"jag vill vara ledig ledig.."

Publicerat: 2009-09-30 Kl: 13:37:25 | I kategori: | 0 kommentarer


Haha, jag läste igenom mitt inlägg igår och jag borde absolut få mvg i svenska! Jag måste varit riktigt trött igår, eller ja, det var jag ju.. Det blev inte ens en dusch, jag somnade direkt. Istället fick jag pallra mig upp tidigare idag om jag skulle hinna duscha innan i skolan. Ni som känner mig vet hur lång tid det tar för mig att fixa till mig. Ibland är mitt långa hår, bara jobbigt. Det har varit en blåsig dag idag, så allt bara blåser omkring på huvudet och jag ser typ ingenting. Motvind hade jag när cyklade till stationen imorse också. Snacka om att det är hårt att vara jag! Men musklerna på mina ben borde ju komma från att jag cyklar så mycket hela tiden. Jag har ju biceps i benen liksom, haha!

Har ju bara varit en timme i skolan idag som vanligt på onsdagar. En timme matte och jag är tydligen ett fortsatt mattegeni. Mina klasskompisar fattar nog inte hur lost jag är egentligen, jag fattar inte ens vad jag pratar om när jag ska försöka förklara för någon annan. Jag har inte räknat på ett år och jag känner mig verkligen ringrostig. Matteboken fick följa med hem, jag måste verkligen färska upp minnet. Och när jag ändå pratar skola, så har vi prov imorgon och på fredag. Det känns rätt bra, jag hoppas att det går bra också.

Nu ska jag till stallet! Pirro ska ridas lite lätt på banan och Prince ska få komma ut i skogen idag. Imorgon vilar båda hästarna. Och ni som tror att jag inte har någon plan med min ridning och träning av hästarna har feeel. Jag planerar en vecka före vad hästarna ska göra och allt står i min almanacka. Och så har jag gjort i flera år, jag fattar inte hur ni klarar er som inte skriver ner, hur håller ni koll? Hur som, ikväll ska jag hoppa Loocello också inför tävlingarna på söndag. Och efter det, när jag kommer hem från stallet ska jag leka med en vän. Trevligt!

Underhållande!

Publicerat: 2009-09-29 Kl: 22:21:18 | I kategori: | 3 kommentarer


Kom hem för typ högst fem minuter sen, tror ni man är slut eller? Tisdagar är helt galna, jag hinner ingenting! Jag har så otroligt mycket att göra. Tur att jag har en mamma som mockar och gör iordning hästarna åt mig inför hoppträningarna, annars skulle det aldrig gå. Båda hästarna har hoppat riktigt bra på träning idag! Jätteroligt! Vi började träningen idag med att byta hästar med varandra. Alltså värma upp varandras hästar. Jag fick byta häst med Helena i första gruppen och rida hennes ponny Knatte. Hon red Prince och det tyckte hon bara var trevligt. Fick beröm för att jag hade en sån välriden häst ;) I andra gruppen fick jag byta med Emma och rida hennes häst Andy. Tror nog att hon tyckte det var helt okej att sitta på min gråa häst. Som egentligen håller på att bli vit (och ful). Han tänker visst bli lite flugskimmel, och hur fult är inte det?! Jag vill ha kvar min gråa häst!

För övrigt var det hoppning i Lervik idag också. Gick helt okej! Red på en fux som hette Lamento. Vi fick även lite läxor, roligt.. Hmm.. Känns lite skumt att få läxa i hästens sjukdomar och foder osv, inte vad man är van vid direkt, haha! Hur som, var jag heeeelt död på tåget hem. Jag hade lätt kunnat sitta kvar till Upplands Väsby och bara sova! Men det kunde jag ju inte, var ju tvungen att vara hemma och jobba. Hade ju mina lektioner och ungarna skötte sig bara bra :)

Igår kom en ekorre och skrämde mig och Mirantos när vi var ute och skrittade en sväng i skogen. Väldigt söta djur egentligen. Varför kan man inte ha dem som tamdjur? Jag skulle lätt kunna byta bort Pistola (våran katt) mot en söt ekorre! Och apropå att bli skrämd, kom Cissis bror Jonas och skrämde livet ur mig igår. Stod och mockade i uteboxarna med musik i öronen och helt plötsligt stod han där. Snacka om att jag blev rädd, jag som trodde jag var ensam. Tur att man inte stod och sjöng, som jag har en tendens att göra. Det hade enbart blivit pinsamt. Men men, han fick sig ett gott skratt när jag hoppade i taket i varje fall, haha!

Nu borde jag plugga, men det är helt omöjligt. Min kropp skriker efter sömn! Men först blir det duschen och sen kommer jag nog somna omgående. Förstår inte hur trött man kan bli innan man inte verkligen inte orkar mera? För övrigt ska jag förtydliga lite grann hur jag rider och tränar mina hästar tydligen, när jag får ork. Ska lägga in filmerna från Hudik också! Men jag har fullt upp jämt, jag hinner aldrig. Hinner knappt sitta ner och skriva här. Glömde tillägga att mina hästar gick helt fantastisk bra igår! Igår var det roligt att vara hästägare åt världens bästa hästar.

/ SJacobsson

Forever and ever, var det ja..

Publicerat: 2009-09-28 Kl: 19:15:22 | I kategori: | 0 kommentarer


Haha, direkt när jag hade skrivit här igår la jag mig i sängen. Blev inte mycket plugga igår alltså! Eller ja, jag skrev kanske i en kvart på lite arbetsmiljö & säkerhet. Så jag somnade strax efter klockan 19 och sov i sträck tills klockan ringde imorse. Nästan i varje fall, Emil ringde och väckte mig vid klockan 20. Men jag var så borta, så jag minns inte ens vad vi prata om, haha! Somnade direkt när vi la på.

När jag vaknade imorse var det mörkt ute. Så jävla deppigt! Det är så svårt att kliva upp när det är mörkt utanför fönstret. Och värre kommer det bli, det blir ju bara mörkare och mörkare. Jag kände mig långt ifrån utvilad också för den delen. Så himla slut! Hur som, var hos Cissi hela dagen. Alltid lika trevligt!

När jag kom till Tierp mockade jag åt mina hästar och red först Mirantos. Vi skrittade en sväng i skogen först och sen red jag lite på utebanan. Han kändes riktigt bra idag! Han är så underbar lilla Pirro :) Sen kom mamma och hämtade mig, så fick jag lite mat i magen också, haha! Nu har jag bara suttit med en massa plugg sen dess. Det blev nämligen dåligt väder och jag hade ändå tänkt trimma Prince, men eftersom det inte är så jävla roligt att rida ute bestämde jag mig för att hoppa in på en av Uffes lektioner ikväll. Så nu ska jag upp till stallet igen och rida Prince för Uffe :) Det kan vi nog behöva!

Sen blir det väl ännu mera plugga när jag kommer hem.. Jag älskar att vara tillbaka i skolan, not.

/ SJacobsson

Sliten!

Publicerat: 2009-09-27 Kl: 18:44:50 | I kategori: | 0 kommentarer


Hej och hå vilken kväll det blev igår, trots allt. Blev inte hemma utan lyckades ta mig ut och träffa människor. Var först hem till Nylunds, där var det lite folk också. Spelade kort och åt godis innan vi gick hem till Emil. Blev en rätt trevlig kväll där med alkohol och roligheter. Hem kom jag aldrig heller, haha! Somnade alldeles för sent också, så det blev ungefär två timmars sömn eftersom jag var tvungen att kliva upp klockan halv sju, men det var det värt!

Vi hade stallet idag då. Sonny kom som en glad överaskning och hjälpte oss i stallet. Vi var helt klara halv tio, skönt! Gick direkt och la mig och sov. Sov fram till halv två. Gick upp och åt frunch innan jag åkte upp till stallet och hoppade Loocello. Gick riktigt bra! Sen tog vi in alla hästarna och efter det red jag ut på Prince med Angelica och Jettan. Pirro vilar idag.

Nu har jag duschat och ätit. Nu blir det plugga tills jag somnar och det blir nog tidigt.

Fuck!

Publicerat: 2009-09-26 Kl: 18:59:43 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag har jag varit på tävling igen. Åkte till Årsta Runsten och hoppade en 120 på Mirantos. Det var ju semifinalen i Agriahoppet med stilbedömning. Pirro hoppade felfritt, var pigg och duktig. Men jag, mitt lilla klantarsel glömde borta att hälsa på dommaren. Jag lovar att hade jag gjort det hade jag fått det där extra poängen som hade tagit oss till finalen i Globen. Glömde sätta i turrosett i manen också, den hade ju verkligen behövts där. ETT POÄNG IFRÅN! Åhh.. Men men, Mirantos kändes bra och vi fick med oss en gul rosett hem!

Nu kom jag nyss hem och ska ta och hoppa in i duschen nu. Jag var jättetaggad på att festa, men motivationen har dalat lite. Så nu får vi se vad jag gör. Antingen hamnar jag nog hemma hos Emil med lite människor eller så stannar jag hemma och pluggar, haha! Duscha ska jag göra i varje fall. Hör av er om det dyker upp nått roligt!

Imorgon ska jag upp tidigt också, orka..

/ SJacobsson

tjabba poooolarn!

Publicerat: 2009-09-25 Kl: 13:58:05 | I kategori: | 0 kommentarer


Det är först nu jag har klivit upp ur sängen på allvar. Det är så otroligt skönt att bara ta det lugnt, men jag känner mig ändå lite stressad. Jag har en del att göra idag, så jag får nog ta och sätta igång nu om jag ska hinna med nått idag. Men det var skönt att sova länge, minns knappt när jag hade sovmorgon senast. Märkte knappt när mitt sovsällskap försvann imorse. Tröttare än tröttast!

Nu ska jag till stallet. Båda hästarna ska trimmas i ridhuset tänkte jag. Mirantos ska inte gå så jättehårt eftersom han ska tävla imorgon, semifinalen i Agriahoppet! Hur coolt vore det inte om vi gick vidare till finalen som går i Globen?! Men det är stilbedömning, så vi ska försöka vara snygga och rida snyggt imorgon. Han blev i varje fall klippt igår och han blev så fin så! All päls försvann, klippte till och med huvudet på honom. Inga problem! Han var så snäll så :) Anledning till att Prince inte följer med imorgon är att tävligen går utomhus på gräs och det finns bara 110, 120 klasser. Men om det blir dåligt väder skulle tävlingen flyttas inomhus, vilket jag hoppas på. För då efteranmäler jag Pirro till 110 och Prince till 110, 120. Så får de gå första inomhus tävlingen där och gå lite lägre. Men som det ser ut nu är det bara Mirantos som ska åka dit och hoppa en 120. Det visar sig imorgon bitti! Annars blir nästa tävling i Falun 10e oktober, vi får se vad det blir för klasser.

När jag är klar med allt i stallet (men det lär väl ta sin tid), blir det hem och plugga. Jag ska bli klar med allting, om jag så ska vara vaken hela natten. Så jag bara koncetrera mig på proven som vi har i veckan sen. Så håll inte på och ring mig ikväll och tala om att du är på "världens fest"! ; ) haha! Imorgon ska jag däremot vara rolig tänkte jag.

Jag vill ha en ny säng!

Publicerat: 2009-09-24 Kl: 14:00:35 | I kategori: | 0 kommentarer


Sängen som jag sov inatt ville jag ta med mig hem, ge mig en ny säng! Eller så tänker jag sno Emils säng. Alla klagar bara på min säng. Jag klagar också, ge mig en ny! Jag ska absolut investera en ny säng när jag flyttar hemifrån, det kommer bli prio ett då!

Var som sagt till Gävle igår och spenderade natten där. Trevligt att träffa honom igen och få tillbaka mitt efterlängtade halsband. Blev även ännu en ring rikare, jag ska nog börja samla på ringar. Jag åkte hem med halv ett tåget och nu ska jag väl ta mig till stallet. Båda hästarna ska ridas. Mirantos ska få komma ut i skogen och vi verkar få sällskap av Angelica och Jettan. Prince ska ridas lite lätt i ridhuset, tänkte jag. Sen ska jag hinna med att jobba också där i mellan allting. Och sen ska förvandla Pirro från en lurvig Shetlandsponny till en tävlingshäst. Det är ju stilbedömning i helgen och om vi ska få några stilpoäng måste all päls bort. Ni anar inte hur mycket päls han har, haha!

Ikväll ska jag vara lite social med min vän Emil. Det kan behövas, jag behöver prata av mig lite och då får han så lov och lyssna. Vilket han inte brukar ha något emot. Han är tvungen att titta på Idol också. Nej, nu måste jag nog sätta fart om jag ska hinna med allting idag!

/ SJacobsson

Så!

Publicerat: 2009-09-23 Kl: 17:37:07 | I kategori: | 0 kommentarer


Snabbt inlägg nu!

Nu har jag duschat och fixat mig lite, ska åka till Gävle strax till en människa. Blir kvar där till imorgon. Och imorgon är man ledig, så jävla skönt! Ledig på fredag också, så det blir en riktigt lång helg.

Idag var jag i skolan i en timme som vanligt på onsdagar. Knäppte bara ett äckligt skolfoto (hatar det), åt lunch och åkte hem! Var bara hem och bytte om och cyklade till stallet. Fixade allting och sen red jag ut på Prince. Mirantos vilar idag. Prince var pigg och glad!

Och nu ska jag som sagt till Gävle igen, ha det bra!

jävla träningsvärk

Publicerat: 2009-09-22 Kl: 22:06:47 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag har haft träningsvärk ända sen i söndags och den vill inte ge sig. Jag kan knappt röra mig, stackars mig! Och det här kommer bli ett snabbt inlägg. Jag vill sova, men jag måste duscha först och det tar ju lite tid.

Idag har det ju varit en stressig tisdag som vanligt och ännu värre när mamma inte är hemma och hjälper mig i stallet. I vanliga fall är det hon som mockar och gör iordning hästarna åt mig eftersom jag inte hinner själv på tisdagar. Men jag fixade skjuts från Gävle så jag var hemma över en timme tidigare och då hann jag med nästan allting själv. Förutom att Jossan gjorde iordning Mirantos till min hoppträning, tack tack!

Skoldagen har spenderats ute i Lervik, som vanligt på tisdagar. Kirrade ett MVG i visitering utan att jag ens hade pluggat nått. Jag hoppas verkligen att alla hästkurser kommer gå lekande lätt och med ett MVG i handen sen, vore så skönt. Hur som, vi markarbetade idag och jag fick samma häst som förra veckan och det gick rätt bra. Nästa vecka är det hoppning, det ska bli kul!

Mina ungar skötte sig bra idag på mina lektioner. De fick bland annat rida lite barbacka idag, vilket var väldigt uppskattat. Och båda mina hästar skötte sig riktigt bra träningen idag, älskade hästar! Prince och Mirantos är verkligen det bästa som jag har i mitt liv. Fick skjuts av Cissi hem efter träningen, tack!

Nu ska jag duscha! Filmerna från Hudik kommer.. Jag har bara inte haft tid att lägga in dem.

one by one

Publicerat: 2009-09-21 Kl: 19:53:38 | I kategori: | 0 kommentarer


Tror ni jag var trött imorse eller?! Varför får jag aldrig känna mig riktigt utvilad? Jag har ju inte direkt några problem att somna på kvällarna, hah! Hur som, upp ur sängen kom jag på nått vis. Dödstrött och världens träningsvärk, fattar inte hur jag kom upp ur sängen. Och sen var mitt tåg in till Gävle 35 minuter försenat. Och så hamnade jag bredvid någon rolig? Konstig? Läskig gubbe? Ett retard helt enkelt! Och så satt det en kille tre säten framför mig och skrattade åt mig och mitt "trevliga" sällskap. Eller ja, han såg väl att jag höll på att börja asgarva åt gubben och han kunde inte heller hålla sig. Det var ju trevligt att ha en "konversation" med en främling genom blickar, haha! Kul var det i varje fall!

Dagen har spenderats ute i Kybacka. En rätt så trevlig dag faktiskt :) Det blev mest att ta reda på allt efter helgen eftersom Cissi varit borta och tävlat i Karlstad hela helgen. När jag kom hem vi klockan 16 cyklade jag bara hem och åt lite innan jag drog till stallet. Mockade åt mina hästar och red sen Mirantos en sväng i skogen. Tog hackamoret för första gången på honom. Man skulle kunna säga att vi hade vissa kommunikationssvårigheter, men annars gick det bra! Han var pigg och väldigt glad :) Och när jag skulle tränsa av, gapar puckot ändå, fast han inte hade nått bett i munnen. Haha! Han är så otroligt intelligent min häst.

Nu ska jag nog sätta mig med lite plugg innan jag ska titta på Anna Anka klockan nio! Och just det! Jag är ensam hemma ända fram till onsdag. Så nu har jag ansvaret över Prince, Mirantos, Pistola, Pralin och Laban alldeles själv. Hur ska det här gå? Haha!

/ SJacobsson

Helt slut, bokstavligen

Publicerat: 2009-09-20 Kl: 21:44:16 | I kategori: | 0 kommentarer


Herregud, vilken dag. Hit och dit, överallt har jag varit idag känns det som! Jag har hunnit med många saker. Mera saker än vad vissa har gjort på hela helgen, utan att nämna några namn ;)

Kvällen igår spenderades på Borgmästaregatan, trevligt. Umgicks där med 6 stycken roliga pojkar. När vissa blev för fulla och jag var alldeles för nykter ringde jag efter min skjuts (haha), åkte hem och sov. Klockan ringde tidigt idag och jag var i stallet strax efter sju. Kvart över sju åkte vi mot Uppsala med hästen lastad och klar. Startade bland dem första i första klassen som började klockan nio. Hoppade två klasser och var klar klockan halv elva, effektivt!

Lämnade häst och hästägare på tävlingsplatsen när mamma kom och hämtade mig vid elva. Blev lunch på Max innan vi åkte till Norrtälje och hälsade på min kära ponny! Åh, vad jag saknar henne! Fick rida lite på henne och hoppa några språng. Jag har inte ridit på henne sen i februari, så det var jätteroligt! Innan vi åkte hem fikade vi med Carro. Vi åkte därifrån ca halv fyra.

Direkt när vi kom till Tierp åkte jag upp till ridskolan och klippte Helenas ponny. Tjänade lite pengar där då! (y) Efter åkte jag hem, åt en macka och böt kläder. Lite jobbigt att gå runt i vita ridbyxor hela dagen.. Var hemma kanske en kvart och sen tillbaka till ridskolan för att rida mina hästar. Red ut på Prince och trimmade Pirro i ridhuset. Båda två var duktiga! Fick ett infall att jag vill tävla dressyr på Pirro, så fin så! Kom hem för ungefär en timme sen. Ätit en tallrik yoghurt och badat. Somnade nästan i badkaret, så nu blir det sängen!

Imorgon ska jag till Cissi. Den stackaren åkte jättesent från tävlingarna i Karlstad och är nog inte hemma förrän runt klockan 12 i natt. Så jag kommer nog lämpligt imorgon! Sen ska jag bara hem, ta hand om hästarna och bara rida Mirantos. Prince vilar. Sen ska jag plugga, sen tänker jag fan soooova! Trött trött tröött! För den här dagen måste jag forsätta ta igen imorgon med sömn.

/ Sandra Jacobsson

Your an angel!

Publicerat: 2009-09-19 Kl: 20:05:26 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår var jag verkligen tråkig. Jag somnade hur tidigt som helst. Jag hade fått en massa sms under min skönhetssömn och det första hade jag fått 21.54, då sov jag. Haha! Så jävla slut! Sov tills klockan ringde 06.30, låg och snoozade till kvart i, då klev jag upp och var i stallet till klockan 7. Så ja, vi hade stallet idag. Alltså har jag irriterat mig på mammas hysteriska sopande. Jag blir galen! När vi var klara i stallet vid klockan 10, gick jag och la mig och sov fram till lunchfodringen. Red mina hästar efter lunchen och pillade med lite saker. Vid klockan 16 skulle hästarna in. Var hem en snabbis och åt lite innan jag cyklade till stallet igen. Putsade sakerna och snyggade till Loocello lite inför imorgon. Det ska faktiskt bli roligt imorgon!

Nu har jag nyss duschat. Så nu ska jag klä på mig lite kläder och fixa till mig lite, och sen ska jag hem till Emil och vara lite social där. Annars blir man ju kallad tråkig utan att man ens förtjänar det. Och tydligen missade jag nått igår också. Hur det kan vara roligt på en fest utan mig, kan jag däremot inte förstå, haha ; )

Ha det bra allihopa!

I don´t understand you

Publicerat: 2009-09-18 Kl: 21:08:38 | I kategori: | 0 kommentarer


rock away,

Nu har jag precis tittat på Idol. Jag är nyduschad och sängen är nybäddad, det finns väl inget härligare än att krypa ner i sängen då?! Jag vet att det är fest, men jag känner mig trött och otaggad. Så det blir nog sova nu istället, vilket jag behöver. Helgen kommer bestå av tidigtmornar, som vanligt. Jag får aldrig sova länge! Imorgon har jag stallet och på söndag är det tävling. Ska även åka och hälsa på min kära ponny på söndag också. Mitt liv är verkligen fullspäckat jämt. Det är sällan jag behöver fundera över vad jag ska hitta på.

Idag har vi varit och ridit Islandshäst med skolan, så vi slutade strax efter elva. Slappt! Så himla små var dem iaf och jag kan ju säga direkt att det där är inget för mig. Tacka vet jag Halvblod som hoppar! Haha! Hur som, åkte hem med halv ett tåget. Träffade Pontus på tåget, så satt och pratade med honom hela vägen till Tierp, trevligt! Sen var det bara hem och byta om, sen stallet. Började med att rida och sen mocka och göra klart allt det där. Sen hoppade jag Loocello. Några språng inför tävlingen på söndag. Han kändes riktigt bra!

När mamma kom och hämta mig åkte vi och åt mat med mormor. Så tjockade i mig en pizza. Åt så att jag mådde illa sen, inte bra! Sen blev det duschen hemma och Idol. Det var ungefär min dag idag. Så jävla trött, så nu tänker jag sova. Ha det bra allihopa! Emil, kom för fan inte och säg att jag är tråkig! :)

Ta vara på tiden, gott folk.

Vila i frid!

Publicerat: 2009-09-17 Kl: 21:56:33 | I kategori: | 1 kommentarer


Tänk att ett liv kan försvinna så snabbt? Ena stunden är man där och i nästa sekund är man inte. Livet är för kort för att slösas bort. Jag är jätterädd för döden och helt plötsligt kändes den så otroligt nära. Jag vill inte att påstå att jag kände Natalie så väl, mera än att jag visste precis vem du var, gick på samma skola, var i våran klass i någon vecka och att jag klickat in på din blogg någon gång. Det som har hänt är otroligt hemskt och har verkligen gett mig en tankeställare. Man borde nog ta tillvara och njuta lite mera av livet än vad man gör, det kan ta slut så himla fort. En tanke till hennes familj, pojkvän och nära vänner. - Rest in peace, Natalie Svensson!

När jag har skrivit i min blogg glömmer jag liksom bort vad jag har gjort på nått vis. Jag liksom bara släpper det och går vidare. När jag får frågan, "vad gjorde du igår?". Då blir det mest, "öööh, vad jag gjorde igår? öööh, jag vet inte..". Lite knäppt va? Hur som helst har jag bara gått i skolan idag. Fick sluta tidigare, kom hem och pluggade lite. Lessnade på det och drog till stallet.

Där mockade jag åt mina hästar och borstade lite på dem, innan jag började jobba. Mina ungar var så otroligt duktiga idag! Så himla roligt att ha dem. Verkligen hur kul som helst! Efter det red jag lite. Prince och jag fick sällskap av Angelica och Jettan. Trevligt! När jag var klar i stallet blev det Idol-tittande och telefonpratande.

Nu har jag nyss duschat och sängen väntar. Kort dag i skolan imorgon däremot. Slutar vid lunch, skönt! Vad som händer resten av dagen förutom stallet är inte riktigt planerat än. Resten av helgen är däremot rätt så planerad. Tävling på söndag också! Dock inte med mina hästar. Och jaa, filmerna är på gång! Jag är bara lite seg.. 

/ Sandra Jacobsson 

hurry hurry!

Publicerat: 2009-09-16 Kl: 20:44:49 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu skriver jag lite snabbt i Idol pausen. Idag blev det sovmorgon och det var så jävla skönt! Ska nog sova efter Idol också, så jävla slut. En kort skoldag blev det i varje fall, en timme matte bara. Tog med mig matteboken hem, känner att jag behöver friska upp minnet lite, över ett år sen jag räknade matte sist, ändå blev jag kallad för mattegeni i klassen, haha! De anar inte hur fel dem har.. Hur som, åt lunch på Heartbreak, älskade tacobuffé! Sen blev det ett tåget hem.

På stationen i Tierp kom min käre sjuke vän Emil och hämtade upp mig. Rasmus var också med! Vi var hem till mig åt en macka och jag bytte om, sen fick jag skjuts till stallet också. Som tack för skjutsen smutsade jag ner Emils bil lite grann, sorry! ;) Fixade klart i stallet och red lite osv.. Sen fick jag skjuts hem av Madde. Ge mig körkort nuuuuuuuu! När mamma kom hem åkte vi och åt en sallad på Tierps video&pizza. Sen dess har jag suttit med det där jävla herbariumet som ska vara inlämnat imorgon. åhh.. Jävla blommor!

Jag lovar att filmerna från Hudik kommer upp snarast, jag ska ta mig tid!

Nu börjar Idol igen!

Take your time!

Publicerat: 2009-09-15 Kl: 20:46:04 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag känner mig väldigt konstig. Jag mår illa, blir lite yr emellanåt och vill bara sova. Så har jag känt hela dagen. Men jag har ju fan sovit för en hel vecka, känns det som. Konstigt! Jag kände verkligen när jag cyklade till stallet att jag bara ville hoppa av cykeln och lägga mig och sova. Så direkt när jag har skrivit klart det här blir det duschen och sen sängen. Sovmorgon imorgon också, skönt! Blir niotåget in till Gävle.

Idag har vi varit ute i Lervik hela dagen med skolan. Gick bra att rida på den svarta hästen med fult namn. Kände mig rätt nöjd med mig själv efteråt. Ridningen är överförväntan när det gäller skolan, vilket är väldigt bra! Sen blev det hem en snabbis och äta lite. Var så hungrig så att jag kunde dö, men kunde knappt äta för jag mådde så illa. Hur som, sen blev det stallet och jobb. Alltid lika roligt! Barnen var duktiga :) Efter det hoppade jag Lancer på hoppträningen. Det gick också rätt bra! Mina hästar fick vila från hoppningen idag.

Nu kom jag nyss hem och jag är totally dead. Fast jag lever. Jag är döende alltså, eftersom jag lever. Typ! Haha! För övrigt är jag rädd för döden.

sick and tierd

Publicerat: 2009-09-14 Kl: 21:03:31 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag blev jag hemma från praktiken och jag har sovit i princip i sträck tills Charlotte ringde och väckte mig vid klockan 15. Förutom när mitt sovsällskap "smög" iväg imorse, då vaknade jag i några minuter, haha! Jag känner mig väldigt konstig, jag vill inte få svininfluensan! Så the big happening idag har varit stallet bara. Var dit och hoppade Marinettes häst Loocello, det gick riktigt bra! Så nu har jag spanat in lite tävlingar åt honom. Sen mockade jag åt mina hästar och borstade mina lergrisar. Dem har väl längtat efter hela helgen att få rulla sig i hagen, såg det ut som. Jag borde egentligen sätta mig ner och skriva klart mitt projektarbete, men jag känner hur min kropp skriker efter sömn. Ska nog gå och lägga mig nu istället, imorgon måste jag upp och till skolan!

Jag har tittat på filmen, "män som hatar kvinnor". Jag har ju lite efter så jag såg den inte förrän nu och det var faktiskt en bra film. Lite hemsk, men bra! Tvåan ska tydligen gå på bio nu, om jag har fattat det rätt, den ska jag försöka se! Sen har jag tittat på filmerna från helgen, gud vilka duktiga hästar jag har! Hoppar så fint!

Vad morgondagen bjuder på visar sig. Ingen hoppträning iaf, hästarna ska få vila imorgon med. Bara jobb utöver skolan är inplanerat imorgon. Så som sagt, vi får väl se vad som händer.. Jag borde måla naglar, jag borde sola (haha), jag borde skriva klart mitt projekt..

Hemma!

Publicerat: 2009-09-13 Kl: 17:46:08 | I kategori: | 2 kommentarer


Äntligen hemma! Nu väntar jag på mat och sen blir det en efterlängtad dusch. Sen lät det som om Emil ville titta förbi och umgås. Trevligt!

Hästarna hoppade 130 idag. Prince var grym och vild. Blev nästan stark idag, haha! Men han var felfri och placerad :D Mirantos kändes tröttast i hela världen, så jag hoppade fram till hinder nummer 7, sen gick jag ut. Han hoppade egentligen bra, men han kändes inte så på g som han brukar. Han har ju varit helt fantastisk resten av helgen. Har verkligen haft en kanon helg!


Little Prince, 135 cm

Little Prince, 135 cm

Mirantos T, 130 cm

jag undrar om mina hästar förstår hur mycket jag älskar dem?!

day two!

Publicerat: 2009-09-12 Kl: 18:03:30 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu har jag nyss duschat och det var det bästa jag har gjort på länge tror jag, så otroligt skönt! Kände mig så jävla äcklig. Men nu har jag ingen lust att fixa håret, så jag får väl se lite skabbig ut ändå, hah! Lite smink på bara, så blir det bra! Vi ska ut och äta med familjen Taxén, trevligt :)

Hästarna har varit duktiga idag också! Mirantos hoppade felfritt i 125an och kom fyra, duktiga lilla häst! Prince debuterade 135 idag med två nedslag. Ett tar jag på mig och ett får han ta på sig. Jag är nöjd iaf, han kämpade på bra! Nu har hästarna minst en varsin rosett med sig hem i varje fall. Jag lovar att lägga upp lite filmer när jag kommer hem.

Mina inlägg handlar nästan bara om hästar nuförtiden, nu får jag snart skärpa mig om jag vill behålla mina läsare, haha! Ha det bra!

Första dagen avklarad!

Publicerat: 2009-09-11 Kl: 20:05:42 | I kategori: | 1 kommentarer


Avklarad och avklarad, lät nästan som om jag ville bli av med det.. Är som sagt i Hudik på tävlingar! Gick bra att åka hit och en hästskötare från Söderhamn fick jag med mig, hah!

Båda hästarna hoppade 130 idag och gick bra! Prince var riktigt avspänd idag om man jämför med i söndags. Han hoppade felfritt och fick pris! Mirantos kändes också riktigt bra med fick med sig C i trekombinationen som vanligt, vet inte hur jag ska få honom att backa av, men kändes bra ändå! Så nu taggar vi inför imorgon.

Helena tjatar om filmer och det kommer! När jag orkar lägga in dem, hah! Och andra tjatar om att jag är tråkig, så kan det vara! Nu sitter vi i uppehållsrummet och tittar på Idol med ett gäng GRS-brudar, trevligt värre!

Ha det så bra!

Slow down

Publicerat: 2009-09-10 Kl: 21:18:31 | I kategori: | 1 kommentarer


Ja, nu sitter jag här fast jag egentligen borde duscha och packa. Imorgon bitti åker vi till Hudiksvall och blir borta hela helgen på tävling. Hoppas på en bra tävlingshelg och att hästarna tänker gå bra :) Inga skjutsar upp och pappa hämtar. Mamma far runt helt hysteriskt och stressar upp sig själv. Kan någon ge henne lugnande?! Fattar inte varför hon har så himla "mycket" att packa och inte jag?

Varit hos Cissi idag varje fall och sen stallet. Somnade på tåget också påvägen hem, så jävla slut.. Apropå det såg jag min gamla lärare på tåget imorse när jag klev på, tåget kom från Uppsala. Jag vet ju att han jobbar på Högbergs i Tierp, men han sov. Och jag hade ingen lust att väcka honom heller, haha! I Marma vaknade han till och såg förvirrad ut, så kan gå ;)

Idag har jag gjort mycket. Trimmade båda hästarna som kändes bra :) Sen blev de duschade! Jag mockade och packade såklart också. Sen jobbade jag och idag var det hoppning. Mina ungar är så fantastiskt duktiga! Så himla stolt över dem, de gör otroligt stora framsteg! Det är så roligt att ha dem :) Efter det blev jag matade av mamma, sen packade jag vidare och putsade klart mina saker.

 Nu ska jag hoppa in i duschen och sen packa ihop mina saker. Datorn följer med i helgen, så ni får en uppdatering heela helgen!

understanding

Publicerat: 2009-09-09 Kl: 20:53:08 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag är tröttare än tröttast och motivationen för att blogga finns inte, så det blir inget långt inlägg idag.

Klev upp lika tidigt idag och kände mig sådär lagom fräsch på tåget, man fixar ju inte till sig direkt när man ska till Cissi, haha! Var där hela dagen och sen hem. Var hemma strax efter klockan 16, då jobbade jag lite. Hade två grupper, det gick bra! Efter det tog jag hand om mina hästar, som vilade idag. Och sist av allt red jag Hamilton, markarbetade lite på utebanan. Sammanlagt har jag suttit på 8 hästar idag.

Imorgon har jag också mycket att göra, det är hårt liv jag lever! Nu blir det Idol, om jag inte somnar.

trött, tröttare, sandra

Publicerat: 2009-09-08 Kl: 22:18:42 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag är så trött så jag mår illa, så jag orkar inte skriva här egentligen.

Har varit hos Cissi hela dagen, sen hem och jobba och träna. Hästarna var helt okej. Det blev bara lite trimning över bommar och hoppa nått språng eftersom de ska tävla i helgen, stämma av dem bara.

Nu tänker jag sova om jag ska orka upp imorgon. Jag är verkligen ingen morgonmänniska.

Dessa läsare..

Publicerat: 2009-09-07 Kl: 20:44:54 | I kategori: | 0 kommentarer


Man undrar jag ständigt vilka ni är och man blir ju lika förvånad varenda gång någon uppenbarar sig, haha!

Igår somnade jag tidigt och vaknade tidigt idag. Som sagt, tåget gick 06.56.. Jag hann med, tro det eller ej! Mormor mötte mig på stationen och skjutsade ut mig till Cissi. Var en rätt lugn dag idag för att vara en dag på Kybacka. Och jag är en sån som måste äta för att fungera. Jag kan varken tänka, vara tålmodig eller göra nått öht när jag är hungrig. Men idag har jag aldrig ens känt mig hungrig, mystiskt.. Blev i varje fall en hamburgare på donken innan vi åkte till Tierp, hah! Cissi skulle ändå till Tierp idag, braaa! Det mest spännande som har hänt idag var nog när vi visade Aquino för en fransk tjej idag. Hon verkade iaf lite intresserad, vi får väl se! :)

När jag kom till Tierp hjälpte jag till lite på specialidrotträningarna. Efter det red jag mina hästar och mockade osv. Hästarna fick komma ut på en skrittur idag bara :) Sen pratade jag med Emil i telefonen, otroligt givande! Pa-pa! Haha! Och när vi ändå pratade om "trollen", hann jag inte ens lägga på luren innan nästa omtalade människa ringde. Lite otippat, hah! Jag vet inte hur jag skulle klara vardagen utan mina kära vänner.

Nu ligger bilderna från igår ute på min bilddagbok, bara att titta! :) http://sjacobsson.bilddagboken.se/
Några kommer upp min facebook när jag orkar ta tag i det. Nu tänker jag nog sova, jävligt trött. Tåget går ju lika tidigt imorgon igen.

/ Sandra Jacobsson

Tävling!

Publicerat: 2009-09-06 Kl: 22:31:54 | I kategori: | 2 kommentarer


Nu blir det ett hästigt inlägg!

Idag har det varit tävling, båda hästarna hoppade 120,130 och det har gått bra! Prince var riktigt spänd idag bara, men skötte sig bra. Båda hästarna hoppade felfritt i 120n och fick pris! I 130n plockade Prince i sjätte placering, jättekul! Mirantos hade ett jävla skiiiitpet. Han var grym! Det kändes så jävla bra, en riktigt superrunda, riktigt synd på nedslaget. Lång bana var det också, 17 språng, så hästarna var duktiga och kämpa på! :D Taggad som tusan på nästa helg. Det var en fotograf på tävlingarna också, så fick en del riktigt fina bilder på hästarna. Bilderna kommer upp på bilddagboken och min facebook, håll utkik!

Imorgon ska jag till Kybacka, vi har praktik hela veckan och självklart ska jag vara hos Cissi. Det känns tryggt och bra, men tanke på att man bodde där i tre veckor i somras. Så tåget går 06.56 imorgon, hur ska jag orka upp? Haha! Därför tänker jag gå och lägga mig nu och lägga upp bilder imorgon istället.


Little Prince <3


Mirantos T <3

Ha det bra!

hit the floor

Publicerat: 2009-09-05 Kl: 20:18:15 | I kategori: | 0 kommentarer


Kvällen igår var helt okej. Angelica och jag satt i soffan hemma, drack vin och pratade skit. Sen fick vi lite sällskap av en Lotta med några killkompisar till henne. Hon fick sitt körkort igår, så vi var ut och gled en sväng. Hamnde en stund på Bennys, hejade på lite folk man kände. Och sen typ däckade jag hemma i sängen, haha! Som sagt, det blir inte roligare än vad man gör sig, hahah!

Idag blev det till att kliva upp tidigt eftersom jag fick ta Nattas lektioner, eftersom hon är sjuk. Hade fem grupper och det gick bra. Roligt! Alltifrån vuxna till små nybörjarbarn. Så hela förmiddagen gick åt till det, så jag var riktigt hungrig efter det. Mamma kom och matade mig, sen mockade jag åt mina hästar. Sen hoppade jag Marinettes häst Loocello, och det gick riktigt bra! Börjar hitta knapparna på den hästen nu. Efter det red jag Prince och duschade honom. Han kändes riktigt bra idag! Han blev så himla ren och fin också. Sen var det Mirantos tur att bli trimmad och duschad. Även han kändes riktigt bra idag. Men hur ren han blev vet jag inte, känns aldrig som om jag får honom riktigt ren. Men han ser iaf ren ut på håll, haha! Sen putsade jag alla mina saker, det är verkligen det tråkigaste som finns. Jag mockar hellre tio boxar än att putsa.. Mellan alltihopa blev det lite plockande, rulla ihopa lindor, fixa vatten i hagen, fetta in hovar osv..



Nu kom man ganska så precis hem. Det blev pizza till middag, fy fan vad tjock man är, haha! Nu tänker jag sova eller titta på en film. Imorgon är det som sagt tävling! Taggad som tusan! Funderade på fest ikväll, men jag orkar inte och känner att jag inte direkt har någon lust. Så det blir en lugn hemmakväll med mig själv, skönt! Hörs!

/ Sandra Jacobsson

I just fake everything!

Publicerat: 2009-09-04 Kl: 19:01:35 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag gick jag ungefär en timme i skolan, slutade klockan 10, när vi egentligen skulle sluta klockan 15. Slappt! Åt lunch med några klassvänner och sen åkte jag hem med halv ett tåget. Direkt när jag kom hem somnade jag, så himla trött! Sov till klockan 15 typ och då blev det stallet. Mockade, torvade, bytte vatten, tog in mina pojkar, spolade benen, kollade lite hovar och tog av dem täckena, sen fick de äta sin eftermiddagsmat. Fattar inte hur hungrig man får vara egentligen?! Haha! Pratade lite deadshit med Nicole innan jag åkte hem.

När jag kom hem tittade jag på Top model och dödat lite tid fram tills nu. Och nyss kom jag precis ut ur duschen. Kvällen ser ovanligt död ut, men det ska nog bli ändring på det. Snart kommer Angelica och då blir det kul! :) Vart kvällen tar oss är obestämd, spännande. Den kan sluta precis hur som helst, vilket som mina fredagar brukar göra. Och det blir aldrig roligare än vad man gör sig! Jag undrar när Tierp ska sluta vara så dött..

Imorgon är hela dagen planerad, vilket jag älskar. Det värsta jag vet är att slöa och rulla tummarna. Och på söndag är det tävling! Hoppas på att det går bra. Nej, nu ska jag ta och fixa till mig lite grann! Jag finns på telefonen, glöm mig inte! Ha en bra kväll allihopa!

/ SJacobsson

Jag ger dig en sekund,

Publicerat: 2009-09-03 Kl: 16:11:14 | I kategori: | 0 kommentarer


Yttligare en slapp dag i mitt liv. Somnade hur tidigt som helst igår, runt klockan 20. När jag vaknade hade jag massor av missade samtal och sms. Jag hade visst inte hört nått alls fast jag hade telefonen i handen, höll på att skriva ett sms när jag somnade. Haha! Klev i varje fall upp efter klockan 6 och det var plågsamt, jag var så jävla trött, fast jag sovit massor. Ju mera jag sover ju tröttare blir jag när jag ska kliva upp.

Skolan var slapp, hade en lektion på förmiddagen, åt lunch och sen skickade de hem oss. Vilket dagis jag har hamnat på! Men det kanske blir allvarligare längre in på terminen, vem vet. Var i varje fall hemma klockan ett och inte fyra som jag trodde att jag skulle vara. Var i stallet strax före klockan 14 och fick ridsällskap idag också. Men idag red Anna på Mirantos och jag på Prince. Vi skrittade en sväng och sen red vi lite på utebanan. Det gick bra! Mina pojkar är så duktiga så. Sen mockade Anna åt båda två, tackar för det! Jag plockade ihop allt annat, lindade ihop lindor och bytte vatten osv.. Så nu var jag hemma från stallet före klockan 16 igen! Haha, rena semestern! Nu väntar jag på att min mamma ska komma hem från jobbet och mata mig med lite sallad innan jag börjar jobba 17.50.

Ikväll tänker jag kanske plugga lite och somna tidigt igen. Jag laddar upp inför helgen! Jag vill ha roligt imorgon, men vet inte riktigt vad det händer för roligt. Vi får väl se vad morgondagen bjuder på! Krogen kanske? ; )
Resten av helgen är i varje fall planerad. Tävling på söndag också! Riktigt taggad : ) Båda hästarna hoppar 120, 130. Jaaa, men vi hörs allihopa! Kan inte fatta att det var 181 unika besökare iförrgår, galet..

/ Sandra Jacobsson

Vad hände?!

Publicerat: 2009-09-02 Kl: 16:46:53 | I kategori: | 0 kommentarer


Haha, jag hade helt plötsligt över 30 stycken flera unika besökare igår, vad hände där? Vad trodde ni att det skulle stå för spännande igår?! Haha! Det blev självklart rekord i besökare. Fattar inte att det finns så många som läser min blogg och fortsätter läsa. Vad är det som är så kul med att läsa den?! Det är i varje fall motiverande att fortsätta skriva.

Igår fick ni ju ett riktigt flummig inlägg, men jag var så himla trött och jag bara kladdade ner nått just för skrivandets skull. Men fick som sagt ett samtal igår, och nu känns det bättre. Men som sagt, killar är något jag aldrig kommer förstå mig på. Men jag står fortfarande för vad jag tycker. Känns fortfarande som allt bara/är en lek. Men men, vi får väl se vad som händer i framtiden.

Idag fick jag sovmorgon och började 09.45. Så det blev nio-tåget in till Gävle. Hade en halvtimme matte och sen slutade vi. Värt? Nej, inte direkt. När några i resten av klassen går 08.30-16.45, haha! Åt i varje fall lunch på Heartbreak, gratis restaurang mat är ju inte helt fel. Åkte hem med halv ett tåget och sen stack jag direkt till stallet. Mockade och gjorde klart allting och sen kom Anna. Hon var ridsugen, så hon följde med ut i skogen på Prince och jag på Mirantos. Trevligt värre! Får ridhjälp imogon också. Så jag var hemma runt kvart i fyra och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske umgås med någon, vi får väl se!

Sen kan man inte ha våran altandörr öppen längre, det bor några skator häromkring som har lärt sig att kattmaten står precis innanför dörren. Och det är ju lite sådär att ha skator i köket, haha! Katterna bryr sig inte heller. Aja, snart vinter och det är inget väder för att ha altandörren öppen! För övrigt är det riktigt fint väder för att vara september, härligt!

/ Sandra Jacobsson

G-o-d-n-a-t-t

Publicerat: 2009-09-01 Kl: 23:20:42 | I kategori: | 0 kommentarer


Snabbt inlägg nu för jag måste sova. Jag är sjukt trött och nyss duschat. Idag klev jag upp tidigt, bussen till Gävle och sen bussen ut till Lervik. En hel dag därute. Red också på någon stor fux för Janet och det fick faktiskt helt okej. Bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Sen bussen till Gävle och tåget hem till Tierp. Som var försenat så var tvungen att ringa efter någon som kunde borsta Mirantos.

Stressa hem, äta och byta om och sen till stallet. Jobba! Hade mina två grupper, duktiga barn! Sen hade mamma gjort iordning Mirantos åt mig, så blev servad med hästen direkt efter min sista lektion. Dags för hoppträning! Han var super idag, känns riktigt bra inför tävlingen i Märsta på söndag.

Sen in i stallet, ta hand om Mirantos och äta en fruktsallad medans mamma borstade lite på Prince. Sadlade honom och allt sånt och sen var det hans tur. Han var minst lika bra som Mirantos! Det känns hur enkelt som helst att hoppa stora hinder. Hoppas på att det går bra i helgen. Mamma mockade åt mig därimellan alltihopa, min privata hästskötare. Efter jag hade ridit Prince tog jag hand om honom och lindade benen på båda två, medans mamma kvällsfodrade. Så var hemma klockan 22. Lång och stressig dag! Nu har jag duschat och pratat i telefonen. Nu väntar sängen! Ha det bra! Sovmorgon imorgon i varje fall och kort dag, grejt.
RSS 2.0