Helt otroligt häst!

Publicerat: 2012-06-29 Kl: 16:23:43 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Detta klipp har jag lagt upp förut. Men det är ju bara helt makalöst vilken inställning denna häst har.
 
 
/SJacobsson

Extrem hästabstinens!!

Publicerat: 2012-06-29 Kl: 16:11:30 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Just nu håller jag på och avlider... Jätteavis på alla som är i Sundsvall och Sunne och tävlar. Jag vill också! Jag vill ha en häst nununu som också kan gå såna tävlingar!!! Jättetråkigt att just nu bara ha en unghäst som dessutom vilar och käkar gräs hela dagarna och har det bra.
 
tävlingsabstinens!
 
/SJacobsson
 

Vad vill ni läsa om?

Publicerat: 2012-06-28 Kl: 11:06:09 | I kategori: The life of Sandra | 7 kommentarer


Det svåraste med att blogga det är hitta på saker att skriva om, speciellt när det inte händer något nämnvärt i vardagen som det inte gör just nu när jag i princip är hästlös. Ni är ju trots allt ca 600 som letar er in här om dagarna, vad är det som är kul att läsa om? Har ni några önskemål? :)
 
 
/SJacobsson

Liiite seperationsångest

Publicerat: 2012-06-27 Kl: 16:25:24 | I kategori: Utrustning | 0 kommentarer


Bästa sadeln har fått en ny lycklig ägare!
 
 
"Bytte ner" mig lite och rider nu i en Equipe Performance special (bild nedan) tills vidare. Känns lite bättre att använda en sån sadel på unghästar än att sitta i en lyxig S1 (och blir avbockad i skogen och se sin sadel försvinna in bland träden, hahaha! "Härlig" känsla, som man helst inte vill uppleva). Skönt att det löste sig så bra allting, när det blev en lite oplanerad hästförsäljning.
 
  
/SJacobsson

Världens bästa gårdag

Publicerat: 2012-06-27 Kl: 16:12:34 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


 
Igår var en väldigt bra dag! Men jag fick aldrig tillgång till en dator på hela dagen igår, därav ingen bloggning.
 
Dagen började med att jag hade skrivning och klarade CE-toerin med till och med marginal. Kändes otroligt skönt. Bara invänta en uppkörning, så har jag alla körkort som jag har önskat. Kan knappt vänta :D
 
Efter skolan åkte jag ut till Kybacka och fick trimma tre fina hästar. Hur kul som helst. Fick även hoppa lite på fina 5-åringen. Ska dit imorgon igen och införskaffa lite flera ridtimmar! :)
 
Kvällen spenderades hos bästa Emelie. Så en riktigt bra dag får man lov att säga att det var!
 
/SJacobsson

Taggar

Publicerat: 2012-06-25 Kl: 13:43:19 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Fantastiskt sommarväder utanför fönstret. 12 grader och spöregn, löööv it! :(
 
Lite lugnt på jobbet just nu, så sitter och peppar mig själv på framtiden med att planera in lite träningar och tävlingar med hästarna. Nemo "är stor nog" nu att kunna åka på någon träning i augusti och förhoppningsvis debutera 1m då också. Den nya hästen hoppas jag på att kunna vara med på en träning för Cissi Hansson den 11 Juli, skulle vara jättekul! Har även spanat in lite passande tävlingar ett par månader framåt. Så nu vill jag bara att tiden ska gå fort :)
 
Imorgon ska jag få rida lite iaf. Ska till Kybacka och Cissi, så hoppas på att det blir ett par hästar över till mig ;)
 
Vattenträning på Kybacka för några år sen ♥
 
/SJacobsson

Midsommar

Publicerat: 2012-06-24 Kl: 20:27:43 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Tog lite midsommarledigt från bloggen. Har haft en fin och trevlig midsommar med fina människor. Bland det bästa var ju det underbara vädret vi hade på midsommarafton :)
 
I övrigt känner jag mig som ett svullo som har haft en vecka ridledigt. Det har varit skönt att ha tid med lite annat i en vecka, men jag vaknade upp på midsommardagen med världens ridabstinens. Så tur som jag hade, var Pernilla i behov av ridhjälp. Så har ridit två av hennes hästar både igår och idag :) Hennes 7 åriga sto e: Larino - Indorado och hennes 5 åriga valack e: Hip Hop - Rastell. Jättekul att få rida lite! Nemo har det bra på gräset, dock rätt så slut. Han är inte riktigt van med att behöva sova ute, så han verkar lida av ständig matkoma och lite utmattning. Gulliga lilla hästen. I natt får de sova inne i varje fall eftersom det tydligen ska bli dåligt väder (sa jag att jag var jävligt trött på regn??)...
 
  
Imorgon är det en ny vecka igen (tiden går så himla fort), massor med jobb och skola. Men lite ridtimmar blir det allt. Bland annat på Kybacka, längtar redan! Dessutom verkar det som om den nya hästen tänker anlända nästa vecka. Det ska bli väldigt spännande!
 
Hoppas att ni har haft en fin midsommar. Vi hörs snart igen!
 
/SJacobsson

Reklamfilm

Publicerat: 2012-06-20 Kl: 19:37:34 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Duktiga A-K har satt ihop en reklamfilm åt Ryttarstugan. Alltid lika kreativt gjort, så roligt initiativ :)
  
 
Ryttarstugan i Gävle som verkligen har allt :) Sommaroutleten har gjort succé första veckan och har öppet hela juni och juli. Fylls givetvis på med nya varor hela tiden.
 
Väldigt tacksam att ha Ryttarstugan bakom mig som sponsor!
 
/SJacobsson

Ge oss sommar!

Publicerat: 2012-06-19 Kl: 17:30:09 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Man kan ju undra när sommarvärmen tänker komma på allvar? Än har det inte blivit riktigt varmt än, inte här iallafall. Det tråkiga är ju att det vänder efter midsommar och blir mörkare på kvällarna igen..
 
Idag har det ju varit en bra dag såklart :) Skola först på fm och sen direkt iväg på jobb. Slutar här klockan 18 och då ska jag till lille Nemo innan jag tänkte åka och titta på lite hoppträningar med bästa Lisa.
 
Jag har fått veta idag att Prince mår mycket bättre och får komma hem imorgon om inget annat skulle ske. Han har haft kolik den lille stackaren och varit jättedålig. Men nu är han på bättringsvägen! ♥
 
Helgrymma Prince!
 
/SJacobsson

Finaste Prince <3

Publicerat: 2012-06-18 Kl: 21:03:34 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer



Håller tummarna för fina hjärtat som inte mår så bra och är på Ulltuna <3

/SJacobsson

Ny energi

Publicerat: 2012-06-18 Kl: 21:02:07 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Kom nyss hem, därav den dåliga bloggningen idag :)

Skola idag först såklart. Sedan har jag ägnat eftermiddagen åt någonting som har gett mig massor med ny energi och motivation. Sista tiden har jag verkligen känt att jag bara står och trampar på samma ställe och inget händer. Men nu känns det liiite grann som att det börjar hända saker iaf. Så himla härligt!

Nemo går i hagen och käkar en massa gräs. Varit och pussat på honom och dränkt honom i flugmedel. Han har det bra och trivs fint som "vildhäst".

Nu ska jag ta och sova, som vanligt så är det en ny dag imorgon. Det står skola, jobb, stall och även lite kvalitetstid på schemat. Bra dag alltså :)

/SJacobsson

Rolig resultatlista

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 21:08:11 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


I Munka Ljungbys 145cm på lördagen hade otroligt nog två ryttare som tog hand om de 6 främsta priserna. Varken Niklas eller Jörgen hade dessutom någon häst utöver de här som hamnade på prisplats. Haha lite kul!

Här länken till reslutatlistan

/SJacobsson

Tävlingen

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 19:31:28 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Igår var vi på tävling, som sagt. Chester kom tyvärr inte till start pga sjuk hästägare. Så det blev bara en start med lille Nemo för min del :)

Nemo skötte sig jättebra. Kändes som han har kopplat det här nu och istället för att vara "livrädd" som tidigare, var han mer taggad. Riktigt pigg och stark inne på banan, haha! Dock var det inga bra framridningsmöjligheter och han är en häst som behöver lite mer tid på sig, så med tanke på forutsättningarna så är jag helnöjd. 1-2 var han jättebra. 3:an stod lite knepigt till, så fick inte riktigt med mig honom i svängen eftersom han inte riktigt har lärt sig att ta ytterhjälperna ännu och han sprang helt enkelt på sidan. Efter det var han grym från 3-8. Så fyra fel blev det. Nu har han fyra veckors sommarledighet framför sig, med massor av grönt gräs. Sen tar vi nya tag i höst och ser vart det leder :)


/SJacobsson

TILL SALU!

Publicerat: 2012-06-17 Kl: 16:59:56 | I kategori: Till salu | 0 kommentarer



Annonsen hittar ni här! :)

/SJacobsson

Fin-fredag!

Publicerat: 2012-06-15 Kl: 16:58:49 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Hittils en bra dag idag.

Slutade skolan tidigt och stack direkt till Ryttarstugans premiär på sommaroutleten. Jag kom dit till fem över elva (öppnar elva) och det var redan massor med människor där! Det var inte bara jag som tänkte fynda fina märkesprylar ;) Superkul att se! Outleten har öppet hela juni och juli.

Sen klockan 13 har jag varit på jobbet. Rätt lugnt idag, med tanke på att det är fredag. Vi stänger kl 18 och sen ska jag till lilla fina Nemo. Han ska ridas lite grann på banan för att checka formen inför tävlingen imorgon. Blir även lite frisering och tvätta hans svans och vita ben. Ska bli spännande. Kan gå hur som helst, men han känns fantastiskt bra hemma och satte ju dessutom en nolla på den förra tävlingen. Man kan ju hoppas att poletten har trillat ner och att han börjar haja vad det hela går ut på :) Även Chester ska tävla imorgon!

Ikväll ska jag ha filmkväll med mig själv. Kanske absolut inte är likt mig.. Men det har kommit in massor med roliga hyrfilmer här på macken, grejt!!

Trevlig helg på er!

/SJacobsson

"stor hästblogg"

Publicerat: 2012-06-14 Kl: 16:39:16 | I kategori: Lite annat kul | 2 kommentarer


Sitter här och surar lite för att jag har kuggat CE-teorin med ett (jävla) poäng idag, slarvfel.......... Dessutom ska alla ta körkort nu, så det är svårt att få tider för uppkörningar och skrivningar. Så får vänta 1½ vecka innan jag får göra ett nytt försök.

Men hittade en liten kul blogg nyss. Hästkommentatorn, som verkar vara en blogg som håller koll på vad som händer på hästbloggarna. Det som var kul var att jag ansågs vara en "stor hästbloggare". Det var faktiskt lite kul att se :) Även om jag är hästlängder (höhö) efter exempelvis Stina, så är det roligt att vara liiiiiite småkänd i hästbloggvärlden :)






/SJacobsson

Ny häst på gång

Publicerat: 2012-06-13 Kl: 12:48:30 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Vi har det väldigt lugnt i stallet just nu, bara fyra hästar. Känns jättekonstigt, vi som alltid brukar ha överfullt :) Pernilla åker dessutom på tävling idag med två av sina. Så det blir bara två hästar kvar hemma, ekar nästan i stallet! Men snart blir det ändrig på det. Snart fylls stallet på igen. Mer om det senare :)

Ha det bra i värmen!



/SJacobsson

Ryttarstugan laddar upp..

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 17:21:21 | I kategori: Utrustning | 1 kommentarer


Det börjar fyllas med märkesvaror till premiären på sommaroutleten som har sin start på fredag! Spännande :)





/SJacobsson

Full rulle

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 12:16:00 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jaa, det är fullt ös hela dagarna med skola, jobb och hästar. Dessutom jag expert på att ta mig väldigt mycket saker. När jag borde säga "nej", säger jag alltid "jo, men det går bra!", "ja, det kan jag!" eller "absolut, fixar det jag!".. Väldigt typiskt mig :)

Så helt ärligt har det varit ganska skönt med en vecka med bara en häst. Lite "semester" på hästfronten, vilket resulterar i att jag får komma hem före 21 om kvällarna. Glamoröst liv ;)



/SJacobsson

Träningsläger

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 10:03:00 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Finns fortfarande platser kvar! :)

Den 25-27 juni kommer jag tillsammans med Kristina Warg hålla ett träningsläger på deras gård utanför Södertälje, Edeby Säteri.

Här följer lite info om lägret:


Tränare
Kristina Warg - Meriter upp t o m EM-final på ponny, SM-silver för juniorer och SM-placering för YR. Har tränat för framstående tränare som Daniel Svensson och Pether Markne.
Sandra Jacobsson - Vinster och placeringar upp t o m Svår klass på egenutbildad häst. Har arbetat som beridare samt ridinstruktör under flera år.

Träning och aktiviteter
Två pass per dag. Träningarna är inriktade på hoppning.

På gården finns pool och tennisbana. Vi hoppas på trevligt umgänge och försöker laga god mat!

Boende
Trevligt boende på översta våningen i gårdens huvudbyggnad.

Uppstallning
Sker i box med spån.
 
Ridfaciliteter
Grusbana, gräsbana, litet ridhus och terräng.

Pris
3.000 kr inkl moms

Anmälan
till Kristina Warg
076-552 76 81 eller [email protected]

/SJacobsson

Bra grej!

Publicerat: 2012-06-12 Kl: 08:00:47 | I kategori: Utrustning | 2 kommentarer



T-Form Non Slip Saddle Pads

Väldigt oslagbar bland mina paddar just nu. Får vilken sadel som helst att ligga perfekt, grym! :)

/SJacobsson

Lugn dag

Publicerat: 2012-06-10 Kl: 18:10:31 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har jag fått tagit det lugnt utan stress. Hör ju inte direkt till vanligheterna. Fladdrar mest från det ena stället till det andra från 06.30 på morgonen till 21.30 på kvällen.

Tog sovmorgon innan jag åkte till stallet. Och att bara ha en häst är ju också rena rama lyxen. Nemo fick en uteritt och fick sen spendera resten av eftermiddagen i sommarhagen. Mycket uppskattat! Dags att börja vänja in dem på gräset inför betet.. :)

Nu ska jag ta en fortsatt lugn kväll och ladda upp inför en ny vecka med skola, jobb och stall!


Två väldigt saknade stjärnor ♥

/SJacobsson

fina unghästar

Publicerat: 2012-06-09 Kl: 20:44:52 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat 9-14 och sen ägnade jag eftermiddagen till att hoppa Chester och Nemo. Tävling nästa helg för de två igen :) Longerade även av Pernillas hästar när jag kom hem igen.



/SJacobsson

Fan det var bara en dröm..

Publicerat: 2012-06-09 Kl: 11:52:54 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




När jag vaknade imorse, vaknade jag ledsen. Jag drömde att jag fick träffa dig en sista gång. Fan vad tungt det är.. Jag vill bara ge dig världens största kram och berätta för dig vilken kämpe du har varit och hur mycket du betyder för mig. Varför är det bara inte så att det är du som har flyttat ifrån mig den här gången, och att jag fortfarande får dina små sms fortfarande?? Livet är så fruktansvärt orättvist och jag har fortfarande inte insett att det är en omöjlighet att ge dig världens största kram, en sista gång.

/SJacobsson

"Vi blir sena, vi har fått kratthinder"

Publicerat: 2012-06-09 Kl: 08:30:00 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Det är bara jag och Pernilla som lyckas med allt!

Blev lite halvt utskrattade av assistanskåren när vi berättade att vi hade punka på lastbilen tack vare en kratta i däcket. "Mycket har jag hört, men en kratta i däcket???" :)



/SJacobsson

Ryttarstugans sommaroutlet!

Publicerat: 2012-06-08 Kl: 18:02:00 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




"Fredag 15/6 & lördag 16/6 är det premiär för Ryttarstugans sommaroutlet! Vår största hittillls!! Fynda massor av märkesvaror till 30 - 70 % rabatt!!

Under fre- och lördagen finns även Anders Ohlsson på Ångspecialisten i Gävleborg och demonstrerar ångtvätt av stall. Ångt
vätt tvättar boxen effektivt utan att det blir blött och tar bort alla bakterier. Effektivare än högtryckstvätt.

Kommer även finnas en loppisavdelning under premiärdagarna med massor av fina begagnade kvalitetsprylar till fyndpriser. Varmt välkomna!! Ouletet håller öppet över hela juni & juli."

Detta får man ju bara inte missa! Inte jag i varje fall.. ;)

/SJacobsson

Salutips!

Publicerat: 2012-06-08 Kl: 15:42:04 | I kategori: Till salu | 1 kommentarer


Någon som är ute efter en allroundhäst?

Tintin, valack född 1999, tävlad 120cm hopp och LB dressyr.

Trevlig häst som gör allt för sin ryttare, snäll och okomplicerad i hantering och van vid trafik, barn och djur.
Lämplig övergångshäst, men kräver en lite tuffare ryttare då han har en bra egen motor :)

65.000 kr, vid intresse kontakta Cecilia 0722050935!







/SJacobsson

Helgrymma Nemo

Publicerat: 2012-06-08 Kl: 15:16:15 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Min fina unghäst går verkligen från klarhet till klarhet varje dag. Otroligt rolig häst att jobba med! Glad, positiv och ambitiös. Vad mera kan man begära? Han är dessutom väldigt lyhörd i ridningen och har en bra egen motor. Han är klok, försiktig och modig i hoppningen. Och bara så himla snäll på alla sätt och vis. Loooove him!!

Nästa helg ska han göra sin sista start innan han får gå på bete och vila upp sig lite i fyra veckor. Ska bli väldigt spännande att se hur han artar sig sedan under hösten. Om han tänker bli en grym hopphäst återstår att se, då vore han verkligen en drömhäst i mina ögon och perfekt på alla vis. Hittills verkar han lovande :)


En "gammal" bild från lite hoppning hemma på banan.

/SJacobsson

Varför??

Publicerat: 2012-06-05 Kl: 12:52:00 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer


Jag har bombaderats av sms och frågan "varför?" kring Mirantos. Ärligt talat är jag lite förvånad över reaktionerna.. Visst, jag kanske inte har sagt eller förvarnat på nått vis.. Men så oväntat trodde jag inte att det skulle vara? :)

Anledningen är helt enkelt av ekonomiska skäl.

Jag håller på med hästar, dels för att jag självklart älskar dessa djur, men även att träna och tävla. Hade jag bara haft möjlighet att ha en gullig Fjording och lufsa runt i skogen på hade jag nog lagt av rätt fort ;) Min situation är sån att jag inte har något eget stall, utan hyr in mig. Trots att jag står förmånligt, är det ändå en större utgift än att ha ett eget stall (kallhyra, bensinpengar etc). Jag är dessutom fattig student och får ingen ekonomisk stöttning från annat håll. Då måste jag ju helt enkelt börja planera hur jag ska göra för att kunna fortsätta med denna underbara sport på den nivå jag vill.

Förra sommaren bestämde jag mig för att sälja Pirro under 2012, eftersom han fyllde 12 år nu vid årsskiftet. Helt enkelt tvungen att sälja när det fortfarande finns ett värde kvar i honom, för att kunna köpa en ny och yngre häst för att kunna fortsätta där jag vill vara. 

Det är fruktansvärt tungt beslut och jag hade önskat för allt i hela världen att jag hade haft möjlighet att ha honom kvar livet ut.. Men då hade jag stått där utan häst och inga pengar alls till slut till att kunna finansiera en ny häst. Hade förmodligen stått där helt och hållet utan motivation också. Min drivkraft är målen. Sätta upp ett mål och nå dem. Med Pirro känns de flesta målen väldigt uppnådda :)

Samtidigt som det är jobbigt känns ändå det hela så himla rätt. Jag och Mirantos har nog gjort allt vi har kunnat tillsammans, både jag och han har lärt oss massor. Känns som om vi är "färdiga" med varandra. Men jag hade önskat så inihelvete att jag hade haft råd så att jag hade kunnat haft honom kvar och ändå kunnat köpa en till tävlingshäst... Jag hoppas att ni förstår hur jag har tänkt kring det hela? 

Men man vet ju aldrig. Vi kommer ju säkert ses igen och en vacker dag kanske han står hemma i stallet igen. Man vet aldrig vart ödet leder en :) 



/SJacobsson 

Hejdå världens bästa häst <3

Publicerat: 2012-06-04 Kl: 19:01:00 | I kategori: The life of Sandra | 10 kommentarer


Tårarna sprutar verkligen. Det här är bland det jobbigaste avskedet jag har varit med om. Mina bästa vän har flyttat ifrån mig och jag finner verkligen inga ord. Känner mig verkligen helt tom..

Jag har otroligt tacksam för de 3½ lärorika och fantastiska åren. Han är verkligen den som har betytt allra mest, utan honom skulle jag inte stå där jag är idag. Har haft en väldigt speciell relation till honom och när vi var som allra bäst kändes det som om att vi skulle kunna göra vadsomhelst tillsammans. Han är den som verkligen har förstått mig och litat på mig till 300% och jag lika så mot honom. Genomsnäll, glad och underbar individ.

Jag hoppas verkligen att du kommer forsätta att ge lika mycket som du har gett mig och bli behandlad som den kung du är ♥

Tack vare Mirantos har jag
fått tagit massor av priser i 140cm upp till och med på elittävling
ridit Krafft cup-kval
ridit SM
vunnit vår debut i 145cm
ridit 150cm

Hela resan har vi gjort tillsammans, lika nybörjare båda två från början.

Han är en helt fantastisk häst och jag önskar att jag kunde förklara för honom hur tacksam jag är för att slumpen såg till att vi fick göra den här resan. Jag kommer sakna honom så förbannat jävla mycket. 














My man, my hero, the one and the only ♥

/SJacobsson

RSS 2.0