Gott nytt år!

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 16:33:08 | I kategori: Party like a rockstar | 1 kommentarer


Nu ska jag hoppa in i duschen och ignorera huvudvärken. Dags att börja tagga till, det är ju nyårsafton! Hoppas ni har ett fantastiskt avslut på året ikväll, för det ska jag ha :) Hörs nästa år!

Förra året,

Bästa Nicole och Jesper

Taggade killar

Tokiga killar

12-slag!

/ SJacobsson

Stackars stackars fot..

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 13:21:41 | I kategori: Olyckan | 4 kommentarer


Det var en hård dag för foten igår.. Det var det här som inte fick hända, svullen fot = för hård träning. Typiskt mig.




Fan vad ofräsch den här bloggen har blivit. Visar bilder på den fulaste kroppsdelen som finns i sitt fulaste jag. Haha, gott nytt år på er! :)

/ SJacobsson

En mycket-att-göra-dag idag!

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 20:48:03 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har det varit full rulle hela dagen, vilket också har resulterat i att min stackars fot är lite svullen nu. Började dagen med att åka till Gävle och hälsa på mina fina grabbar! Snaaart får dem komma hem iaf, ska bli underbart. Som jag saknar dem! ♥

Sen hem för att handla inför morgondagen, det är ju trots allt nyårsafton imorgon(?)! Hann med en solning innan Pernilla och Pelle kom hem på lite fika :)

Nu blir det lite slappt här framför datorn, dålig uppdatering idag alltså. Kanske hinner med nått intressantare inlägg senare ikväll :)



/ SJacobsson

Nyårsplaner

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 22:27:52 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Idag har jag haft nått att göra hela dagen, vilket är skönt. Hatar att sitta still! Idag har jag i varje fall hämtat hem en träningscykel. Perfekt för att träna upp rörlighet, muskler och kondition igen :) Bet ihop och cyklade i fem minuter idag. Varit i stallet idag och tittat på hoppträningar också. Haft sällskap av Annika heeela dagen!

Vi har börjat planera nyår idag och jag känner på mig att det kommer bli jättetrevligt! Vad ska ni göra på nyår? :)


Mirantos debuterar och vinner 145cm! <3

/ SJacobsson

God morgon!

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 11:59:58 | I kategori: The life of Sandra | 7 kommentarer


Jag vaknade ganska tidigt, men somnade jag om och var tydligen helt okontaktbar till den yttrevärlden. Men nu är jag vaken iaf. Just nu roar jag mig med att få foten att lyda. "Den" var dålig på det igår, rörde inte alls på sig när jag bad om det. Lite bättre idag. Ska nog pallra mig bort till duschen och duscha bort lite mer hud (haha). Sen blir det lunch med Annikan!

Jag vill att mina älskade ska komma hem nunununu!



/ SJacobsson

Ny header

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 20:36:44 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer


Tack till Linda som fixade en ny header åt otekniska jag! :)

HAPPY!!

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 14:27:18 | I kategori: Olyckan | 17 kommentarer


Jag är så otroligt glad, känns som om jag har vunnit en miljon! Just nu sitter jag här.. Med ett naket ben och fot! Så himla underbart att äntligen slippa gips efter nästan 10 veckor!!

Benet och foten ser fruktansvärt äckliga ut, men nu har jag tagit en dusch. Jag rakade benet tre gånger, fastnade mest hud i rakhyveln istället för hår. Vääldigt äckligt. Huden sitter liksom knappt kvar på foten, men vad gör det när jag får börja med sjukgymnastik och lära mig gå igen?! Inte riktigt fått foten eller benet helt fräsch och upptäckte även att trådarna sticker fortfarande upp från såren. Men snart så ser det nog lika fint ut som vanligt igen ;)


På sjukhuset, innan dusch.. Fräscht va?
Ni får inte se närbild på vildskogen på benet tyvärr ;) Haha!

/SJacobsson

Last day

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 22:59:33 | I kategori: Olyckan | 10 kommentarer


Idag har jag sovit alldeles för länge, solat med Annika, svullat china mat, suttit för mycket vid datorn, varit i stallet, kört bil, färgat håret hos Angelica och gjorde nog mitt livs tabbe nyss. Bra dag va? ;)

Imorgon åker jag 7.30 hemifrån mot sjukhuset i Uppsala. Äntligen! Börja med att ta gipset, sen röntgen och sen träffa en läkare och sjukgymnast. Håller tummarna för att jag får glada besked och att framtiden ser ljus ut. Och framförallt att jag slipper gips igen. 



hahaha, jag vet att benet är äckligt..


 Sista natten med gips (förhoppningsvis).. Jag kommer inte sakna dig gipset!

/ SJacobsson

Bloggtävling - Vinn ett märkesschabrak!

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 13:59:40 | I kategori: Bloggtävlingar | 101 kommentarer


Idag tänkte jag köra igång en bloggtävling tillsammans med Ryttarstugan och priset är ett Equiline Octagon schabrak i färgen beige med brun/beige passpoil (full, hopp/allround) till ett värde av 515 kronor! Schabraket tillverkas i Italien. Håller högsta kvalitet och ligger perfekt under sadeln. Kan tvättas och användas år efter år utan att det ändrar sig. Octagon är stötdämpande och transporterar bort fukt. Det ultimata schabraket helt enkelt, dessutom supersnyggt! Tävlingen avslutas 16 januari 2011.

För att vara med och tävla: 
1.
Gå in på Ryttarstugans hemsida och se efter vad Du skulle vilja vara med och tävla om nästa gång vi har en bloggtävling och skriv vad du vill tävla om som en kommentar i det här inlägget (glöm inte din mejladress, så vi kan kontakta dig om du vinner).
2. Lägg upp bilden nedan på din blogg/bilddagbok, glöm inte att skriva in länken till bilden i din kommentar, så vi kan se att du har lagt upp bilden.


3. Om du går in och "gillar" Ryttarstugans facebooksida har du extra stor chans att vinna!

LYCKA TILL!

Tävlingsutrustning

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 13:31:04 | I kategori: The life of Sandra | 7 kommentarer


Jag fick frågan för ett tag sen vad jag har för utrustning på mina hästar och vad jag gillar bäst. Så tänkte "presentera" hästarnas och min tävlingsutrustning. Hästarna har ungefär samma saker på sig på tävling.
Gjorde en bild på Mirantos, och det som skiljer hästarna är att Prince har ett träns från Dyon och en märkeslös förbygel. Dessutom har Prince ibland en annan luva, en från Anna Scarpati. Men annars har de likadana saker. Jag däremot har flera ridbyxor och skjortor. Men mina favoritridbyxor och dem från Cavallo och en skjorta från Equiline. Vad vi har på oss till vardags tänkte jag ta en annan gång ;)

/ SJacobsson

Huvudvärk

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 21:10:21 | I kategori: The life of Sandra | 9 kommentarer


Just nu har jag jäkligt ont i huvudet, får väl en hjärntumör nu också.. Hur som, det gick bra för Helena med trimningen. Vi kör ett pass imorgon också med båda hästarna! Så imorgon ska jag upp med tuppen, för att hinna med det :)

Nu kommer dem utlovade bilderna på hästarna som flyttade hit i tisdags.

"Alfons", 8 år, e: Acorath - Parlando I ↓





"Viggo", 6 år, e: Cardento - fullblod ↓



Söta va?! :D

/ SJacobsson

Jobba på brännan

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 12:43:43 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Snart kommer det att dyka upp en bloggtävling här, så håll utkik!

Finns det nått tråkigare att inte ha dagarna planerade och fulla med sakerna att göra? Det är vad jag är van vid, jag längtar tills jag kan leva ett normal liv igen. Idag är det precis 9 veckor sen olyckan, och fortfarande gipsad. Men på tisdag ska jag in till sjukhuset, hoppas på att framtiden ser ljus ut efter det :)

Nu ska jag ner och sola, sen stallet. Då ska jag komma ihåg att knäppa kort på dem nya hästarna som kom i tisdags, så ni får se hur dem ser ut :) Efter det ska jag till ridskolan och hjälpa Helena när hon ska trimma sina hästar. Hon känner att hon kört fast lite och jag är faktiskt en "före detta" dressyrryttare, har faktiskt startat en medelsvår. Den ni! Hahah! Alltid kul att hålla lite lektioner/träningar oavsett om det är i dressyr eller hoppning. Hjälper gärna till om jag kan.


Helena och hennes ponny!

Så när alla andra är ute och festar så här på självaste juldagen, tillbringar jag min kväll på ridskolan. Jäklar vad jag har mycket att ta igen när jag kan gå igen :)

/ SJacobsson

Julafton

Publicerat: 2010-12-24 Kl: 20:14:03 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Idag har jag typ bara kört bil och suttit vid ett matbord hela dagen. Ujja, nu kan jag nog inte ens titta åt mat på ett par dagar. Äckliga julmat. Jättefina julklappar har jag fått iaf. Bland annat mina efterlängtade Soft-up stigbyglar, två tävlingsskjortor, back on track strumpor (kan behövas till min stackars fot) och välbehövliga pengar :) Fått alldeles för mycket godis också, haha! Har ni fått nått roligt?



Nu ska ägna resten av kvällen att titta på film och klicka hem en klänning till nyår. Bättre sent än aldrig!

Återigen, God Jul på er!

/ SJacobsson

Uppesittarkväll

Publicerat: 2010-12-23 Kl: 20:45:39 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Just nu är det vadslagning i tv-soffan, undra hur många pauser det blir i Bingolotto ikväll?! Jag tror 13 :)



/ SJacobsson

Lilla julafton

Publicerat: 2010-12-23 Kl: 14:01:44 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu håller jag på att bli knäpp av alla koder, bättre än såhär blir det nog inte. Så nu får bloggen se ut såhär ett tag framöver tills jag får ett ryck igen att snygga till den!

Idag är det lilla julafton. Med skilda föräldrar får man lyxen att fira julafton två dagar i rad. Så enligt traditionerna är jag hos mamma idag, julklappsöppning och uppesittarkväll med Bingolotto. Imorgon ska jag vara med pappa. Först till farmor på jullunch och sen hem till pappa för julklappsöppning och julmiddag. Kan inte bli bättre!

Och som ni ser på mina nya design så kommer jag bli sponsrad av Ryttarstugan nästa år, berättar mer om det en annan dag!


God Jul på er från Prince!

/SJacobsson

Försöker vara teknisk

Publicerat: 2010-12-23 Kl: 12:21:01 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Som ni märker försöker jag fixa om bloggen.. Det går sådär! Jag är så himla kass! Haha, aja! Nu har jag iaf lyckats ändra bredden på bloggen (vilket gör att de befintliga inläggen ser mongo ut), så bilderna kan utnyttjas maximalt i framtiden (hoppas jag!).

Vi får se vart detta slutar!

/ SJacobsson

Home again

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 21:13:25 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nästa år kommer det hända en del nya saker, kommer bli otroligt kul! Massor av ny motivation! Det mötet jag var på ikväll kommer även gynna er läsare, kul va? :) Mera säge jag inte just nu ;) Nyfikna som sjutton är ni, kan jag tro!



/ SJacobsson

En kall morgon

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 13:38:05 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jäklar så kallt det är! Termometern står på 24 minus grader. Inte riktigt okej! Jag har varit i Gävle på förmiddagen och tittat på Prince när han har hoppat lite i ridhuset. Där var det mycket mildare, sisådär 13 minus grader "bara". Prince såg riktigt bra ut! Hoppade riktigt luftigt och fint. Han klipptes igår, så han var lite extra taggad också. Hästarna mådde nog bra av att få en lång vintervila, tur att "mamma" gjorde illa foten ;)

Nu ska bilen besiktas, sen ska jag tillbaka till Gävle igen. Pussa lite på Mirantos och sen väntar ett litet möte. Som jag berättar mer om när jag kommer hem! Men spännande saker är på gång! :)


Min fina stjärna i maj 2009 :)

/ SJacobsson

Tisdag

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 21:59:42 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nu har jag äntligen lov! Så himla skönt, sån himla lättnad att slippa tänka på allt plugg nu i ett par veckor. Inte för att jag har nått bättre för mig, men jag ska nog hitta på nått som är roligare än att plugga :)

När jag kom hem blev det jobb. Hade först en grupp med ungdomar som fick markarbeta. Trava bommar och hoppa småhinder. Efter det hade jag två barngrupper, mina nybörjare och sen ridlekis. Riktigt duktiga! Efter mina lektioner kommer Cissi och har hoppträningar som vanligt. Så då passade vi med att göra lite hästbyten på ridskolan. Så hästarna fick helt enkelt bara byta transporter. Så nu har vi vinkat av Calle som har åkt hem till Cissi igen och hem till mig har Alfons och Viggo flyttat. Bilder på dem kommer imorgon!



Här är åtminstone Alfons och jag i våras. Han fick bo hos mig en sväng
i våras när Cissi hade lite fullt i stallet :)

Nu ska jag sova, imorgon är en spännande dag. Kommer hända en massa roliga saker!

/ SJacobsson

Om mig

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 13:02:04 | I kategori: Om mig | 5 kommentarer


Bloggen slog stort besöksrekord igår och förmodligen har en hel del läsare ingen aning om vem jag är, så tänkte bara berätta lite kort! Och just nu sitter jag, som ni flesta redan har koll på, med en gipsad fot. Eftersom jag krossade foten i en ridolycka i oktober. Så just nu är mitt liv ganska tråkigt :)



Jag heter Sandra och är född 4 februari 1992. Jag bor och kommer ifrån Tierp, där jag bor hemma hos min mamma. Jag går i skolan i Gävle och tar studenten till sommaren 2011, då planerar jag att skaffa mig ett hästjobb så snart som möjligt efter skolan. Så jag får en chans att utveckla min ridning ännu mera och lära mig massor av nya saker. När jag inte går i skolan jobbar jag som instruktör på Tierps Ryttarklubb. Har 3 "egna" grupper i veckan, men vikarierar för de andra instruktörerna när de är borta, i både barn, ungdoms och vuxengrupper. Så blir oftast någon/några timmar extra i veckan.



Utöver det har jag två hästar som jag tävlar och tränar i hoppning. Hästarna är uppstallade hos en annan hoppryttare och det funkar hur bra som helst! Vår bästa merit hittills är vinst i 145cm september 2010. Under 2011 hoppas jag på att vår utveckling fortsätter att gå uppåt och att vi får skaffa oss mer rutin i svårklass och framförallt i 150 hoppningar. 2011 blir mitt första år som Young Rider och det ska bli spännande att debutera på Young Rider-SM som vi har kvalat till.



När jag får tid över umgås jag med mina kompisar, har massor av goa vänner (som jag inte skulle klara mig utan)! Men mina allra bästa vänner är framförallt Angelica och Nicole. Vi har känt varandra i så sjukt många år och det är skönt med några som känner en utan och innan. Dessutom älskar jag att festa och leva loppan på krogen. Men en lugn fredag kväll med chips och dipp är självklart inte heller helt fel ;)



Bloggen handlar främst om mina hästar, träning och tävling, eftersom det är en stor del av mitt liv. Men även om alla andra roliga händelser och galna kvällar på krogen!

Trevlig läsning gott folk!

/ SJacobsson

Stort besöksrekord!

Publicerat: 2010-12-21 Kl: 06:57:46 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Riktigt roligt när statistisken skjuter i toppen! Nu ska jag till skolan och skriva två prov! :)



/ SJacobsson

Regular day

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 20:00:42 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från stallet. Det kryper i fingrarna hela tiden, jag vill komma igång! Men om 8 dagar då ska jag in till sjukhuset och då ska gipset väck! Hoppas jag. Annars blev det skola idag, ett prov skrevs och sen hem igen. Imorgon ska jag skriva två prov, sen har jag lov! Så nu måste jag plugga lite :)



/ SJacobsson

Fick ett mejl idag..

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 15:48:10 | I kategori: Funderingar | 3 kommentarer




Det står vilka ryttare som är antagna (preliminärt) och inbjudna till träningarna, men att övriga får anmäla intresse till träningarna. Mejlet hade sammanlagt skickats ut till 32 stycken Juniorer och Young Riders och 18 stycken var antagna till landslagstrupperna. Lite roligt att jag fick mejlet. Har det skickats ut till alla i rätt åldersgrupp med pris i svår hoppning kanske? Kanske finns en chans att vara med 2012 alltså ;) Roligt! Eller ja, drömma kan man ju få göra iaf, haha :) Om det inte hade varit för foten, hade det varit kul att vara med och träna.. Dumma fot att ställa till det för mig.

/ SJacobsson

Mina livs kärlekar!

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 13:04:30 | I kategori: Tävling | 6 kommentarer


Sötaste på tävling i Hudiksvall hösten 2009!







/ SJacobsson

Mina livs kärlekar!

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 12:42:33 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Sötnos på meeting i Östersund i somras!









/ SJacobsson

Luciana Diniz & As-taro

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 23:46:12 | I kategori: Funderingar | 15 kommentarer


Hur många tittade på hoppningarna från Olympia i London ikväll? Såg ni Luciana Diniz och hennes häst As-taro? Coolt att hon red utan träns! Men hur tusan sitter bettet kvar? Och varför har hon inget träns, någon som vet? :)





Undrar om man får komma på svenska tävlingar utan träns? Måste nästan kika upp det i TR.. :)

/ SJacobsson

Lördagsmys

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 21:08:28 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har jag fördrivt dagen med att åkt och tittat på lite hoppträningar hela eftermiddagen och avrundade med att åka till stallet. Medans mamma borstade på hästen, så putsade jag lite utrustning som jag inte använder som nosgrimmor, tyglar och förbyglar. Såg ut som nytt sen ;)

Nu sitter jag här med Annika och Angelica framför Robinson, riktigt lördagsmys! Idag är det exakt 8 veckor sen olyckan. Vi den här tiden för 8 veckor sen låg jag på sjukhuset, waste på morfin, gipsat ben och med otroliga smärtor. Nått jag gärna slipper uppleva igen, men smällar får man ta i den här sporten :)


Gaah, nu vill jag tävla!

/ SJacobsson

God morgon!

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 12:03:26 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Nu har jag vaknat och sitter och lyssnar på en massa låtar som jag lyssnade sönder för några år sen. Låttexterna sitter fortarande! Helt sjukt, sitter i ryggmärgen ;)

Idag har jag inget planerat, ska umgås med Annika bara. Självklart en sväng till stallet också. På tisdag åker den här kusen (5 år, e: For Feeling - Robin Z) tillbaka till Cissi som vi har hemma nu och så kommer två nya hästar på tisdag.



Vad ska ni göra idag? Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag ska till sjukhuset och få domen om hur framtiden kommer att se ut.. =)

/ SJacobsson

Julklappar och fina hästar

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 09:17:24 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Igår var jag som sagt och hälsade på Mirantos och Prince hos Cissi, men blogg.se var knäpp igår så kunde inte uppdatera..

Igår var i varje fall pojkarna och trimmade i ridhuset när jag kom, såg riktigt fina ut! Mirantos går numera under namnet Milton i stallet, väldigt bra betyg måste jag säga ;) Prince fick hoppa lite för första gången på två månader. Han såg väldigt bra ut, roligt! Nu börjar jag bli less av att stå på backen, vill också rida!!


Hanna som fick äran att skritta fram världens finaste Prince!

Gull-Pirro på hemgång till stallet igen :)

När jag kom hem var det jobb som gällde. Eftersom det var sista gången för terminen var det en självklarhet att rida barbacka och leka lekar. Efteråt blev det fika och sen fick jag present från torsdagsbarnen och föräldrar igen! Jag börjar bli bortskämd. "Sist fick du present för att du har gjort dig illa, nu får du julklapp!" åh :)!

Fick julklapp från ridskolan också, som alla anställda får varje år. Den här gången var det en flaska vin och en chokladask ;)

/ SJacobsson

Stackars muskler

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 09:07:26 | I kategori: Olyckan | 0 kommentarer



Nej, jag har inte olika stora lår.. :( Efter 7 veckor och sex dagar i gips så får man så här smala lår.
Usch, vad svag jag kommer vara i mitt högra ben när jag får börja rida igen.

/ SJacobsson

Göteborg Horse Show

Publicerat: 2010-12-16 Kl: 14:19:43 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Lite sent ute kanske, men nu är det bokat och klart iaf! Göteborg Horse Show i februari, kommer bli grymt kul! Riktigt taggad på att shoppa på mässan, så nu blir det till att spara pengar tills dess :)



År 2012 ska jag fan vara med och rida där! Eftersom det gick åt skogen med Krafft Cup den här gången, fotjävel :)

/
SJacobsson

Klirr i kassan!

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 21:16:13 | I kategori: Olyckan | 1 kommentarer


Rubriken kanske låter lite fel med tanke på att jag sa att jag skulle ut och handla julklappar i inlägget innan. Men fick ett brev från försäkringsbolaget idag. Nu har jag fått sammanlagt 8200 kronor från dem, man kanske borde göra sig illa oftare? ;P Klirr i kassan!



Har handlat lite julklappar iaf. Tror varenda i Valbo Köpcentrum har synat mig uppifrån och ner, usch vad folk ska glo. Ingen har visst sett ett gipsat ben förr. Och inte glor de mindre när man hoppar ur förarsätet i bilen med kryckorna före. Eller när man hoppar in i bilen, haha :) Går så bra så att köra bil!

Hälsade även på en sväng i Lervik och tittade på träningarna som jag brukar rida på, ujja. Vill komma igång nu!! Kul att träffa allihopa igen också. Nu ska jag plugga, har prov på en hel kurs (150p) på fredag. Inget litet prov alltså..

/ SJacobsson

Julklappshandlande

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 12:56:35 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Avverkat en morgon i skolan och nu ska jag in till stan med Annika och handla julklappar :) Bara mamma och pappa får nöja sig med julklappar i år, pallar inte hoppa runt i en massa affärer. Men det hoppas jag alla förstår. (Haha, kanske är en rutten ursäkt för att slippa julklappar..)



Idag är det 1 vecka och 6 dagar kvar tills jag ska in till sjukhuset och förhoppningsvis plocka av mig gipset! SOM jag längtar!

Hörs senare! Puss!

/ SJacobsson

En vanlig dag

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 21:30:49 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Idag har jag varit i skolan och fjollat runt som en och en annan tönt. Haha! Men kul var/är det! Ingen fattar.. Eller jo, vissa. Tänker inte förklara för er som inte fattar heller, synd! ;)

Efter skolan så var det jobb på schemat. Gick mycket bra! Ridlekisbarnen fick rida barbacka och Samuel har aldrig skratta så mycket på en ridlektion förr, tror jag. Kanske av smärta, vad vet jag? ;P Efter glodde jag på lite hoppträningar, sen stallet och sen tillbaka och titta på ännu mer hoppträning.

Bra dag!

/ SJacobsson

Little Prince

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 20:15:38 | I kategori: Tidigare hästar | 1 kommentarer


Född 2002
Cortez - KP Sirocco - Okänd
Brun, valack, ca 161cm

"Prince" köpte jag januari 2009, efter att ha tittat på massor av hästar till och med i Tyskland. Hittade Prince 4 mil hemifrån, så kan det vara ibland! Prince hade då tävlat upp till 135cm som 6 åring och även startat i Falsterbo. Det var meningen att han skulle bli min juniorhäst och ge mig rutin i lite större klasser och han har uppfyllt sitt "jobb" till fullo! Bättre häst att lära sig hoppa stora hinder på finns inte. Ställer alltid upp till 100%. Efter att jag hade ägt honom i tre månader debuterade vi 130 med bra reslutat och efter det har det bara rullat på.

Han är min rosettplockare och har hela tiden väldigt jämna reslutat. oftast felfri. Under 2010 tävlade vi med vinster i 120/130 klasser, fick pris i 135 och debuterade 140 (med 8 fel). Målet under 2011 är att bli stadigare i 135-140 klasser och såklart fortsätta prestera bra reslutat i 130 klasser.

Utöver Cortez (pappa) och KP Sirocco (morfar), som är Halvblodshingstar, har Prince bara ponnysar i sin stamtavla. Han är dessutom registerad som Svensk Ridponny, så man skulle kunna säga att han är en förvuxen ponny. Lite roligt va?

Prince är för övrigt en väldigt charmig häst och framförallt väldigt söt! Han är alltid väldigt ambitiös i all ridning och otrolig ridbar. Han är rolig att rida varje dag! Däremot är han en ganska känslig häst, har lite sadeltvång och är mötesskygg. Kan vara lite skraj för nya människor ibland, men han är världens snällaste. Okomplicerad i all hantering dessutom. En riktig prins med andra ord!




Såld 2012 till Emma Willgård.

Mirantos T

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 19:59:52 | I kategori: Mina hästar | 1 kommentarer


Född 2000
Levantos II - Stanford - Imperator
Skimmel, valack, ca 164cm

Ägare: Sandra Jacobsson

"Pirro" kom till mig i november 2008 och tanken var att han skulle vara hos mig under vintern eftersom ägaren inte hade tid med honom och jag hade "ingen" häst, då min bästa häst blev utdömd i samma veva. Han hade då startat 110/120 klasser. Vi tränade lite under vintern och allt funkade ganska bra! Vi startade vår första tävling tillsammans i februari 2009 i 1m och 110cm. Felfria och placerade i första klassen och fyra fel i den andra. Vi fortsatta klättra i klasserna, debuterade 130cm i maj 2009 och var felfria och placerade. Han blev bättre än vad någon hade kunnat ana, allra minst jag. Så i maj blev han hel och hållet min häst, så innan mig är det bara uppfödaren som har haft honom.

Vi avslutade tävlingsäsongen 2010 med att debutera 145cm och vinna. Under 2010 hann vi dessutom med att starta på vårat första SM (junior) och starta på ett par elittävlingar. Under 2011 är målet att starta 150cm och skaffa oss rutin i dem klasserna. Vi ska även debutera på Young Rider-SM och göra det så bra vi kan!

Mirantos är en väldigt snäll och glad häst som älskar att hoppa och springa fort i skogen! Han har väldigt lätt för sig i både markarbetet och hoppningen, inget är för svårt eller nått hinder för högt. Tar livet med en liten klackspark. Han kan däremot testa nya människor var gränserna går, men skärper sig ofta ganska snabbt. En häst som är väldigt ridbar och rolig att rida på alltså!


Kategorier

Publicerat: 2010-12-13 Kl: 19:15:54 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Efter ett rekord i läsarstatistiken blev jag peppad att göra den här bloggen lite mer seriös. Jag har suttit och gjort lite kategorier nu på kvällningen, så att det blir lättare att hitta i bloggen. Men eftersom den är över 2½ gammal, så orkade jag bara sortera inlägg från maj 2010 till dagens datum. Så nu tänkte jag fylla ut kategorierna som inte har några inlägg, än ;)

Trevlig läsning!

/ SJacobsson

Nyår = klubbval

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 21:07:50 | I kategori: Funderingar | 7 kommentarer


Snart är det årsskifte och det är dags för klubbval, vilken klubb ska man egentligen tävla för? Jag har inte riktigt bestämt mig än. Svååårt som tusan :) Ska ni byta klubb nu till årsskiftet?



Jag har alltid tävlat för samma klubb i alla år fram till förra året, då bytte jag till en annan klubb. Nu står jag i ett vägskäl och funderar på att byta tillbaka till den "gamla" klubben eller om jag ska stanna ett år till i den andra. Jag kommer nog vela in i det sista, men jag har väl tid på mig. Lär ju dröja ett tag innan jag kan tävla :) Fotjävel.

/ SJacobsson

Kybacka och mina vackra

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 14:36:41 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu har jag precis kommit hem från hästarna, de mår superbra och är mångas nya favoriter i stallet. Kul att de sköter sig så bra :) Idag är det dessutom precis 7 veckor sedan jag opererade mig..

Idag kom jag ihåg att knäppa lite bilder iaf, men eftersom blixten glömdes knäppas på så blev bilderna sämst. Bättre än inget!






/ SJacobsson

Olyckor och godis

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 09:52:55 | I kategori: Funderingar | 0 kommentarer


Igår hade jag en trevlig kväll ute i Elingbo :) Sen avslutade jag min dag med att ligga och läsa Ridsport till klockan ett på natten. Kunde inte riktigt slita mig. Det har hänt så sjukt mycket olyckor kring hästar och ridsport den senaste tiden, och så sitter man själv här med en krossad fot tack vare en häst. Vad är det som händer egentligen? Det här har i varje fall fått mig att tänka efter en gång eller två.


Min alldeles egna "fotkrossare"

Nu sitter jag och äter godis till frukost, ska snart åka till Valbo och hälsa på mina hästar! Morötter till hästarna och lunch till Cissi och oss. Ska försöka komma ihåg att knäppa lite kort den här gången också ;)

/ SJacobsson

Pirro

Publicerat: 2010-12-11 Kl: 11:35:51 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


I veckan fick jag ett mms från Cissi..


"Pirro trimmar i ridhuset med nya Dyon tränset :)"

Fan vad jag vill vara frisk och ha hem mina hästar NU! Jag saknar dem så att det gör ont. Jag vill bara komma igång nu, jag har ju massor av planer och mål till nästa år som måste uppfyllas. Har inte riktigt tid med gips och kryckor längre. Men nu är det "bara" 17 dagar kvar, hoppas jag. Lät inte riktigt så när jag var inne på sjukhuset i torsdags, men håller tummarna för att 28 december är sista dagen med gips runt benet..

/ SJacobsson

Prince

Publicerat: 2010-12-11 Kl: 11:20:47 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Fick ett mms från Prince igår..


"Hej! Jag saknar dig, idag har jag pulsat i snön med Sanna.
Det var lite jobbigt. Stor kram från bästa Prinsen!! :)"

Hur söt är han inte då?! Tack Sanna för bilden :)

/ SJacobsson

Idol

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 22:08:37 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Jag, Nicole och Angelica har ekorrat framför tv och Idol ikväll, myyyyys! ♥



Veeem vinner? SPÄNNANDE!

/ SJacobsson

snurrsnurr

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 10:30:14 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu ska jag klä på mig och fixa till mig lite, och sen ska jag till skolan. Är egentligen ledig idag (eftersom jag är invalid), men tänkte avverka några prov. Tänkte skriva ett biologiprov som klassen skrev när jag låg på sjukhuset och ett matteprov. Så nu snurrar det i skallen av termer inom biologin, bara jag fixar ett G så är jag nöjd!

När jag kommer hem tänkte jag forsätta med fyra inlämmninguppgifter som ska vara klara nästa vecka. Sen blir det självklart en sväng till stallet och Idol-final.


Tokiga 18 åringar! Ujja, snart fyller jag 19.. Tiden går fort!

/ SJacobsson

Grillchips

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 19:59:20 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag hemma, duktiga barnen hoppade bana idag. Superduktiga :) Nu sitter jag och äter grillchips och ser hur magen växer. Onyttiga jag.

Nu ska jag plugga, men internet funkar sämst (why?) och jag behöver internet. Hm.


Pirro på SM i somras!

Hoppas ni har det bra i kylan, hörs!

/ SJacobsson

Gipsbyte

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 17:15:24 | I kategori: Olyckan | 1 kommentarer


Idag har jag som sagt varit in och bytt gips! Så här har ni en bild på min/mitt svullna, håriga och nakna fot och ben. Såhär äckligt är det alltså under gipset, haha! (fattar inte ens att jag vågar lägga ut den här bilden)


Fin gul färg på benet också.. Haha! Måste vara efter operationen.

NU är det jobb som gäller!

/ SJacobsson

Countdown

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 20:14:52 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har det varit skola, massor av plugg och sen jobb. Hade först en grupp med duktiga killar och tjejer som tävlar en hel del. Efter det en vuxengrupp med lite "gamla" tävlingsryttare bland annat :) Roligt, eftersom det var markarbete på schemat.

Nu ska jag duscha.. Imorgon ska jag åka in till sjukhuset och byta gips igen!


Countdown: 20 dagar kvar..

/ SJacobsson

slut som människa

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 22:14:58 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag trött efter en lång skoldag, jobb och tittande på hoppträningar. Fan vad det kliar i hoppnerven!


Hoppihopp!

Sleep well, cykelställ :)

Ridstövlar

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 15:58:03 | I kategori: Utrustning | 6 kommentarer


Jag har ångrat mig angående Parlantistövlar, dessa är ju skitsnygga?! Tur jag kör ett par såna här istället :) Eller vad tycker ni?



Brun eller svart, är däremot den stooora frågan.. :)

/ SJacobsson

Jävla historia

Publicerat: 2010-12-06 Kl: 19:53:20 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag slog det mig att det inte så många dagar kvar på den här terminen. Så på de här två veckorna ska jag hinna med ett Historieprov (30 sidor), ekologiprov (70 sidor), hästsjukvård- + dopingprov, ett prov på en hel kurs (100p), idrottsprov, matteprov och några inlämmningsuppgifter. Härligt va? Resten sparar jag nog till nästa termin.. :)

Så idag har jag alltså pluggat!




Countdown: 21 dagar kvar..

/ SJacobsson

Taggad

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 21:31:46 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag riktigt taggad på att komma igång igen! Snacka om att man har fått ny motivation!


täääävla <3


Blompinne

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 09:35:41 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer




Blev en väldigt trevlig kväll igår med familjen Eriksson, familjen Malmberg och Lisa :) Jag är dessutom fortfarande mätt sen igår, haha!

Idag ska jag in till stan med Annika en sväng och på eftermiddagen är det Julshow på ridskolan, så det är klart att man måste åka dit och titta! Första gången jag sitter på läktaren (och fryser), kommer ju kännas lite konstigt kanske. Sen på kvällen blir det väl stallet och lite plugg.

En blompinne är det bästa jag har hittat att klia med under gipset hittills, underbart!

/ SJacobsson

Att köra bil

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 13:03:27 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu på morgonen åkte jag till stallet och följde sedan med Pernilla till ridhuset när hon skulle hoppa lite. ÅÅH, jag är så jäkla taggad på att komma igång nu! Efter det blev det en hamburgare med Lisa på Svanbygrillen. Så idag har jag alltså fått köra lite bil. Och att köra en bil med bra bas och spela musik högt när nog det närmaste jag kan komma "lycka" just nu. Så himla roligt och så underbart med lite frihetskänsla :) (Jag kör alltså vår automatbil med vänster foten, om någon undrar hur bilkörandet går till.)

Nu ska jag skjutsa ner mamma som ska handla lite till middagen/festen ikväll, tänkte sola under tiden jag. Ikväll kommer det hem 6 underbara människor hit på middag. Känns som det minsta vi kan göra för alla snälla människor som hjälpt mamma med hästar och stallet nu när jag är invalid. Ska bli jättemysigt och roligt!


Lisa och jag i somras :)

/ SJacobsson

Dåligt bloggande

Publicerat: 2010-12-03 Kl: 23:57:14 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Dåligt med bloggande idag, ingen bra dag idag alltså.. Bjuda på en bild kan jag i varje fall göra!



/ SJacobsson

Morotsmatande och shopping

Publicerat: 2010-12-02 Kl: 21:41:10 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har jag varit i Kybacka och hälsat på mina fina hästar. Alltså bara klappat och matat med morötter, som en riktig hästägare ;) De har det så himla bra hos Cissi! Glömde såklart heeelt bort den här veckan också att knäppa kort på dem. Får ta det nästa gång!

Var även förbi Ryttarstugan och shoppade ett träns och ett bett på deras Outlet. Jag får väl nöja mig med att putsa tränset 10 gånger innan jag får inviga det :)

På kvällen har jag jobbat, duktiga barnen. Jag tyckte det var igår vi lärde oss galopp, men nu rider flera av dem storhäst och visade upp finfina skänkelvikningar för mig idag. Herregud vad tiden går! Resten av kvällen har jag varit i stallet och satt ihop mitt träns medans mamma fick borsta.




Nu ska jag sova snart, höörs!

/ SJacobsson

Kvällsnöje

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 19:11:19 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Kan inte sluta skratta, hahaha!



/ SJacobsson

Julklappar

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 16:16:37 | I kategori: Funderingar | 2 kommentarer


Snart är det faktiskt julafton och i år är min önskelista inte speciellt lång, men dyr. Vi får väl se hur mycket av sakerna jag verkligen får. Och ska jag vara ärlig så tar jag hellre pengar i handen än allt annat krims krams, som man kan få på julen :)

Men i år önskar jag mig en ny vinterjacka från Kingsland, tror jag. Har inte spanat in någon direkt, men eftersom jag är ett fan av Kingsland så ;) Ett till nättäcke från Back on Track. Jag har bara ett och hästarna vill ju såklart ha ett varsitt, haha :) Sen har jag kärat ner mig i de supersnygga Soft up-stigbyglarna. Ett par i rosa och svart skulle sitta fint! Mina ridstövlar börjar bli slitna, så ett par nya skulle behövas. Har spanat in de från Parlanti med strass. Superfina! Jag har dessutom alltid velat haft en förbygel från CWD.



Och en sak som jag alltid vill ta tag i men aldrig känner att jag har riktigt råd med är att ta tag i mitt tatuerande igen. Jag har flera tatueringar jag vill göra, men som aldrig blir av. Så ett presentkort hos en tatueringsstudio, skulle inte vara fel.

Som ni ser, min önskelista är kort, men dyr. Hoppas att jag får nått av sakerna iaf :) Vad önskar ni er?

/ SJacobsson

Tröttis

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 10:24:23 | I kategori: Olyckan | 1 kommentarer


Nu börjar jag se slutet på den här skiten med gips och kryckor. Har fått kallelse från sjukhuset när jag ska dit och träffa läkaren, ta av gipset och röntga. Jag har ingen aning om hur jag kommer må, hur ont jag kommer ha eller hur framtiden ser ut. Men jag drömde i natt att jag kunde gå på en gång iaf ;)

Lite tidningsurklipp från Hästmagasinet och Ridsport.

Idag orkade jag bara inte åka in till skolan som börjar halv nio, för att ha en timme historia och sen sitta och glo till klockan 14, då jag har utvecklingssamtal. Så istället åker jag in till skolan vid 12 istället och skriver lite prov som jag restar med :)

Annars kommer nog den här dagen inte bjuda på så mycket roligt.. Imorgon ska jag åka och hälsa på mina hästar iaf! :D

/ SJacobsson

RSS 2.0