Inget bloggande

Publicerat: 2011-04-28 Kl: 08:05:47 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer





Just nu hinns inte riktigt bloggen med och jag är en sån människa som gör allting helhjärtat eller inte alls. Jag har väldigt mycket i skolan just nu och därimellan ska jag hinna med att jobba och hinna med hästarna. Bloggen är alltså det som får skjutas åt sidan.. Men jag lovar att uppdatera när det händer nått extra kul. Jag är snart tillbaka så snart det har lugnat ner sig i skolan!

/SJacobsson

Back!

Publicerat: 2011-04-24 Kl: 09:33:21 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig i fredags.. Men nu är jag back in the game igen!

Idag ska jag trimma Leffe för sista gången (imorgon åker han hem), Mirantos har vilodag och Prince får en tur i solskenet. Men först ska jag till min pappa som fyller 50 idag!

Kvällen ska ägnas till plugg, som sagt inte långt kvart tills betygen sätts. Så bäst att sätta fart :)

/SJacobsson

Sovmorgon

Publicerat: 2011-04-22 Kl: 09:36:46 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


God morgon! Idag tog jag mig en sovmorgon, jag minns inte ens när jag sov så här länge senast. Så det var skönt!

Jag ska börja dagen med att jobba lite. Våra skötare på ridskolan ska få en uteritt. Så jag får väl rida på den ridskolehästen som blir över :) Vi verkar få fint väder iaf! Sen ska jag till stallet, mina hästar ska trimmas på ridbanan. Leffe har vilodag idag.

Ikväll blir det utgång med mina snygga tjejer! I vanliga fall är jag världens krogråtta (dock går jag aldrig ut när det är tävling), men nu har jag faktiskt inte varit ut sen jag fyllde år i februari. Don´t ask me why. Jag brukar alltså i princip vara vaken dygnet runt på helgerna, eftersom det sällan finns utrymme för sovmorgon, haha! 



Vi hörs senare! Ha en fin dag!

/SJacobsson

Dagens..

Publicerat: 2011-04-21 Kl: 20:26:32 | I kategori: Utrustning | 2 kommentarer


Vill ha!



Men snart är åtminstone de underbara handskarna mina!

/SJacobsson

Plugg och hästar

Publicerat: 2011-04-20 Kl: 19:19:58 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH, allt försvann som jag nyss skrivit :( :(...... Hur som, att plugga kan vara det svårast som finns att ta tag i. Men jag ska ta tag i det nu, bara det sista kvar. Studenten väntar runt hörnet! Senare ikväll ska jag äta chips med Annika framför Big Brother, härligt!

Hästarna har varit fina de senaste två dagarna. Leffe tränar vidare, Mirantos är överladdad och Prince är i fin form. På måndag är Leffes vistelse slut hemma hos mig, men eventuellt kommer det en ny häst till mig redan på måndag om den inte blir såld under helgen. Pernilla får hem en till kuse på måndag i varje fall, så det rullar på med hästar hos oss. Knökfullt i stallet är det nu :)



Nej, nu ska jag plugga..

/SJacobsson

Vart är detta på väg?!

Publicerat: 2011-04-19 Kl: 19:43:50 | I kategori: Funderingar | 12 kommentarer


Jag satt nyss och spanade lite efter tävlingar och funderade på att anmäla mig. Men priserna på allt på tävlingar har verkligen runnit iväg de senaste månaderna, vart fan är vi på väg? Hur ska man ha råd att tävla?! Tack vare de nya reglerna har priset på boxar ökat avsevärt och dessutom är de ibland inte ens grundspånade.

Låt oss säga att jag tänker starta två hästar och tre klasser på en helg.

2 boxar - 1350kr/st 
6-8 balar spån - 100kr/st
6 klasser - ca 1500kr

Vad blir det? - Jo ca 4900kr!! Hur många tycker att det här är okej egentligen?

Sen ska man han någonstans att bo. Oftast är vi tvugna att sova på hotell eller liknande (där försvann ca 2000kr till), veterinäravgift tillkommer, bensin till och från tävlingen och så måste man ju äta också. Det betyder alltså att det hela landar enkelt på en summa uppåt 10 000kr. Det betyder också att man som vanlig "Svensson" inte har råd att vara med att tävla längre. Allting kring tävlandet stiger, men inte permierna. Så även fast man plockar fina placeringar finns det knappt en chans att man någonsin går med vinst. Helt värdelöst, eller? Dags att byta sport? Börja åka utomlands för pengarna en gång i månaden istället tror jag :)

Nej, jag är inte bitter.. Bara en jävligt deprimerande insikt. Jag hoppas verkligen att det kommer bli ändring på detta inom en snar framtid. För det här är inte hållbart längre.

Och vi kan inte förstå varför "vanliga" människor kallar oss hästmänniskor tokiga. Haha, inte fan är vi normala iaf :)

/SJacobsson


Söta fölis!

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 20:29:31 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


(Bild lånad av Pernilla)

Rod-Rigo e: Pessoa VDL - Ahorn

Denna sötnos kom till världen i onsdagskväll, så himla söt! Prince blev helt till sig när han fick se fölisen som hade premiär ute i hagen igår. Han ville genast vara lekfarbror och helst av allt se till att Scarlette får fler roliga småhästar, vilket han själv inte fattar att han inte kan. Haha! :)
/SJacobsson

Nice dag!

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 20:24:33 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer




Idag har man varit ledig, ett välbehövligt påsklov den här veckan. Så himla skönt! Idag har jag iaf varit i stallet, bara Leffe som ridits en tur i solskenet. Sen har jag friserat Leffe, så nu ser han nästan ut som en tävlingshäst! Sen tog jag igen allt puts av utrustningen efter helgens tävling. Nu på kvällen har jag jobbat några timmar.

Imorgon ska vi åka till ridskolan med ett par hästar och hoppa lite på utebanan. Ska bli kuuuul! Så himla "skönt" att ha sista inomhustävlingen avklarad. Hoppas på en fin sommar, med så lite regn som möjligt ;)

/SJacobsson

Tävling dag 4

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 16:47:18 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Igår var bara Mirantos med till Gävle och hoppade en 140 och han var klockren till 3-kombinationen.

När vi var och tränade för Sylve fick vi massor av bra hjälp, så jag hittade någon knapp (eller snarare hittade den rätta ridningen) som får honom att hoppa så himla väl. Han hoppar så mycket att han nästan tappar balansen efter hindrena. Kände av tendenserna redan i fredagens 140, då vi fick till några riktiga lyror. Så in i oxer-räcke-räcke kombinationen hoppade han så himla bra att han helt enkelt inte räckte fram till B-hindret. Och jag som är van att behöva ligga på handbromsen genom kombinationer (då det har hänt flera gånger att han gått på studs eller tagit ett språng när det skulle varit två), fattade inte riktigt vad som hände. Så där satt jag som ett fån, haha!

Jag ser det här som ett steg åt rätt håll. Målet är ju att kunna vara med att slåss om rosetterna på SM och i svår hoppning och ska vi kunna göra det måste han hoppa såna språng alla gånger, väl och försiktigt. Så nu är det nog bara att fortsätta på samma sätt, så Mirantos får "hoppa in" sig i det här, koppla ihop allting helt enkelt. Igår hängde nog inte huvudet med på min lilla Snövit, haha!



Så jäkla glad att jag fick sån bra hjälp hos Sylve, har verkligen fått en knuff framåt åt rätt håll :D

/SJacobsson

Tävling dag 3

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 09:39:26 | I kategori: Tävling | 7 kommentarer


I lördags hade jag bara Prince med mig till Gävle som skulle hoppa en 130 (bed A0). Efter fredagens "incident" var jag riktigt sugen på en färgad rosett och en sån lyckades vi knipa (en grön) av 180 starter. Skitkul! Bästa lille Prince! Vi gjorde några "missar", så vi hade egentligen kunnat vara ännu snabbare. Men vi får finslipa ännu mer, så är blågula vår nästa gång ;) haha


Och det verkar bara som om det bara var jag och Prince som försökte oss på att svänga innanför till sista hindret. Vi var snabba att vända, men fastnade lite i svängen och kom inte riktigt fram på det framåt läget jag såg. Men det gick ju bra ändå ;) haha

/SJacobsson

Tävling dag 2

Publicerat: 2011-04-15 Kl: 22:10:39 | I kategori: Tävling | 6 kommentarer


Vilken dag.. Inledde med att hoppa Prince i 130, skitfin. Vi hade ett skitpet i grunden, tappade bogen lite i svängen. Men annars kändes det bra. Men.. Precis när jag är framför ettan för att lägga en volt efter en stunds tystnad i högtalarna får jag startsignal. Så fick fyra fel för den volten, men klarade mig från tidsfel. Och nu ser jag att man var placerad på fyra fel, så är lite lagom sur. Jag hade inte en chans att reagera för att styra ifrån startlinjen eller styra på hindret. Bitter tjej.




Mirantos hoppade 140 och var jättefin! Vi hade dock två nedslag. Första nedslaget kändes som ett "skitpet" bara, men det andra kändes det som om han tittade till på nått. Antingen nått på läktaren eller i hindret. Och jääääklar vad han hoppade över 3B, titta och njut ;) (nej, jag är inte partisk! hahah!)



/SJacobsson

Tävling dag 1

Publicerat: 2011-04-14 Kl: 23:12:27 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Idag har vi varit i Gävle och hoppat 120. Fick till två jättefina rundor på båda hästarna. Prince var nolla och placerad, Mirantos var kanonfin men rullade av en bom på sista hindret. Filmer kommer, men nu prioriterar jag lite sova!



Imorgon hoppar jag 130 på Prince och 140 på Mirantos.

/SJacobsson

Våryra på Ryttarstugan

Publicerat: 2011-04-14 Kl: 23:09:49 | I kategori: Utrustning | 2 kommentarer




Tordag till Söndag har de VÅRYRA på Ryttis! 15% rabatt på alla varor (gäller ej sadlar, foder eller nedsatta varor). MASSOR av nyheter har kommit från bland annat Kingsland, Equality Line, Pikeur, Schockemöhle, Jacson, Horseware mfl. De har extra öppet under helgen i samband med Norrvidden Horse Festibal och bjuder på fika :)´

Om man inte kan ta sig till butiken är det även 15% på alla varor i webshopen om man använer rabattkoden: ryttis. Så in och fynda mina gulliga bloggläsare! :)

/SJacobsson

Fullt ös

Publicerat: 2011-04-13 Kl: 22:42:11 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Jag beundrar alla bloggare, jag förstår inte dem som hinner uppdatera med tio inlägg på en dag. Jag hinner knappt med att skriva en rad.



Idag har det varit skola, jobb, alla tre hästarna ridna, packat och putsat inför morgondagens tävling. Imorgon åker vi till Gävle och hoppar en 120. Ska bli kuuuul! Men det är sjukt mycket starter, så det blir lite sovmorgon. 

Just nu sitter jag och väntar på mitt sovsällskap i form av Linn och bästa Hannah! För ett år sen var jag hos Elin Jansson på praktik. Då jobbade Hannah som hästskötare och Linn hade också praktik där samtidigt som mig. Numera jobbar Linn hos Elin, men Hannah har skaffat sig ett "vanligt" jobb :) Så nu när de kommer upp hit och tävlar, tog vi chansen att ses. Så himla roligt! 

/SJacobsson

Sjukt bra träning!

Publicerat: 2011-04-12 Kl: 22:28:11 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Det var helt galet bra träning för Sylve på JumpClub, fick otroligt mycket hjälp! Men mer om det där får jag berätta imorgon. Min dag har gått i ett (som vanligt) idag och avslutade den med att hoppträna Leffe. Nu ska jag sova en snabbis och sen blir det lite av ett mysterium hur jag ska hinna med allt imorgon. Men det ordnar sig ;)

/SJacobsson

Träning på Jumpclub

Publicerat: 2011-04-11 Kl: 07:37:57 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Idag och imorgon är det alltså träning på JumpClub som gäller, för Sylve Söderstrand! Jag hoppas att det blir kuuuul och att hästarna känns bra inför helgens tävling. Jag tror att jag börjar med att rida Prince idag och Mirantos imorgon.



/SJacobsson

Tävlingsplanering

Publicerat: 2011-04-10 Kl: 11:02:43 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


På torsag är det dags för tävling igen, i Gävle! Skittaggad är jag :)



Så här ser planeringen ut för de kommande tävlingarna:

Gävle, 14-17 april
Prince:
120cm, 130cm, 130cm
Mirantos: 120cm, 140cm, 140cm (lilla GP)

Högbo, 6-8 maj
Prince:
130cm, 135cm, 140cm
Mirantos: 140cm, 135cm, 140cm

Falun, 20-22maj
Prince:
120cm, 140cm, 130cm
Mirantos: 130cm, 150cm, 130cm

Sååå, ser planen ut.. Jag hoppas på att kunna hålla den här planen med båda hästarna :)

/SJacobsson

keep on going

Publicerat: 2011-04-10 Kl: 10:37:07 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Lite dåligt med motivation på alla plan de senaste dagarna, så har inte orkat uppdatera bloggen. Man är ju inte mer än människa :) Mina hästar har som sagt haft en ganska lugn vecka. Men idag tänkte jag trimma på lite mer, eftersom imorgon åker till till JumpClub och tränar för Sylve Söderstrand måndag och tisdag (en häst vardera dag). Leffe blir bättre och bättre, det tar sig alltså. Nu sätter vi nästan galoppfattningarna prickfritt.


Snyggingar i Umeå! <3

/SJacobsson

Studentmössan

Publicerat: 2011-04-10 Kl: 10:31:18 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nu har den kommit, nu är det nära! Underbart!






/SJacobsson

Svar på frågestunden del2

Publicerat: 2011-04-07 Kl: 22:00:01 | I kategori: Frågor | 1 kommentarer




Har alltid undrat vad man vinner på medelsvår och svårklass tävlingar? Vinner man pengar?
På regional nivå och uppåt vinner man pengar. Mer pengar ju högre placering man får och ju svårare klass det är.

När du bestämde dig för att köpa dina hästar, vad för egenskaper tittade du efter hos dem?
Mirantos var det inte riktigt meningen att jag skulle köpa. Han kom till mig för att vara hos mig över vintern, då ägaren kände att hon inte riktigt hade tid. Sen visade det sig att var bättre än vad vi trott från början och ägaren blev med barn, det resulterade i att vi köpte honom. I mina ögon är han en komplett häst! Stort hopp, otroligt ridbar, spänstig, älskar att tävla och träna, supersnäll och snygg dessutom ;)

När jag letade häst, så vill jag ha en försiktig häst med trevlig teknik och inställning till hoppning. Den skulle vara ridbar, röra sig trevlig och ha lätt för sig. Vara en passande juniorhäst helt enkelt och alla dem egenskaperna har min fina Prince :)

Hur tycker du att en bra hopphäst ska se ut i kroppen? (Har dock förstått att du gillar små gummibollshästar:)
Att jag har så små hästar är inte riktigt meningen. Det var inte meningen att vi skulle titta på Prince och det var inte meningen att jag skulle köpa Mirantos. Så mina är nästan på gränsen för små, tycker jag, haha! Men jag föredrar hästar med mycket gummi, som är snabba upp från backen och har en stor galopp. Och jag rider hellre en häst som jag får klämma på lite än en het/stark häst, men den ska absolut ha egen motor. Och rent exteriörmässigt gillar jag lite "sportigare" hästar, gillar inte riktigt de lite långsammare hästarna, stora som små.

Hur får du dina hästar att hålla så bra? Verkar aldrig ha skador!
Jadu, jag har lyckats hålla mina hela och fräscha i över två år som de har varit i mina ägor (peppar peppar!!!). Och jag tror att det är för att jag rider väldigt varierat och på varierande underlag. Skrittar till exempel ganska mycket på asfalt. Jag är också väldigt noga med att "lyssna" på mina hästar och visitera, så jag aldrig övertränar dem och framförallt håller dem glada! Målet är så vältränade individer som möjligt (=hållbarare häst), men de måste också få tid att återhämta sig så att inte det ger försiltningar. Jag ser efter hästarna med en massör minst en gång i månaden under tävlingssäsong och lindar ben etc efter hårda pass (hoppning). Jag försöker att inte hoppa för ofta och jag är otroligt noga med markarbetet. Jag trimmar mycket och ser alltid till att mina hästar arbetar i rätt form osv.. :) Däremot är jag sämst på att ta hand om mig själv, så det är alltid jag som är skadad eller sjuk.

Brukar du stretcha dina hästar?
Förr var jag duktig och strechade, men nu hinner jag inte riktigt med det och slarvar helt enkelt med det. Fyfy.

Hur funkar Mitavite på dem och hur mycket ger du dom per dygn?
Du kan läsa mer om Mitavite på deras hemsida, www.mitavite.eu. Jag ger mina ca1½kg per dag.

jag undrar hur det går med den nya hästen? :)
Jag antar att du menar Leffa. Det går bättre och bättre, men snart är Leffes vistelse slut hemma hos mig och han ska få åka hem och visa upp allt nytt han har lärt sig under nästan två månader.

Jag rider på "Leffas" förra stall som han stod i och jag undrar varför du kallar hnm för Leffa?
Han ser ut som en Leffe helt enkelt, haha! Dessutom svettades han så mycket i början med sin långa päls och då blev det Svett-Leffe ;)

Vad har du köpt förbygeln till prins någon stans och visst är det full?
Förbygeln som Prince har, har jag vunnit. Men den är från Santa Cruz och kostar ca 2189:-

/SJacobsson

Svar på frågestunden del1

Publicerat: 2011-04-07 Kl: 21:37:21 | I kategori: Frågor | 2 kommentarer


Nu kommer svaren på frågorna som har kommit in!



hur många läsare har du ungefär om dagen? :D
Det är väldigt varierat. Men ca 350-400 läsare per dag, men det ökar hela tiden! :)

tävlade du ponny innan storhäst? isf vilka klasser och på vilken ponny :D
Jag började såklart att tävla ponny, men började tidigt med storhäst och tävlade det paralellt med ponnysarna. Men jag har inga nämnbara meriter på ponny, LB hoppning och LA dressyr. Däremot har jag startat en MSV dressyr på storhäst när jag var mindre. Den ni ;)  

Har du några planer på vad som händer efter studenten?
Som det ser ut just nu tänker jag försöka skaffa mig ett jobb, för att sen nästa år eventuellt söka in på polishögskolan. Men vi får se vart livet tar mig.

Har du någon favorit tävlingsplats?
Hmm nej.. Men tyckte stadion i Stockholm där SM gick i somras var en trevlig tävlingsplats och sen ligger Umeå också varmt om hjärtat :)

Tänkte fråga dig om Umeås tävlingar? Har du varit där ofta? är det bra tävlingar, alltså bra organiserat? är det fräscht/stort/litet? vad tycker du om deras tävlingar? Funderar på åka dit men det är så långt! :)
Jag har varit i Umeå 5-6 gånger och jag tycker att det är jättebra tävlingar! Kanske lite liten framridning och ibland tråkigt byggda banor, men annars tycker jag att allt annat i överlag är bra, väldigt fin anläggning etc. Så om du har möjlighet så skulle jag åka dit!

hur kom det sig att du blev så intresserad av att börja tävla? :)
Bra fråga! Men det är det jag tycker är allra roligast, att träna och tävla. Om jag inte hade kunnat tävla, så hade jag nog inte hållt på med det här. Att kunna sätta upp ett mål för allt slit man lägger ner och matcha sin tävlingskamrat mot fina resultat. Hur roligt som helst! Förstår däremot inte riktigt tjusningen med "hobbyridningen", jag vill ha mål att sträva mot. Att alltid kunna bli bättre och få ett "kvitto" på all tid och pengar man lägger ned på hästarna.

Varför har du varit "ledig" från skolan i typ tre veckor eller vad det var du sa förr?
Vi hade praktik i tre veckor och eftersom jag krossade foten i höstas, var jag inte helt "funktionsduglig" och då fick jag tillåtelse att göra praktik hemma hos Pernilla (där jag har mina hästar uppstallade). Ingen skulle vilja ha mig, halta Lotta, i till exempel Tyskland där många av mina klasskompisar var :)

Kan du inte göra ett inlägg om ponnyer du har haft?
Haha, jag har faktiskt bara haft en egen ponny! Men jag kan göra ett inlägg om mina tidigare hästar, så snart som möjligt.

Varför bytte du klubb? :)
Antar att du menar varför jag bytte tillbaka till Tierp från Gävle? :) Det var ett fruktansvärt svårt val, eftersom jag trivdes så himla bra i Gävle.. Jag är som sagt ursprungligen Tierpstje. Jag jobbar på den klubben, jag tränar där, jag har haft mina hästar uppstallade där i flera flera år, jag bor i Tierp etc. Tierp valde att göra en satsning på tävlingsryttarna 2011 och kom med fina erbjudanden, som jag inte kunde tacka nej till helt enkelt.

Jag tänkte fråga om vilken, enligt dig, är den bästa tävling du gjort hittills?
Om du menar resultatmässigt, så måste jag ju säga att det var när jag var i Umeå i höstas. Prince fick en vinst, en trejde och fjärde placering med sig hem. Mirantos var fyra i en 140 och VANN debuten i 145. Helt fantastiskt roligt!

har du funderat nått över din framtid? vill du jobba med hästar?
Jag vet inte vad jag vill göra i framtiden.. Drömmen vore ju att jobba med hästar. Kunna tävla, träna, träna andra och andras hästar etc. Och det hör ju av sig folk titt som tätt och frågar om man kan ta hem en häst på tillridning, så det kanske finns underlag för det? :) Men samtidigt skulle det vara "skönt" att ha ett "vanligt" jobb (typ polis isf) och ha hästarna lite på sidan om. Kanske ha 1-2 hästar i svårklass och någon yngre förmåga/tillridninghäst, så man ändå kan hänga med i hetluften. Så jag vet inte riktigt vad jag vill göra faktiskt..

/SJacobsson

Sopslut

Publicerat: 2011-04-06 Kl: 19:09:49 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jag måste ha världens sämsta immunförsvar som blir sjuk titt som tätt nuförtiden, why?! Jättejobbigt :( Hur som, nyss hemkommen från ridskolan. Jobbat lite grann och avslutade med att frisera så många ridskolehästar/ponnyer jag hann. Det var välbehövligt!

Alla tre hästarna hemma har blivit motionerade. Leffa fick en uteritt och mina två gick en kort pass på ridbanan i var, checka av lite hur de känns efter helgen. Och de känns båda mycket bra! :)

Nu ska jag äta lite, sen tillbaka till stallet. Har en hel del att putsa! Mår nästan dåligt av att se putshögen, så tänker ta tag i det nu. Senare ikväll blir det till att räkna foderstater, förberedelse för hästskötarexamen på fredag i skolan.


En bild från igår på en av mina elever. Fina ridstrumpor jag hittade igår va? ;)

/SJacobsson

Leffa gör framsteg

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:46:27 | I kategori: Träning | 1 kommentarer




Nu är jag nästintill död. Varför får jag aldrig riktigt känna mig helt frisk? Jobbigt som tusan är det. Jobbade först, som sagt. Hoppning på schemat idag, gick i överlag väldigt bra :) Sen har Leffa fått hoppa på hoppträning och det är stor skillnad bara från förra träningen, kul!

Nu ska jag sova, imorgon tänker jag åka till skolan oavsett hur dåligt jag mår. Höööörs! :)

/SJacobsson

Still sjukis

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 16:10:13 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Jag är fortfarande sjuk, men mår bättre. Så imorgon tänker jag garanterat gå i skolan igen :) Har inte tid att vara borta därifrån egentligen. Nu ska jag trycka i mig piller och sticka ner till ridskolan och jobba. Ikväll blir det förhoppningsvis hoppträning på Leffa för Cissi H.


Mina fina får välförtjänt två dagars vila, nästa vecka blir nämligen ganska hård för dem. Träning för Sylve och tävling!

/SJacobsson

Frågestund

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 16:07:47 | I kategori: The life of Sandra | 12 kommentarer


Jag verkar ha massor av frågvisa läsare och det uppskattar jag! Så nu har ni tillfälle att fråga vad ni vill och jag ska försöka svara på allt :)



/SJacobsson

Dagen

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 23:01:24 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Idag har jag som sagt mått apa, och jag fortsätter må dåligt.. Så vi får se om det blir någon skola imorgon, jag hoppas på det! Hur som var jag tvungen att bita ihop och jobba ett par timmar på ridskolan på eftermiddagen och sen trimma Leffa inför morgondagens eventuella (beror på hur jag mår) hoppträning. Han har hållits igång av Pernilla över helgen, så han kändes bra idag :) 



Nu tänker jag sova och hoppas att jag mår bättre imorgon. Frågorna fortsätter trilla in, så imorgon kommer det nog upp en frågestund. Så kan ni fråga på, hur mycket ni vill :)

/SJacobsson

Pirros 145-runda

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 21:08:31 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer


Här kommer filmen på 145an som Pirro hoppade igår :)



/SJacobsson

Frågor och svar

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 12:11:02 | I kategori: Frågor | 2 kommentarer


Det ramlar in lite frågor då och då, kanske dags att ha en "frågestund"? :) Jag brukar så ofta jag kan klicka in på era bloggar och svara på era frågor och kommentarer, men har några frågor som kommit de senaste dagarna som kanske fler vill ha svar på!

Föresten, TACK för alla lycka till-hälsningar till helgens tävling! :)

emelie om Ingenting funkar..:
grymt bra de ser ut, men vad hade mirantos och prince gjort innan du fick dom :D?
Svar: Tack så mycket! :D Mirantos hade startat 120 och Prince hade startat en 135. Båda hästarna fick jag nästan samtidigt, bara två månaders mellanrum :)


Micaela Berglund om Totalt sluuut:
Gud vilken snygg luva och schabrak. Vart kommer de ifrån? Micaela
Svar: Taack, jag älskar dem! Alla mina rosa schabrak och luvor kommer från Anna Scarpati. 


rooooosa <3

Sanna
om Ingenting funkar..:
vad föredrar du helst, hoppa inne eller ute på tävlingar ? :D
Svar: Jag föredrar nog utetävlingar på stora banor. Men tycker det kan vara trevligt att tävla inomhus också i stora ridhus med bra underlag :)


Elin om Filmklippet:
Hejhej.
Superfin blogg! Hur stora är Mirantos och Prince och hur lång är du själv? :)
Vart är det du tränar förresten?
Svar: Tack! :) Mirantos är ca 163-164cm och Prince är 161-162cm, så dem är ganska små. Jag själv är 170cm lång.  Jag tränar för Pontus Westergren på Gävle Fältrittklubb.

/ SJacobsson

Bästa Little Prince <3

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 10:54:01 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer




Sån himla fantastisk liten hästen jag har! Duuuuktig! <3

/SJacobsson

UUUMEEEÅÅ

Publicerat: 2011-04-04 Kl: 10:52:42 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Förlåt för den dåliga uppdateringen i helgen, har verkligen inte haft tid för dator i helgen och igår när vi kom hem mådde jag så himla dåligt. I natt har jag spytt som en räv och hela morgonen dessutom, blääää. Mår fortfarande skit, fy fan.

Hur som, hästarna har varit duktiga i helgen. Vi har haft lite stolpe ut, men överlag har det varit bra!

Fredag:
Prince, 120cm:
0+4 fel, placerad. Han kändes riktigt bra! Vi fick ett skitpet i omhoppningen, men räckte till placering ändå.
Mirantos, 130cm: 4 fel. Mirantos var riktigt på, het och stark. Så vi rev helt enkelt ett hinder i farten, haha. Men ändå roligt att han är så glad över att tävla igen :)

Lördag:
Prince, 130cm:
0+4 fel. Återigen ett skitpet i omhoppningen och så hamnade vi först utanför placering. Lite surt, men annars kändes det bra!
Mirantos, 140cm: 4 fel. Fortfarande het och stark. Så på andra hindret som var en trippelbarr, hoppade han av ett galoppsprång för tidigt (fråga mig inte varför han gjorde det, då vi egentligen hade en bra distans på hindret) och han klarade såklart inte bakbommen. Men övrigt var han bra resten av banan.

Söndag:
Prince, 135cm:
0 fel och femma. En riktigt bra runda och han kändes fantastiskt fin! Jätteroligt!
Mirantos, 145cm: 8 fel. Nu var han som "vanligt" igen, inte lika på och jag är nöjd med rundan trots att det inte var optimalt överallt. Det är trots allt ett halvår sen vi var i de här klasserna. Vi rev A och C i trekombinationen.

Filmer kommer straaaax! Och dessutom har jag varit duktig och knoppat nästan hela helgen, förutom igår då jag inte riktigt hann med det :)

/ SJacobsson

RSS 2.0