon och prata lite. Och dessutom lever man på funkismackor. Haha!

Orkar inte berätta om den här dagen i detalj och jag gissar på att ingen är intresserad av att veta heller. Fått hur mycket sms som helst idag också, vad vill alla mig helt plötsligt? hahah :D Och nu vill jag veta var ss kommer hålla till imorgon!

Och apropå på ingenting, öron är väl en jävligt ful kroppsdel?



/ Sandra

Jävla tjockis!

Publicerat: 2009-08-05 Kl: 21:48:59 | I kategori: | 1 kommentarer


Precis så känner jag mig. Ätit pizza, glass och någon kaka har slinkigt ner sen jag kom hem från Kybacka. Inte bra! Fast samtidigt får jag höra att jag ser ut som en pinne, det vill jag absolut inte. Sen fick jag kommentaren att jag såg "senig ut, sådär som riktigt vältränade människor ser ut". Kul att se ut som en senig pinne. Aja! :'D

Igår hände inget speciellt. Grejade inför tävlingarna på anläggningen och tog hand om mina hästar. Lät som om jag skulle få sällskap på kvällen, men så blev det visst inte. Sen sov jag bara när jag kom hem med Pistola bredvid mig som tar upp heela sängen. Obeskrivligt stor katt.


Idag sov jag lagom länge och var i stallet till klockan 12. Började med att mocka, sen rida båda hästarna. Båda kändes riktigt bra! Hoppas att det går bra i helgen också. Sen blev det till att putsa att prylarna och så duscha hästarna. Det var välbehövligt. Riktigt rena och fina blev dem! :) Resten av kvällen blev det banbygge och slöa hemma. Imorgon blir det tävling och jag är taggad! Två nollor önskas. På fredag hoppar vi 130 och på söndag 125. Skönt med hemma tävlingar för övrigt. 


Nu har jag inget mera att dela med mig av för tillfället. I helgen blir det fest också, längesen! Ska bli riktigt roligt :)


God natt!

Why?

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 13:27:21 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag drömde en helt sjuk dröm inatt. Eller ja, egentligen var den inte så konstig. Men det var en viss person som var med och jag fattar inte varför. Vad gjorde han i min dröm?! Det känns lite konstigt just nu, sluta förfölj mig.

Träningen gick bra igår, hästarna skötte sig bara bra! Tack Hanna för skjutsen! Känner mig lite små stolt över mig själv som lyckades ta hand om allt själv. Tack för att mina hästar är så snälla att lasta, står still när man gör iordning dem och bara är helt genomsnälla hela tiden. Skönt att jag kan vara helt ensam med båda två, nu fattas bara körkortet. Jag älskar mina hästar! Hoppas att det går bra i helgen på tävlingen.

Jag ligger fortfarande kvar i sängen för övrigt  med datorn i knät och musiken på tvn. Ni anar inte hur jävla skönt det är att bara ligga här! Jag har ont som fan i mina muskler för övrigt, sjuklig träningsvärk. Jag behöver verkligen en sån här slöig dag, inget speciellt planerat heller. Bara stallet senare, hästarna vilar idag också.

Lite tråkigt med ny dator att det inte finns några bilder på den, men ajaaaa.. Ha det bra allihopa!

Home again, på riktigt!

Publicerat: 2009-08-03 Kl: 13:26:20 | I kategori: | 2 kommentarer


Åh, nu är jag äntligen hemma efter tre veckor på Kybacka. Och nu kommer ni få bloggläsning varje dag igen. Jag kan inte riktigt fatta att det har gått tre veckor! De har bara flygit iväg. Men nu blir det lite ledigt innan skolan börjar, skönt. Däremot har jag ingen aning om när skolan börjar, men det visar väl sig.

Nu sitter jag hemma i vardagsrummet och försöker lugna ner mig lite. Jag har stressat ända sen jag vaknade imorse, så jag känner att jag måste lugna ner mig innan jag ska iväg och träna ikväll. Vi ska träna för Pontus Westergren ikväll, jätteroligt! Bra uppladdning inför helgens tävlingar. Cissi frågade om jag ville följa med och träna och självklart vill man det. Så jag och hästarna blir upphämtade runt klockan 16. Nya skor fick dem imorse också, så nu kommer dem hoppa som aldrig förr ikväll. Så jag tänkte vara i stallet om typ en timme. Lär väl snygga till hästarna lite grann om de nu ska iväg ;) haha!

Ikväll kommer jag sova som en gris och tvinga mig själv att sova länge imorgon, även fast det är svårt när man har ställt in sig på att vakna tidigt. Jag är så otroligt trött! Och det är så skönt att vara hemma, även fast det var roligt där borta. Men helt klart är borta bra, men hemma bäst!

Ha det bra allihopa! Bilder kommer när jag orkar lägga in dem!

 
RSS 2.0