Ni har väl inte glömt..

Publicerat: 2011-09-30 Kl: 14:18:28 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


.. att ni läsare har rabatt hos Ryttarstugan? Sista dagen på erbjudanet! Klicka här för att hitta informationen :)

Vi hörs snart igen när min blogglust är tillbaka!

/SJacobsson

Helt galen träningsvärk

Publicerat: 2011-09-25 Kl: 07:05:49 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Redan i torsdags efter att jag hade kantrat första hästen var jag alldeles skakig i benen, tack vare det får jag dras med en sjujävla träningsvärk sen dess. Kan knappt gå (hahah), ajaj mina stackars ben. Satt på sju olika hästar igår, så bättrade väl på träningsvärken lite till. Idag blir det väl antagligen lika många, om inte någon till.. :)



Nu ska jag ut och ta mig en tur på Prince innan jag börjar!

/SJacobsson

Prinskorvs segerrunda

Publicerat: 2011-09-24 Kl: 12:00:00 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer


Jag och Prince gjorde ju som sagt skånsk tävlingsdebut för ett par veckor sen. Vi hängde på Lindelöws till Eslöv och hoppade en 130 som vi vann! Bästa prinskorv :) Här är filmen!



/SJacobsson

Ett år sedan, tiden går fort!

Publicerat: 2011-09-24 Kl: 10:03:00 | I kategori: Tävling | 5 kommentarer


Just nu pågår Umeås nationella tävlingar i vanlig ordning. Umeå ligger varmt om hjärtat och jag gillar otroligt mycket att vara där. Trevliga tävlingar, mycket kompisar och mysig atmosfär. Love it! Men i år är jag tyvärr inte där.. Istället önskar jag alla grymma vänner stort lycka till i helgen!

Förra året var jag där. Jag hade en grym helg! Prince inledde med att vinna sin klass och fick sedan även en fjärde placering och en tredje placering med sig hem. Mirantos fick en fin fjärde plats i 140 och fick sedan debutera 145 med vinst!

Det var helt otroligt roligt, jag visste verkligen inte om jag skulle skratta eller gråta. Vi skulle in och smaka på svår hoppning, lära oss. Första gången för oss båda och så går vi in och vinner!! Nervös var jag och satte inte den optimala rundan, men hästen visade att han absolut hade i de klasserna att göra. Vi fick även vara med på en stor och jättefin bild i Ridsport veckan efter. Ett kärt minne som kommer följa med hela livet, fina Mirantos ♥


Grundomgången

Omhoppningen

Bild i lokal tidningen

/SJacobsson

Letar mig tillbaka

Publicerat: 2011-09-23 Kl: 21:35:06 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer




Prince och jag debuterar 135cm för ganska så precis två år sedan, så himla amazing ♥

Nu börjar jag se ljuset i tunneln, ge mig en vecka till så kan jag nog rida fullt ut sen. Jag är tillbaka på hästryggen, men har lite problem att hålla i tyglarna ordentligt. Men red tre stycken när jag kom hem från sjukhuset igår och fyra stycken idag. Så jävlar i min låda vilken träningsvärk jag har i vader och lår idag, efter all kantring. Jag får nöja mig med att kantra hästarna (alltså galoppjobba i lätt sits) och trimma de snälla med extra mjuka och fina munnar ;) Det är inte lätt att vara invalid inte.

Imorgon blir det premiärtur på mina fina efter deras vila och min konvalecens, snacka om lycka! Jag vet inte riktigt vem som längtar mest, om det är jag eller dem. Dessutom ska jag ta tag i klippning inom de närmaste dagarna. Just nu är de lite långhåriga och skaffat sig några extra kilon. Så nu är jag taggad på att komma igång igen och se vad hösten bjuder på i träning och tävlingsväg!

/SJacobsson

Erbjudande i sammarbete med Ryttarstugan

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 22:38:13 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Kingslands höst/vinterkollektion 2011/2012 har inkommit till Ryttarstugan!






Eftersom ni läsare är så grymma, så finns bland annat Kingslands nya kollektion och mycket mycket annat att köpa (gäller ej foder & sadlar) på Ryttarstugans webshop till rabatterat pris.

Uppger ni rabattkoden "sandraj" i webshopen får ni 10% rabatt!!

Rabattkoden fyller man i när man kommit till kassan och klickar på uppdatera så ändras totalsumman. Dessutom är det fraktfritt vid order över 1000 kr. Erbjudandet gäller till och med 30/9 och är speciellt bara för er, bra va?! Självklart får ni sprida detta vidare på era bloggar till era läsare :)

Ryttarstugan lottar även ut en mössa från Kingsland på deras Facebook-sida!
Det kan ni ju inte heller missa!

/SJacobsson

Det tar sig..

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 13:28:01 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer





Nyss hemkommen från sjukhuset. Så jag tar nog på mig ridbyxorna och går ut i stallet ;) Ska bara leta reda på någon bra vante/handske att sätta över "plåstrena" :)

/SJacobsson

Exklusivt för endast mina läsare

Publicerat: 2011-09-22 Kl: 09:00:00 | I kategori: Lite annat kul | 2 kommentarer


Yttligare en rolig överraskning är på G för er läsare! Den dyker upp här på bloggen under dagen, håll utkik!! :)



/SJacobsson

Gårdagens humor..

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 22:33:52 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Douglas - Sandra, jag la fram en ny handske åt dig.

Sandra - Haha jasså? Jamen, det kan ju vara bra! Skulle behöva gradera ner mig till nått annat från grythandsken eftersom jag kan använda handen lite nu.

Douglas - Jaaa, det är en sån där arselvante!

Sandra - Arselvante?

Douglas - Ja, en rumpvante.

Sandra - Haha eh jaha? Får väl gå och spana efter handsken sen då.

Jag går in till stallet..

Och vad hittar jag? Haha, jo en sån där handske som används när ston insimineras. Höhö, kul kul ;) Kan tänka mig att det skrattades lite gott i ridhuset :P Faaaast lite fiffigt var det, men bandaget var för tjockt och gick inte ner i handskens fingrar.



Humorn på Fulltofta fortsätter.. ;)

/SJacobsson

Back in the game! Eller nja, skrittar bara...

Publicerat: 2011-09-21 Kl: 15:24:52 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


img_0999 (MMS)

Back in the game! Eller nja, skrittar bara. Men det duger åt mig just nu :) sjukhuset imorgon igen! Ska bli spännande att se hur fingret ser ut, hoppas på att det ser bra ut! Senare ikväll ska jag berätta för er om arselvanten ;) hahah

Hopphästauktionen i Flyinge

Publicerat: 2011-09-20 Kl: 10:30:00 | I kategori: Lite annat kul | 6 kommentarer


Nu är det klart vilka 16 treåringar som ska auktioneras ut under breeders i Flyinge, vilken är din favorit?! Ni hittar hästarna här.



Måste säga själv att det var verkligen blandad kvalitet på hästarna, men några av dem hade jag gärna haft själv ;) Bland annat Sandro Gold (e: Sandro Boy - Landadel), Compassion (e: Corlensky G - Casir Ask), Carlo (e: Callahan VDL - Aktio Z) och Marsielle (e: Maloubet de Pleville - Landesfürst).

Sen var kanske inte riktigt Zantania Z (e: Zannini R -  Orthos) min typ av häst men verkligen "catalike", vilken häst!

/SJacobsson

Dagens..

Publicerat: 2011-09-19 Kl: 22:12:08 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer


Dagens saknad..
Jag hörde en låt och jag fick en lite gnutta saknad efter.. Heartbreak! Haha, ni som känner mig och några till vet vad Heartbreak är och hur bra jag trivs där ;)



Dagens bästa..
Hade ett riktigt bra samtal med min bästa Hannah idag! Det satt så himla fint och hennes "väl valda" ord kändes så himla bra att höra. Puss på dig! ♥

/SJacobsson

Ny kategori!

Publicerat: 2011-09-19 Kl: 09:00:00 | I kategori: Visste du att..? | 3 kommentarer


Tänkte börja med en ny kategori "visste du att..?", hoppas den uppskattas ;)

Visste du att..
Hästar inte känner mättnadskänsla?

De borde alltså praktiskt taget kunna "äta ihjäl sig". Undra om de känner hunger? Hur känns det då när den inte borde äta mer? Ingenting? Knasigt.


En knubbig en som inte känner någon mättnadskänsla.

/SJacobsson 

ROFFEEEE!!!

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 23:03:04 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer




Vilken levande legend han är, vår fantastiske ROLF-GÖRAN BENGTSSON!!

/SJacobsson

Vinterskor?!

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 22:28:17 | I kategori: Utrustning | 5 kommentarer


Jag verkligen behöva ett par bra skor att ha i stallet i vinter. Någon som har nått bra tips? I och med mina problem med foten, så måste de vara bekväma att gå i. Måste också vara varma och vattentäta. Men måste absolut inte vara för ridning. Utan bekväma och rejäla skor att ha i stallet utan att bli blöt eller frysa om fötterna.



Har aldrig haft några riktigt bra skor på vintern. Kört hårt på uggs tidigare vintrar, men det kanske inte är så optimalt egentligen om man skulle bli trampad på tårna :P Inte speciellt vattentätt heller.. Så kom med tips!

/SJacobsson

Gråta

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 04:05:00 | I kategori: Funderingar | 3 kommentarer


Saker som får mig att gråta är bland annat när människor säger, i jobbiga situationer, (som till exempel som mitt liv ser ut just nu med fingrarna och allt) att de tänker på mig. Jag blir jätterörd av sånt av någon anledning. Folk som bryr sig om mig kan helt enkelt få mig att gråta. Då blir jag helt plötsligt jättesvag istället för att bli ännu starkare som jag borde när jag vet att jag har någon bakom mig, som finns där. Då börjar jag tänka efter och kommer typ till insikt att "det är ganska synd om mig ändå". Annars har jag en tendens till att alltid bita ihop och tänka "det kunde ha varit värre", "det kunde nog ha gjort ondare, så farligt var det inte"..

När jag skadade mig förra veckan tänkte jag bara "fan fan fan, vad ska jag göra? Shit, vad ska hända nu?!". Såg ju själv att det var ganska illa och insåg att det skulle ta ett tag att läka. Men som vanligt behåller jag självklart lugnet. Jag började inte gråta förrän jag pratade med min pappa i telefonen och förklarade vad som hade hänt. När han säger, "Fan Sandra, vad jag tycker synd om dig!". Då kom tårarna och jag började tycka lika mycket synd om mig själv som han gjorde, med handen i luften väntades på skjuts till sjukhuset. Jag uppskattar otroligt mycket att det är så många som bryr sig. Så jävla glad att jag har så underbara människor runt mig. Ni får en att klara av såna här saker trots att det här är rent ut sagt skitjobbigt just nu. 

En annan sak som får mig att gråta är att ta farväl, alla avslut.. Riktigt jobbigt och jag kan nästan börja gråta av bara tanken. Men det är en annan historia och det tar vi någon annan dag! Vet inte alls vad jag ville få ut av det här inlägget. Antagligen bara skriva av mig. Alltid enklare att skriva än att prata om jobbiga saker.

/SJacobsson 

Frustration

Publicerat: 2011-09-17 Kl: 22:12:10 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Usch vad less jag är på mina fingrar. Jag vill vara hel och tillräcklig NU! Redan trött på det här. Kan mina jäkla fingrar inte läka liiiite fortare? Behöver lite ridning i tillvaron för att inte deppa ihop helt nämligen.. :) Så just nu är jag deppfia och det enda jag kan tänka på är hur tråkigt allt är just nu, hahah! Jaaa, stackars stackars lilla mig :P

Annars är det väl som vanligt här. Next competition är unghäst-VM med två hästar :) Mina hästar har lite vila eftersom jag inte kan rida vilket inte gör någonting. Prince hade jag tänkt att han skulle få vila lite snart i vilket fall som helst eftersom han har gått ganska mycket och dessutom gått jättebra! Pirro har ju gått på halvfart, så lite extra vila skadar ju knappast. De blir lite lurvigare och rastlösa bara ;)

/SJacobsson

turbulens

Publicerat: 2011-09-16 Kl: 21:12:39 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer




På grund av bristande internetuppkoppling har jag inte kunnat uppdatera som jag borde här. Dessutom är det jobbigt att skriva med en hand, som ni kanske förstår :)

Jag var till sjukhuset igår. Lillfingret har läkt fint och ska börja tränas hos sjukgymnast (hahah), ringfingrets infektion var oförändrad. Det får man väl ändå se som bra, skönt att det inte har blivit värre. Så jag tragglar på och blir less på att jag inte kan rida på ett par veckor till antagligen. Nästa vecka hoppas jag på att kunna ge upp grythandsken iaf ;)

På Fulltofta rullar dagarna på. Vi börjar få höst här i Skåne. Än är det grönt på träden, men det börjar verkligen bli kallare i luften. Kändes speciellt igår kväll när vi var på kvällstävling med ett gäng hästar. Riktigt ruggigt. Att man aldrig lär sig att klä på sig ordentligt på hösten. Hoppas att alla ni läsare också har det fint!

/SJacobsson

Stort grattis till..

Publicerat: 2011-09-16 Kl: 13:46:20 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


.. Sofie Eriksson Sköld!

Du lottades som vinnare i bloggtävlingen i sammarbete med Ryttarstugan!

Ni andra får hålla utkik efter nästa tävling :)

/SJacobsson

Grythandske

Publicerat: 2011-09-13 Kl: 21:30:01 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Idag har jag jobbat. Gjort sådant som går att göra med en hand och som inte är allt för skitigt eftersom man inte vill ha mera äckel i fingret än vad det redan är :) Smart som jag är så åkte jag och köpte en grythandske igår att sätta över handen, för att skydda den med mot smuts, över bandaget.


"Vad blir det för mat idag, handikapp-Sandra?" - humorn är hög här i stallet ;) 

Det roligaste jag har gjort idag är väl att assisterat Douglas med hinderhöjning i ridhuset idag. Den ena hästen scoopade på mer än den andra. Dessutom har Emelie varit här idag och varit min vikarie (hehe) och fått ridit en del. Det suger att det här hände, jag vill ju bara jobba på som vanligt. Hoppas att det läker fort!

/SJacobsson

Nisse och Lina har eftermiddagsmys :)

Publicerat: 2011-09-13 Kl: 14:20:42 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_0994 (MMS)

Nisse och Lina har eftermiddagsmys :)

Imorgon avslutas bloggtävlingen

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 22:34:19 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Passa på! Imorgon kväll avslutas tävlingen och en vinnare publiceras på onsdag :) Så sista chansen nuuu..!


(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

/SJacobsson

Motvind

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 22:31:25 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer




Idag har jag varit in till sjukhuset igen för att kolla till operationssåren och allt annat, och lägga om bandaget. De har pumpat i mig antibiotika via dropp när jag var inlagd eftersom infektionsrisken är så hög när det handlar om hästbett. Jag är även satt på en 10 dagarskur med antibotika nu när jag kom hem. Infektion är ju inget man vill ha direkt och läkarna har avrått mig från stallmiljö i och med infektionsrisken.

När de öppnar bandaget är det självklart varigt och jag hade redan fått en infektion trots all antibiotika.. Suck. Nu är jag hemskickad med nya mediciner och tillbaks till sjukhuset på torsdag igen. Kul va? Så jävla äckligt såg fingret ut också. Blodigt, svullet, varigt och trådar överallt.

Dessutom gjorde de apont när de skulle byta bandage eftersom det hade fastnat i såren. Var tvungen att undvika mina smärtstillande piller för att vara körduglig till sjukhuset också. När läkaren dessutom körde ner en pinne i ett av såren för att kunna göra bakterieodlingar på infektionen drog jag nog hela ordbokens svordomar :)

Puss på livet och god natt!

/SJacobsson

Helt fantastisk häst

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 22:09:49 | I kategori: Lite annat kul | 5 kommentarer


Sett det här klippet på flera bloggar. Vilken häst! Helt galet. Blir nästan rörd över hur inställd den är på sitt jobb, oavsett vad som händer.



/SJacobsson

Framgångar för Douglas i Paderborn

Publicerat: 2011-09-11 Kl: 21:29:50 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu är de på väg hem från Tyskland och kommer hem imorgon bitti ca kl 6. Alla tre hästarna har varsina fina priser hem.

Bella vann bland annat CSI3* 1.50m i fredags!


Idag var Tara femma i GP 1.55m CSI3*!


Fina Nisse (Niveau) var fyra i en Youngster Final imorse också. Så himla duktiga! :)

/SJacobsson

hemma igen

Publicerat: 2011-09-10 Kl: 23:27:58 | I kategori: The life of Sandra | 14 kommentarer


Titta inte på bilderna om du är känslig :)

Idag kom jag hem från sjukhuset. Jag gjorde illa mig i torsdags som tyvärr ledde till operation. Och tyvärr blev mycket förstört. Det är väldigt tungt just nu av flera anledningar. Ni som har följt bloggen ett tag vet att det inte ens ett år sen jag råkade ut för en olycka senast och hamnade på operationsbordet. Dock är jag förhoppningsvis tillbaka på häsryggen om några veckor, bara operationssåren får läka och stygnen får tas bort.

Jag hoppas att allt ordnar sig på bästa möjliga sätt nu bara..







/SJacobsson

Inlagd på Malmö sjukhus, operation i natt....

Publicerat: 2011-09-08 Kl: 21:59:26 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer


img_0990 (MMS)

Inlagd på Malmö sjukhus, operation i natt.. Berättar mera imorgon!

Sitter just nu på min drömhäst. Wow, säger...

Publicerat: 2011-09-08 Kl: 12:45:46 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_0977 (MMS)

Sitter just nu på min drömhäst. Wow, säger jag bara! Underbar! Att han är grå är ju bara ett plus i kanten också ;)

Upp med röva!

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 21:21:36 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Idag har jag sammanlagt ridit åtta hästar och hoppat fyra av dem. Så himla roligt och lärorikt att hoppträna med Douglas för Agnetha på olika hästar. Det är ju dessutom riktigt fina hästar man får sitta på dag ut och dag in här, så det är inte så synd om mig direkt ;)

Nu ikväll åker de iväg på tävling till Tyskland med Balahe, Talina och Niveau. Jag blir hemma och rider :)

Jag fortsätter att jobba på frågorna på frågestunden. Det var ju lite frågor som trillade in, så det tar lite tid att svara på allt. Hoppas att ni orkar hålla ut ett tag till :)

/SJacobsson

Det var hoppning hela fm, fyra olika hästa...

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 15:49:32 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


img_0975 (MMS)

Det var hoppning hela fm, fyra olika hästar för min del. Grymt kul! Två kvar att rida :)

Dagens första häst på jobbet, men min andr...

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 09:22:36 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0973 (MMS)

Dagens första häst på jobbet, men min andra. Red på prinskorv imorse :)

älskade djur

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 22:36:43 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jobbar på svaren från frågestunden, förhoppningsvis kommer de upp imorgon.

Idag har det var en vanlig dag här på Fulltofta. Sju hästar ridna för min del. Douglas har bland annat hoppat igenom hästarna som ska med till Tyskland på tävling på onsdag. Såg inte själv, men det ryktades om att de hade hoppat fantastiskt fint :) Nu ska jag sova. Hööörs!


gohjärtat ♥

/SJacobsson

Pärlan <3

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 23:24:18 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer


Bästa Prince vann alltså en 130 idag. Douglas åkte med några hästar, så det passade bra att jag och Prince hängde på och startade en klass. Superkul att det blev en vinst såklart! Agnetha filmade med deras kamera, så kanske kan fixa så att ni också får se rundan. Nu ska här sovas! Tror att jag ska vara så ambitiös och rida Mirantos innan jag börjar jobba imorgon :)





/SJacobsson

En helt vanlig kväll på Fulltofta ;)

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 20:17:38 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0969 (MMS)

En helt vanlig kväll på Fulltofta ;)

Ni har väl inte glömt..

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 17:17:22 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Glöm inte bort bloggtävlingen med fina priser från HV Polo till ett värde av hela 1400kr!


(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Och eftersom jag inte kommer hinna svara på några frågor på frågestund förrän ikväll/imorgon, så får ni lite extra tid på er att ställa en fråga om ni vill.


(klicka på bilden för att komma till frågestunden)

/SJacobsson

Den skånska tävlingsdebuten blev en vinst!...

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 16:14:10 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


img_0967 (MMS)

Den skånska tävlingsdebuten blev en vinst! Fina Little Prince!

Prince hälsar på de före detta världscupsh...

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 08:23:54 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


img_0965 (MMS)

Prince hälsar på de före detta världscupshästarna Gina och Kamea :) fint morgonväder i Skåneland!

fuckat internet

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 07:19:09 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Internet spökade igår igen, men nu fungerar det igen. Ska strax ut till stallet, tänkte vara ambitiös och motionera mina innan jag börjar jobba. Så himla skönt att komma in tidigt på eftermiddagen/kvällen sen. Imorgon är det tävling, Douglas med fem hästar och jag med Prince. Så det är ju några som ska snyggas till idag :) Lina är nämligen ledig idag, så det blir väl mitt jobb idag då antar jag ;)

Igår var Douglas och Agnetha borta på fm och visade en superfin fyraårshingst. Så jag red bara igår. Fick ihop sju hästar igår. En riktigt bra dag alltså. Vi var klara tidigt i stallet också, så avslutade dagen med en mysig uteritt på fina Prince!

Nu ska jag klä på mig och gå ut, vi hörs senare!

/SJacobsson

Vi trimmar på här! Jag har två hästar kvar...

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 17:11:50 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_0964 (MMS)

Vi trimmar på här! Jag har två hästar kvar och Douglas har fyra tror jag.. :)

Abby och Talina är riiiiktigt taggade på e...

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 09:18:48 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0957 (MMS)

Abby och Talina är riiiiktigt taggade på en morgontur ;)

RSS 2.0