Genrep

Publicerat: 2012-04-30 Kl: 16:49:01 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer



Idag har det varit så varmt att hästarna har gått utan täcken i hagen och vi har ätit lunch i solen. Så jääääävla skönt att slippa kylan!!

Idag har vi hoppat på vår stora utebana hemma på klubben tillsammans med några lagkamrater. Genrepat inför helgens tävlingar och elitomgång 2 & 3. Alla hästarna såg ut att vara i finfin form! Som vanligt får jag inte riktigt till det när jag som allra helst vill.. Skitsnack ger inte heller självförtroendet någon kick direkt :) Men det är väl såna käftsmällar man får ta i den här sporten. Vi har ju iaf varit bra tidigare, vi kan! Tillbaka ska vi också. Vi är på god väg dessutom.

Pirro var pigg och glad och hoppade snällt runt banan. Hästen känns hyffsat bra inför helgen, bara jag som sak skärpa mig i vanlig ordning och jag hoppas innerligt att det går bra för oss och att vi tar oss till Strömsholm!!

Nemo har sovit sig igenom hela dagen idag tror jag. Trött häst efter en hård helg! Han får välförtjänt vila i två dagar nu.

Ikväll tänker jag deppa vidare i min ensamhet hemma framför någon bra film eller så. Känner mig jävligt låg just nu och kan nästan bara tänka värdelösa tankar. Så håller mig hemma och tar det lugnt istället. Ha en trevlig kväll allihopa och drick med måtta! :)

/SJacobsson

Nemos tävlingsdebut!

Publicerat: 2012-04-29 Kl: 16:55:25 | I kategori: Tävling | 3 kommentarer


Idag har Nemo gjort sin första start i livet och det gick långt över förväntan! Han skötte sig jättebra utan några ångestattacker ;) En lite miss i komunikationen på hinder 1, men sen trillade det ner någon polett och han hoppade hela banan rytmiskt och väldigt felfritt! Som om han aldrig gjort nått annat :) Kändes otroligt enkelt! 

Men trots att han på pappret inte var felfri, fick han ändå en rosett vid utgången. Flickan vid utgången gick efter "min groom" och gav henne rosetten, men den tycker jag att Nemo egentligen var väääääl värd! Haha! Inte lätt att veta vilka som ska ha rosetter och inte ;)

Det är så himla coolt och sån härlig känsla! Jag har haft honom precis i 4 månader idag. Ridit in honom själv, hoppat in honom själv och nu gjort en grym tävlingsdebut. Det är ju nästan så att man vill gråta av lycka, han är grym!! ♥



/SJacobsson

Duktiga hästar

Publicerat: 2012-04-25 Kl: 21:43:09 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nemo har tagit sig jättemycket senaste veckan. Han går mer och mer att rida som en "vanlig" häst. Superkuuul! Ska bli spännande att se vad som har hänt om ett år, med tanke på vilka stora kliv framåt han tar varje dag :)

Mirantos känns bra! Han har fått gymnastikhoppat lite i måndags. Inga 8 fel på nästa tävling inte ;) Om en vecka är det dags igen. Högbospelen!! Som det ser ut nu går Mirantos en framridningsklass och sen två lagklasser. Jag hoppas på en bra helg!


Jag letar efter den här känslan och ridningen från den här rundan. Jag är jättenöjd med den, trots felen. Så vi hoppas att vi kommer till den här formen och ännu bättre snart ;)

/SJacobsson

Happy days!!

Publicerat: 2012-04-24 Kl: 15:29:21 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu tänker jag berätta vad det är som är så otroligt bra, så att det är knappt kan vara sant!

Linda Eriksson har köpt granngården för att utveckla gården till en proffsig anläggning med gedigna träningsmöjligheter! Jag har tränat för Linda ett par gånger och varit jättenöjd. Det här ska bli så otroligt kul och spännande!

Visionen och målet är att det ska kunna ordnas kurser för gästtränare och regelbundna Pay´n jumps.
Stallet kommer att ta emot inackorderingar.  
Ett ridhus med måtten 20*60 ska byggas och bör stå klart vintern 2012.
Gården har bra hagmarker, bra ridvägar och skrittavstånd till en bra utebana med ny hinderpark (vår ridbana!). Ridbanan ska byggas ut och beräknas vara färdig senast juli 2012!

Linda själv har många års erfarenhet av att utbilda unghästar upp tom svår klass!
Ett litet urplock av Lindas meriter är..
SM-Guld dressyr
SM-Silver hoppning
SM-Fälttävlan
EM-Kval Fälttävlan
Ridit Falsterbo Horse Show några gånger, även finaler.
Silver Breeders Trophy
Brons Swede Horse Open
Mängder av segrar i 3-och 4-års test
VM i Zangersheide två gånger med egenutbildade hästar
Har utbildat flertalet unghästar upp till svår hoppning!
Håller träningar och kurser för ryttare ända upp till Elit-nivå



Linda har ett brett kontaktnät i både Sverige och Europa. Hon har många utländska kunder om du har planer att sälja din häst!

Det här ger enorm skillnad för oss. Blir helt andra träningsmöjligheter och det här är bara så galet bra och roligt som det bara kan bli!! Jag kan verkligen knappt tro att det är sant :) Tänk att jag snart kan skritta knappa 5 min till ett ridhus!

För att kontakta Linda om du är till exempel intresserad av att inackordera på gården gör du det lättast på hennes mejl :) [email protected] 

/SJacobsson

Nästan för bra för att vara sant!

Publicerat: 2012-04-21 Kl: 11:04:01 | I kategori: Lite annat kul | 2 kommentarer


Jag vet att många hatar när man säger A och inte säger B, är precis likadan själv. Men jag kan helt enkelt inte berätta "B" än, men är alldeles för exalterad att jag kommer spricka om jag inte får säga "A" ;)

Pernilla och jag verkar att ha fått våra böner hörda med råge. Riktigt bra saker är på gång och det är så bra att det är så bra att jag kan knappt tro att det är sant! Jag är så glad över att jag är där jag är idag och framtiden ser så otroligt bra ut på alla plan. Det kan helt enkelt inte bli så mycket bättre!! En fulländad sak skulle iofs kunna inträffa också. Att jag i framtiden kan flytta hemifrån efter att ha fått ett jobb och sen kunna skaffa ett boende närmare hästarna i Elingbo. Men det är ju inte helt omöjligt! Det nästintill omöjliga kommer ju redan inträffa ;) ÅÅÅÅÅHHHH, det kommer bli så otroligt bra det här!!!



/SJacobsson

Snöstorm och klass 1-varning

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 15:52:43 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Riktigt onice väder idag.. Jag hade tänkt rida båda hästarna, men tror att jag skippar det. Varken jag eller hästarna vill nog vara ute i den här snöstormen. Varför kommer aldrig värmen??

Nu ska jag iaf till stallet och ta hand om mina små gulliga djur. Sen blir det middag och lite trevligheter med gulliga vänner. Ska bli jättetrevligt! :)



/SJacobsson

Allt för att hålla hästarna fräscha och fina

Publicerat: 2012-04-19 Kl: 21:28:45 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer



Pirro på SM 2010

Långa dagar blir det hela tiden. Men imorgon är det äntligen fredag :) Ska bli jätteskönt med helg!

Idag har Nemo haft vilodag och Pirro har fått en skogstur. Helt vild och galen. Men jag satt kvar! Pluspoäng till mig! :)

När jag var klar med ridning och stallet kom Sofie. Hästarna fick massage och Mirantos fick även lite laser. Jag tror att det är viktigt hålla hästarna bra i musklerna och på så sätt upptäcka skavanker i tid och även förbygga att spänningar leder till att hästen belastar sig snett och i slutändan kanske får en inflammation. Jag är supernöjd med Sofie! Och hästarna älskar det verkligen :) Hon är jätteduktig och vet vilken belastning hopphästarna utsätts för eftersom hon själv har tävlat tom 140. Vilket jag ser som en fördel :)

/SJacobsson

Högbospelen 2012

Publicerat: 2012-04-19 Kl: 15:14:26 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer


Jag har tidigare berättat om Högbospelen här i bloggen där Ryttarstugan är med och sponsrar med ett superhäftigt meetingpris! De hetaste inom ridsporten just nu, en Prestige S1 värd hela 52.999kr!! Utöver sadeln kommer det delas ut fina hederspriser till helgens bästa senior, junior/YR och unghäst.

Högbospelen har blivit så populära att många klasser var fulla kort efter att anmälningstiden öppnade, men för att göra det möjligt för alla att starta har de flyttat klass 1, 110cm till onsdag 2/5. Det innebär att klass 2 och 3 är nu öppna för flera anmälningar. Även klass 4, 5 och 8 är öppnade igen!

Behöver ni göra några ändringar i era anmälningar eller vill anmäla er gör ni det i er TDB. Ni kan även klicka in här för att få den senaste informationen om tävlingarna :)

Jag hoppas att vi ses där!


(klicka på bilden för att läsa mera om den revolutionerande sadeln och även få se en film!)

/SJacobsson

Fullt ös

Publicerat: 2012-04-19 Kl: 15:05:03 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Det har varit väldigt mycket och långa dagar de senaste dagarna, därav den bristande bloggningen.. Ska försöka ta igen det ikväll! :)

/SJacobsson

Hejdå C...

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 21:03:41 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Igår fick tyvärr Chester åka hem igen.. :(

Jag har inte alls lyckats att få bukt på hagproblemen. Han vill verkligen inte stanna kvar i hagen. Han har fått gått med kompisar, med ston, fri tillgång på mat, stor hage, högt staket, mycket ström osv. Han började med att hoppa över, sen krypa under och nu på slutet springa rakt igenom tråden. När han började gå rakt igenom tråden och lyckats knäcka av 10 trästolpar på mitten visste jag inte vad jag mer skulle göra?? Alternativet var att bygga en hög hage helt och hållet i trä, men det ville tyvärr inte markägaren gå med på.

Jag som pluggar på heltid och inte kommer till stallet förrän på eftermiddagen är det viktigt att hästarna kan gå ut på förmiddagen och inte stå på boxen hela dagarna. Att han en fyraåring (inte någon annan häst heller för den delen) på box 23 timmar om dygnet är verkligen inget alternativ för mig. Då skulle jag dessutom behöva rida honom varje dag, vilket inte heller känns rätt med en fyraåring.

Det känns jättetråkigt eftersom det är en sån himla fin häst och en rolig individ att jobba med! Men nu hade jag verkligen inget annat val än att han fick åka hem igen eftersom jag prioriterar hans hälsa och välmående i första hand. Vad planen blir nu vet jag inte. Vi får helt enkelt se om han kommer få bo hemma (om han nu vill gå i hagen där?) och fortfarande vara i träning hos mig eller hur det blir. Vi får se..

Riktigt tråkig är hela situationen iallafall :(



/SJacobsson

C-skrivning avklarad!

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 20:53:50 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Riktigt lång dag i skolan idag som avslutades med skrivning. Så nu är C-teorin (lastbil) klarad iaf!! :D Dessutom fick jag köra med släp idag. Vi har bara gått en månad och vi har redan kommit såhär långt. Jätteroligt :)



Pernilla var snäll och tog hand om mina hästar idag. Så behövde inte alls åka till stallet idag, passade bra in med vilodag för dem idag.

/SJacobsson

Smakprov

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 17:59:20 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nemo fick åka till ridhuset och hoppa idag. Riktigt duktig!

När jag började hoppa in honom så hoppade han väldigt högt över hindrena/bommarna. Nu har han fått hoppa lite och ofta, och nu börjar han komma ner lite på jorden och hoppa "normalt". Blir ju så mycket enklare då ;)

Allt har blivit filmat, men här kommer ett litet smakprov bara :)


Så himla fin med tanke på att han bara är riden i tre månader ♥

/SJacobsson

Sista dagen, lagklassen

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 10:16:01 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Igår kom Tierp fyra av åtta lag. Tre av oss hade mer fel än vad vi hade haft på hela året, så det var väl inte nått toppen resultat. Men vi fick trots det ingen tokig placering. Vi får helt enkelt ta igen det på de två resterande omgångarna :)

Mirantos hade glömt bort att han redan hade tävlat två dagar, han var jätttepigg och taggad. Jag fick jättetrångt på alla distanser och gjorde vad jag kunde för att hålla honom på mattan. Men lyckades inte riktigt och vi fick med oss två bommar. Han var Herr Ofokus :) Men vad mer kan man begära? Han tycker ju att det är lekskola att hoppa lite lägre, han är ju en rätt stöddig häst egentligen. Så jag tycker att det var jättekul att se den där gnistan hos honom, men lite tråkigt att få den rundan i en lagklass när vi verkligen bör prestera en felfri runda. Så är egentligen hyffsat nöjd med rundan, men riktigt missnöjd med reslutatet. Men det känns verkligen som vi är back on track!



/SJacobsson

Gårdagens runda

Publicerat: 2012-04-14 Kl: 09:29:37 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer


Ännu en runda som läggs på "pluskontot" :) Faktiskt en runda som jag har haft en bättre känsla än vad jag har haft på länge. Härligt!



/SJacobsson

Fan

Publicerat: 2012-04-14 Kl: 08:48:30 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Chester stannade tyvärr inte kvar i hagen igår.. Rent ut sagt, sopor av två hagar.. Så jag ägnade hela eftermiddagen efter att jag kom hem från tävlingen att stolpa hagar och dra nya tråd istället för att rida båda två där hemma. Vad ska jag göra för att få honom att gå kvar i hagen?!?!? Alla förslag mottages tacksamt. När jag var klar med det så fick Nemo lite motion iaf. Riktigt lugn och cool igår :)

Mirantos spräckte nollan och hade fyra fel i gårdagens klass. Men han var jättefin!! Det kändes som Bim sa, "det ser ut som om det är du som rider igen". Nu tänker jag nöta på och hoppa lite lägre klasser som jag har gjort för att verkligen få tillbaka ridningen och flytet. På god väg just nu känns det som :) Ikväll rider vi lag! Så ikväll är det ni som hejar fram Tierps elitlag i Ridsportallsvenskan! ;)



/SJacobsson

dagens runda

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 20:33:21 | I kategori: Tävling | 3 kommentarer




/SJacobsson

Felfritt idag igen!

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 19:54:11 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer



My man för precis två år sen i Gävle :)

Pirro har satt sju felfria rundor i rad!! Det har aldrig hänt tidigare och det är självklart suuuuperroligt! :D Känns som en jättebra start på helgen och en bra runda att lägga till "pluskontot" :)

Nu blir det pizza-ätning med Moa och bästa Hannah som är inneboende under tävlingarna i helgen. Jättekuuuul! :)

/SJacobsson

p.s. Chester har gått kvar i hagen hela dagen! 1-0 till mig!

VÅRYRA PÅ RYTTARSTUGAN

Publicerat: 2012-04-11 Kl: 23:27:21 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer




Förra årets Våryra blev succé, så i år blir det favorit i repris!

Detta blir i samband med Bilmetro Horse Festival i Gävle under helgen (torsdag-söndag), butiken ligger bara 10 min från tävlingsplatsen. Det kommer vara finfina erbjudanden i butiken och 15% rabatt! Även i webbshopen kommer man att kunna ta del av våryran. Under fliken "våryra" hittar ni speciellt utvalda varor som är nedsatta med 15% under helgen. Det har kommit in massor av nya produkter i butiken. Jag var där idag och kunde inte hålla fingrarna borta från snygga kläder från Kingsland. Så passa på och fynda!! :)

/SJacobsson

Lång dag

Publicerat: 2012-04-11 Kl: 23:07:47 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Rätt slut nu.. Åkte hemifrån 06.40 och kom hem 22.30. Hoppade av sista hästen för en timme sen. Det gäller att ligga i ;)

Alla tre har iaf fått sig ett pass på banan. Duktiga alla tre! Ägnade ett par timmar till att göra allt för att "bura in" Chester i hagen. Så nu får vi hoppas att han känner sig besegrad och håller sig kvar i hagen!


Vad tror ni?? :) Jag hoppar innerligt att han stannar kvar nu..

Imorgon är det uppstigning halv 6 och så blir det skola på fm. Sen på eftermiddagen är det tävlingsdags! Ska bli sjuuuuukt kul :D

/SJacobsson

Såg Nemo på vägen till Stockholm ;) haha

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 16:24:22 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_1289 (MMS)

Såg Nemo på vägen till Stockholm ;) haha

Inga hästar

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 13:54:13 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag blir det en helt och hållet fri hästdag! Måste erkänna att det är liiiite skönt :) Speciellt eftersom det är så dåligt väder idag. Någon som vill sponsra mig och Pernilla med ett ridhus, så går det fint!

Det är en 50 åring som ska firas idag. Så det blir middag på restaurang inne i Stockholm. Trevligt värre! Så kom nyss hem från skolan, dags att fixa till sig lite och sen åka mot Stockholm.

Mamma som har varit ledig idag har tagit hand om hästarna och Chesters ägare kommer och pysslar om honom ikväll också. Då blir han glad! :) Så idag får de alla tre lite välförtjänt vila. Allra helst Chester, han sov nog gott inatt. Haha!

Vi hörs kanske ikväll, om inte annat så hörs vi imorgon!



/SJacobsson

C's tävlingsdebut!

Publicerat: 2012-04-09 Kl: 16:17:16 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer


Han var så himla duktig!!! Jättejättejätteroligt :) Självklart lite spänd och exalterad över dagens utflykt. Men lugnade efter en stund ner sig när jag väl kom upp och började rida fram ute. När han kom in i ridhuset kröp sig lite spänningen på igen, men han gjorde snällt sitt jobb. Jag valde att inte sätta för mycket tryck i honom utan lät honom få gå och titta och ta sig runt banan :) Han har verkligen svårt att få till galoppen när han är spänd, haha! Blev precis lika när vi löshoppade första gången! Inte lätt när man är långben :)

Man fick "hoppa fram" på hinder 1 när man kom in, så det var jättebra. Dessutom fick man hoppa om, om man inte var felfri. Eftersom Chester fick 4 fel och var så spänd valde jag hoppa ett varv till (första varvet på filmen nedan). Då släppte det lite och han lyckades hålla galoppen nästan hela banan runt :) Riktigt nöjd med tävlingsdebuten!



/SJacobsson

Chester

Publicerat: 2012-04-08 Kl: 19:51:17 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Imorgon provar vi igen att få till en tävlingsdebut för C. Hur ska det gå? Kommer vi hoppa felfritt? Kommer vi in på banan? Kommer vi runt? Kommer vi stå i ett hörn? Spännande ska det bli och se hur han kommer reagera på lite tävlingsatmosfär ;) Han har ju hittils varit jättecool till allt nytt, så vi får hoppas att han är lika cool imorgon.

Det största problemet vi har är att han har lite väl mycket spring i benen och han vill gärna hoppa alla hinder samtidigt, i ett svep ;) Han älskar att hoppa redan, det är ju iofs bra! Haha! Totalt orädd är han också. Han tycker själv att han är rätt bra, snygg och grym på alla vis. Vilket också betyder att hagproblemen består. Rymmaren..

För övrigt är han en häst med stooort hopp, stoooor galopp och sportig modell. Om låt säga två år, tror jag att han börjar komma till sin rätt mera och rår på sina långa ben. Just nu är han lite svag och rör sig nästan mer än vad han själv rår på ibland. Men han är alltid glad till att få arbeta och gör det gladeligen. Så det ska bli spännande imorgon. Målet är ju fyraårschampionat i höst!


Lite hoppning för två månader sen innan han kom på att det är dööööroligt att hoppa, när det fortfarande gick att galoppera utan att skena iväg ;) Han har nog dessutom inte rivit en bom sen dess heller, det gilar han verkligen inte! Haha 

/SJacobsson

Mirantos

Publicerat: 2012-04-08 Kl: 19:40:25 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har vi genrepat inför lite tävling på torsdag. Det är dags för Gävles traditionella nationella tävlingar igen :)

Det känns som om många bitar har fallit lite på plats idag efter att ha fått grymt bra hjälp av Linda. Det ska också bli så himla roligt att tävla igen, var ju ett tag sen! Dock blir det bara lite 120,130 i helgen igen. Men det känns ändå bra, så jag får befästa det här lite grann igen. Nu känns det som det börjar klicka igen och jag vet vilken känsla jag letar efter och vad jag ska öva på. Jag vet till och med hur jag ska sitta i sadeln, den ni ;)

Dessutom har vi ett lag i elitserien iår! Som det ser ut nu kommer jag och Mirantos vara med i laget, superkul :) Prince och jag var med i somras och slog upp Tierp från Div 1 till Elit, så det känns ju såklart jätteroligt att få vara med och rida även i eliten.

Jag har nog varit med och ridit i ett elitlag ända sen 2007 med både Tierp och Gävle. Jag tycker alltid att det är skitkul att rida lag, det är helt klart speciellt! 2010 tog Gävle sig till SM-final och det var ju hur kul som helst att få vara med där och medverka. Även om jag och Mirantos hoppade felfritt hela vägen till sista hindret (C i en trekombination) och inte kom över det tack vare att det var lite fint vatten under :)) Efter det blev det hårdträning med vatten! Så han hoppade det snällt på SMet senare under sommaren, men han är alltid lite spooky på vatten om han inte får hoppa på det regelbundet.



Nu hoppas jag att vi får fortsätta att träna på, vara skadefria båda två och allting såsmåningom faller på plats och att vi snart är tillbaka i svårklass igen.


Mulle ♥

/SJacobsson

Nemo

Publicerat: 2012-04-08 Kl: 19:21:02 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Min lilla gråa häst har verkligen tagit jättekliv framåt i sin utbildning den senaste veckan. Det är så otroligt roligt!!! Samtidigt som jag är rätt stolt över mig själv eftersom jag har gjort allting själv, och han har inte varit enkel. Måste säga (för att vara osvensk och berömma mig själv) att jag har stort tålamod när det gäller hästarna och bra på att läsa av hästen och därmed duktig på att se vad som behöver göras. Just nu har jag tre totalt olika hästar, hur jävla nyttigt som helst och jag måste säga att jag är rätt bra på att anpassa mig efter varje häst.

Det var ju inte alls längesen det inte ens gick att trava runt fyrkantsspåret och vissa dagar inte ens rida utan ledare på Nemo, eftersom han har varit så rädd. Nu kan han ridas i alla gångarter i stadig form och vara avspänd genom hela passen. Han är så "naturligt duktig" och allt är så enkelt för honom. Det är nästan som att han kan vissa saker utan att jag ens har lärt honom det, det faller sig så självklart för honom. Han går fint undan för skänkeln och byter galopp på hjälpen. Hela han sitter ihop av sig själv och han har otroligt lätt för sig! Jag har dessutom hittat ett bett som fungerar skitbra på honom och styrsvårigheterna har nästan helt och hållet försvunnit.

Han "akilleshäl" är han väldigt lätt stressar upp sig och är grymt känslig. Men han blir bättre och bättre, nu börjar det äntligen kännas som att han börjar känna lite förtroende för mig och inte utgår för att jag exempelvis ska göra honom illa. Vilket han gärna vill tro om allt och alla :) Nu börjar han liksom använda sin "känslighet" till nått bra istället.

Han kommer väl alltid mer eller mindre vara en känslig häst. Jag kommer säkert aldrig kunna rida honom med ett spö, leda honom i kedja, klappa honom som en "vanlig häst" på halsen eller höja rösten på nått vis. Vilket man får lov och säga att det är inga problem att leva utan ;)

Jag hoppas verkligen att han kommer fungera lika bra på tävling när det blir mycket runt omkring och han kommer få utrymme att stressa upp sig. Lyckas han hålla sina nerver i styr, så kommer han bli grym. Det ska bli så spännade och se vad det blir av honom!



/SJacobsson

Frågor

Publicerat: 2012-04-07 Kl: 12:10:17 | I kategori: Frågor | 2 kommentarer


Linnea om Otursfötterna:
Vart har du köpt det tränset som hästen i detta inlägg har på sig? Har länge viljat ha det men inte vetat vart det finns att köpa någonstans! & vart har du köpt benskydden som du har på din header på vita hästen? :)

Svar:
Sakerna kommer från Ryttarstugan! Tränset är ett riktigt snyggt träns som inte är det dyraste, men håller ändå superkvalitet och är snyggt. Skydden har jag haft i flera år och håller fortfarande samma passform och har hållt sig fina :)


Den som ställde frågan, menade alltså det här tränset som Nemo har på sig :)

/SJacobsson

Hokus pokus!

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 22:32:37 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Vill börja med att säga, kul med så mycket rolig respons på Bloppisen!!!

Bet ihop och körde på ändå idag! Efter att Sofie kom och trollade bort nästan allt det onda grejade jag att rida tre hästar. Hon gör underverk med mina hästar och dessutom med mig, grym tjej! Mirantos gick på banan hemma och kändes väldigt pigg och motiverad. Småttingarna åkte till ridskolan för att hoppa ordentligt. Chester har ju galet mycket spring i benen, men hoppade snällt runt en bana på tävlingshöjd. Nemo är en riktigt fin häst och passar mig så jäkla bra. Han hoppade plättlätt runt en bana, dock på ngt lägre hinder än Chester eftersom det hade börjat skymma. En tävlingsdebut om tre veckor känns som ett rimligt mål :)

Imorgon blir det fullrulle. Åka iväg på morgonen och ha träning, sen påsklunch och sen ska resten av dagen ägnas i stallet. Alla tre ska ridas och dessutom vill jag hinna med lite annat som jag aldrig hinner annars. Tänkte även försöka plugga lite, kul va? :)


"Hej, jag heter Chester och är en liiiiten terrorist! Jag gör preeecis vad jag vill och vad som faller mig in! Och är allmänt störtskön på alla vis, jag är bäst bäst bäst!"

- Om han hade kunnat prata, så hade han nog sagt nått sånt ;) Undra vem han brås på? haha

/SJacobsson

BLOPPIS

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 13:28:59 | I kategori: Till salu | 11 kommentarer


Jag har haft svårt att sätta någon egen prislapp på sakerna, så ni får helt enkelt lägga ett bud på sakerna! Självklart behöver ni ju inte överdriva och buda "1 kr" på sakerna. Jag förbehåller mig alltså rätten att inte sälja iväg en pryl på fredag och jag anser att det är alldeles för lite pengar för den. Ni kan skriva ert bud antingen som kommentar i detta inlägg eller maila mig på [email protected]. Skriv tydligt vilken av sakerna ni avser att buda på :)

Några frågor eller oklarheter?? :)



Sadelpadd från Equiline NUVARANDE HÖGSTA BUD: SÅLD
Padden är oanvänd och är därför i fint skick! Den höjer sadeln i bak.


Stalltäcke från Jacson NUVARANDE HÖGSTA BUD: SÅLD
Väldigt lite använt. Helt och i fint skick. Täcket är i strl 145, 200g fyllning.


Brunt stalltäcke SÅLD
Minimalt använt pga fel storlek. Fint skick! Strl 155, 150g fyllning


Tretorn Advance NUVARANDE HÖGSTA BUD: SÅLD
Strl 39. Använda på tävling. Passar alla vader tack vare snörningen :)



Schabrak + luva från Anna Scarpati NUVARANDE HÖGSTA BUD: SÅLD
Unik färgkombination (översta bilden gör färgen rättvis) och riktigt bra kvalitet. Endast använda på tävling under 2009 och därefter oanvänt.




Schabrak + luva från Anna Scarpati x2
NUVARANDE HÖGSTA BUD:
SET 1 - SÅLD
SET 2 - SÅLD
Specialbeställd och unik färgkombination (översta bilden gör färgerna rättvisa). Super kvalitet! Endast använt på tävling under 2010. Jag har två uppsättningar (ett varsitt till Prince och Mirantos) men man lägger alltså bud på EN uppsättning av schabrak och luva. Är man intresserad av båda uppsättningarna måste det anges tydligt!


Freejump Soft Up rosa/svart NUVARANDE HÖGSTA BUD: SÅLD
Kan även tänka mig att sälja mina stigbyglar. Använda, men självklart hela och i bra skick.


Hoppsadel Jeremy Rudge
Säljer även min hoppsadel. Mycket bekväm och välskött. Uttagen 2007, 17", bomvidd MW. 

Jag har mera saker som kan tänkas komma upp här. Beror på hur stort intresset blir :) Min tävlingsutrustning kan ses på flera bilder här i bloggen. Som schabraken, luvor, stigbyglar och stövlar.. Sadeln syns även på i princip alla bilder och filmer här på bloggen :) 

/SJacobsson

Otursfötterna

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 10:58:01 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Haha ja ni, vad ska man säga? Jag och Pernilla har en teori om att jag har för stora fötter och att det är det som är problemet till att de ofta hamnar i "kläm".

De flesta vet nog att jag tidigare har krossat foten och har fortfarande dagliga problem med den (Dessutom fick jag typ ett finger avbitet i somras). Igår blev jag avbockad, älskade unghästar :) På nått vis gjorde jag illa min vänster fot. Men förbannad som jag blev att jag trillade av så himla odramatiskt, så hoppade jag såklart upp igen och red dessutom en häst till på det. Sen kunde jag fan inte gå längre. Helvete vad ont det gjorde och det var inte så lätt att köra bil hem sen kan jag säga..

Den kan inte vara bruten, på sig höjd en spricka. Men jag har ställt diagonsen själv med en rejäl vrickning och möjligtvis uttänjda ledband. Skulle dock behöva ett par kryckor.. Så jag får väl pallra mig iväg till sjukan ändå, så att jag kan förflytta mig. Jag kan ju nämligen inte hoppa på ett ben på höger fot :) Så nu är jag rätt liksidigt halt. Underbart.

Pernilla är iaf gullig och rider Mirantos idag. De andra två får väl helt enkelt vila. För idag blir det minsann inte så mycket ridning, rejäl smärta idag..


Den skyldige.

/SJacobsson

Ingen bloppis idag heller.. Blä! Förhoppni...

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 20:29:36 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_1265 (MMS)

Ingen bloppis idag heller.. Blä! Förhoppningsvis är foten hel denna gång :)

Börjar likna nått

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 11:07:47 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jag har mått skit hela veckan, men nu börjar jag känna mig lite bättre.. Värst har varit att man emellanåt nästintill har fått andnöd, jätteobehagligt.. Men det börjar nog ordna upp sig nu :)

Nu när jag fick lite respons på bloppisen fick jag lite "prestationsångest", hahah! Så jag fick skjuta på det en dag till, så ikväll kommer det upp lite blandade saker. Hoppas att nått kan vara av intresse! Nu ska jag bädda ner mig igen och rycka upp mig lite till.


Goa lilla gullhäst!

/SJacobsson

Lilla grå

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 17:31:59 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer






/SJacobsson

Bloppis

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 12:13:12 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer



Jag är jättesugen på att ha en bloppis här på bloggen. Jag har ingen aning om hur intresset ser ut för sånt, men jag själv tycker det är skitkul om någon har det :) Så jag kan se hur det ser ut i garderoben och sadelkammaren, så kanske det dyker upp en liten bloppis här ikväll!

/SJacobsson

Kungen

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 10:57:20 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Diggi-diggi-diggi-ding-ding-ding här glider kingen in..!



Tänk om alla kunde ha en Prinskorv i sitt stall :)

/SJacobsson

Stjärnan!!

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 12:43:27 | I kategori: Lite annat kul | 2 kommentarer


Emma och Prince har varit ute och sopat banan igen!! Jag blir så otroligt stolt och jag börjar nästan gråta när jag får höra hur bra det går och hur glada de är över världens bästa lilla häst!

Igår blev det en andra placering i första klassen och sen en vinst med hela två sekunder före tvåan i andra klassen! Hur grymma är man inte då?! Frågan är hur korkad jag måste ha varit som sålde en sån rosettplockare? ;)



/SJacobsson

Hur svårt ska det vara egentligen??

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 12:37:17 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer


Jag får inte alls till det längre.... Jag är så frustrerad, jag vet inte ens vilken ände jag ska börja i.

Jag och Mirantos red 150 senast i somras och har såååå många bra rundor i 140/145. Allting har alltid varit busenkelt. Men när jag kom ner till Skåne ville de ändra om min ridning helt och hållet. När man ändrar någonting börjar det alltid att gå lite sämre. Men det nya "systemet" kändes aldrig helt rätt, men när jag ändå var där valde jag att lägga ner min själ i det för att göra precis som de tyckte och ville ha det såklart. Jag menar, de har ju ändå ridit WC-hoppningar så fel kan det väl inte vara?? Men satan vad jag tappade självförtroende.. Första tävlingen var hemsk. En månad tidigare hade vi ridit 150 och då kunde vi knappt ta oss runt 120/130. Det var så otroligt jobbigt. Men jag kämpade på såklart. Och sista tävlingen var vi felfria 140 och det kändes väl som att pusselbitarna med den nya ridningen började falla på plats. Till saken hör att jag inte hade sett mig själv rida sen jag kom ner till Skåne. Jag fick den felfria 140-rundan filmad och fick en chock. Hur fan såg det ut?!?! Jag kände verkligen inte igen mig själv och min egen ridning. Första gången jag såg filmen tittade jag på tre hinder, sen kunde jag verkligen inte titta längre. Fy fan. Jag kan verkligen inte rida längre. Det jag fick lära mig i Skåne passade verkligen inte mig. Jag säger absolut inte att det är "fel" på nått sätt, men det passade verkligen inte oss.

När jag kom därifrån kändes det som att jag hade tagit flera steg bakåt i ridningen. Jag kunde knappt sitta i sadeln, kändes det som. Det som har tagits hårdast på mig är självförtroendet. Jag vågar liksom inte fatta beslut längre, jag är rädd för att göra fel. Gjorde man fel i Skåne, då jäklar fick man höra det :) Det har resulterat i att jag inte fattar några besult överhuvudtaget eftersom rädslan att fatta fel beslut är mycket större än att tro på mig själv att jag kan.  

Nu försöker jag hitta tillbaka och få allting att falla på plats igen, men det är verkligen en lång väg tillbaka. Jag vet varken ut eller in, jag vet inte vad jag gör, jag vet inte vad jag inte gör.. Mirantos har självklart börjat misstro mig också när jag byter ridning en gång i halvåret. Stackars liten.. Jag har därför såklart valt att backa några steg och börja om. Eftersom målet är att nå tillbaka. Hittills har tävlingarna gått bra och fått flera felfria rundor i rad än vad vi någonsin fått. Men på träning får jag verkligen inte till det som jag vill..

Markarbetet börjar lite smått falla på plats och känns faktiskt riktigt bra. Men när det kommer till hinder är det inte lika enkelt längre. Som Peter sa igår, "Allt ser så himla rätt ut på backen, men sen har ni hamnat i en ond cirkel som ni måste ta er ur". När vi skulle hoppa en kort bana på 140-150 igår, så gick det verkligen inte.. Det tar knäcken på en att en gång ha ridit 150 och sen tycka att det är svårt att nästan styra runt 130. Helvete vad jag hatade mig själv igår. Hur svårt kan det vara?!?!?

Jag är så otroligt förvirrad i min egen ridning och jag behöver verkligen träna!! Hålla mig till samma tränare hjälpa mig in på en bra röd tråd igen. Jag vet precis hur jag vill att det ska vara och egentligen hur jag ska göra, MEN jag behöver höra det och få en rejäl jävla spark i baken åt rätt håll igen.

HIT SKA VI!



Det här stryker jag bara ett streck över..


/SJacobsson

Jag trodde det var enkelt

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 12:04:46 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Världens bästa ♥

Uh, vilken helg det här har varit..

Fredagen roade jag mig med att rida hästarna i spöregn/hagel. Inte så himla kul direkt. Men fina var dem alla tre. Lördagmorgon var tanken att det skulle bli lite tävling. Men det var snöstorm, så vi valde att inte ge oss ut i stormen med fina fyraåringen. Riktigt jävla skitväder. Men under förmiddagen slutade det snöa iaf.. Så jag skulle åtminstone komma iväg på träningen på kvällen med Mirantos. Men Peter (Eriksson) som kom med flyg till Arlanda missade tåget för att flyget var försenat pga vädret. Då fick jag agera taxi och åka till Arlanda och hämta honom. Träningarna blev bara 50 min försenade!

Träningen på lördagen var riktigt bra!! Den var som gjord för oss och vi fick träna på det vi har allra svårast med. Fick massor av bra hjälp, vilket var riktigt roligt såklart.

På söndagen tog jag en liten sovmorgon till halv nio, innan jag stack till stallet för att rida lite innan träningsdag 2 med Mirantos för Peter började. Denna träning var också bra! Men jag får inte riktigt till någonting längre så bra som jag vill. Det är så frustrerande.. Hur som, när jag kom hem igen red jag Nemo. GRYM HÄST! Stressade vidare på ett litet middagsmöte innan jag stack iväg på kvällen och hade träning. Hann precis tillbaka till Tierp och hem till Angelica där tjejerna hade BB-kväll som vanligt. Snällt att jag fick komma några minuter försent i ridbyxor :)

Idag vaknade jag med världens jävla migrän, illamående och ett väldigt tryckande i bröstet. Riktigt obehagligt. Så jag har faktiskt hållt mig hemma från skolan idag.. Illamåendet har i varje fall börjat att släppa nu. Men huvudvärken håller i sig.

Men.. Jaa, annars är det bra! Eller vad man brukar säga..

/SJacobsson

RSS 2.0