Dagarna rullar på

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 17:47:48 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Ja, dagarna går i ett för mig hela veckorna. Kliver upp halv 6 på morgonen för att åka till skolan och vara där. Tre dagar i veckan jobbar jag dessutom efter skolan. Slutar klockan 18 och sticker då direkt till stallet. Där mina fina och söta hästar väntar. Så kommer oftast hem efter kl 21. Det är härligt det när man åkte hemifrån halv 7 på morgonen. Men vad gör man inte?! :) 

Mirantos kändes otroligt bra igår!!! Jag minns inte ens senaste han kändes såhär fin. Galet kul givetvis :) Nemo har haft två välförtjäna vilodagar efter sin felfria tävling ;) Han ska hållas igång i 2½ vecka till, sen är det dags för lite bete för honom. Han börjar kännas lite trött i kroppen. Vilket är fullt förståeligt med tanke på att han inte hade gjort ett smack för 5 månader sen. Huvudet behöver nog landa lite också. Så idag ska han få jogga lite grann på linan bara. Imorgon blir det uteritt för båda hästarna, det uppskattas alltid lika mycket! Speciellt av duracellkaninen Mirantos.



/SJacobsson

Till Salu

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 17:36:36 | I kategori: Till salu | 0 kommentarer


Min fina vän Hannah, har bestämt sig för att flytta utomlands för att jobba med hästar och har därför valt att sälja sin häst. Är det någon duktig tjej eller killar därute som är ute efter en juniorhäst eller kanske en speedhäst? Då är nog den här helt perfekt :) Häftiga och fina Lucy!






/SJacobsson

Några miljoner, någon?

Publicerat: 2012-05-28 Kl: 16:58:46 | I kategori: Lite annat kul | 8 kommentarer


Idag klarade jag uppkörningen och C-kortet är mitt! Så otroligt roligt :D

Måste säga att jag är impad att det gick så fort. För drygt två månader sen hade jag aldrig suttit bakom ratten på en lastbil, och nu har jag körkortet. Klarade det dessutom på första försöket! Nu är siktet riktat mot CE-kortet och förhoppningsvis har jag även det inom en snar framtid.

Min fråga till er är nu om någon har några miljoner över att ge till mig i "grattis-present"? Skulle nämligen hemskt gärna vilja ha min alldeles egna Ketterer ;)





/SJacobsson

Lilla duktiga Nemo

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 19:28:15 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Gissa vem som har tävlat och hoppat felfritt idag?! - Jo, men lilla söta Nemo såklart. Han lyckades hålla sig mellan hinderstöden och hålla rätt på benen. Så himla duktig, positiv och ambitiös häst!



Ps. Ursäkta blogguppehållet. Har varit så himla mycket den senaste tiden.

/SJacobsson

you're the best

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 19:19:35 | I kategori: Träning | 1 kommentarer




ojoj, vad den här hästen har gett mig mycket! Helt galet vad mycket vi har gjort tillsammans. Finaste Pirro ♥

/SJacobsson

Träningsläger på Edeby Säteri

Publicerat: 2012-05-18 Kl: 22:10:29 | I kategori: Träning | 3 kommentarer




Den 25-27 juni kommer jag tillsammans med Kristina Warg hålla ett träningsläger på deras gård utanför Södertälje, Edeby Säteri.

Vi har planerat det här ett tag och nu känns det som om allting har fallit på plats och vi hoppas att det kommer att väcka intresse. Hoppas på roliga, soliga och lärorika dagar hos familjen Warg :)

Här följer lite info om lägret:

Tränare
Kristina Warg - Meriter upp t o m EM-final på ponny, SM-silver för juniorer och SM-placering för YR. Har tränat för framstående tränare som Daniel Svensson och Pether Markne.
Sandra Jacobsson - Vinster och placeringar upp t o m Svår klass på egenutbildad häst. Har arbetat som beridare samt ridinstruktör under flera år.

Träning och aktiviteter
Två pass per dag. Träningarna är inriktade på hoppning.

På gården finns pool och tennisbana. Vi hoppas på trevligt umgänge och försöker laga god mat!

Boende
Trevligt boende på översta våningen i gårdens huvudbyggnad.

Uppstallning
Sker i box med spån.
 
Ridfaciliteter
Grusbana, gräsbana, litet ridhus och terräng.

Pris
3.000 kr inkl moms

Anmälan
till Kristina Warg
076-552 76 81 eller [email protected]

/SJacobsson

Tävling

Publicerat: 2012-05-15 Kl: 21:47:24 | I kategori: Tävling | 5 kommentarer


Helgen har verkligen varit full. Sov nog mindre under hela helgen än vad jag brukar göra under en natt i veckorna, så fullt upp var det. Det gäller att utnyttja dynget maximalt ;)

Har i varje fall startat fyra hästar i helgen, men helgens allra bästa måste vara Mirantos som har hoppat fint och felfritt i helgen. Så frågan är vad som flög i honom förra helgen?? Kändes som gamla vanliga pigga och glada Mirantos.

Till en början, direkt när jag kom ut från banan, var jag supermissnöjd över min egen ridning. Men självklart glad över att hästen hoppade fint och var så positiv. Men jag tyckte att jag var kass :) Men efter att ha tittat på filmen, får jag faktiskt ta och skärpa till mig. Jag kan inte fortsätta att vara såhär neggo på mig själv. Man kan inte sätta den där "perfekta" rundan varje gång (om det ens går?). Jag måste vara så himla förvirrad att jag inte ens vet vad det är för känsla jag letar efter längre. Jag borde bara vara tyst och vara nöjd med rundan. Dessutom får jag allt medge att jag äntligen börjar känna igen både min häst och min ridning på den här filmen. Känns förjävla bra alltså :) Back on track!

Tack för alla peppande kommentarer, sms, samtal, meddelanden och snälla beröm den senaste tiden. Har nog verkligen behövt höra det ♥



/SJacobsson

Fölis!!

Publicerat: 2012-05-11 Kl: 16:34:08 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Igår kväll kom den efterlängtade lilla söta fölungen! Jättesöt liten hingst :)

Så himla roligt med små söta föl :D


Indo-Letto
e: Indoctro u: Scarlette (e: Ahorn)

/SJacobsson

Regn och rusk

Publicerat: 2012-05-09 Kl: 19:51:15 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Är det nått som kan få mig på riktigt dåligt humör, så är det regn. Kan rent av bli arg för att det regnar ute, haha! Det är så himla jobbiiiiigt :(

Min dag:

1. Skola (spelat kort halva dagen).
2. Få ett spännande samtal.
3. Äta middag.
4. Stallet.
5. Rida i spöregn.
6. Putsa blöt utrustning.
7. Mocka.
8. Fodra.
9. Tjäna lite pengar och klippa häst.
10. Spräcka glaset på min Iphone efter 1½ år (bra där!)
11. Hem, duscha, slöa och sova!

/SJacobsson

Angående knopparna..

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 22:00:00 | I kategori: Lite annat kul | 5 kommentarer


Fick lite reaktioner på Mirantos knoppar. Det är helt vanliga "Flyingeknoppar" och jätteenkla att göra. Att fläta en man går på ca 15-20 min och enklast är det att göra på en ganska tjock man och gärna lite längre man. Det viktigaste är att man flätar HÅRT och det är lättast om manen är lite fuktig och ser till att man har ungefär lika mycket man i varje fläta så att det blir ungefär lika stora :)

Svårt att förklara i text, men man flätar så hårt man kan och så långt ner som möjligt och sen rullar man bara upp dem. Och vips! En fin liten knopp! ;) Dessutom brukar dem sitta som berg och håller enkelt en hel tävlingsdag.



/SJacobsson

Chester

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 20:41:38 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu på kvällen har jag hoppat lite på Chester! Hur roligt var inte det?? Har inte sett honom på nästan tre veckor, så det var roligt och han tyckte det var minst lika roligt att få hoppa lite igen :) Sån himla häftig häst som jag tror kommer bli riktigt grym i framtiden! Planen är att han ska få tävla i helgen och göra sin andra start i livet. Spännande :)




Just det!!
Kika in på Pernillas bloggtävling!
Vinsten är ett täcke från Horsewear :)

/SJacobsson 

Fina hästar

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 20:36:41 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Gårdagens inlägg hamnade av någon anledning i utkastet..

Där skrev jag iaf att jag hade gått i skolan hela dagen, sen stallet i vanlig ordning. Pernilla hade mockat åt mina hästar och jag hjälpte henne att rida en av hennes hästar. Så vi körde på uteritter på fyra hästar, riktigt skönt i det fina vädret :)

Idag har det återigen varit en lång och seg dag i skolan. Kom hem rätt sent, men hade tur att mamma erbjöd sig frivilligt att hjälpa mig i stallet. Så hon mockade, putsade lite utrustning som jag låg efter med och fyllde vatten i hagarna. Jag behövde i princip nästan bara ägna mig åt ridning :)

Till helgen blir det tävling med tre hästar, ska blir roligt!! :)


Gullhjärtat i vintras

/SJacobsson

Segrare av Prestige S1!

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 18:00:14 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Malin Nilsson och Prizilla blev Högbospelens Best in Show och vann den nya Prestige S1 till ett värde av 52.999kr som var sponsrad av bland annat Ryttarstugan!

Stort grattis!



Det vore superroligt om flera arrangörer såg till att såna här fina priser delades ut! Det är hoppsporten värd :)

/SJacobsson

Kämpar på!

Publicerat: 2012-05-06 Kl: 19:49:08 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Idag har vi äntligen fått se lite solsken igen. Så skönt, trots att det har blåst lite kallt. Jag längtar verkligen efter sommaren :)

Jag har ridit tre hästar idag. Trimmat en av Pernillas hästar idag. Tycker att jag fick till det riktigt bra på honom. Nyttigt att få rida på någon annan typ av häst ibland också :) Mirantos har fått trimma på ordentligt de senaste två dagarna och varit jättefin. Imorgon får han en välförtjänt uteritt.

Nemo har hoppat lite grann och gjort det jättebra! Som sagt, lite styrsvårigheter ibland. Men när han hajar vad han ska göra, så gör han det plättlätt :) Märks att Nemo börjar bli lite trött i kroppen, så han ser nog framemot sitt välförtjänta bete i sommar :)

Nu blir det lite BB-mys i vanlig ordning på söndagar hos Angelicaaaa!

/SJacobsson

TIERP TILL STRÖMSHOLM

Publicerat: 2012-05-06 Kl: 11:33:52 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Tjejerna har varit grymma i helgen och i gårdagens sista kval var verkligen det inte det roligaste förutsättningarna (ja, ni ser ju själva alla lera på tävlingsbanan). Men ändå gjorde dem det! Tierp vann sista kvalet och hela serien :D Vidare till kvartsfinal i Strömsholm och förhoppningsvis går det hela vägen till final i Globen i höst!



/SJacobsson

Mirantos T

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 11:50:31 | I kategori: Lite annat kul | 6 kommentarer





/SJacobsson

Saknar dig

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 14:28:35 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer





Tänker på dig dagligen och det finns så jävla mycket som jag vill berätta för dig.
Livet är så otroligt orättvist.

Saknar dig bästa bästa bästa Dennis ♥

/SJacobsson

Strålande sol

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 14:23:51 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Tänk vad lite fint väder kan göra åt motivationen! Så otroligt skönt, jag har längtat så länge efter värme igen :)

Nu har jag nyss kommit hem. Vi skrev ett prov på eftermiddagen och fick sluta efter det. Skönt att få komma hem tidigt. Så nu får jag köra explosiva ämnen på lastbilen :) Nu ska jag bege mig till stallet och rida båda två. Mirantos ska trimmas på banan och Nemo ska få röra lite på sig. Han borde ha återhämtat sig efter sin helg.

Imorgon är det tävling! Men Högbospelen drar igång redan idag. Mirantos hoppar en 130 imorgon och eventuellt lag fredag och lördag. Jag är riktigt taggad (första utomhus!!) och hoppas att den här tävlingen blir lika bra som alla de andra hittills i år.




Mirantos och jag i Högbo 2010 ♥ I år slipper han hoppa lika högt som då iaf.. ;)

/SJacobsson

RSS 2.0