This life is your creation

Publicerat: 2009-07-31 Kl: 10:12:59 | I kategori: | 2 kommentarer


Jag fick order att uppdatera innan jag åker hemifrån av några människor, tänk att det kan vara så intressant att läsa min blogg^^ Direkt när jag slutar idag, klockan 15 åker jag tillbaka till Kybacka. Saknar mina grabbar, ska bli kul att se dem igen. Sen blir jag kvar till måndag, då kommer jag hem igen och då blir jag kvar hemma också. Hur jag ska komma hem vet jag inte än, har ingen transport. Min är såld, kändes jävligt bra att få betalningen i cash för den. Haha! Skönt att bli av med den. Men nu är det lite bråttom att hitta en ny. Jättesvårt! Antingen köpa en större transport, men då måste vi köpa en till bil också, en strörre och starkare. Eller köpa en liten buss som man får köra på b-kort. Vi får väl se vad det blir!

Nu har jag som sagt haft ridlägar, onsdag till idag. Var med i tidningen igår också, hah! http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=76-AV_ID=937744,00.html?from=puff - bara att gå in och spana in! ;) Min lediga tid har jag spenderat till att sova och bara ta det lugnt. Igår tittade jag på film och somnade väldigt tidigt, halv åtta. Men det var inte alltför enkelt att sova. När tre människor hade ringt och väckt mig med jämna intervaller så att jag hann somna om, blev jag less och arg som jag tog ut på pappa som var den sista som ringde. Sen gav jag bara upp att sova. Så satte mig med datorn i knät istället. Lite senare kom en Emil och hämtade mig som tyckte att jag skulle hälsa på honom i hans lägenhet som jag inte har varit i än. Så kvällen spenderades där, trevligt! Tittade på en dålig film, tittade på gamla bilder och pratade skit. Somnade hemma i min säng typ klockan tre. Men nattugglan Emil var nog vaken ett tag till, haha

Nu har jag nyss duschat. Ska packa ihop lite, äta frunch, fixa till mig lite och sen ska jag till ridskolan. Jobba och sen till Kybacka. Kommer inte bli någon uppdatering från mig på hela helgen, men på måndag är jag tillbaka och då skriver jag som vanligt igen ;) hah, stå ut!

Ha det bra allihopa, och ni får inte ha roligt utan mig ;D (ni vet vilka ni är..)

Free falling

Publicerat: 2009-07-29 Kl: 16:40:00 | I kategori: | 1 kommentarer


Just precis nu sitter jag hemma i vardagsrummet framför tvn och med datorn i knät. Jag älskar den bärbara! Och nu undrar ni väl varför jag är hemma, antar jag. Jag har jobb i Tierp idag, imorgon och på fredag. Så när jag slutar jobba på fredag, åker jag tillbaka till Kybacka. Cissi hade träningar i Tierp igårkväll, så då åkte jag med henne hit. Hästarna är kvar i Kybacka. Jag har jobbat i 18 dagar i sträck nu och på lite obekväma arbetstider, så att säga. Mellan 7-ca 23^^ Så det var jätteskönt att komma hem och sova lite, eftersom jag började klockan 12 idag. Och slutade 15. Skönt att har det lite lugnt, laddar om lite! Här hemma har jag ridläger med 13 barn, men som sagt bara tre dagar. Gulliga små barn!

Igår när jag kom hem blev jag i princip tvingad att följa med till ön. Jättekul att träffa lite människor, saknat mina vänner! Plankade in såklart. Höll mig ifrån alkoholen, så gott det gick. Annars skulle jag väl somna någonstans, haha! Lite bilder från igår finns på min bilddagbok :) http://sjacobsson.bilddagboken.se/ :) Sov rätt länge idag, klockan halv 10 vaknade jag. Svårt att ställa om sig när man har klivit upp tidigt i så många dagar i rad. Allt kommer kännas så jävla enkelt efter Kybacka, haha! :D

Ikväll tänker jag sova. Imorgon blir det jobb och lite socialt, tror jag. Vi får se om det uppdateras nått här, annars kommer jag hem på måndag och då tänker jag börja skriva som vanligt igen, ett inlägg om dagen. Och just ja, tävlade ju i lördags! Mina duktiga hästar! Hade fyra felfria rundor av fyra möjliga! Nästa tävling blir nästa helg, hemma tävlingen. Kråkhoppet. Båda hästarna är anmälda 120, 130, 125. Känns allting bra, så blir det dem klasserna.

Nu tänker jag bara ta det lugnt ännu mera, kanske tar en promenad senare. Lite avundsjuk på en viss människa som har åkt iväg på kryssning, "fan vad kul det hade varit om ni kunde följa med!" - jodu..!

/ Sandra Jacobsson

Update från Kybacka!

Publicerat: 2009-07-18 Kl: 23:37:07 | I kategori: | 2 kommentarer


Nu har det snart gått en vecka sen jag satt vid datorn senast och skrev i bloggen. Det hugger lite grann, men samtidigt är det skönt att slippa den lite. Men nu tänkte jag i varje fall uppdatera lite om vad som har hänt. Tråkigt nog orkar jag inte lägga in bilderna från kameran just nu. Jag är så otroligt slut. Jag börjar klockan 7 på morgonen och slutar ca klockan 23. Det känns efter en vecka.

Mina dagar går ut på att rida rida rida och rida, typ :) Vi har nio hästar som ska ridas varje dag. Cissi jobbar med älgparken på dagarna står uppe i restaurangen eller har guidade turer. Så jag får sköta allt själv mellan 10.30-17.. På kvällarna åker Cissi iväg och har träningar eller rider lite, om jag inte hunnit med alla. Jag stormtrivs! På gården finns det tio hästar just nu, Harry, Madde, David, Bagge, Rico, Mirantos, Prince, Viggo, Flisan och Paddan. Fyra hundar, Åska, Extra, Musse Pigg och Wilda. Två katter, Signe och Esther. Och för att inte glömma de tio älgarna, har inte riktigt koll på vad alla heter. Förutom att den stooora älgtjuren som heter Dennis. Sjukt stor! Jag är så fascinerad av att det kommer så mycket folk som vill titta och klappa på älgarna. Mest är det ju tyskar, holländare osv.. Men det är mycket svenskar också. Jag trivs som sagt bra här på Kybacka. Jag sover ensam i en av stugorna, men inatt sover jag inne i huset, stugorna är fullbokade, så jag blev utsparkad. Haha!

Jag har fått en bärbar dator också! Kalla mig bortskämd om ni vill det. Fast det är så dålig mottagning i stugan, så har knappt nått internet. Men jag är så himla trött på kvällarna, så skulle nog ändå inte orka skriva. Många som hör av sig från kära Tierp också. Där hemma är det minsann action. Allting händer när jag är borta, haha :) Och ja, anledningen till att jag orkar skriva nu såhär sent är att det är 30 års fest, så jag är alldeles uppe i varv. Så jag smet iväg från disken och allt annat, fodrade hästarna och gick in. Haha! Jag har ingen aning om vad jag ska skriva mera. KOM OCH HÄLSA PÅ HÄR! Klappa älgar :D haha! Btw, så har läsarstatiskten knappt gått ner. Lite roligt. Folk går in och tittar om jag har uppdaterat, så nått roligt lär jag väl skriva. Fast det inte känns så. Anyway, god natt!

Kybacka Gård, here we come!

Publicerat: 2009-07-12 Kl: 12:43:35 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag är stressad, klockan går och jag har mycket att göra. Dumma Pirro hade tappat en sko såg jag när jag kom imorse, tur att Jessica kunde komma så fort. Trimmade båda grabbarna imorse, gud så fina dem var! Duktiga killar.

Nu kom jag nyss ut ur duschen, nu ska jag fixa till mig lite och packa ihop det sista. Sen drar vi! Ska bli så jävla roligt! Jag hoppas att jag inte glömmer någonting och jag ska försöka uppdatera här så mycket det går, vill inte göra mina 150 läsare besvikna ;) Jag ska framförallt inte glömma kameran!

Ha det bra!

/ Sandra Jacobsson

packa packa..

Publicerat: 2009-07-11 Kl: 20:49:46 | I kategori: | 1 kommentarer


Jaa, det är precis vad jag håller på med. Jag håller på att packa, för imorgon åker jag och mina grabbar till Cissi, jobba och träna. Jag ska vara borta i ca fyra veckor och det är mycket som ska packas ner, typ hela mitt liv. Så imorgon blir det två bilar och en hästtransport till Valbo. Det som kommer ta mest plats är nog hästars mat. Lär ju bli en del. Och jag är ju så sjuuuukt dålig på att packa, verkligen helt värdelös och jag glömmer alltid nått. Tänk bara hur många olika skor jag kommer att behöva ta med mig. Mina ballerinaskor, springskor, foppatofflorna, ridstövlar, ridskor, gummistövlar och stallskorna. Haha!

För övrig blev min kväll förstöd tack vare en viss människa, tack för den, säger jag bara.. Men det var väl kanske lika bra det. Blivit erbjuden att följa med på fest, men nej. Stannar nog hemma framför tvn och Ondskan. Imorgon ska jag kliva upp tidigt, packa klart, rida, mocka ur hästarnas boxar, packa ihop deras saker, hem, duscha och sen åka. Det ska bli så himla roligt! Ska bli skönt att komma bort också. Jag hoppas att jag kommer komma hem med en hel del erfarenheter rikare och att jag har träffat en massa nya människor. Så jag kommer befinna mig på Kybacka Gård resten av sommaren. Hur det kommer bli med bloggandet har jag ingen aning om, det määrks! :) Ska försöka hinna slänga in ett inlägg här imorgon innan jag åker, men annars får ni ha det så bra i sommar allihopa och glöm inte att kika in här och spana efter uppdateringar ;)

/ SJacobsson

fredagar kan sluta hur som helst!

Publicerat: 2009-07-10 Kl: 23:46:37 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag sov jag så länge jag bara kunde, vaknade och hade fått 10 sms. Typ hälften från en människa. Han vet vem han är, haha! :) Aja, sov länge idag och slöade heeela dagen. Så jävla skönt, njuta av att vara ledig. På eftermiddagen blev det stallet. Båda hästarna fick komma ut och galoppera av sig i skogen. Prince är knäpp för tillfället, det tog 10 minuter att sätta på honom luvan och jag får knappt hoppa upp på honom. Alltså, var inte så rädd för allt hästen! Han mår nog inte bra av att vila huvudet, haha.. Det går väl över! Mirantos var pigg och stark. Det bästa han vet måste vara att få komma ut i skogen och galoppera. Vilket kan behövas med den där tjockismagen han har skaffat sig.

På kvällen kröp Nicole fram ur sitt ide och kom hem till mig. Vi har tittat på film och ätit morötter och dipp! Vi har nästan blivit våldgästade av den ena och den tredje, men vi har dissat alla. Haha, osocialabrudar.se :) Nu ska vi nog se en film till innan vi somnar, eller vad fan nu som händer.

Imorgon ska jag packa ihop hela mitt liv, bokstavligen. Hästarna och jag åker till Cissi på söndag och blir borta i ca fyra veckor. Ska bli så himla roligt!

/ Sandra

Motivation

Publicerat: 2009-07-09 Kl: 21:57:57 | I kategori: | 1 kommentarer


Just nu ligger bloggmotivationen nere i skosulorna. Men vad gör man inte för sina tvångtankar?

Jag vaknade klockan 6 imorse av fönstret blåste upp och allt på fönsterbrädan blåste ner, måttligt rädd blev man. Stängde fönstret, låg och lyssnade på regnet och blåsten ett tag innan jag somnade igen. Det har alltså varit ett riktigt jävla skitväder idag. Det har blåst som fan och regnet har öst ner heela dagen. Väldigt onajs, måste jag säga.

Strax före klockan 10 var jag i Charlottes stall och hjälpte henne att lasta Gustav. Hon hade ingen lust att rida upp honom till ridskolan i det här vädret. Klockan 10 kom det spekulanter. Det gick helt okej. Vi fick ingen direkt feeling av att de var SÅ intresserade som det senare visades sig att de var. Gustav ska veterinärbesiktigas och sen flyttar han till Kungsängen om allt går bra. Liiite sorgligt är det allt. Tog in mina blöta pojkar också när jag var i stallet. Frös och var blöta var dem. Så de fick stå inne resten av dagen

Sen blev det hem och slöa en del. Angelica kom senare under dagen och färgade mammas hår och pratade lite skit. Hah! Sen blev det stallet igen. Red båda mina hästar. Riktigt fina båda två idag och vi höll oss inom fyra väggar idag med, jävla väder. Och ja, sen hem igen. Kom nyss ut ur duschen, så nu vill jag bara lägga mig i sängen. Har sån jääävla träningsvärk i armar, ben, mage och rygg. Stackars mig alltså.

Några tjejer från Aros försöker bearbeta mig att jag ska byta till dem nästa år, och ja.. Kanske det? Jag vet verkligen inte. Känns iofs bra att man är lite eftertraktad, hah! Känns ändå sådär att bara svika Tierp. Aja, jag är lång betänketid, vi får väl se helt enkelt. Dessutom ringde Cissi idag, hon skulle kanske fixa så att hon kunde åka till Avesta och tävla hon också. Då får jag plats i hennes lastbil! Btw, så är min transport till salu, köp den, jag vill inte ha den längre! haha :)

Det blev ett längre inlägg än vad jag trodde. God natt!

Piece of me,

Publicerat: 2009-07-08 Kl: 22:47:16 | I kategori: | 0 kommentarer


Herregud, jag känner mig som miss populär. Alla drar och sliter i mig, jag försöker räcka till, men ibland går det liksom inte. Jag är inte mer än människa. Men det finns en som jag vill träffa, men han verkar inte förstå. Anyway, det ordnar väl sig :) För övrigt, förstår jag mig inte på vissa andra människor. Hatar folk som bara tror att de kan komma och gå hur som helst. Gå och dö :)

Idag var det till att kliva upp tidigt eftersom jag skulle hoppa Gustav klockan nio på morgonen. Och han var kanonfin idag! Jätteroligt :) Hoppade bana på 120-130, nemas problemas. Han ska med till Avesta också. Imorgon ska jag visa honom för några nya spekulanter.

Efter att jag hade hoppat honom hamnade jag hemma i sängen igen, sovandes i några timmar, så jävla slö. Tog det lugnt hela dagen. Såg sista avsnittet av Date my ex och sen blev det stallet igen. Hoppade Marinettes hästar. Först Loocello. Så himla rolig häst! Han har inte hoppat på kanske 8 månader, så han blev ju jättelycklig såklart. Hamilton var mera vild än tam däremot. Bockade, var stark, busade och pep mest. Blev jätteglad av att få hoppa på stora utebanan.

Och ja, idag skulle egentligen en människa gjort mig sällskap, men vi kom fram till att det var lika bra att vi inte ses. Sen ringde en annan och tänkte våldgästa mig, men så blev det inte. En annan ville komma och titta på film, så blev det inte heller. Haha, så jag blev ensam ikväll.

Imorgon blir det upp tidigt igen eftersom Gustavs spekulanter kommer klockan 10.

True love way,

Publicerat: 2009-07-07 Kl: 22:06:16 | I kategori: | 0 kommentarer


jag fortsätter att känna mig som ett frågetecken, tappa inte gnistan!

Idag var det upp tidigt igen. Och det har regnat hela jävla dagen, fy vad sämst det är.. Aja, det är som det är! När jag var klar, blev det sängen och sova några timmar till. Känner mig fortfarande sjuk, hur jobbigt som helst. Anyway, red mina hästar på kvällen i hopp om att det skulle sluta regna, men så var inte fallet. Vi höll oss inom fyra väggar idag istället. Båda var pigga! Och leriga när jag tog in dem, tacksamma djur.

Nu har jag nyss duschat och sitter bara här. Ska nog lägga mig i sängen istället och titta lite på tv. Imorgon ska jag upp tidigt, ska hoppa Gustav på morgonen. Sen ska jag hoppa båda Marinettes hästar, Loocello och Hamilton. Sen rida båda mina. Jag känner att jag är back on track igen! Sen närmar sig söndagen, jag längtar till söndag!

jag förstår mig inte på människor ibland..

jag vet ingenting om någonting

Publicerat: 2009-07-06 Kl: 23:17:17 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag vaknade jag och kände mig sjuk, fan. Jag vill verkligen inte bli sjuk! Jag hoppas att det har gått över imorgon. Var i varje fall uppe tidigt eftersom jag hade morgonfodringen. När jag kom hem gick jag och la mig i sängen igen och sov i några timmar till. Vid klockan 14 var jag i stallet igen, eftersom jag hade alla tjänster idag. Tog in lite hästar och red Mirantos för första gången på vecka. Han var som en bomb! Pigg som tusan. Vi skulle skritta ut en sväng i skogen, men han taktade mest och hoppade omkring. Sen var jag så himla matt, så åkte hem och hamnde framför tvn.

Senare åkte jag upp och red Prince. Han var inte lika galen som Mirantos, bara det att alla hans fobier var värre än värst idag. Fick inte ens peta på hans öron idag, så han fick vara utan luva, skyll dig själv hästen. Hans sadeltvång och mötesskygg var han för allt möjligt. Och helst fick jag inte ens andas där uppe på ryggen på honom, hah! När vi kom tillbaka kvällsfodrade jag och tog in resten av hästarna

Kvällen har spenderats framför datorn och tvn, Beck idag ju! Cissi ringde idag också, på söndag åker jag och hästarna! Ska bli så jävla roligt. Vet inte när jag kommer hem igen, i augusti någon gång. Vi får se hur det blir med bloggandet då. Aja, nu börjar Beck igen. Blev ett snabbt inlägg i reklamen nu. Förlåt om det blev osammanhängade eller om det blev stavfel, orkar inte bry mig..

/ sandrajacobsson

jag vet ingenting om någonting, this way or that way?

Ibland är det inte lätt att vara jag!

Publicerat: 2009-07-05 Kl: 20:49:37 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu är jag hemma igen. Det är jätteskönt att vara hemma igen, även om jag verkligen inte skulle haft nått emot att stanna kvar. Det blev bara filmtittande igår, otroligt slappa är vad vi är! Eller ja, först var jag ju tvungen att äga killarna i kort. Jag är så bra! Haha! :) Sov alldeles för länge idag också. Ändå så känner jag mig tröttast i världen, så det blir till att sova tidigt idag eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Har morgonfodringen. Och sen är mina hästars vilovecka slut imorgon, så imorgon ska jag rida lite. Vilket jag inte har gjort på en vecka. Fast de ska bara få ta det lugnt den här veckan, bara komma ut i skogen och ha det slappt.

När jag satt på tåget idag, smsade Lotta. Vi satt och smsade en stund, när jag är framme i Tierp reser jag på mig. Då märker jag att Lotta och jag sitter på samma tåg. Till och med samma vagn. Haha! Vilka blåbär vi är! Fick se en sliten festivalbesökare iaf, och hon hade haft det bra. Roligt för henne! Inte det minsta avundsjuk, nej nej! Haha :)

Kom nyss ut ur duschen, pratat en stund i telefonen med en söt människa och nu tänker jag sitta här och döda lite tid. Jag har ringen ligger framför mig, ååh :)

/ SJacobsson

Hemlisar

Publicerat: 2009-07-04 Kl: 17:55:47 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår fick jag som sagt besök, fint besök, riktigt trevligt. Det är så varmt att ha sovsällskap i mitt rum på sommrarna bara. Men vi överlevde! Blev inte så varmt som jag trodde. Vi var hemma hos Mark på fest på kvällen också. Men först vi hem till fröken TLöfström, trevligt. Hos Mark var det helt okej. Alltid roligt att träffa människor.

Idag sov vi alldeles för länge. Och har bara slöat hela dagen. Var till stallet en snabbis också. Mina älskade pojkar fick komma in tidigare, ville inte ha dem ute i åskan. Läste senast häromdan att tre hästar hade dött på grund av blixtnedslag. Det får verkligen inte hända mina pojkar! Så de fick komma in och vara safe i stallet istället.

Nu sitter jag hemma hos honom. Jag tänker inte tala om vart jag är eller hos vem, it´s a big secret. Stannar här tills imorgon. Vad kvällen bjuder på får vi se :) Ha det bra allihopa och ta det lugnt ikväll!

Over and out, Sandra

Jag fattar inte! :D

Publicerat: 2009-07-03 Kl: 17:20:40 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag är en sån där bra dag, mycket att göra! Först upp tidigt, hade morgonfodringen. Fixa stallet och allt det där, så nu är det helt klart för idag för mig. Sen hem och sova vidare, så gott det gick. Hade nämligen ett monster i huset (mormor). Sen kom pappa vid lunch och hämtade mig. Åkte hem till honom och åt lunch, gott gott! Sen virra vi runt i Örbyhus eftersom vi skulle köpa en blomma till Jessica (pappas syster, mina faster) som fyller år. Till slut hittade vi nått som dög åt familjen Jacobsson.

Vi åkte hem till henne med lite släkt och fikade tårta. Trevligt! Men det blev bara en snabbis för mig, för jag hade en tid att passa. Picknick i Skatberget med lite bra människor klockan 15! Tror vi satt där i nästan två timmar med melon, jordgubbar och läsk. Vi är så himla bra på att snacka skit! Nicole, jag och Mark.

Ikväll kommer jag få besök av två boys, vilket jag ser framemot. Så man ska väl pallra sig till duschen snart och fixa till sig lite, så man ser lite anständig ut. Och sen blir det FEST ikväll, rooooligt!

Hör av er!

/ Sandra

Dumma blogg! 090601-090602

Publicerat: 2009-07-02 Kl: 15:18:39 | I kategori: | 0 kommentarer


Av någon anledning publicerades inte mitt inlägg som jag skrev igår. Helt borta, smått irriterande. Så tro inte att jag glömde bort att skriva nått igår. Det stod inget speciellt i det heller, så jaja.. För övrigt vill jag göra om min blogg, men jag är så jävla kass, så det blir bara fel! Någon som vill hjälpa mig?!

Igår var det bara en varm och seg dag. Jag är så van att ha 1000 saker att göra, så det känns så konstigt att inte ha nått alls att göra. Iofs är det rätt skönt, men ändå. Jag blir så otroligt lätt uttråkad. Men måste säga att det är lite skönt att hästarna vilar den här veckan. Jag tror att de tycker att det är skönt att slippa mig lite grann också. Men ja, igår var jag bara i stallet en snabbis. Mockade, fyllde vatten i stallet och i hagen och pussade lite på mina pojkar. Sen på kvällen kom Martina och vi dödade tid. Låg på gräsmattan och käkade chips, lyssnade på musik, spelade spel, tittade på film.. Ja, verkligen bara fördrev tid. Sen drog Martina hem vid typ 12. Och jag tänkte sova, men det blev inte så mycket med det. Blev våldgästad av lite killar. Haha!

Idag sov jag lagom länge, åt en macka och drog till stallet. Hade fodringen. Så fixade i stallet, tog in lite hästar och mockade osv.. Så nu kom jag nyss hem :) Jag har kvällsfodringen ikväll också, så tills dess ska jag fixa Charlottes usbinne, så hon får filmerna på Gustav. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Lät som det skulle bli lite chillparty. Skulle vara trevligt! Annars blir det ju picknick imorgon, hah!

Ha det bra!
RSS 2.0