Sadelfråga

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 20:42:28 | I kategori: Frågor | 0 kommentarer


Jojjo om Träningen för Peter:

Vad rider du i för sadel? Har du fått hem den nya ?

Svar:

Just nu rider jag i en sadel (tills jag får hem min nya) som finns till salu hos Ryttarstugan, en Prestige Paris! En riktigt skön sadel, som jag tycker att jag hamnar väldigt bra i. Dessutom verkar hästarna trivas väldigt bra i den :)



/SJacobsson

Små älgar är rådjur

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 19:58:29 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har varit en händelserik dag som vanligt. Och som vanligt otroligt "givande" tillsammans med Pernilla. Man kan ju undra hur många osmarta saker som trillar ur våra munnar varje dag. Tack och lov att vi är ensamma när vi drabbas av exempelvis "korkhet" (hahahah)!

Vi började med att göra klart stall och jobba lite med inridningshäst som Pernilla har hemma. Sen åkte vi och hämtade spån. Gick faktiskt rätt smidigt idag, så nu finns det ordentligt med spån igen!


Ett stycke duktig treåring!

När vi kom tillbaka blev det uteritt. Nemo fick ridas ut för första gången eftersom det nu går att både styra och bromsa ;) Han börjar dessutom bli rätt avspänd med ryttare, så han var kvalificerad för uteritt i skritt och trav. Lite "panikångest" i början, men sen insåg han att det var rätt trevligt med uteritt ändå ;) Pirro och Chester vilade idag!



Pirro och Nemo glor på de små älgarna!

På eftermiddagen fick jag lite jobb också. Alltid bra med lite klirr i kassan iaf. Imorgon är det yttligare en fullspäckad dag som vanligt!

/SJacobsson

Träningen för Peter

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 20:56:37 | I kategori: Träning | 4 kommentarer


Det bästa, "Är det roligt Sandra?". Jag tänkte, "eeh, vaa? Ehum.. Ja, det är det väl? Eller va?"

Vilken rolig kommentar från en tränare tycker jag, haha!



/SJacobsson

Chester

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 19:55:21 | I kategori: Träning | 4 kommentarer


För att vara knappa 4 år och tredje gången han hoppas uppsuttet, så är han riktigt duktig! Han har dessutom stora skor att fylla, nu när storebror har lagt ribban högt ;) Har vi tur knuffar den vite ribban ännu högre under 2012!



/SJacobsson

Bröderna Mörner levererar!

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 18:54:17 | I kategori: Träning | 1 kommentarer



milton

Mirantos var kanonfin på träningen för Peter idag! Igår var han lite för pigg och glad, för att det skulle vara kul för matte att träna ;)

Chester har också fått hoppa lite grann idag, duktiga lilla häst! Han slår höjdrekord varje gång han hoppar, haha! Ska bli så spännande om han tänker bli lika bra som sin storebror eller kanske till och med ännu bättre.

Det bästa av allt är att allting finns på film. Men det får ni imorgon, för nu ska jag krascha framför tvn. Lång dag framför mig imorgon. Hästar som ska ridas, samtal som ska göras och så lite jobb på det också. Jag gillart!

/SJacobsson

Little Prince <3

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 18:48:55 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer







Världens mest saknade lilla häst ♥

/SJacobsson

Jobb, stall och möte

Publicerat: 2012-01-27 Kl: 22:25:12 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer




Det är ju nästan pinsamt vad jag är kass på att blogga. Men dagarna rullar liksom bara på i ett hela dagarna och jag vet inte vad jag ska hitta på att skriva. Så roligt antar jag inte att det är att bara läsa om vad jag gör om dagarna.. En ny bloggdesgin kanske skulle få mig motiverad, men sånt är ju dock inget jag behärskar. Attans ;)

Igår reds Chester och Mirantos (bröderna Mörner ;)) ut. Jag och Nemo åkte för första gången helt ensamma till ridhuset. Jag har alltid behövt lite hjälp eftersom han är under inridning. Men igår plockade han vuxenpoäng och vi klarade oss själva. Riktigt duktig är han!

Idag sprack planen lite halvt med hästarna eftersom jag var tvungen att jobba lite. Men eftersom man går arbetslös är det ju bara att tacka ja till allt extra jobb man får! Så morgonen har ägnats till att jobba i stallet på ridskolan, på eftermiddagen och kvällen fick jag några lektioner. Roligast är ju helt klart att ha "hopptjejerna" i hoppgruppen, de har blivit så himla duktiga. Jag är riktigt impad :)

Resten av fredagskvällen har jag ägnat till att trimma lite i ridhuset. Mirantos känns finfin inför helgens kurs för Peter Eriksson!

Mitt emellan jobb och stall, klämde jag inte ett möte på Ryttarstugan. Vi hade teamträff och det känns galet kul inför 2012! Vi har roliga planer på G! En del kommer ni bloggläsare att få ta del av såklart :)

/SJacobsson

<3

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 15:41:32 | I kategori: Funderingar | 2 kommentarer




/ SJacobsson

Fullt upp som vanligt

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 15:40:05 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Igår hann jag helt enkelt inte uppdatera nått, var i stallet mellan 10-21. Efter det var jag tvungen att titta på mina missade avsnitt från Ponnyakuten innan jag somnade ;)

Hästarna känns bra och med unghästarna händer det nått varje dag, riktigt roligt!! Mirantos ska träna för Peter Eriksson i helgen, det ska bli roligt och spännande såklart.



Det var önskemål om lite filmer på Nemo och Chester. Det ska nog kunna fixas inom en snar framtid!

/ SJacobsson

Duktiga unghästar!

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 16:27:42 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Idag fick "kidsen" åka till ridhuset. Nemo har verkligen gjort stora framsteg och det är självklart galet roligt! Han fick till och med trava över lite bommar idag, en riktig stjärna ;)

Chester kändes pigg och glad. Han fick galoppera över lite hinder, som han gjorde galant!! Dessutom fick han plus i kanten för att han uppförde sig jättebra också.


Fina lilla hjärtat hade en vilodag idag.

Nu ska jag duscha och sen bege mig mot Gävle. Blir även en tripp till Ryttarstugan också :)

/ SJacobsson

Löshoppning och Prinskorv!

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 21:49:10 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Full rulle idag, som vanligt. Började dagen i stallet med att åka med Chester till ridskolan för lite löshoppning. Måste säga att han var duktig med tanke på att det var första gången som han löshoppade och tredje gången han någonsin var i ridhus! Efter löshoppningen blev det uteritt i snön. Mysigt värre!

Nu på eftermiddagen begav jag mig mot Prince´s nya hem. Tur som jag hade fick jag rida en sväng på lilla fina Prince också och frågan är hur jag kunde vara så dum att jag sålde honom?! Haha, snacka om fin häst alltså.. :) Sen fick Emma sitta upp och så gav jag lite tips på vägen. De passar verkligen bra ihop och jag är övertygad att de kommer bli farliga på tävlingsbanorna i framtiden :)



/SJacobsson

Mysig söndagsuteritt :)

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 14:49:46 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_1136 (MMS)

Mysig söndagsuteritt :)

Kall lördag

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 17:33:11 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Riktigt kallt idag också. Så nu är jag helt och hållet påmind om varför jag hatar vintern så mycket. Gillar verkligen inte alla dessa minusgrader. Inte Pirro heller som skakar som ett asplöv om man bara säger "minusgrader" till honom.

Inledde dagen med uteritt (på Chester som helt plötsligt vaknade och som tydligen inte var så rädd om livet, älgjakten är inte slut än..), som slutade i... eh, en flaska vin!



En sån här skylt borde vi ha efter våran väg ;)

Efter det gjorde vi stallet och lite fika innan vi packade in fyra hästar i lastbilen och åkte till ridhuset. Nemo var duktig och galopperade snällt flera varv. Pirro kändes finfin!

Nu ska jag ta en värmande dusch och fixa till mig lite. Kommer några snygga brudar hit snart och sen verkar det bli utgång!

/ SJacobsson

hjärtat

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 16:48:54 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Här kommer Mirantos sista start för året. Det är Doggelito som har filmat, tror jag. Så det är lite svajigt eftersom han verkar försöka titta bredvid kameran :P



/ SJacobsson

Någon som förtjänar ett eget inlägg..

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 15:53:30 | I kategori: Funderingar | 1 kommentarer


En nära vän har nyligen gått bort..

Även om det inte var en omöjlighet att det skulle kunna hända, så blev man ändå chockad. Man tror verkligen att sånt inte händer. Inte kämpen Dennis. Jag har flera gånger trott att han har lyckats kämpat sig igenom sin sjukdom och tänkt "äntligen är det över". Dennis har ändå alltid varit positiv och tacksam för allt, det beundrar jag verkligen. Han var verkligen otroligt stark. Jag kan inte heller med ord beskriva vilken fin vän är! Trots att vi inte sågs alltför mycket nu den senaste tiden har han ändå varit den som har skickat sms eller ringt för att bara höra hur jag mår, hur jag har det. Att mitt i sin egen tragedi ändå visa sån stor omtanke till andra människor är ganska otroligt.

Jag känner extrem ånger för att jag sköt upp när vi skulle ses sist. Jag ångrar det så inihelvete. Känner mig som världens jävla skit. Jag hade så gärna velat krama om dig, tala om för dig hur jävla grym du är och hur mycket du egentligen betyder. Jag vet att jag är dålig på sånt, det var du däremot desto bättre på. Jag hoppas också någonstans att du kan se allt dina vänner skriver om dig. Du är så otroligt saknad av väldigt många!

Jag har ändå på nått sätt inte riktigt insett det här.. Än.. Han kan inte bara vara borta. På min 20 års dag kommer det verkligen kännas som att han fattas. Då ska Du bara vara där, som tidigare år.

Jag saknar dig din lilla glädjespridare! Jag är evigt tacksam för att jag fick ha dig i mitt liv och tack för att alla minnen och roliga stunder. Puss vännen! ♥


Min 19 års dag!

Goa gamla klassisar!



/ SJacobsson

Vinterns kallaste dag

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 15:32:55 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Idag är verkligen minusgrader på riktigt för första gången den här vintern. Men såklart var jag och Pernilla hurtiga ändå och åkte med en varsin häst till ridhuset. Jag hade med mig Nemo och hon sin nya som också kommer från Veldstar Stables i Holland.


Lääängtar tills tävlingarna drar igång!!

Nemo har gjort jättestora framsteg. Snart kan han till och med räknas som inriden ;) Ska bli sååå spännande den dagen vi kan börja hoppa lite och se om han tänker hoppa lika fint under ryttare som han löshoppar! De andra två kusarna vilade idag. Imorgon ska däremot alla tre ridas och Chester ska löshoppas för första gången på söndag!

/ SJacobsson

Mål 2012

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 22:44:19 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Nu är jag nyss hemkommen från ett möte med Elitlaget. I somras kvalade Tierp upp från Division 1 till Elit, nästan lite utklassning sista omgången om vi får skryta lite i "svenne Sverige" :) Det här känns riktigt kul och spännande eftersom vi har många och framförallt duktiga ekipage att välja på! Vi får se om jag och Mirantos kommer att hålla måttet :) Första omgången går av stapeln sista helgen i mars, i vanlig ordning uppe i Umeå.

Målet är självklart i sikte på SM-finalen i Strömsholm i juni, vi får hoppas att Tierp tar sig hela vägen dit! Målen för mina hästar är..



Mirantos 
Ta sig tillbaka till "gamla formen" och bli jämn i 140/145 igen.
Starta fler 150 med bra resultat.

Nemo
Påbörja inhoppningen.
Börja tävla.
Sen beroende på hur allting går, så är drömmålet självklart Breeders.

Chester
Börja tävla.
Matcha till 4 års championat och eventuellt också kvalitén. 

/SJacobsson

Pernilla och jag är tränsfanatiker.. Jag v...

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 13:29:52 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


img_1131 (MMS)

Pernilla och jag är tränsfanatiker.. Jag vet inte om två personer är i behov av så många träns.. Egentligen!? Haha!

Ett livstecken

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 17:19:31 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer


Nu ska jag ta tag i det här och börja blogga som förr igen. Jag har som sagt massor att uppdatera er om och jag ska med det här inlägget försöka reda ut allt kring min "livssituation" just nu. Många verkar vara nyfikna ;)

Stall Fulltofta
Sen i somras har jag som sagt jobbat som beridare hos Douglas Lindelöw. Riktigt drömjobb för mig, då dagarna i princip endast bestod av ridning, hoppning och tävling. Men nu har jag på grund av hälsoskäl tvingats hem till Tierp igen. Från början var tanken att jag skulle tillbaka så snart som möjligt, men på grund av andra omständigheter som har uppstått nu vet jag faktiskt inte riktigt hur det kommer se ut.. Framtiden får helt enkelt utvisa :)

Little Prince
Ni som har följt mig vet att jag under lång period gått i säljartankar kring Prince. Jag har ångrat mig tusen gånger (utan att överdriva), då han verkligen är en helt fantastisk häst! När jag kom ner till Skåne, fick jag en spark i röven och jag tog tag i saken. Prince är numera såld till en duktig junior, de passar verkligen varandra som handen i handsken! Jag önskar Emma fortsatt lycka till i framtiden med världens bästa häst!


Prince med sin nya ryttare :)

Mirantos
Som de flesta känner till fick Mirantos en enorm svacka precis när jag skulle flytta ner till Skåne. Vi hittade lite små skavanker, men inget allvarligt och han var snart tillbaka igen. Han avslutade tävlingssäsongen med en felfri 140 på Billdals elittävlingar och vi får hoppas att han kommer inleda 2012 på samma vis. Dagsformen är bättre än någonsin, helt ärligt. Ska bli galet spännande att se vad 2012 kommer att bjuda på för (eventuella) framgångar :)



Prestige S1
Ni har väl hört talas om den nya sadeln från Prestige med dubbla bommar?! Eftersom jag har varit på jakt efter en ny sadel efter det att Prince blev såld, var jag tvungen att prova nya S1an. Jag var riktigt skeptisk och hade svårt att tro att jag skulle märka någon skillnad som det sägs att det skulle på hästarna med denna sadeln. Man skulle kunna säga att jag fick en rejäl "käftsmäll", det blev en ENORM skilland på Mirantos!! Det blev helt enkelt inget att fundera på, så om några veckor är jag stolt ägare till denna häftiga sadeln.



Nemo
För tre veckor sedan fick jag min nya häst. Jag har köpt honom direkt från Holland och faktiskt endast sett en film (den ni kan se nedan) innan jag slog till. Han är nyss fyllda 5 år, men ligger väldigt efter. Så inridningen i princip påbörjades när han kom till mig. Det har gått bra och går nu att hyffsat rida i alla tre gångarter. Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det här "impulsinköpet"! Han är verkligen helt gudomligt snäll i alla situationer och enkel på alla sätt i hanteringen. Han är en känslig individ med bra egen motor och med lite tid så hoppas jag att han kommer bli bra!



Chester
Mirantos har en lillebror som är nyss fyllda 4 år som kom hem till mig på nyårsafton. Jag har haft en jättebra och roligt samarbete med uppfödaren när det gällde Mirantos, så nu har jag även fått äran att utbilda hennes fina unghäst! Extra kul för mig såklart eftersom det är Mirantos lillebror (samma mamma) och att jag har följt honom ända sen när det skulle bestämmas vilken hingst som skulle bli hans pappa (Camaro M) ;) Chester är hos mig på lite obestämd tid och vi hoppas på att kunna matcha honom till 4 års klasserna i år. Han är riktigt okomplicerad i ridningen, så jag har påbörjat inhoppningen lite smått och det har än så länge varit problemfritt!





Sammanfattning
Det är väl det som har hänt på hästfronten sen jag uppdaterade senast. Summan av allting är alltså att jag är hemma i Tierp igen och har för nuvarande tre hästar. Jag har dom självklart hos Pernilla som förr och jag trivs som fisken i vattnet. Allting fungerar så bra mellan oss och vi har roligt hela dagarna! Nu måste jag bara hitta nått att jobba med och så borde jag ta tag i BE-körkortet. Tills vidare jobbar jag lite extra på ridskolan sen jag kom hem både i stallet och att ha lektioner.

Jag hoppas att ni kommer fortsätta att följa mig och tycka att det är lika trevlig läsning som förr! Ha det bra, så hörs vi garanterat snart igen!

KRAM

/ SJacobsson

Håll ut!

Publicerat: 2012-01-13 Kl: 21:44:20 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer


Snart kommer bloggen leva på allvar igen. Av flera anledningar blev det en bloggpaus. Men så snart allt har ordnat upp sig, så kommer jag börja skriva här igen. Det har hänt massor sen senast, så jag har jättemycket roliga och tråkiga saker att berätta sedan! Håll ut och ha det bra i vintermörkret :) kram!

RSS 2.0