Videoblogg

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 19:25:01 | I kategori: Videobloggar | 13 kommentarer


Nu har jag samlat mod, här kommer första videobloggen! Jag skäms som bara den, jag kan knappt hålla mig för skratt när jag spelar in den. Men jag får väl lära mig, jag vet ju själv hur roligt det är att titta på videobloggar :D



/ SJacobsson

Hoppning

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 17:38:36 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Igår var hästarna till ridhuset och hoppade med Pernilla. Jag längtar som fan tills jag kan börja hoppa själv! Hur som, vi hoppade en serie på medellinjem med dem. Travbom, kryss, kryss (studs), 5m till en kryssoxer, 9,5m till ett räcke, 7m till en oxer. Båda två hoppade riktigt fint! Vi höll ut bredden lite grann på oxrarna och båda två gjorde det jättebra och hoppade väldigt noggrannt :)



/ SJacobsson

Svårt att blogga

Publicerat: 2011-01-31 Kl: 17:24:59 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Det är så himla svårt och tråkigt att blogga när det känns som om jag inte har nått att skriva om. Förutom typ, "idag har jag ridit ut i solskenet", "idag har jag haltat omkring" osv.. Måste vara så sjukt tråkigt att läsa min blogg. Men så snart jag kommer igång med tränandet och tävlandet igen, så ska den här bloggen bli lite mer seriös :)

Idag klämde jag iaf på mig ridskorna som inte suttit på min fot sen olyckan. Ajaj, men sen kändes det helt ok! Värre var det när skorna skulle av däremot. Men det var helt klart värre att få skon avdragen när foten var i ett enda pussel (krossad). Gjorde en apdålig videoblogg, som nog kommer upp här nu!

/ SJacobsson

Kvällen

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 16:19:34 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu ska jag städa lite och senare ska jag till Angelica. Vi ska slöa och hon ska färga mitt hår, som behövs! Jääkla utväxt. Hästarna har som sagt vilodag idag :) Imorgon ska det däremot in till ridhuset och hoppa med Pernilla!


Prince hälsar på nya (och enda) tjejen i stallet :)

/ SJacobsson

Shopping

Publicerat: 2011-01-29 Kl: 16:17:22 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Idag har jag, Angelica och Nicole varit in till Valbo och shoppat. Jag gick med en krycka (dock i "fel" hand) och det gick bra! Även om det känns lite i foten nu, måste ju ändå se det som ett framsteg :) Jag köpte bara såna där "måste" saker, som behövs nu när jag inte har kunnat shoppa på huuuur länge som helst.



Haha, kass bild! Men det här blev det som inhandlades :)

/ SJacobsson

Mättare än mättast

Publicerat: 2011-01-28 Kl: 18:46:40 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Just nu sitter jag hemma hos pappa, han har bjudit på middag. Lyckats fått honom att skaffa Facebook också! Men ska snart åka hem igen, blir nog en solning innan det bara. Eftersom det inte blev av tidigare i veckan :) Hur som, hittade lite bilder från tävlingar som pappa har knäppt. Så här kommer det lite halvfula bilder!


 



/ SJacobsson

Underbara djur och underbart väder

Publicerat: 2011-01-28 Kl: 16:47:55 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Mirantos 2009!

Började dagen med att rida ut på båda hästarna (inte samtidigt, haha) i solskenet med sällskap av Pernilla såklart! Lite konditionsträning, så vi kantrade lite. Hängde på Mirantos handbromsen (gramanen) och tur var väl det. Han blev lite vääääl het när vi lät de galoppera på lite på hemvägen ;)

Imorgon får hästarna en vilodag och jag ska ta mig en shoppingrunda. Första gången jag går på stan nu på 3½ månad. Så bland annat garderoben behöver fyllas på och förnyas! Perfekt inför min födelsedag nästa helg :)

/ SJacobsson

Att stå i ridhuset..

Publicerat: 2011-01-27 Kl: 22:06:02 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Det är otroligt motiverande att träffa mina elever varje vecka och se dem utvecklas. Speciellt mina torsdagselever som jag har haft från allra början. Nu är de så himla stora och duktiga. Och varje vecka när jag har haft någon av mina grupper så får jag en liten nytändning. Så himla kul att träffa glada och positiva föräldrar, barn och ponnyer/hästar!

Efter snart 6 år som intstruktör har jag fortfarande inte ledsnat på att det här, älskar verkligen att kunna hjälpa till om jag kan!


En av mina allra minsta, en tisdagselev!

Inte ens en krossad fot hindrar! (hahaha)

/ SJacobsson

Ridhus och trimning

Publicerat: 2011-01-27 Kl: 21:50:06 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Idag packade vi som sagt in hästarna i lastbilen och åkte till ridhuset för lite trimning.

För att spara på min fot, fick mina hästar jogga fram i ca 10 min på lina, sen hoppade jag upp och började med att galoppera och jobba dem ca 10 min (tempoväxlingar, förvänd galopp och lite sidförande övningar). Efter det en skrittpaus och sen lite travjobb utan stigbyglar (öppnor och skänkelvikningar) i ca 10 min. Sen avslutade jag med att rida lätt MED STIGBYGLAR och jogga av dem. Alldeles lagomt pass åt mig! Och det bästa var att hästarna kändes superfina och kanonfräscha. Trots att de inte är riktigt trimmade ordentligt sen de kom hem (förutom de två gånger Pernilla har hoppat dem).

Detta var alltså första gången jag trimmade i ett ridhus sen olyckan. Hur kul som helst var det! Nästa gång ska jag nog slänga fram lite bommar, så får vi se om jag har nått öga kvar ;)



Två år gamla bilder på mig och Prince i ridhuset!

/ SJacobsson

Men vafaaaen..

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 20:15:17 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Min iPhone dummar sig.. Det kan ju bara inte vara sant? Inte ens två månader gammal och så börjar den strula redan, inte okej!


/ SJacobsson

Snart 19 år!

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 18:53:18 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nästa helg fyller jag år och det tänkte jag som sagt fira med världens bästa kväll och världens bästa människor! Jag ska göra "comeback" på krogen efter 3½ månad och det kommer bli grymt :)

Klickade hem en klänning som kom idag, snygg va?



/ SJacobsson

Historisk dag!

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 18:41:34 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Idag har jag travat med stigbyglar för första gången sen olyckan!! Visserligen hade jag stigbygeln så långt i på foten som det bara gick (jag vet, noll säkerhetstänk och dessutom rider jag i uggs) och ja, det gjorde ont. Men det gick! Om en vecka eller två, borde jag kunna rida med stigbyglar "på riktigt". Men vilken känsla, det tar sig! Snart är jag tillbaka!

Imorgon packar vi in så många hästar vi kan i lastbilen och åker till ridhuset. Trimning på schemat imorgon! Ska bli grymt kul, då jag inte riktigt har ridit på riktigt än. Utan bara ridit ut och "motionsridit" hästarna. Snart kanske jag till och med vågar planera in en hoppning?! Första hoppträningen? Första tävlingen? åååh :) Glad tjej!



/ SJacobsson

Mot stallet!

Publicerat: 2011-01-26 Kl: 10:49:15 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från skolan, så nu ska jag byta om! Sen ska jag handla lite lunch och sen mot stallet. Hästarna ska ridas ut i solskenet och foten ska "stigbygeltränas" :) Ikväll ska jag plugga och sola. Idag var ju första dagen på mitt nya liv, vi får se om jag lyckas hålla det hela dagen. Önska mig lycka till!

Plexus på rymmen!



/ SJacobsson

Dagen

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 20:27:34 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Saknar sommaren megamycket!

Idag har vi som sagt varit in på kliniken med två hästar, vilket tog en stor del av dagen. Alltså vilodag för hästarna idag. På eftermiddagen jobbade jag. Jag säger det igen, duktiga elever! Och nu på kvällen borde jag skrivit en uppsats, vilket jag inte gjort. Men imorgon tänker jag ta tag i mitt liv!

Jag har spelat in lite videobloggar de senaste dagarna, MEN (ett stor men) nu när jag la in dem i datorn så hamnade de "åt fel håll". Så antingen får ni leva med nackspärr när ni tittar på de här videobloggarna, eller så publicerar jag dem inte alls eller så det kanske finns någon smart som vet hur man vänder på filmerna?! Nu har jag iaf lärt mig åt vilket håll jag ska hålla telefonen när jag filmar ;)

/ SJacobsson

Ny häst

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 20:06:01 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Igår kom det hem en ny häst till stallet, Pernillas "gamla" tävlingshäst som ska ha föl i april! Hur kul som helst med en fölis :) Hur som, det står ju för övrigt bara grabbar i stallet, så killarna tyckte det var jättekul att det kom en tjej till stallet. Prince (som varit hingst länge) uppskattade det allra mest! Och det visade han genom att stå och gnägga till henne hela dagen. Knäppishästar! 


Till och med i stallet var han tvungen att stå och spana efter den nya spännande tjejen. När han sen fick hälsa på henne inne i stallet (och fick dissen), så lugnade han ner sig ;)

Mirantos fattade inte riktigt, men ställde sig och spanade efter tjejer han också. Eftersom Prince gjorde det. Haha!

/ SJacobsson

SORRY IGEN!

Publicerat: 2011-01-25 Kl: 19:55:46 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Haha, jag kunde inte ens hålla vad jag lovade om att ett till nytt inlägg skulle komma upp här igår. Förlåt igen! Nu blir det skärpning på allvar. Nu ska jag ta tag i mitt liv och kliva upp ur i min deppiga koma. Men foten gör mig bara så himla less och gör så allt annat känns pest.

Idag har Prince i vilket fall fått varit in på kliniken och fått sina tänder raspade. Som av flera anledningar har blivit uppskjutet alldeles för länge. Jag trodde det skulle vara "katastrof", men han såg jättefin ut i munnen och veterinären trodde inte att jag skulle behöva kolla honom förrän om två år igen. Skönt!


En trött Prince.

En trött Prince som försöker hålla sig vaken :)

/ SJacobsson

Ingen motivation

Publicerat: 2011-01-24 Kl: 17:54:29 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer




Nej, just nu är det dåligt med motivation på alla plan. Jag har helt enkelt inte lust med så speciellt mycket och har därför inte känt för att blogga heller. Sorry!

Kan uppdatera er om att jag jobbade i lördags i varje fall, sen åkte vi till ridhuset och hästarna fick hoppa (men det vet ni ju redan) och på kvällen umgicks jag med Angelica. Sen slutade jag som fyllechaffis. När jag kom i säng klockan 4 på morgonen kunde jag såklart inte riktigt somna heller :P

Igår gjorde jag inget speciellt. Skrittade ut hästarna i solskenet och kylan. Sen borde jag ha pluggat, men det gjorde jag såklart inte :)

Nu har jag nyss kommit hem, har lite bilder och filmer att uppdatera er med! Så håll utkik här ikväll!

/ SJacobsson

Fina hästar <3

Publicerat: 2011-01-22 Kl: 18:18:41 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem. Hästarna har varit i ridhuset och hoppat med Pernilla som pilot. Gud så bra dem hoppade! Och för inte tala om min vackra vita som har haft hoppledigt sen tävlingen i Strömsholm (oktober), han visade verkligen upp sin kapacitet som han besitter. Snacka om spänstig! Frågan är, varför filmade jag inte?! Han är verkligen glad att vara tillbaka igen. Och min lille Prince såg riktigt bra ut idag! Kanon kanon kanon!

Jag fick helt enkelt bara stå och le över mina fina hästar. Som sagt, jag ska njuta varje sekund jag är tillbaka igen sen. Nu vet jag hur fort det kan vända och man får inte uppleva det man älskar i livet.



BIG LOVE <3

NU:
Sola med Nicole!

/ SJacobsson

Tröttis

Publicerat: 2011-01-21 Kl: 21:56:46 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Började dagen med stallet och rida mina fina hästar. Och imorgon blir det hoppning för dem med Pernilla, efter jag har jobbat. Lyllos Pernilla ;)

Efter det blev det skolan en snabbis och sen hem. Kom hem, bytte om och åkte till min far och åt en god middag! Sen har jag umgåtts med Angelica framför Let's Dance och onyttigheter. Nu stack hon iväg på lite fest och jag ska sova. Kalla mig tråkig. Men jag är 3 gradigt halt (hehe) och laddar inför min födelsedag om två veckor. Då planerar jag nämligen min "comeback" till krogen, efter TRE månader! Krogråtta som man är, så krävs det flera veckors uppladdning :)


Hudiksvall 2009

/ SJacobsson

Klubbval

Publicerat: 2011-01-21 Kl: 11:48:45 | I kategori: Funderingar | 2 kommentarer


Eftersom det inte är så aktuellt för mig att tävla än, så har jag skjutit upp min beslutsångest kring klubbvalet i år. Och jag vet fan inte hur jag ska göra?! Varför ska det vara så svårt? :(

Tierps Ryttarklubb vs. Gävle Ryttarsällskap

Och nu är det nog dags att bestämma sig, men jag kan verkligen inte. ÅH, i-landsproblem.

/ SJacobsson

Grymma elever!

Publicerat: 2011-01-20 Kl: 19:22:55 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Idag har en varit en bra dag! En dålig dag för foten. Ajaj, vad ont den gör. Är det meningen att det ska göra såhär ont fortfarande? Är det ingen av mina läsare som har brytit foten som har erfarenhet av detta? :)

Började dagen med att rida ut i solskenet på mina fina hästar. Lyckligt lottad tjej man är som får rida på dem varje dag. De känns i ganska fin form, trots att jag inte kan trimma dem ordentligt. På lördag ska de hoppa med Pernilla igen, kul! Och ännu kulare blir det när jag kan hoppa själv.


Min vackra, 2009 <3

Nu på kvällen har jag jobbat och jag har ju bara helt grymma elever! Man blir ju alldeles tårögd. Vi hade hoppning idag och mina barn (10-14 år) styrde med lätthet runt dagens bana. Vad ska de bli av dessa? OS-ryttare hela bunten?! 

Nu kommer mamma snart och matar mig med lite sallad. Återigen, lyckligt lottad. 

/ SJacobsson
 

Inte så lite trött heller,

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 20:09:15 | I kategori: Olyckan | 1 kommentarer


Det gick snabbt i stallet idag, fick ridhjälp. Red ut med Pernilla som fick rida Mirantos och jag på Prince. En riktig mystur i solskenet :) Imorgon tänkte jag åka upp till stallet ganska tidigt, för då får jag ridsällskap! Annars ikväll har jag som sagt tittat på två avsnitt av ponnyakuten och sen hängt på Facebook. Kul liv man har.

Börjar bli lite less (eller less blev jag redan dagen efter olyckan), men foten blir bättre och bättre. Jag kommer nog grina av lycka den dagen jag kan trava med stigbyglar igen. Undra bara när den dagen inträffar? :) Helt galet vad fort livet kan ta en annan vändning. Jag hade ingen aning om när jag åkte till stallet den 23 oktober att det skulle sluta så här.



Nu börjar det däremot gå upp för mig att jag får nog glömma SM trots allt. Jag som hade sett framemot mitt första YR-SM. Men men, det kommer fler SM.. Även om det suger, jävla fot.

/ SJacobsson

Sunny day

Publicerat: 2011-01-19 Kl: 11:16:21 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från skolan. Historieprovet gick väl trots allt helt okej. Jag fick till slut tummen ur och satte igång och pluggade in lite fransk revolution i huvudet. Men nu har jag redan glömt bort det igen :) Nu ska hämta upp en kompis som har flyttat till Norge, men är hemma den här veckan. Vi ska ta en lunch och prata skit, ska bli så himla kul och träffa Emil igen!


Bästa!

Efter det ska jag till stallet och rida mina fina hästar i solskenet. Ikväll blir det bara lugnt. Ska nog försöka titta på Ponnyakuten som jag har missat, men ack så roligt det är att titta på :) Hörs senare!

/ SJacobsson

Självdisciplin

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 20:04:46 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Just, i detta nuet, borde jag sitter och plugga på franska revolutionen. Då kan man ju undra varför jag inte gör det när jag verkligen måste. Antagligen för att jag har taskig självdisciplin just nu. Men jag ska skärpa mig, är ju en duktig flicka egentligen :) Och jag kan ju inte bryta det här mönstret, har jag trots allt kirrat ett MVG i princip på varenda uppgift och prov sen olyckan.



Men av någon anledning har jag hittat roligare saker att göra hela dagen idag, som till exempel: Titta på tv, jobba (duktiga små barn idag!), äta tårta, titta på träningar, hänga på fb, googla och fundera över livet.

Så vad ska jag göra nu då? Jag åker nog tillbaka till ridskolan och tittar på ännu mera träningar. Vilket kommer resultera i att jag sitter halva natten och försöker lära mig lite om Napoleon och julirevolutionen.

Heelt oviktigt inlägg.

/ SJacobsson

Tävlingsplanering

Publicerat: 2011-01-18 Kl: 14:35:47 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Eftersom jag inte har någon aning om när jag kommer att vara "frisk" är det omöjligt att göra en tävlingsplanering för året. Men jag har börjat titta lite smått på tävlingar i varje fall och hoppas på att kunna vara igång med tävlande i mitten/slutet på mars. Vad tror vi om det? Orimligt? Riktigt taggad är jag och det ska bli så sjukt kul att börja hoppa igen (när nu det inträffar..)! Men än så länge får jag nöja mig med att titta på lite hoppning, så ikväll tänker jag titta på träningarna på ridskolan :)



/ SJacobsson

En vanlig dag

Publicerat: 2011-01-17 Kl: 19:01:20 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har det inte hänt nått speciellt förutom att det var lite krångligt att komma till skolan imorse, men det är en annan historia. Efter skolan stack jag till stallet och red båda hästarna. Blev bland annat lite pulsning i snö idag och jag "stigbygeltränade" min fot i skritt. Jäklar så ont det gör.

Nu jag nyss kommit hem. Nu borde jag plugga, men vet inte om jag riktigt orkar..



/ SJacobsson

Vinnaren i bloggtävlingen,

Publicerat: 2011-01-17 Kl: 07:29:36 | I kategori: Bloggtävlingar | 2 kommentarer


Grattis till..

Linnéa Boberg!

Ett mejl har skickats till dig,
och ni andra får hålla utkik efter nästa bloggtävling!

Provridning

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 19:47:46 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Det blev putsning och lite skitsnack i sadelkammaren med Pernilla ikväll, trevligt! Det blev ingen videobloggning, glömde helt och hållet bort det. Men kan bjuda på lite bilder från när Tott tog sig en provridning av Prince. Hon tyckte att det kändes bra och hade nog slagit till om hon hade haft råd! (hehe)




Nu blir det Solsidan för hela slanten, bäääst!

/ SJacobsson

Bloggtävling - sista chansen!

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 19:30:13 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Sista chansen! Imorgon presenteras vinnaren!


(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Regn regn

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 16:45:32 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Det regnar här idag och iförrgår var det 20 minus. Snacka om att vädret svänger hela tiden.. Jag har i varje fall hunnit tagit en solning med Nicole idag och pluggat en del. Strax ska jag till stallet. Hästarna har en vilodag idag, så det blir bara lite borstning och putsning av sakerna som jag inte orkade putsa igår :)


puts puts!

Har ni tur kanske det kommer upp en liten videoblogg från stallet senare ;) haha

/ SJacobsson

Hoppning

Publicerat: 2011-01-16 Kl: 10:46:02 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Igår var vi till ridhuset och hoppade alla hästarna i stallet. Eftersom jag inte kan rida med stigbyglar än, fick Pernilla vara pilot på alla :) Det gick väldigt bra med alla hästarna. Pigga, glada och fräscha. Verkar gott inför den kommande säsongen! Jag fick alltså bara äran att titta på, höja lite hinder och vara hästtransportör.

Häst 1:

13 år, e: Diamond Serpent - Reminder Man, tävlad 130 TILL SALU

Häst 2:

11 år, e: Levantos II - Stanford, tävlad 145 m. vinst

Häst 3:

7 år, e: Oramé - Irco Mena, tävlad 135

Häst 4:

9 år, e: Cortez - KP Sirocco, tävlad 140 TILL SALU

Häst 5:

4 år, e: Hip Hop - Rastell

Nu längtar jag tills jag kan komma igång med hoppningen igen. Men mina kusar ser riktigt fina ut och jag har tur som har så duktiga ryttare runt mig som kan och har hjälpt mig med dem sen olyckan.

/ SJacobsson

En usel bloggare

Publicerat: 2011-01-15 Kl: 22:10:40 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag alldeles för trött och omotiverad. Så imorgon ska jag rapportera om dagens hoppning och svara på kommentarer, jag lovar! :)

Hoppas ni har en trevlig lördagkväll i vilket fall!

/ SJacobsson

Orättvist

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 23:09:11 | I kategori: Funderingar | 6 kommentarer




Just nu sitter jag och klickar runt på Hästmagasinet och Tidningen Ridsport, som jag gör varje dag och läste att en av våra duktigare juniorer vi har här i Sverige har varit iväg till John Whitaker under jullovet. Jag kan väl aldrig tro att hon fick komma dit gratis och rida gårdens alla 35 hästar? Hon siktade även på att nästa lov få åka till Steve Guerdat. Varför har inte jag föräldrar med pengar för? Det är verkligen ingen hemlighet att man måste ha pengar för att komma någonstans i den här sporten.

Tittade tidigare i veckan på en interjuv på SVTs hemsida om en av våra toppryttare här i Sverige och han sa själv att han var väldigt bortskämd med att han fick chansen att rida så fina hästar, bodde på en sån fin och komplett anläggning, träna för duktiga tränare och att den fanns pengar att kunna åka på en hel del internationella tävlingar. Så just precis nu drog jag slutsatsen att ska man verkligen kunna bli bäst, så måste man ha pengar. Frågan är, vart ska jag hitta dem pengarna? I vilken madrass ska jag börja gräva?

Sjäääälvklart krävs det en hel del slit och en gnutta talang för att kunna bli nått också. Men jag måste ju säga att pengar hjälper verkligen till på traven. Lite deppigt att det ska vara så jäkla orättvist bara.

Som när jag satt och tittade på hoppningen från VM, vissa var verkligen kassa på att rida. Eller ja, kass för att vara på den nivån. Men tack vare pengar (=fina hästar) så lyckas de ta sig till VM. Så stora frågan, går det att bli bäst utan pengar? Så när (läs: om, haha) jag rider VM om 20 år, så vet ni att det gick att nå toppen utan pengar ;)

(Nej nej, jag är inte bitter.)

/ SJacobsson

Lång dag

Publicerat: 2011-01-14 Kl: 18:29:20 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nu är jag äntligen hemma igen. Sjukt ont i foten har jag just nu också, för er som ville veta :)

Dagen började med att bilen inte ville starta. Men efter några hysteriska telefonsamtal till mina föräldrar hittade jag till slut på batteriladdaren och efter en halvtimme startade lilla bilen igen. Lyckades koppla på vårt släp och lyckades köra hela vägen till stallet utan att bli av med körkortet (behövs BE-kort för att köra vårt ekipage). Fixade iordning hästarna och åkte till ridhuset. Longerade båda två med Pessoaloungen. Duktiga hästar!


En pessoalounge. Vad tycker ni om den? Tvångströja eller ett bra hjälpmedel?

Nu har jag klämt en kycklingsallad. Och nu blir det fredagsmys :) Imorgon blir det tidigt i stallet, alla hästarna (5 stycken) ska till ridhuset och hoppa med Pernilla! Kul!

/ SJacobsson

Reaerbjudande

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 21:23:07 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Just nu har Ryttarstugan ett jättebra reaerbjudande! Lippo träns med tygel 299 kr!! (reapris 399 kr, ord. pris 750 kr!) Träns kan man inte ha för många av - detta med mönstersöm och tygel. Finns i fyra storlekar & fyra färger. Erbjudandet gäller tom. 20/1-11. Först till kvarn... Skicka ett mejl om ni vill beställa, [email protected] :) -Jag har själv ett sånt träns, supersnyggt och perfekt som vardagsträns!


Tränset i mitten.

Bild från Ryttarstugan.

/ SJacobsson

Videoblogg?

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 20:34:02 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer


Jag spelade in en kort videoblogg när jag red Prince idag, men frågan är om jag är tillräckligt modig för att lägga upp den här?!

Jag tycker det är jätteroligt när andra lägger upp videobloggar, men efter att ha lyssnat på min videoblogg har jag konstaterat att jag har världens töntigaste röst! Hahah, fast så kanske alla känner när dem hör sig själva?
/ SJacobsson

Dålig uppdatering

Publicerat: 2011-01-13 Kl: 20:12:51 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Dålig uppdatering idag, my bad. Sorry sorry! Men jag har verkligen haft fullt upp hela dagen, eller jag har åtminstone inte haft tillgång till någon dator.

Idag har alla hästarna i stallet blivit skodda och sen red jag båda hästarna. Trimmade på lite idag och det kändes mycket bra! Men imorgon blir det nog longering igen, gissar på träningsvärk nämligen ;) På lördag ska mina hästarna hoppa med Pernilla, grymt!


Lilla Plexus får nya fötter :)

Jobbade även lite på kvällen. Bästa torsdagsbarnen kan nästan få mig tårögd över hur duktiga dem har blivit! Känner mig så stolt som instruktör och det ska bli tråkigt den dagen jag inte kommer ha dem längre.

Det var allt för mig just nu, hörshej!

/ SJacobsson

Fot = boll

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 18:51:14 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu har jag kommit hem från stallet. Eftersom jag har extrem träningsvärk och ont i foten, så tänkte jag att det var bra att hålla mig till longering idag. Men det var nog inte så bra ändå, nu har jag jääävligt ont i foten och den ser ut som en boll (svullen alltså). Ska nog hålla mig till ridning och bita ihop om jag har galen träningsvärk ;)


Fina Pirro efter lite longering.

Förmodligen den sötaste som finns!

Nu ska jag roa mig med lite smärtstillande piller och salvor.

/ SJacobsson

Snöstorm

Publicerat: 2011-01-12 Kl: 10:52:22 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu har jag just kommit hem från skolan. Hade planerat att åka till stallet och ridit/longerat nu, men eftersom det är snöstorm ute tänkte jag åka till ridhuset istället. Men nu ångrade jag mig igen (eftersom jag inte har någon som kan följa med mig) och hoppas att vädret blir bättre senare och motionerar dem i eftermiddag istället. Så nu sätter jag igång med lite plugg tills vidare. Sista terminen ever, sen är jag friii!



/ SJacobsson

Pain pain

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 18:23:35 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Just nu vet jag inte riktigt var jag har ondast någonstans. Helt galen träningsvärk i hela kroppen plus den lite ständiga smärtan i foten. Men men, lyxproblem :) Finns garanterat dem som har det värre.

Efter skolan blev det stallet, red en kortis (ca 25 min) på båda hästarna. Så himla roligt och så himla fina är dem! Och sen fick jag skynda iväg till jobbet. Hade mina två barngrupper och barnen inledde terminen strålande :)

Nu är jag hemma på en snabb middag innan jag tänkte åka tillbaka till ridskolan och titta på lite hoppträningar. Sukta lite. Men snart så, snart så får jag också hoppa och träna igen!



/ SJacobsson

ajajajaj!

Publicerat: 2011-01-11 Kl: 07:37:30 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Fin träningsvärk idag då. Kröp nästan ur sängen :) Värst är det i ryggen, ajajaj! Men hade jag räknat med nått annat efter nästan tre månader utan någon motion öht? - Nej.



Nu ska jag till skolan och ikväll ska jag till stallet, sen jobb på det! Vardagen is back!

/ SJacbsson

Bildbevis

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 22:10:26 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Här kommer bildbevisen från dagens premiärturer som jag snott från Pernillas blogg :)



Stiligt va?! ;) hahah

Dagen:
Idag har jag alltså varit i stallet på morgonen och ridit. Sen ätit lunch med min far och sen var jag till sjukhuset. Och ikväll har jag umgåtts och klippt håret hos Angelica. Och imorgon är det skola. Sista terminen ever! Nu är det god natt!

/ SJacobsson

Eftersom många undrar..

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 18:18:53 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer


Det är väldigt många som undrar varför jag ska sälja Prince och det är väl lika bra att jag klargör det för alla.



Anledning till att vi planerar att sälja Prince är flera saker, bland annat att jag blir Young Rider till det här året och mästerskapen går i 150, vilket jag tror att Prince inte riktigt räcker till för. Det är klart att vi kan komma runt en 150, men om man ska kunna hänga med i hetluften måste man även kunna vinna 150. Vilket jag är tveksam till att jag och Prince skulle klara av. Jag vet att jag redan har en häst i dem klasserna, men man är väldigt sårbar om det skulle hända Mirantos någonting. Då kommer jag vara tvungen att börja om från början med en ny häst. Men Prince har varit en exemplarisk juniorhäst åt mig och gett mig massor av rutin, och för att vara ärlig mot mig och hästen har jag bestämt mig för att sälja. Hellre att han får gå till till exempel en ny junior och göra det han är bäst på än att jag ska pressa honom upp i större klasser, som förmodligen är lite över hans förmåga. För han kommer garanterat försöka, han gör verkligen allt för att göra mig till lags. Den andra anledning är att jag efter gymnasiet planerar att söka ett hästjobb och flytta. Antalet jobb kommer antagligen begränsas när jag måste ha med mig två hästar. Så då måste jag ju sälja en häst och man vet ju aldrig hur lång tid det tar att sälja..

Dessutom måste jag vara lite ego. Jag satsar verkligen på det här och då måste jag kunna släppa hästar och gå vidare. Prince är min framtid i pengar och om jag någon gång ska kunna köpa en ny häst, så måste jag helt enkelt sälja honom. Han kommer ju förmodligen inte vara mer värd om 3 år. Men hade jag varit ekonomiskt oberoende så hade jag helt klart behållt honom som min speedhäst i lite lägre klasser och köpt en till häst med mer kapacitet, och haft tre hästar. Prince är ju verkligen min rosettplockare, nästan alltid felfri och tar nästan alltid pris. Det är ju han som har sett till att tävlingarna gått runt ekonomiskt. Så det kommer bli jättejobbigt, jag kommer grina hjärtat ur mig. Men det är dags att gå vidare..

/ SJacobsson

Ni har väl inte..

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 15:34:37 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


.. glömt bort tävlingen som jag har i bloggen tillsammans med Ryttarstugan?! :)


(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Tävlingen avslutas på söndag!

FÖRSTA RIDTUREN!

Publicerat: 2011-01-10 Kl: 14:32:37 | I kategori: Olyckan | 8 kommentarer


Jag finner inga ord för vilken lycka det var att sitta i sadeln! Gud vad töntig jag låter, men det är verkligen sant. Helt underbart! Jag red bara utan stigbyglar och det kändes jättebra. Klart att man är lite svag i kroppen, men annars kändes som om det var igår jag red och inte för nästan 12 veckor sen.

Vi red ut, så jag hade sällskap :) Min lilla pärla Prince skötte sig exemplarisk och var nog lite glad att det var matte som red igen! Så att galoppera i snön i solen var ju en perfekt start på dagen. Efter red jag Mirantos, han var mer vild än tam. Han kunde inte riktigt kontrollera sina känslor och bockade mest än vad han betedde sig som en normal häst. Jag satt lite löst i sadeln någon gång, men överlevde ;) Han är inte speciellt rädd om sin matte (jag) inte. Först krossar han min fot och sen försöker han bocka av mig det första han gör. Snällt!


Bildbevis kommer! Så ni får nöja er med en randombild så länge!

/ SJacobsson

Nu är dem hemma!

Publicerat: 2011-01-09 Kl: 18:24:43 | I kategori: The life of Sandra | 13 kommentarer


Åh. Det blev näääästan glädjetårar. Premiärtur imorgon (jag vet, jag är galen) på båda hästarna. Jag ramlar väl av det första jag gör, bara för att jag inte får :)


"Geeeee mig morot!"




/ SJacobsson

Prince och Pirro

Publicerat: 2011-01-09 Kl: 11:15:45 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Nu ska jag strax till stallet. Plocka ihop Viggo och Alfons saker och sen åker vi mot Gävle. Lämnar Alfons och Viggo hos Cissi och hämtar hem mina fina pojkar! De har inte varit hemma på två månader, så det ska bli jätteroligt!

Från början hade jag tänkt att bara ta hem Pirro eftersom jag inte riktigt är helt fräsch än (kan inte ens gå) = mycket med två hästar. Men efter mycket om och men bestämde jag mig att ta hem Prince också :)




/ SJacobsson

Mitavite

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 16:51:28 | I kategori: Utrustning | 10 kommentarer


Imorgon kommer, som ni redan vet, Mirantos hem. Bestämde mig idag för att även Prince ska få komma hem imorgon. Som jag har längtat! :D Men då ska grabbarna få pröva ett nytt foder, som jag har hört av jättemånga att det ska vara bra. Det är väldigt många här i trakterna som fodrar med Mitavite. Och även Malin Baryard, familjen Whitaker, Edwina Alexander, Marcus Fuchs m.fl ger sina tävlingshästar det här fodret. 


Fodret är baserat på risextrakt, som är speciellt skonsamt för magen. Det hjälper till att motverka foderkolik, fång, magsår m.m. Innehåller naturliga antioxidanter som är viktiga för återhämtningen. Fodret har extremt högt energivärde som inte "går upp i huvudet". Fodret hjälper till att hålla en jämn blodsockernivå som resulterar i uthålligare häst, energi som räcker längre. Ett foder som passar lika bra till alla typer av hästar.

Så nu hade jag alltså tänkt testa det här på mina hästar, så får vi se om jag märker någon skillnad. Jag återkommer om några veckor :) Kanske är det någon av mina läsare som fodrar med Mitavite redan?! Vill du läsa mer om fodret klicka in här eller här

/ SJacobsson

Fyndat

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 16:40:56 | I kategori: Utrustning | 3 kommentarer


Nu har jag varit och fyndat på Ryttarstugan med Lisa. Jag köpte bland annat en jättesnygg hoodtröja och en vinterjacka från Kingsland! De har massor av reavaror just nu. Klicka här och här för att komma till deras outlet på webben. Har ni möjlighet att åka till butiken i Gävle, borde ni absolut göra det. Där finns det nämligen ännu mer fina reaprylar och kläder :)

Ni hittar bland annat detta i webshopen och i butiken..

799kr nu399kr!

3799kr nu3299kr!

(Jackan jag köpte) 4199kr nu2939kr!

Så är ni lite snabba kanske ni hinner göra ett riktigt fynd! =)

/ SJacobsson

Nytt foder

Publicerat: 2011-01-08 Kl: 10:41:42 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu har jag nyss duschat och ska fixa till mig lite. Ska luncha med Lisa och sen bär det av in till stan, och hämta hem ett nytt foder. Hästarna ska få börja äta nu när de kommer hem. Berättar mer om det när jag kommer hem igen! :)



/ SJacobsson

Mina träns och förbyglar

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 22:26:56 | I kategori: Utrustning | 5 kommentarer


Här kommer det lite bilder på mina träns som används flitigt i vanliga fall. Men nu är dem helt orörda sen olyckan (23 oktober), men om Mirantos kommer hem på söndag kan de börja används igen! Jippie!


Tävlings/hopptränsen.

Vardagsträns med lite olika bett och nosgrimmor.

Bettet som Mirantos oftast trimmas på till vardags.

Bettet som Prince oftast trimmas på.

Ett vanligt tredelat som är ett alternativ till de andra tränsen.

Och här har vi lite förbyglar.. :)

Jag varierar ibland bett på tränsen. Men just nu var det dem betten som satt på som fick vara med på bild. Mirantos hoppar och tävlar på ett vanligt tredelat tränsbett och Prince hoppar på ett så kallat scourrier/cornish bett.

/ SJacobsson

Tvillingar

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 20:35:06 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Hola!
Nicole Ivarsson här. Sandras trogna vapendragare sedan 12 års åldern. Våra gemensamma aktiviteter har skiftat från lömska blickar till sovstund i loftsäng och ett nyår tillbringat framför spel på våra nokia 3200, samt vilt nätdejtande som femtonåriga tolvåringar, hej kamrat.nu! (don't tell) Nu för tiden har vi taggat ned lite och nöjer oss med krogrundor (ordet runda gäller speciellt för Sandra, krogenjoggarN) och chips och dipp.

Hur som helst så äter Sandra vidriga räkmackor och snackar skit just nu, och ja, hon äter seriöst havets maskar. Hur kan man? Äckel äckel. Annika befinner sig i rummet också, även hon är äcklig. Själv sväljer jag luft :).

Sandra har varit i stallet i flera timmar idag, någon som är förvånad?


Här är jag med min naturliga hårfärg och Sandra i nyktert tillstånd. Igår (2009).

/Nicole

Halleluja

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 11:50:11 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


På söndag kommer eventuellt Mirantos hem, och Alfons och Viggo åker hem igen. Det ska bli såå himla roligt! Kalla mig galen, men jag står inte ut längre. Måste få riiida! Men det blir bara korta pass och endast utan stigbyglar. Jag undrar hur jag ska orka rida lätt utan stigbyglar nu i början, då jag inte har en enda muskel kvar i benet.

Men vi om vi ska dra nått positivt ur det här kommer jag förmodligen förbättra min sits och få starka muskler i mage och ben efter att ha bara ridit utan stigbyglar i flera veckor :)


Bääästa Pirro! <3

/ SJacobsson

En kväll i stallet

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 21:47:43 | I kategori: The life of Sandra | 7 kommentarer


Tänkte visa lite bilder från vår sadelkammare. Jag hyr alltså in mig hos en annan hoppryttare, så vi är två stycken i stallet. Och just nu har vi 6 hästar (om vi nu ska räkna med lilla ponnyn Plexus) i stallet, men med plats för 8 stycken om vi räknar med Plexus lilla box :)


Väggen med träns och lite andra prylar :)

Lite sadlar..

Vardagshjälmar med tävlingshjälmar under.

Våra tävlingsskåp och lite bett :)

Putskroken!

/ SJacobsson

LYCKA

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 21:33:05 | I kategori: Olyckan | 2 kommentarer


Idag har jag borstat en häst för första gången sen olyckan, hur kul var inte det?! Titta så ren och fin han blev! :D



Jag klarar alltså av att stå upp nu utan kryckor, men kan inte gå. Så tur att Alfons är snäll och låter mig ta stöd mot honom när jag måste förflytta mig :)

/ SJacobsson

Dåligt med inspiration

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 17:09:35 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer


Jag har lite dåliga förslag vad jag ska skriva i bloggen just nu. Vad vill ni läsa om? :) Det är svårt när det inte händer nått på hästfronten. Det blir nog roligare när jag kan börja rida igen och ännu roligare när tävlingarna rullar igång :) Jag hoppas på att kunna rida första tävlingen i mars/april. Allt hänger på foten, helt enkelt.


Finaste Prince på en hoppträning i somras :)

/ SJacobsson

Som väldigt många redan har uppmärksammat..

Publicerat: 2011-01-06 Kl: 11:02:08 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


HEMMA!

Publicerat: 2011-01-05 Kl: 16:05:57 | I kategori: The life of Sandra | 10 kommentarer


Nu är jag hemma från Skåne igen! En trevlig liten tripp, men jag kan ju bara konstatera att jag bor alldeles för långt från Skåne. Det var lite opeppande att sätta sig bakom ratten och veta att man har 12 timmar hem. Men nu är jag i varje fall hemma igen, sköööönt!

En update kring foten: Foten gör stora framsteg. Nu börjar den bli mer och mer rörlig. Läkarna trodde att det skulle ta 8 veckor (7 veckor kvar) innan jag skulle kunna gå, men jag tror garanterat att jag kommer kunna gå innan det! Förutom att den envisas med att svullna upp hela tiden så går det braaa! :)



/ SJacobsson

Sorry!

Publicerat: 2011-01-04 Kl: 19:11:20 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Förlåt för dålig uppdatering, men jag lovar att skriva intressanta saker när jag kommer hem imorgon :D Hoppas ni har det bra i snörusket!

/ SJacobsson

On our way

Publicerat: 2011-01-03 Kl: 14:24:11 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Vi är på väg ner till Skåne och har suttit i bilen sen 8-9 imorse och vi har 40 mil kvar. Härligt! Väääldigt givande diskussioner här i bilen ska ni veta :) Fint väder är det i varje fall! ;)



/ SJacobsson

Skåneland

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 20:35:16 | I kategori: The life of Sandra | 12 kommentarer


Imorgon bär det av till Skåne på lite obestämd tid. Någon som kan gissa på vad vi ska göra där nere förutom att lämna en häst? :)



/ SJacobsson

En hästig årsresumé, 2

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 14:52:02 | I kategori: Mitt hästår 2010 | 20 kommentarer


Juli - en månad med framgångar
- Hästarna fick en kort sommarsemester.
- Hästarna fick mjukstarta och gå ner lite i klasserna. De hoppade 120 o 130, fick fyra rosetter med mig hem. Varav en vinst i 130 med Mirantos!
- Trimmade Helenas häst när hon var i Falsterbo.
- Båda hästarna tränades på vattengrav, Prince var helt okomplicerad. Värre Mirantos som var dööörädd för vattnet.
- Åkte till Östersund på nationellt meeting och hoppade klasser mellan 130-140. Mirantos var trea i den avslutande 140 hoppningen och Prince vann en 130!


Hästarna glänste i Vallentuna.

Mirantos blev trea i en 140 (bed: A1:a), film på omhoppningen på 145-150cm finns
här!

Augusti
- Jag tog körkort!
- Åkte på SM med Mirantos.
- Vattenträningen gav reslutat, Mirantos hoppade vattengraven i alla starterna på SM.
- Åkte till Sala på tävling i slutet av månaden och hade en riktig 4-fels helg. Prince hoppade 130,130 och Mirantos 130,140.
- Tränade vidare på andra hästar också.


Bildbevis på att Mirantos hoppade vattnet på SM. Film från SM finns här.

September
- Åkte på Gävle Horse Show med hästarna. Prince gjorde sitt livs bästa runda i 135 och fick pris! Mirantos inledde helgen med att vara trea i en 120 och sen göra två fina rundor i 140 och fick pris.
- Kvalade till Young rider-SM med alla placeringarna i 140.
- Blev bästa junior i Gävle med Mirantos på meetinget!
- Åkte till Umeå på tävling med båda hästarna, första inomhus för hösten!
- Hade en grym helg i Umeå! Började med att vinna en 120 med Prince, var fyra i 140 Mirantos, fyra i en 130 med Prince, trea i yttligare en 130 med Prince och debuterade 145 med Mirantos och vann!!


Prince tar sitt första pris i 135!
Oktober
- Åkte till Strömsholm på deras elittävlingar. Inledde helgen med att vara felfri på båda hästarna i 130 och fick pris. Kvalade även till Krafft Cup efter en fin runda i 140 på Mirantos (ramlade av i Krafft Cup, haha).
- Tävlade Lottas häst.
- Bestämde mig för att byta stall.
- Gick omkull med Mirantos och krossade foten den 23 oktober. Blev opererad dagen efter och gipsad i nästan 10 veckor framåt.


Mirantos fina 140 runda i Strömsholm.

Den krossade foten..

November
- Hästarna fick en tidigt vintervila i fyra veckor på grund av min krossade fot.
- Tre veckor efter skadan började jag jobba och gå i skolan igen.
- Hästarna flyttade till min tränare den 21 november för att sättas igång och ridas, och fick hem en häst från henne på vintervila. Flyttade samma dag till det nya stallet.


Började som sagt jobba igen.

Calle kalsong som bodde hos mig på vintervila i fyra veckor :)

December
- Började blogga på mer allvar.
- Fick en ny sponsor inför 2011, Ryttarstugan!
- Fick en personlig inbjudan från Svenska Ridsport Förbundet till att få vara med på en landslagsträning i januri. 
- Calle flyttade hem den 21 december och istället flyttade Viggo och Alfons in hos mig på vintervila.
- Blev av med mitt gips den 28 december efter nästan 10 veckor, skönt!


Söta lilla Viggo!

Sammanfattning
Nu när jag sammanfattar hela året inser jag vilket fantastiskt tävlingsår jag har haft! Jag hade sån tur att olyckan inträffade på hösten, så jag missade inte alltför många tävlingar. Nu tränar jag på och hoppas på att kunna börja rida så snart som möjligt och då kommer mina hästar hem igen. Väldigt synd att jag kommer missa både landslagsträningen och SM i mars.. Men men, det kunde varit värre!

Skåneresa

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 13:12:47 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Vi ska ner till Skåne i veckan med en häst och alltså med en tom transport hem igen, ingen som ska ha upp en häst från Skåne? Isf kan vi plocka med oss den, så inte transporten är tom hem :)

/ SJacobsson

En hästig årsresumé, 1

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 23:48:11 | I kategori: Mitt hästår 2010 | 2 kommentarer


Jag lär ju följa grupptrycket och göra en årsresumé som alla andra. Men eftersom den här bloggen har blivit mer och mer "hästig" genom åren, så gör jag helt enkelt bara en kort resumé av mitt "hästår" :)

Januari
- Jag löste lincens för en ny klubb, Gävle Ryttarsällskap.
- Red med på en clinic för Maria Gretzer med 39 graders feber på Mirantos i Gävle.
- Mina hästar började trimmas igång efter vintervilan och red/hoppade en del andra hästar också.


Gretzer-clinic. Filmklipp från clinicen hittar ni här och här!

Februari
- Jag fyllde 18 år och var därför inne på mitt sista juniorår.
- Hästarna gick sin första tävling för året i Strömsholm, 120 o 130. Hästarna fick med sig ett varsitt pris hem.
- Fortsatte hoppa på lite andra hästar också.


Mirantos i Strömsholm, 6a av 140 starter.

Mars
- Mirantos fick kolik, som gick över snabbt som tur var!
- Hästarna gick sin andra tävling för året, 120 o 130. Vi fick med oss tre priser hem, varav två stycken från 130n.
- Tränade dressyr för Fredrik Böhling på Prince.
- Tog med mig hästarna och åkte på praktik hos Elin Jansson.


Mirantos försökte busa av mig i 120 :)

Prince hoppar felfritt i 130 cm och får en färgad rosett.

April
- Åkte direkt från Elin Jansson i Örebro till Umeå på tävling, där även en omgång i eliten gick av stapeln. Jag var junior i vårt lag.
- Mirantos debuterar 140cm i Umeå med 4 fel och Prince hade en formsvacka, två nedslag i alla starter trots det fick han pris i någon klass ändå.
- Prince laddade om till Gävle Horse Festival två veckor senare och var felfri i alla starter och fick priser, inklusive lagklassen där jag var junior igen för vårt lag (laget slutade 2a).
- Mirantos gjorde bland annat yttligare en fin start i 140cm med 4 fel på Gävle Horse Festival.
- Alfons bodde hos mig i några veckor.


Alfons!

Mirantos debuterar 140 cm med 4 fel.

Prince hoppar felfritt hela helgen i Gävle, bland annat i den här lagklassen.

Maj - händelserik månad
- Startade på Högbo spelen med fina reslutat:

På fredagen hoppade båda hästarna felfritt i 130 och fick pris.
På lördagen var Mirantos dubbelnolla i 135 och fick pris, kvalade till att få starta på elittävling! Prince hade 4 fel i samma klass.
På söndagen gick Mirantos sin tredje 140 med 8 fel (blev fel i en kombination, A o B ramlade ner) och Prince gick finalen med laget (4 fel), vi vann omgången och hela serien. Kvalade till Lag-SM på Strömsholm!

-  Hästarna startade i ett regnigt Falun. Prince hoppade 120 (0+4fel) o 130 (0fel), Mirantos gick 130 (4fel) o 140 (0+4fel!). Därmed var jag och Mirantos kvalade till SM.
- Tävlade familjen Wallins häst och fortsatte hoppräna på andra hästar.


Mirantos hoppar felfritt i 135 och kvalar till start på elittävling. Film på rundan finns här!

Juni
- Mirantos fick åka på elittävlingarna i Strömsholm för att få mer rutin och starta på Lag-SM. Vi fick med oss nyttiga erfarenheter med oss hem, bland annat att vi måste träna på att hoppa vatten (som ni fattar när ni ser filmen på laget, haha).
- Fixade tappskokompetensen i skolan.
- Prince åkte på ett nationellt meeting i Gagnef och debuterade 140 med två nedslag, duktig!
- Sålde min ponny.


Mirantos hoppade 130(4fel), 140 (12fel) och lag (ute) i Strömsholm. Rundan från laget finns här!

Prince debuterar 140 cm!

Snöstorm och slapp

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 18:08:05 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Efter ha ätit kycklingsallad till frunch, fruktsallad till middag, cyklat 8 minuter och gjort alla mina sjukgymnastikövningar duktigt så är jag väl värd lite ostbågar eller? :)



/ SJaobsson

2011-01-01

Publicerat: 2011-01-01 Kl: 15:17:14 | I kategori: Party like a rockstar | 1 kommentarer


Hade en väääldigt trevlig kväll igår med goa människor. Tog väl sista drinken sisådär klockan 4 på morgonen, vilket har resulterat att jag nyss har klivit upp. Börjar med att sova bort första dagen på året! Börjar dagen med en förkylning också, men i övrigt mår jag bra :) Hade ni ett bra avslut på förra året?







Hade en svag aning om att jag skulle trots allt in på småtimmarna och kunna gå, men det gick inte ens då. Provade, men det gick inte. Men snart så! Cyklar på på träningscykeln :) Nu är det nytt år, med nya tag!

/ SJacobsson

RSS 2.0