Ridolycka och telefonsamtal

Publicerat: 2011-05-29 Kl: 22:45:10 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Jag har massor att skriva, men kortar ner det.. Hajken gick bra och mina hästar har känts bra idag!

Jag kände mig deppig efter grästräningen, men efter att ha pratat med bästa Hannah i telefonen idag kändes det fan tusen gånger bättre. Nu känns det ganska bra inför helgen och hon sa några väldigt bra och väl valda ord :) Alltid skönt att ha någon att prata med när det känns lite halvtungt. Och som Angela skrev till mig på fb, "Viljan är större än rädslan".

Nu på kvällen fick jag även reda på att det har skett en ridolycka här i trakterna idag, där tjejen inte klarade sig. Jag vet inte så mycket om vad som har hänt och vem det gäller, men det är ändå skakande. På sista tiden har det verkligen skett många dödsolyckor inom ridsporten.. Det är verkligen en farlig sport och vi får aldrig släppa på säkerheten. När det väl händer, så händer det verkligen fort. Jag travade rakt fram på en äng och gick plötsligt omkull med hästen. Ren och skär otur. Jag är sjukt glad att jag inte fick hela hästen över mig i höstas, vad hade hänt då?



/SJacobsson

Duktiga Mirantos

Publicerat: 2011-05-28 Kl: 14:35:17 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har jag som sagt varit hos Cissi och tränat på gräs. Mirantos kändes riktigt fräsch och bra. Jag däremot blev lite skraj av att vara på gräset. Det har satt sig lite i huvudet sen olyckan. Jag trodde inte att det skulle sitta i såhär pass mycket, men tydligen. Jag hoppas att tävlingsskallen tar över i helgen på Strömsholm och att jag kopplar bort att det är på gräs..

Har även hunnit med voltigeträning med ungarna, riktigt riktigt duktiga! Hästen också, som var en helt ovan voltige-häst från början. Nu ska jag duscha och packa ihop lite, sen åka och handla. Sen vankas det hajk ;) Långritt med tältning, haha!


Detta slipper jag gärna uppleva igen.. Blä!

Jag kan rida på gräs, jag är inte rädd! (hehe)

/SJacobsson

Heldag i stallet

Publicerat: 2011-05-27 Kl: 22:07:12 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Har varit en heldag i stallet idag. Hjälpte Pernilla att rida en häst också eftersom hon var snäll och red Mirantos i tisdags när jag var borta och gjort hästskötarexamen :) Mina hästar har trimmats på banan och båda kändes riktigt bra!

Nu ska jag ladda för en fullspäckad dag imorgon. Först åka till Cissi i Valbo och hoppträna med Mirantos på gräs, efter det voltigeträning med barnen. Kvällen och eftermiddagen ska jag ägna till att rida på hajk, långritt med tältning, med en gäng tjejer. Hoppas att vi hörs imorgon, om jag inte har blivit uppäten av en massa mygg. Ett jobb är ett jobb ;) Sov gott!


Träning på Cissis bana 2009. Snacka om att han har blivit betydligt ljusare sen dess..

/SJacobsson

Dagen

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 20:28:08 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Åkte som sagt in till skolan på föreläsning för Uffe Johansson. Tråkigt nog pratade han om samma saker (även om det var bra saker) som senast jag var på föreläsning med honom, trots att det var tre år sen. Efter det blev det lite studentplanering och "klassens.." utsågs.

Direkt när jag kom hem blev det stallet. Mirantos hade vilodag och Prince fick en tur i skogen. Pigg och fin. La till med till en liten bock :) Sen stressade jag vidare till ridskolan för jobb. Först kadriljträning med ett gäng duktiga tjejer inför avslutningsdagen, sen lite pappersarbete och avslutade med att ha min lektion. Hoppning på schemat idag. De vanliga ridgrupperna hoppar var fjärde gång. Vi började med att hoppa på volt med bom före och efter. Och därefter en serie med fyra räcken med ett galoppsprång, bommar emellan och bommar före och efter. Ponnysar/hästar och elever jobbade på bra!



Nu är jag trööööött.. Tar mig en liten sovmorgon imorgon, sen blir det en hel dag i stallet. Ligger lite efter med bland annat lite putsning som jag inte riktigt hunnit med i veckan. Försöker alltid putsa min utrustning varje dag :)

/SJacobsson

Vita ridbyxor

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 19:59:38 | I kategori: Utrustning | 3 kommentarer


Jag är en riktig "prylnörd", älskar utrustning till hästarna och kläder till mig själv. Om jag hade haft tillräckligt med pengar så hade jag nog shoppat ihjäl mig ;) Just nu har jag lite cravings efter vita ridbyxor. Här har vi några som jag skulle vilja ha i min garderob. Vilka gillar ni bäst?!


Kingsland Jessica, ca 1899kr.
Finns hos Ryttarstugan. Det jag gillar extra mycket med dessa ridbrallor är att det inte är någon kardborre, utan en mudd som gör benet slätt.

Animo Neuvo, ca 3359kr. Jag bara älskar nästan alla ridbyxor från Animo! Jag gillar att sticka ut och det gör verkligen deras ridbyxor. Så deras ridbyxor är verkligen nått jag vill ha i garderoben.

GPA Skin lady, ca 2995kr. Dessa godingar är bara så himla snygga! Någon som tycker nått annat? ;)

Animo NoLimit, ca 1699kr. En billigare version av Animo, dessa är snygga och skulle matcha kanon till min rosa/mörkblå/svarta tävlingsoutfit.

Equiline Polly, ca 2149kr. Finns på Ryttarstugan, nedsatta till 1850kr! De här ridbyxorna har jag sett IRL och är riktigt snygga på. Även de här saknar kardborre, vilket verkar hur bra som helst. Väldigt osnyggt när kardborren knölar sig vid vristerna.

Som ni märker ligger Equiline, Kingsland och Animo varmt om hjärtat när det gäller ridbyxor ;)

/SJacobsson

Inte godkända och obesvarade kommentarer

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 13:18:50 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Jag såg nu när tittade igenom lite gamla kommentarer att det var jättemånga som jag har glömt att "godkänna", förlåt för det! Därmed har inte de heller blivit besvarade.. Ingen bra bloggare jag inte! Annars brukar jag försöka svara på era kommentarer på era bloggar eller i ett inlägg om jag känner för att besvara en fråga "inför alla". Ska skärpa mig med det och bli noggrannare, så alla kommentarer blir lästa, besvarade och godkända :) Kram på er!

/SJacobsson

Föreläsning för Uffe Johansson

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 08:25:46 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Nu ska jag in till skolan på en föreläsning för Uffe Johansson (A-tränare inom fälttävlan) om fysträning för ryttare. Jag har varit på en av hans föreläsningar för några år sen om just det här ämnet, tyckte då att det var väldigt intressant. Jag hoppas att han kommer med något nytt idag sen dess :)



/SJacobsson

Hopplektion och voltigetjejer

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 21:07:04 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Bästa busPirro ♥

Nu är jag nysshemkommen från lite jobb. Tidigare idag trimmade jag Mirantos över lite småhinder och han kändes bättre än på länge och efter det fick han lite massage och laser av Sofie. Prince fick springa lite på lina och såg fräsch och fin ut. 

På jobbet blev det först personalmöte, sen hade jag min hoppgrupp med varannan gång hoppning och varannan markarbete. Idag var det markarbete på schemat. Det blev mycket sitsträning, att kunna inverka i de olika sitsarna och vara i god egen balans. Både över bommar, med och utan stigbyglar. Avslutade med att räkna galoppsprång mellan cavalettibommar. 19 m emellan och ponnysarna varierade mellan 5-7 galoppsprång, duktiga tjejer och ponnysar! Senare nu på kvällen har jag även haft träning med voltigetjejerna som laddar inför sin uppvisning på avslutningsdagen den sjätte juni :)

Nu är jag så trött, så nu ska jag duscha och sen sova! Det var min dag det!

/SJacobsson 

Fler härliga bilder och avramling

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 21:00:08 | I kategori: Tävling | 5 kommentarer


Jag har fått flera härliga bilder av en läsare, Linnéa Boberg, från 140n i söndags som jag självklart måste visa er!


Lämnar lite plats mellan bommarna och bakbenen, inte konstigt att man fick en skjuts ur sadeln. Haha!

Prince, han kan han!



Så himla gullig!



Och som ni ser är ridbrarllorna lite missfärgade, allt tackvare en avramling på framhoppningen. Eftersom jag är så himla rädd om min fot som jag har såna problem med fortfarande, så utsätter jag mig inte så gärna för onödiga "risker", haha!

Men under framhoppningen så lyckades jag trilla av. Jag startade bland de första och fick därför hoppa fram samtidigt som de sladdade framhoppningen. När jag hoppar oxern och precis landar kör en gubbe på fyrhjuling ut precis framför näsan på oss. Prince blir ju såklart rädd (mötesskygg som han är) och hoppar iväg, jag tappar såklart balansen vilket gör honom som sagt ännu mer rädd. Efter fyrhjulingen kommer en harv, som Prince halvt hoppar över och då flög jag såklart av. Haha! Som tur var landade jag på "rätt" ben. Arg som ett bi blev jag över den oaktsamma gubben, men det gick snabbt över när Prince var en stjärna inne på banan :)

/SJacobsson

Fina Prince!

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 11:19:59 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer



Prince från 140n i söndags ♥

Nu ska jag till stallet och mina vackra, sen blir det jobb för hela slanten. Vi hörs sen!

/SJacobsson

Update på hästfronten!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 18:26:35 | I kategori: Träning | 0 kommentarer


Nu när jag har varit borta från bloggandet antar jag att ni inte har lika bra koll på oss (jag och hästarna) längre.

Planen är att Mirantos ska gå på Strömsholmstävlingen om två veckor (blir lite för stort och svårt för Prince, därför fick han åka till Falun istället). Prince nästa tävling blir på Årsta Runsten och Mirantos får en till endagstävling i juni på Rommetravet. Blev lite knöligt när hästarna inte kunde gå riktigt samma tävlingar, men i juli ska det väl förhoppningsvis bli som vanligt igen och båda hästarna får hänga med på samma tävlingar. 

Prince har vilat igår och idag, Mirantos har trimmats lite lätt på ridbanan eller på gräset i söndags, igår och idag. Imorgon ska Prince få en uteritt och Mirantos ska markarbetshoppa lite på ridbanan. På lördag ska Mirantos få åka och träna banhoppningsträna hos Cissi Hansson med riktigt vatten, genrepa inför Strömsholm.


Mirantos är riktigt tittig på vatten, men med lite träning så går det bra. Förra året hoppade han trots allt den stora vattengraven på SM:et.

/SJacobsson

Hästskötarexamen!

Publicerat: 2011-05-24 Kl: 18:18:45 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Idag har jag klarat hästskötarexamen! Galet. Helt ärligt så trodde jag att jag inte skulle fixa det. Det är inte helt lätt kan jag säga. Men nu är det avklarat och jag är numera examinerad hästskötare, flashigt va? ;)



/SJacobsson

Ridhjälmar

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 21:56:01 | I kategori: Utrustning | 3 kommentarer


Ridhjälmar är nått som jag tycker är svårt att köpa, det är sällan någon faller mig i smaken. Just nu har jag min "drömhjälm" som tävlingshjälm. En Charles Owen Ayr 8, rosa och svart. Hur snygg som helst och hittills har jag inte sett någon som har en likadan. Jag tänkte lista några hjälmar..


Charles Owen Ayr 8, ca 3000kr. Finns även i läder och kostar då ca 3750kr


Uvex, finns i olika modeller. Ca 3400kr. Enligt mig är det en ganska ful hjälm som väldigt få passar i. Jag skulle aldrig vilja ha en själv.



Antares, du kan designa hjälmen helt och hållet efter din egen smak. Ca 4.500-8000kr beroende på hur du vill ha den. Det här är också en hjälm som jag har sett i många "designer" och ingen är nått som jag själv skulle vilja lägga pengarna på.


Samshield, ca 6000-9800kr. Riktigt snygg hjälm, som du också till viss del kan designa efter eget tycke och smak. Dock tycker jag att det är alldeles för mycket pengar för en ridhjälm. Men hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag nog haft en sån i min ägo ;)


GPA Highlite, ca 17 300kr. Hjälmen är halvsnygg. Men hur den kan vara värd sin prislapp är den stor fråga för mig. Skulle ni lägga så mycket pengar på en hjälm?! :)

Det finns så otroligt mycket hjälmar på marknaden. Alltifrån den allra billigaste för ca 300-400kr till dryga 20 000kr. Jag tycker att 2000-4000kr är pris som en hjälm kan vara värd, mer pengar än så skulle jag nog aldrig lägga på en ridhjälm. Vad tycker ni? :)

/SJacobsson

Back till bloggandet

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 11:32:01 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu är betygen satta och det är lugnt i skolan. Det enda som är kvar är hästskötarexamen. Studenten är så himla nära och det känns helt fantastiskt :) Nu kommer jag ha mera tid och tänker börja blogga på mer allvar igen. Kul att så många har stannat kvar trots att jag inte har bloggat så mycket på sistone :)

Dalahoppet 2011 med Prince


Foto: En snäll bloggläsare, Linnéa Boberg. Tack!

/SJacobsson

Dalahoppet med Prince

Publicerat: 2011-05-23 Kl: 09:36:21 | I kategori: Tävling | 5 kommentarer


I helgen har jag varit i Falun med Prince och han har varit helt fantastisk! Han inledde helgen med att vara felfri och placerad i 120 cm, på lördagen var han även felfri och placerad i 130cm. På söndagen bestämde jag mig för att starta 140cm och han var grym!

Han var felfri på hinder, men på trippelbarren hoppade han mig ur sadeln så jag tappade stigbygeln och det höll på att bli en markkänning eftersom han blir så himla rädd när man tappar balansen och sticker iväg :) Jag kan inte ens fånga höger stigbygel själv när hästen står stilla och måste alltid hjälpa till med handen, tackvare olyckan i höstas. Så jag var inte kaxig nog att rida vidare, så var tvungen att lägga en volt och hoppas att jag lyckades fånga stigbygeln ändå trots att jag har dåligt med känsel och rörelse i foten, haha! Jag hade tur och lyckades få tag på den igen och kunde fortsätta.. Men attans, var så nära en till nolla. Bästa bästa bästa Prince! ♥



/SJacobsson

Mirantos på tävling

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 13:06:14 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer


Igår tävlade Mirantos hemma i Tierp. Efter det som hände på förra tävlingen bestämde jag mig för att ha skulle få en lättare tävling och hoppa lite lägre. Han var placerad i båda klasserna (120 och 130). Mirantos nästa tävling blir elittävlingen i Strömsholm. Prince åker jag med till Falun på fredag och tävlar hela helgen.








/SJacobsson

Pether Markne clinic

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 09:28:07 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Ikväll är det clinic för Pether Markne på Högbo Ridklubb klockan 18! Det är en dressyrgrupp och två hoppgrupper. Jag och Mirantos kommer att rida med i sista gruppen :)

Clinicen arrangeras av min skola (Realgymnasiet), så det är fri entré!



/SJacobsson

Mirantos i sitt esse!

Publicerat: 2011-05-12 Kl: 09:55:16 | I kategori: Träning | 4 kommentarer



Alltid bra att lämna extra luft mellan bommarna..

Tvångsmys!

/SJacobsson

Tävling i Högbo

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 09:36:33 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Jag är inte riktigt tillbaka än med bloggandet, men jag lovade att rapportera när det hände nått extra kul.

I helgen har jag varit i Högbo på tävling med lille Prince. Vi har haft stolpe ut heeeela helgen, riktigt segt. Han har känts riktigt bra, men lite spänd över att vara ute igen. Vi inledde med fyra fel i 130, fyra fel i 135 (men jävlar i min låda vad fint han hoppade!!) och avslutade med hela åtta fel i 125. Väldigt sällan jag har mer än ett nedslag på den hästen. Men han kändes aningens matt efter att ha sprungit två dagar på en stor bana och hoppat som bara den dagen innan. Sen tror jag inte att han var skitimpad över att hoppa lite lägre heller :)


(jag har köpt bilden, hoppas det är okej att jag lånar den här tills jag får den)

På söndag är det tävling med Mirantos! Och Prince har sin nästa om två veckor i Falun.

Annars rullar allt på som vanligt, snart sätts betygen och allting lugnar ner sig lite. Nu ska jag dö med min jävla migrän innan jag ska avsluta mitt projektarbete. Ha det bra allihopa tills vi hörs igen!

/SJacobsson

En rolig jämförelse

Publicerat: 2011-05-09 Kl: 09:23:48 | I kategori: Tävling | 5 kommentarer


Här kommer en film på P & M från samma klass i början av det här året, vilken häst kommer först i mål? ;)



Det syns ju inte alls att det är samma ryttare på hästarna som håller samma plan på båda två! ;) Så himla roligt, haha!

/SJacobsson

RSS 2.0