En vecka efter olycka och operation

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 13:44:10 | I kategori: Olyckan | 5 kommentarer


Blev ingen bloggning igår. Inte för att det hände nått spännanade. Det kom lite släkt förbi med blommor och godis. Farmor, mormor, fastrar, kusin och plastfarfar. Sen på kvällen kom Annika och Viktor och tittade på Stieg Larssons tre filmer. Vi hann med de två första, män som hatar kvinnor och flickan som lekte med elden. Idag blir det nog den tredje och sista med Annika.

Nu har det gått en vecka sen olyckan och operationen, men det känns som om det är en evighet sen. Varför går tiden så långsamt för? Den här veckan ska jag iaf försöka jobba lite grann och börja flytta saker till nya stallet. Iaf en liten morot att kliva upp ur soffan :)

/ SJacobsson

Big misses

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 20:55:36 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Underbara älskade fina, pojkarna!

Foto: Ylva Danielsson

Lyckligt lottad

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 20:50:44 | I kategori: Olyckan | 2 kommentarer


Just nu ligger jag i soffan (som jag gör hela tiden) framför Idol med bästa vännerna. Snacka om att man är lyckligt lottad som har så fina och underbara människor runt sig. Kommer jag ha massor av såna här kvällar med kladdkaka och chips, så kommer den här tiden gå fort. Och för att inte tala om underbara elever och föräldrar,

"När du väl är tillbaka i ridhuset till ungarna som längtar efter dig så vet du att du har ett järngäng som glatt fångar lösa ponnyer, bygger hinder och sopar torven ur näsan på avtrillade tjejer. Du ska bara sitta på en pall och domdera;) Kram på dig!"
Hur mycket värmde inte det där tror ni? :)

För övrigt har jag haft jävligt ont idag, det kändes som om det började gå åt rätt håll, men idag gör det så där förbaskat ont igen. Dessutom gör jävla sprutan ont också som jag tar varje kväll. Jag har däremot tagit mig igenom nästa hela säsong 2 i Greys Anatomy nu, bara tre säsonger kvar ;)

Nej, fan vad sentimental man blir av att ligga här.

/ SJacobsson

Lite deppig

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 21:34:27 | I kategori: Olyckan | 2 kommentarer


Jag tog mig till stallet idag. Det var jobbigt, både fysiskt och psykiskt. Hästarna blev iaf väldigt glada att se mig och jag tror faktiskt att de förstod att jag har gjort mig illa. Träffade även några elever, föräldrar och givetvis några vänner.

När hästarna ryckte upp huvudet när de hörde min röst i stallet, då gick de fan inte att hålla tårarna tillbaka. Åh, bästa, älskade, finaste pojkarna. Hur ska jag klara av de här månaderna? Det här är ju fan psykiskt självmord.

Sen kan jag bara konstatera för mig själv att jag klarar inte vara upp längre än fem minuter, det gör alldeles för ont. Jag blir bara skakig och yr i huvudet av smärtan. Fan.

Det kommer nog bli många deppiga inlägg i den här bloggen framöver. Fan i helvete vad jag tycker synd om mig själv.

Greys Anatomy

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 13:42:29 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Jag förstår att Niklas blev besatt av serien. Nu har jag sett hela första säsongen och har börjat på den andra. Bäst! Nu känns det som om jag kommer få dagarna att gå utan problem iaf. Blir desto värre när jag tagit mig igenom alla fem säsongerna däremot :)

Idag ska jag nog försöka trotsa smärta och följa med mamma ner till stallet. Jag vill bara få träffa de bästa igen. Det har bara gått fem dagar sen olyckan och det känns som en evighet. Bara lukta lite, klappa lite, pussa lite, titta på dem lite :) Usch, nu börjar jag nästan gråta. Jag kommer inte få sitta på hästryggen fler gånger i år, jävligt hård insikt att inse.



Foto: Ylva Danielsson
Vackra Pirro i debuten och vinsten i 145cm <3

/ SJacobsson

Ridsport och hästmagasinet

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 17:22:49 | I kategori: Olyckan | 4 kommentarer


Fan vad rockstar man känner sig. Både Ridsport och Hästmagasinet har en liten artikel på sina sidor.


http://www.hastmagazinet.se/newsItem.aspx?id=40866


http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=524459

Idag har jag haft sällskap av Lotta en stund. Pappa kom en sväng nu på kvällen också. Sen var Niklas Ålund supersnäll och kom förbi med 5 säsonger av Greys Anatomy, så nu lär jag klara mig :)

/ SJacobsson

tre dagar efter operationen

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 09:57:50 | I kategori: Olyckan | 1 kommentarer


Idag kan man läsa om olyckan i Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

http://gd.se/sport/ridsport/1.2447481-tierpstjej-skade-foten-svart

Igår kom bästa tjejerna med lunch åt mig och gjorde mig sällskap i några timmar, jättemysigt :) Idag bjuder nog dagen på ännu mera tv-tittanade (hehe). Nu börjar jag däremot få tillbaka känseln, så idag ska jag nog försöka röra på tårna ordentligt ;)

Fy fan vad jag saknar mina hästar..

/ SJacobsson

Pain - två dagar efter operationen

Publicerat: 2010-10-26 Kl: 10:27:20 | I kategori: Olyckan | 4 kommentarer


Igår fick jag komma hem och är nu gipsad i minst två månader framåt och sängliggandes i minst en vecka. När jag vaknade imorse hade jag så ont, så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Märks att man får sköta medicineringen själv med smärtlindring. Ingen sköterska som kommer med smärtstillande på nätterna inte. Men nu har jag fått i mig lite morfin, så nu känns det okej igen.

Den här bloggen kommer bli dötråkigt, finns ju inget roligt att berätta. Jag är bara deppig och sängliggandes. Ni ska få lite röntgenbilder sen, jag ska få de hemskickade. Jag har bara en röntgenbild att bjuda på. Den togs under operationen, så där ser ni tre av skruvarna iaf :)




P.S, nu har jag en telefon igen! Tack Viktor.

/ SJacobsson

Opererad

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 00:27:38 | I kategori: Olyckan | 5 kommentarer


Nu är jag opererad och gipsad från knät och neråt. Iofs fick jag gips när jag kom hit igår också. Jag är lite skakig av allt morfin, men mår ända ganska bra just nu. Jag har skruvar i sidan på foten och på under sidan. Dessutom sitter det en platta under foten också. Imorgon ska jag röntgas igen och förhoppningsvis får jag komma hem imorgon med kryckor och morfintabletter.

Jag är ganska smärttålig och har inte fällt en tår, men när de sa att det tar 6 månader att bli återställd, då brast det. Vad i helvete. Vad har jag gjort för att förtjäna det här? :( Krossad fot, var det ja. Ni kanske kan få bilder från röntgen sen, så ni får se vad "fint" det ser ut och såg ut.

Till råga på allt har min telefon gått sönder också, jävla allting.

FAN

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 12:24:36 | I kategori: Olyckan | 3 kommentarer


Jag ligger på sjukhuset just nu och gjort det sen igår kväll. Jag har krossat foten och väntar på operation just nu. Jag är livrädd. Jag vill inte, men jag har så fruktansvärt ont. åhh.. Jävla allting.

pesten

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 11:10:25 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Förlåt för dålig uppdatering, men jag har varit/är sjuk, så har inte orkat uppdaterat här. Hur jobbigt som helst, jag har inte tid att vara sjuk.. Hur som, jag var hemma från skolan i tisdags och försökte samla krafter till att jobba och rida på kvällen. Det gick sådär, men jag tog mig igenom det :) När jag sen skulle avsluta kvällen med att hoppträna på Lottas häst (efter jobbat (två grupper) och ridit två hästar), då pallade jag verkligen inte mer. Så det blev ingen hoppihoppträning..

Igår mådde jag pyttelite bättre, men sov hela dagen. Red Mirantos på eftermiddagen och gav mig fan på att åka på hoppträning med Prince. Dumt gjort, för sen mådde jag bara apdåligt efteråt. Men träningen gick bra och jag och Prince åkte alldeles själva! Så himla duktiga vi är :)

Idag har huvudvärken inte trängt sig på än iaf, men halsen gör förbaskat ont och jag är fortfarande väldigt matt. Jag vet inte riktigt hur det ska gå med jobb ikväll. Barnen får lyssna noga :) Sen gör min tumme ont också, nu är den lite sne och har fått en fin knöl på sig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Äh, går väl över!

Så nu har jag nog klagat klart :)

BIG LOVE <3

Idag fyller bästa Angelica 18 år! Så imorgon blir det tårta och krogen, på lördag då blir det Church Street med de bästa :) Vilken bra helg jag har framför mig, så nu vill jag bli frisk, tack!

/ SJacobsson

orkar inte

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 20:00:56 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Tummen gör ont, huvudet gör ont, halsen gör ont och liiite ont i hjärtat har jag nog också om jag tänker efter.. Stackars mig alltså!

Jag har trots det här tagit mig igenom en skoldag och trimmat båda hästarna, men nu vill jag bara sova och hoppas att det känns bättre imorgon! Jag vill åtminstone vara frisk till helgen. Angelica fyller 18, så hennes krogoskuld ska tas!

/ SJacobsson

braiga förändringar

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 22:03:41 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har jag tagit med en välförtjänt sovmorgon! Hur skönt var inte det då, tror ni? :) Vid två-tiden började jag däremot vakna till liv och gjorde en impuls och stack till Valbo med Nicole. Shoppade lite saker på Hööks, som till exempel en ny ryktlåda. Min fina röda har nämligen tackat för sig och gått sönder på riktigt nu. Jag har dessutom samlat på mig lite presentkort på Hööks som brukar vara en present från eleverna vid terminsavslutningarna, så jag behövde bara betala 122 kronor. Det kändes bra i plånkan ;)

När jag kom hem stack jag till stallet och motionerade mina bästaste pojkar. Nu har jag tagit en dusch och söndagsångesten kryper på lite grann. Varför går helgerna så jäkla fort för? Hoppas den veckan går minst lika fort, för nästa helg kommer det hända massor av roliga saker!

Det kommer även hända lite nya och roliga saker på hästfronten. Nästa månad flyttar hästarna till ett annat stall och det ska bli superkul! Vi ska flytta till en hoppryttare, Pernilla Dannberg. Och det som också ska bli roligt är att även Lisa och Issy hänger på :) Kan det bli bättre?! Det här ska bli grymt kul och spännande!


Pernilla och hennes fina unghäst,
som ska ner till Flyinge och Breeders i veckan! Lycka till!! :)

/ SJacobsson

bääst

Publicerat: 2010-10-16 Kl: 16:50:57 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Jag hade en sjukt bra kväll igår, hade så himla roligt! Väldigt lyckad kväll helt enkelt. Jag lyckades hålla mig ganska lugn, så jag var ganska fräsch när jag klev upp imorse för tävling. Lancer var duktig och hoppade runt med ett skitpet.

Nu ska jag till stallet, rida och pussa på mina boys. Vad kvällen bjuder på återstår att se, det kan bli vad som helst.


Mina ponny som jag sålde i somras har varit på tävling med sin nya ryttare, så himla fina båda två! :)

/ SJacobsson

Heartbreak ikväll!

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 18:16:59 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer


Nu sitter jag här och väntar på att duschen ska bli ledig, sen ska jag själv duscha och fixa till mig. Sen blir det krogen i Gävle! Lääängesen jag var ut nu, så jag känner verkligen att jag behöver ut och lufta mig. Men det blir lugnt med alkoholen, för imorgon ska jag hoppa en lokal tävling med Lancer :)

För övrigt har det varit skola hela dagen, red Marinettes häst Hamilton i skolan. Kul att sitta på honom igen. Sen när jag kom hem stack jag till stallet och mina stjärnor! <3

/ SJacobsson

Hemma igen!

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 21:50:19 | I kategori: Träning | 0 kommentarer


Nu är jag tillbaka efter några dagar borta från vardagen. Skönt att komma ifrån lite, nu känner jag en liten nyladdning och är väldigt motiverad. Dessutom är det lite spännande saker på gång som jag hoppas går i "uppfyllelse" :) Hästarna har motionerats när jag har varit borta och de har skött sig exemplariskt!

Nu har jag nyss kommit hem och fått håret färgat av Angelica. Förutom det har jag hunnit med att träffat pappa, sprungit på marknaden med Nicole, ätit Hemköpssallad, solat, jobbat och tagit hand om hästarna idag. Igår när jag kom hem stack jag direkt iväg på hoppträning i Gävle med Lottas häst Lancer(-04, Akribori-Amiral), en film på det! ↓



Nu ska jag sova snart, men först ska jag ta igen lite bloggläsning som jag har missat de här dagarna :) Och har ni lite tråkigt, så har ni en film från förra onsdagens träning i Gävle med Mirantos, här! ↓



/ SJacobsson

Tjaråå!

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 17:02:58 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu sticker jag iväg med skolan till onsdag kväll, ha det bra allihopa! :)

men vafan

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 12:17:30 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Det kändes klockrent och busenkelt till hinder nummer 7, där det blev nått fel. Kändes som om Mirantos inte såg hindret som kom så fort ur sväng. Och vips så stod jag på backen. Jag ville bara hoppa upp och fortsätta där jag var, det kändes ju så jäkla bra. Och så händer det en sån där skitgej, va i helvete.



Blä. Nu ska jag tröstäta på Donken och Pirro ska få tröstäta hösilage.

Krafft Cup final

Publicerat: 2010-10-09 Kl: 19:09:38 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Mirantos hoppade väldigt duktigt idag i dagens 140 och kvalade till morgondagens Krafft Cup final för YR. Kul! :) Film kommer!

Dagens rundor

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 21:40:02 | I kategori: Tävling | 3 kommentarer


Här kommer filmerna från dagens rundor i Strömsholm.


Prince, han var lite spänd (=står emot lite). Så försökte inte rida så fort i omhoppningen utan bara försöka hålla galoppen och bjudningen hela vägen. Men han kändes överförväntan mycket bra. Jag trodde att han skulle vara lite mera skraj än så ;)


Pirro, på honom försökte jag åtminstone vara snabb på i omhoppningen. Men vi var inte ens i närheten av segrarens (Niklas Arvidsson) tid. Han red på 23 sekunder och jag 31 sekunder, haha!

/ SJacobsson

tävling i Strömsholm

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 12:14:34 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Nu är vi påväg hem igen, eller ja, vi åkte från Strömsholm för en timme sen :) Snacka om att det blev tidigt imorse och hästarna var helt klart mera morgonpigga än mig. Hah! Hur som, vi har inlett helgen med två bra rundor i 130. Båda var felfria och placerade! Filmer kommer senare :)

När jag kommer hem blir det en powernap!

/ SJacobsson

herrejesus

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 22:04:32 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


..Vilken lång dag det här blev! Nu ska jag försöka varva ner och sova, imorgon måste vi rulla från stallet 05.00 mot Strömsholm. Uscha, hoppas hästarna är lite mer morgonpigga än jag :)

Jag har haft praktik hela dagen, sen äta middag med pappa på Brorsans och sen jobb. Hoppning på schemat idag, gick mycket bra! Förutom en lektionsponny som inte var så snäll mot sin ryttare. Så jag fick hoppa upp och "korrigera" ponnyskrället, som försökte göra samma sak med mig ;) Ponnysar säger jag bara! Men ack så charmiga :) Han avslutade med att hoppa alla hinder snällt och fint sen. Då var klockan ca 19 när jag hade jobbat klart. Då skulle båda mina hästar ridas, duschas, sakerna skulle pustas och så skulle det packas. Mamma kom upp och hjälpte mig med mockning och lite sånt där :)

Nu ska jag soooova! Kom på att jag glömde nämna att jag hoppade Lottas Lancer igår också, kändes väldigt bra :)

/ SJacobsson

stryker ett streck

Publicerat: 2010-10-06 Kl: 22:19:52 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Vilken jävla skitdag det här har varit idag, jag har nästan bara träffat sura människor idag. Så nu har jag huvudvärk och är sur, less, irriterad och ledsen. But hey, vad gör det här om 100 år? Imorgon känns det nog lite bättre.

Det är tur att man har sina solstrålar i sitt liv. Prince har trimmats idag och känts bra. Pirro har hoppat på träning i Gävle idag och kändes riktigt fin! Väldigt mjuk i uppvärmningen och hoppade sen väldigt bra och spänstigt. Båda hästarna känns bra inför helgen!

Vi var med i Arbetarbladet och GD idag också, sjukt osmickrande bild. Men hästarna var söta iaf, haha! Här är artiklarna för dem som vill läsa:

http://arbetarbladet.se/sport/ridsport/1.2389738-sandra-segrade-i-1-45-debuten

http://arbetarbladet.se/sport/ridsport/1.2389720-fler-framgangar-for-sandra

Nu ska jag roa mig med Kungarna av Tylösand på tv, löööv it! Haha!

/ SJacobsson

Trying so hard

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 22:32:48 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Behöver jag säga mer än att jag knappt kom upp ur sängen imorse? Klart att man har haft träningsvärk förr, men aldrig såhär! Fy i hela helvetet vad jag har ont :) Det sägs att det ska vara värre två dagar efter, kommer jag ens kunna röra mig imorgon? haha!

Hmm, jag har inget speciellt att säga. Skola och jobb har det varit idag. Duktiga barnen i första gruppen lyckades idag att trava och vända snett igenom, utan att krocka! Snacka om de har gått fort fram för alla mina tisdagsbarn och alla är så sjukt positiva :)

Efter jobbet trimmade jag Mirantos ett kort pass på utebanan. Det gjorde ont att rida lätt, allt gjorde ont. Så jag åkte nog mest med, men han kändes mycket bra! Pigg, busig och glad :) Prince hoppade hoppträning och var jätteglad över att "mamma" inte orkade klämma om lika mycket som vanligt ;) För övrigt hoppade han kanon, känns bra inför helgen! Om han lyckas hålla sig avspänd då vill säga.


Älskade Prince <3

I helgen bär det av till Strömsholm på deras Elittävlingar, ska bli superkul!

/ SJacobsson

Vilken hemsk bloggare jag är

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 19:55:26 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Som ni ser, sämst uppdatering. Jag har liksom bara inte haft någon lust. Inget speciellt har hänt heller.

I lördags kom Carro hit, så himla kul att se henne igen. Vi vimsade runt lite i Gävle och sådär. Sen satt jag i en intervju i typ timmar. Sen trimmade jag hästarna i ridhuset. Annika var otålig och tyckte jag var för seg i stallet. Och vips så satt hon på läktaren, big surprise :) Mirantos kändes lite olydig och otrimmad. Vilket är förståeligt efter deras slappa vecka. Prince kändes däremot ganska bra!

söndagen har jag stalltjänst hela dagen, inget speciellt hände helt enkelt. Hästarna trimmades med lite travbommar och galoppbommar. Båda kändes kanonfina! Idag har de fått en välförtjänt vilodag.

idag har jag bara mockat, gått i skolan (träningsvärk som fan efter idrotten) och klippt Gustavs ponny. Klirr i kassan :)

Nu ska jag forstätta ha tråkigt. Hörs, hej!

Dagen

Publicerat: 2010-10-01 Kl: 19:46:00 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer





Whopwhop, nu är jag hemma efter en lång dag. Men bara en snabbis, för sen ska jag till min brud Nicole på fredagsmys :)

I skolan har vi hoppat terräng idag i Hofors, superkul! "Alla hästar är jättesnälla, förutom Sandras.", men det gick mycket bra ändå. Måste ju säga att vattenhindrena var allra roligast. När jag kom hem reds mina hästar ut i skogen. De har ju som sagt en lite lugn vecka just nu. Men jag tänkte trimma på lite mera nu, lördag och söndag.

Nu är det äntligen helg, hur underbart är inte det då?! Nu ska jag byta om från ridbrallorna till nått annat som luktar mindre häst och sticka till Nicole :)

/ SJacobsson
RSS 2.0