Livet, i ett enda virrvarr

Publicerat: 2010-07-31 Kl: 18:27:29 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer


Tjoho, nu har jag nyss kommit hem. Varit i Gävle hela dagen och ska snart in dit igen. Ska nämligen slösa lite pengar på krogen ikväll, jag hoppas att det blir värt det. Ganska taggad ändå :)

Mamma hade fixat hästarna åt mig idag också, märkte jag när jag kom till stallet. Så jag tog in dem bara och pussade på dem. Mirantos har en vilodag idag och Prince har ju som sagt vila i två veckor.

Nu ska jag börja fundera på vad jag ska ha på mig ikväll! Ha det bra allihopa!

/ SJacobsson

Vill ha!

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 10:12:02 | I kategori: Utrustning | 2 kommentarer


Titta! Jag är redan vaken och har faktiskt varit det i en halvtimme. Funderar på att sticka till stallet redan nu. Ska tydligen bli regn i eftermiddag. Mirantos ska ridas ut och sen galoppera över vattengraven idag igen. Igår hoppade han i varje fall på första försöket, men fortfarande lite spänd de första sprången. Men det tar sig :) Hoppas att han hoppar på SMet nästa helg bara!

Ikväll får vi se vad som händer, det visar sig :) Nu blir det väl lite plugg och vänta på lunchen/frunchen.
 

Sen har jag spanat in dessa ↑, de här ska jag köpa så fort plånboken tillåter det. Eller är det någon som har 2000 över att sponsra mig med? ;) SUPERSNYGGA!

/ SJacobsson

Tråkigt väder

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 16:28:27 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag har jag bara tagit det lugnt hela dagen, typ som alla andra dagar (haha). Men vad gör det när regnet öser ner idag och det åskar ute? :) Jag har sovit alldeles för länge, ägnat dagen till plugg och nu tänkte jag nog sticka till stallet. Idag ska Mirantos trimmas lite och galoppera över vattengraven någon gång. Prince vilar som sagt i två veckor nu. Ikväll får vi se vad som händer, tänker nog inte sitta hemma iaf!


Pirro får sitt första pris i 1.40m, <3

/ SJacobsson

lång dag

Publicerat: 2010-07-28 Kl: 20:47:23 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag har jag verkligen haft mycket att göra, stan hela dagen och sen stallet. Dagen avslutas nu med lite körkortsplugg tills jag somnar.

För övrigt hade jag dötråkigt på ön igår, aldrig mer.

/ SJacobsson

Ön

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 19:00:00 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer


Jahaaja..

Då blev man nyss övertalad att åka till ön ikväll, jag är inte det minsta sugen på fest. Alls. Men till och med min mamma tjatar på mig att jag borde åka, vill hon att sin dotter ska supa sig full? Haha :) Anyway, kanske blir en rolig kväll ändå.. Jag som inte ens vet vad jag ska ha på mig. Åhhh..



/ SJacobsson

Körkortsteori

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 13:22:17 | I kategori: | 1 kommentarer


Just nu pluggar jag körkortsteori så jag kräks. Men det går framåt, helt värdelös är jag inte. Nu ska jag bara ha det där jäkla körkortet. Sen är det bara börja plugga BE-kortet på en gång, så klarar jag mig själv sen. Så fruktansvärt skönt det skulle vara!

Hästarna vilade igår och Prince ska vila i två veckor framåt nu. Han har inte fått någon vila sen vintervilan och förtjänar verkligen en liten paus, min lilla kämpe! Mirantos däremot, han ska matchas inför SM nästa helg. Det ska bli grymt kul, oavsett hur det går! Ska träna på vattnet någon gång till innan..

För övrigt så älskar jag bara att det är sommarlov, jag längtar inte tills skolan börjar igen.



/ SJacobsson

Söndagens filmer

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 10:07:34 | I kategori: Tävling | 7 kommentarer


Här kommer filmerna från söndagens ritter!

Och ja, jag är vääääl medveten om att jag har väldigt snälla hästar. Som sagt, kunde inte rida den här helgen :) Enda rundan som jag är nöjd med är omhoppningen med Mirantos.


Little Prince, vinsten i 130 cm! :)

Mirantos T, grunden i 140 cm.

Mirantos T, omhoppningen på ca 150 cm.

Och så inser jag nu, att om vi inte hade petat sista hindret i grunden så hade vi faktiskt vunnit den här klassen. Hah, väääldigt nära 15 000 alltså! Men jag är fruktansvärt nöjd ändå :)

/ SJacobsson

Underbara älskade!

Publicerat: 2010-07-25 Kl: 16:21:09 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Idag har det gått bättre och jag är inne i ett glädjerus!

Prince vann sin klass, 130 cm, två faser. Duktiga Prince! :) Mirantos var minst lika grym! Han hoppade 140 cm, winning round. Petade sista hindret i grunden, men omhoppningen på ca 150, var vi felfria och knep tredje platsen!

Nu väntar 7 timmars bilresa, sen ska ni få en massa filmer! :D

Glöm inte bort att du är värdelöööös..

Publicerat: 2010-07-24 Kl: 21:57:09 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Jag ska nog byta sport, borde vara straffbart att rida såhär dåligt :(

Båda hästarna hoppade 135 idag och de var fantastiska båda två! De levde alltså upp till önskemålet att lugna ner sig ett snäpp, jag däremot.. Jag skärpte inte till mig. Mirantos var kanonfin hela banan runt, fram till sista linjen, där jag klantade till mig. Fick lite (läs: mycket!!) grus i ögat på en trippelbarr och Mirantos fick färg på hovarna så att säga.. Jävligt klantigt. Tur att man har en snäll häst! Men resten av banan var riktigt bra! Så jag hoppas att nollan kommer imorgon. Prince var också kanonfin fram till sista linjen och sista hindret, jag trodde verkligen att nollan skulle komma, då klantar piloten till det och petade in ett extra galoppsprång. Då kom jag ju såklart för nära det sista räcket och fick fyra fel där. Jävla skit! Varför gjorde jag så?!

Ibland går det bara inte.. Nu när hästarna känns grymma, så ska jag självklart jag göra det svårare för dem :( Nu jäklar blir det nya tag imorgon! De utlovade filmerna har jag inte hunnit lägga upp, har haft fullt upp.

/ SJacobsson

Kvällshoppning

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 23:34:53 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Det har verkligen varit en lång dag idag med många klasser, min klass började 19.50 idag.. Mina hästar var väldigt laddade båda två, trots att de trimmades lite lätt på morgonen. Superkul att båda hoppade grymt och var så himla pigga och glada. Men det är svårt att sätta "kanon rundan" då, när de är så himla pigga. Jag fick 4 respektive 8 fel i dagens klass. Jag red inte så jäkla bra heller.. Imorgon hoppas vi på att hästarna har lugnat ner sig ett snäpp och att jag skärper till mig ett snäpp.

Filmer kommer imorgon förmiddag! Nu ska jag duscha och sova. :)

/ SJacobsson

Östersund!

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 00:20:56 | I kategori: | 0 kommentarer


Efter lite mer än 7 timmars bilresa är vi framme i ett kallt Östersund, 8 plusgrader! Klart man fryser när man är van med 35 grader.. Hästarna är nattade och piloten ska sova! God natt :)

Mer noggrann update imorgon!

I´m back!

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 22:26:15 | I kategori: Träning | 0 kommentarer


Jag har inte loggat in på blogg.se sen jag uppdaterade bloggen sist och nu när jag väl gjorde det blev jag förvånad över att se att ni tappert tittar in på bloggen, fast jag inte uppdaterar. Men nu är jag tillbaka och ska försöka blogga så mycket som möjligt igen :)

Egentligen har det inte hänt så mycket speciellt. Förutom ett galet krogbesök i fredags, fy fan vad kul vi hade! Jag har nog aldrig haft så roligt. Däremot mådde jag desto sämre på lördagen, usch. Jag ville helst av allt bara gå och dö. Men jag åkte trots det in till Uppsala och umgicks med bästa Carro! Jag har umgåtts lite med A och det har varit supertrevligt. Var på Ön igår och det var däremot en riktig skitkväll.

Hästarna har trimmats på och känns riktigt bra. Tränade för Pontus Westergren i fredags och hästarna kändes toppen! Speciellt Prince, vilken känsla, vilken häst han är! Igår hoppade vi några språng som repetition inför helgens tävlingar och vattentränade Mirantos lite grann igen. Läste lite i reglerna att den där jäkla vattengraven kommer vara 3.30m lång på SM, så det är bara att träna på. Men det tar sig :) Prince hoppar däremot som ingenting.

Imorgon åker vi upp till Östersund till Brunflos nationella meeting. Vi beräknar att det blir en 6 timmar lång resa. Mirantos är anmäld 130,135,140 och Prince 130,135,130. Vilket är en plan jag vet att jag kommer kunna hålla. Om Prince känns riktigt bra, kanske det blir en 140 för honom också på söndagen.

Nu ska jag sluta svamla, men nu är ni iaf uppdaterade om det senaste! :)

/ SJacobsson

Dåligt med motivation fortfarande..

Publicerat: 2010-07-14 Kl: 13:46:37 | I kategori: | 3 kommentarer


Jag ska skärpa mig, men än så länge blir det nog dålig uppdatering.

Men livet leker!
Jag har varit i Sandviken 18 årsfest/krogen, sjukt kul kväll!
Solat och badat med tjejerna i Brämmen.
Hopptränat med hästarna hos Cissi.
Varit på ön och haft en spännande kväll.

Här kommer lite bilder på hästisarna :) Jag måste helt klart köpa en ny kamera, så det blir lite festbilder i den här bloggen igen!




sötpojkarna hos Cissi!

Mirantos i Vallentuna 130cm, första vinsten!

De bästa grabbarna!

/ SJacobsson


bloggstrejk

Publicerat: 2010-07-09 Kl: 15:51:47 | I kategori: | 1 kommentarer


Vi slår rekord i läsarstatstiken och jag går in i bloggstrejk. Ingen motivation alls för tillfället.

Hörs om några dagar igen! :)


Liiiiiiiinda, jag vill köööpa bilderna!

/ SJacobsson

Lisa, ryck upp da!

Publicerat: 2010-07-06 Kl: 22:43:53 | I kategori: | 0 kommentarer



Fina Issy och fina Prince!

nytt rekord

Publicerat: 2010-07-06 Kl: 21:32:03 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår satt bloggen nytt rekord i läsarstatistiken, superkul! Eller jag vet inte om jag kanske borde tycka att det är lite skrämmande, haha :) 

Jag har varit dålig på att uppdatera idag, fy mig. Men det har faktiskt inte hänt så mycket idag. Jag hade morgonfodringen, så klockan 8 var jag i stallet. Fodrade, släppte ut hästarna och sen mockade jag och gjorde klart allt annat. När jag var hemma 1½ timme senare, sov jag ända fram till 13.30, haha! Sen slöade jag ända fram till klockan 17, då stack jag till stallet igen och red lite. Från med idag och fram till lördag ska jag rida Helenas ponny, Knatte också. Den lyckosten är i Falsterbo!

Nu har jag nyss duschat och ska fixa till mig liiiiite, får sällskap framför en film av A igen. Trevligt! :)

/ SJacobsson

Jobbar du?

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 17:14:54 | I kategori: | 1 kommentarer


- Nej, det enda jag jobbar på, är på brännan.

Jag njuter verkligen av mitt sommarlov, det är så himla skönt att bara ta det extremt lugnt hela dagarna. Det jobbigaste jag har gjort idag är väl när jag fyllde vatten i poolen idag ;) Så nu efter en hel dag av bara slappande ska jag till stallet, till världens bästaste! Prince ska få en välförtjänt vilodag och Mirantos ska få en skrittur.

Ikväll ska jag till Miss Ivarsson som äntligen har blivit av med gipset!


Fantastiska häst, du gör allt för mig och jag gör allt för dig.

/ SJacobsson

Bästa hästarna!

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 11:37:40 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer


Igår orkade jag inte blogga, var en lång tävlingsdag i solen och jag var helt slut för att ha ridit i sträck, i princip. Hästarna var grymma igår och presterade otroligt bra i värmen!

I första klassen (120cm, bed. A:0) var båda två felfria. Prince blev trea och Mirantos femma. I andra klassen (130cm, bed. A1:a) var båda felfria i den långa grundomgången och jag hade alltså två hästar till den förhöjda omhoppningen med fyra andra ekipage. Prince var lite matt och hoppade inte lika bra som han brukade 1-3 i omhoppningen, så jag utgick. Jag hade sjätte placeringen säkrad ändå :) Mirantos var helt otrolig! Vi var felfria och snabbast, så vi vann! Så himla härligt att kunna rida fort och ändå vara felfri på 135-140cm hinder. Fantastiska häst!

Mirantos som inte har tävlat sen Strömsholm kändes otroligt fräsch och hoppade däremot lika mycket mellan hindrena som över hindrena, men vad gör det så länge jag sitter kvar och han är felfri ;) Prince kämpar alltid på och gör sitt jobb, men han kändes kanske lite matt i värmen. Kameran glömdes hemma :( Lisas pappa kanske filmade mig, får kolla upp det..

/ SJacobsson

Mår som jag förtjänar!

Publicerat: 2010-07-03 Kl: 12:19:21 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer


Jag har mått sämre efter en kväll ute, mår kanske inte jättedåligt idag, men jag mår fan inte bra iaf. Kvällen var helt okej, jag har kanske varit med om roligare. Men det dög väl! Fantastikt väder i varje fall, använde inte jackan en enda gång på hela kvällen. Och när jag kom hem kvart i 3 på natten (fick skjuts hem) la jag mig direkt i hängmattan och pratade i telefon, barbent och bara armar, inte det minsta kallt :)

Idag är det strålande väder ute och termometern visar 30 grader, man borde helt klart ligga ute och steka, om det inte vore för att grannen håller på att såga ner sitt träd. Stackars han som har arbetskläder på sig i den här värmen! Man kanske borde dra iväg och bada i stället?

Imorgon är det tävling, så hästarna ska motioneras även om man helst skulle vilja slippa med tanke på hur varmt det är.

Jag älskar sommaren!

Krogen var det ja!

Publicerat: 2010-07-02 Kl: 20:11:59 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer




Ses i dimman!

krogen ikväll!

Publicerat: 2010-07-02 Kl: 18:55:54 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag är trött, glad och taggad! Ikväll blir det krogen med dem bästa, så duschen direkt efter att jag har kladdat ner det här inlägget.

Det blev stan på förmiddagen med Viktor idag. Han handlade lite kläder och jag fick hämta min nya fina kavaj, ååh! :) När vi kom hem drog jag till stallet direkt. Efter att ha mockat, putsat och byggt en vattengrav, så hoppade jag Mirantos. Han har inte riktigt velat hoppa vatten på tävling. Så nu tänker jag ligga i hårdträning fram till SM med vatten. Tror ni inte att han hoppade vattnet som ingenting? Åh, bästaste Mirantos! Och jäklar så bra han kändes, gummiboll beskriver honom allra bäst. Han hoppade lika mycket mellan hindrena som över hindrena. "Hur fan sitter du kvar?", fick jag frågan. Och helt ärligt vet jag inte själv, haha! Prince fick en kort mystur i skogen.

Jag är helt lyrisk, mina hästar känns så himla bra! Jag är väldigt taggad till tävlingen på söndag :)

Nej, nu ska jag duscha! KROGEN VÄNTAR!

baby, lets go!

Publicerat: 2010-07-01 Kl: 22:13:42 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag sov jag inte bort hela dagen, jag var upp vid typ halv elva och stack till stallet direkt och red Prince. Mirantos vilade. Sen hem, duscha och möta A vid stationen sen. Vi tittade på 1½ film innan han var tvungen att jobba och jag var tvungen att sticka till stallet igen för att fixa lite.

Imorgon ska jag in till Gävle med Viktor. Jag ska bland annat hämta min kavaj som har kommit! Skitkul att jag hann få den innan tävlingen på söndag, äntligen! Som jag har längtat efter en ny kavaj!



My love, my passion, my boys! <3

/ SJacobsson



RSS 2.0