Fina hästar

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 22:21:32 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer




Alla tre har varit så himla fina idag och då är det roligt att rida trots att det spöregnar :) (Så himla glamorös sport!)

Mirantos var jättefin! Och jag hade ett sånt där pass som man bara kunde "åka häst" och allt kändes så.. Enkelt :) Det är underbart med såna ridpass! Känns bra inför helgens träning för Peter Eriksson.

Unghästarna fick åka till ridskolan och hoppa på den stora utebanan. Chester hade premiär där och skötte sig exemplariskt! Hoppningen gick dessutom strålande. Så han känns i fin form inför tävlingsdebuten på lördag ;)

Nemo kom på att han helt plötsligt fick sadeltvång, men när han hade kommit över det var han jättefin. Dessutom bästa hoppningen hittills. Så otroligt ridbar, noggrann och häftig att hoppa. De sista 10 minutrarna kändes det som en polett trillade ner och han blev helt plötsligt tre år äldre. Så att säga. Det är lycka med såna moments!!

Nu är det sleepy time! Klockan ringer ju 05.30 imorgon igen...

/SJacobsson 

Underhållning

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 11:30:00 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Om ni vill ha ett roligt bloggtips så klicka här!

Jag kan inte sluta skratta åt denna mannens inlägg, riktigt underhållande ;)

/SJacobsson

Kung Nemo!

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 11:00:00 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer





/SJacobsson

Vännen

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 05:30:00 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jag tänker på dig hela tiden. Det är fortfarande så otroligt overkligt. Jag kan inte riktigt fatta att jag aldrig mera kommer få ett sms från dig, jag kommer aldrig mera få prata med dig i telefonen, jag kommer aldrig mera få träffa dig, jag kommer aldrig mera få krama dig, jag kommer aldrig mera höra dig skratta eller se när du pillar på din piercing. Varför är världen så jävla orättvis?

När den här låten dessutom kommer på radion, är det fan svårt att hålla bort tårarna och alla tankar om att det är ett faktum att du inte finns kvar i livet längre. Saknar dig Dennis. ♥



/SJacobsson

The one and the only

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 18:49:49 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Mirantos T

Så jävla taggad på att tävlaaaa! Men vi får hålla ut tre veckor till (finns inga tävlingar). Men i helgen har vi en träning för Peter Eriksson att se framemot iallafall!

/SJacobsson

Grymma unghästar

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 18:42:08 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


I helgen har mina fina unghästar tagit stora kliv. Vilken utveckling!! Jag är så himla imponerad :)

Chester fick följa med på träning för första gången igår. Han gjorde det som han gjort det 100 gånger tidigare. Aldrig varit på bortaplan, aldrig åkt transport så länge, aldrig varit (och ännu mindre hoppat) på en sån stor utebana. Så himla duktig :) På lördag är det tävlingsdebut för honom. Spännande! Rosett eller fiasko? Det återstår att se ;)


Redo att åka på träning med storebrorsan!

Nemo fick en luva med tussar i öronen på sig och det blev en helt ny häst. Dessutom är havren helt bortplockad. Så nu har vi nog hittat det "vinnande konceptet" när det gäller honom. Han hoppade en enkel bana på vår jättestora utebana. Han hoppade lilla banan på "tävlingshöjd" till och med :) Så en tävlingsdebut om 5 veckor känns faktiskt inte helt omöjlig.


Nöjd häst, som tackar gud för att han uppfann luvan ;)

Båda två är så otroligt fina att rida på och jag tycker om gullhästarna jättemycket!

/SJacobsson

Veldstar Stables

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 21:57:33 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Många kommenterar och mailar om Veldstar. Och tänkte därför ta upp det i ett inlägg :) Jag kan självklart bara prata utifrån mina erfarenheter av dem.

Vi har två hästar i stallet från Veldstar. När de kom från Holland, var de trots den långa resan i superskick. Pigga, glada, klippta, fina hovar, friserade, flätade svansar och med fina täcken och grimmor på sig. Båda två är jättetrevliga och verkligen samma hästar som vi såg på filmerna anlände också på stallplanen. Det är snart tre månader sedan de kom och inga problem i syne än så länge ;) En bekant har även köpt häst därifrån och är väldigt nöjd. Har sett den på försäljningsfilm och i verkligheten, den är verkligen lika fin som på filmen som i verkligheten :) 

Hela affären gick jättesnabbt och smidigt till. En svensk tjej är kontaktperson och förmedlare, hon hjälpte till med allting och skötte allt jättebra. Hästar var besiktade och röntgade (20 plåtar) när de kom. Självklart medföljde hästarnas pass där de även var vaccinerade.

Jag upplever de som väldigt seriösa och skulle inte tveka på att köpa flera hästar därifrån flera gånger. Men såklart är det alltid en liten risk med att köpa en häst osedd. Speciellt om man inte är så rutinerad, så finns det alltid en risk att man får hem en häst som man kanske inte klarar av. Och att det skulle vara nått fel på hästen, anser jag att det är lika stor risk att det händer som om jag skulle köpa en häst hemma i Sverige. Hästköp är allitd riskfyllt oavsett helt enkelt :)

Men jag är väldigt nöjd och ångrar inte en dag att jag köpte min lilla grå!

Här hittar ni några hästar till salu! Men finns garanterat ännu flera om man tar kontakt och talar om vad man letar efter :)

/SJacobsson

Gårdagen var bra

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 21:07:20 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Det vänder snabbt. Men igår var det en bra dag! Jag var dock helt galet trött eftersom jag har gjort allt annat förutom sovit i helgen :)

Upp tidigt igår för att hinna med att rida Mirantos, släppa ut hästar och göra stallet innan jag skulle åka iväg kl 10. Men det flöt på bra, så hann nästan till och med en powernap ;) Jag begav mig iväg på tävling för att coacha Emma och Prince som skulle debutera 120. Felfria och trea i 110 och gjorde en kanondebut i 120! Jag blir nästan rörd till tårarna när jag ser hur bra det går och hur glada de är över världens bästa Prince. Helt galet vilken underbar häst det där är!


Lånade en bild från Emmas blogg. Fina på prisutdelning!

När jag kom hem blev det en snabb middag innan jag var i stallet igen för att åka till ridhuset med Nemo och Chester. Så himla fina båda två! Dock har någon tryckt på "restart-knappen" under Nemos vila, så måste inleda passen med longering och hänga lite på honom innan jag sitter upp och så, men sen! Jäklar så fin han är :) Chester har tagit elefantkliv och tagit sig supermycket. Vad ska de bli av de här två talangerna?? I dagens läge verkar det vara no limits :)

Sen var jag så trött så jag somnade innan jag ens hunnit klä av mig. Det är så det ska vara ;)

/SJacobsson

Tung dag

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 20:57:19 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Det här dagen har varit den jobbigaste jävla dagen på länge. Men som tur var kommer det en ny dag imorgon, så förhoppningvis är mycket bättre än den här har varit. Just nu försöker jag tagga till humöret med nått helt annat!



Hur jävla nice ser det inte ut vid 06.20?! ♥

/SJacobsson

Till salu!

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 15:54:13 | I kategori: Till salu | 1 kommentarer


En jättetrevlig, välriden och storhoppande 13 årig D-ponny är till salu! Jag har ridit den flera gånger själv och jag gillar honom skarpt. Jättehög ridbarhet och väldigt lätt för sig. Sånt gillar jag :)

Tjejen som äger ponnyn fick honom som sin första ponny och han har tagit henne upp tom med vinst och placeringar i MSV B. Han är kvalad till MSV A. En ponny med massor av kvalitéer :)




En riktigt gullig ponny med glimten i ögat!



Vid intresse, kontakta Janne 0706975319!

/SJacobsson

Ryttarstugan sponsrar med Prestige S1!!!!

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 20:44:11 | I kategori: Lite annat kul | 2 kommentarer


Högbo Ridklubb i Sandviken anordnar för 16:e gången i rad den nationella tävlingen "Högbospelen" och med ett meetingpris som är det hetaste inom ridsporten just nu värt 52.999:-!! Alltså den nya revolutionerade sadeln, Prestige S1! HUR COOLT ÄR INTE DET?!?

Det som är ännu bättre är att alla har chans att vinna den! En annan poängskala kommer användas än den som vanligen används, vilket gör att även den som placerar sig i lägre klasser har en god chans att vinna. Poängen samlas i 110-150 avd A.

Utöver Prestige S1 kommer fina hederspriser delas ut till helgens bästa senior, junior/YR och unghäst! Med rekordmånga klasser och de största prispengarna någonsin så är det här den största satsningen som gjorts.

Så ses vi i Sandviken 3-6 maj?! Jag kommer i varje fall vara där såklart :)



/SJacobsson

Turbulent

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 20:38:03 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Det händer väldigt mycket just nu och ingenting vill riktigt flyta som det ska. Därav bloggpausen (igen! Haha, urusel bloggare). Men för att ta en sak i taget för att ni ska få lite grepp om läget igen.. :)

Nemo
För två veckor sedan var vi hos tandläkaren och drog ut en vargtand = inget bett i munnen på 10 dagar. Valde då därför att ge honom lite vila eftersom han har gått i ett ända sen han kom till mig från Holland. Men det var nog inte det smartaste jag har gjort i mitt liv :) Han är häst med väldigt mycket nerv och aldrig någonsin träffat en sån här extremt känslig häst. Det kommer krävas otroligt mycket jobb och allt lär gå låååångsamt. Men det är ju de där lite "knäppa" hästarna som brukar bli bra sägs det ju ;) Så nu sätter jag igång honom igen, tidigare än vad jag från början hade tänkt och det är inte helt lätt ska ni veta. Hans stackars hjärnceller krockar liknande explosioner i huvudet på honom när kommer utanför stallet eller sin lilla hage :) Men vi jobbar på! Jag tror han kommer bli grym efter lite tid!

Chester
Ja ni.. Problembarnet i stallet. Han har flyttat ut till en av uteboxarna och har efter det varit lite snuvig och hostig. Uppkollat av veterinär = inflammation i luftstrupen. Som inte smittar till andra hästar som tur är. Nästa problem är att det verkligen inte går att hålla honom kvar i hagen. Och det gör så otroligt ont i mig att stänga in av 4-åring på box på heltid. Jag är så desperat att jag skulle kunna göra vad som helst, någon som har en lösning?!?!? För övrigt är han en helt underbar individ som gör framsteg varje dag. Men hagproblemet måste lösas på något vis. Vet bara inte hur.. Det sista jag vill är ju att han ska åka hem igen :(

Mirantos
Han har varit grym. Tränade för Pontus Westergren i lördags och han var kanonfin!! Nu har han dock fått en hovböld och kan inte starta i helgen. BLÄ. Men men, sånt är livet!

Skolan
Började i måndags och det är galet roligt! Lite långa dagar bara 07.30-16. Så det är jättekul när klockan ringer 05.40 varje dag :) Har däremot problem med bidrag från CSN... Men det hoppas jag att det löser sig på nått vis!


Tröttar grabbar hos tandläkaren :)

/SJacobsson

Jobb på g! Lite hoppsugna elever! :)

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 16:52:38 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_1233 (MMS)

Jobb på g! Lite hoppsugna elever! :)

Hemklickat!

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 19:25:15 | I kategori: Utrustning | 2 kommentarer


Idag fick jag hem denna ↓



Riktigt snygg och skön! Kollektionen finns alltså på Gina Tricot´s hemsida, om man vill klicka hem nått :)

/SJacobsson

Chester

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 18:27:22 | I kategori: Mina hästar | 0 kommentarer


Född 2008
Camaro M - Stanford - Imperator
Brun, valack, ca 168cm

Ägare: Sara Mörner

Chester kom till mig på nyårsafton 2011 som inriden och blivande fyraåring. Han har från första början varit otroligt okomplicerad ridmässigt och inhoppningen kunde påbörjas. Som också har rullat på som en dans. Enkel, positiv och klok på hinder. Hoppar allt och är helt och hållet otittig. Tävlingsdebut är inplanerad sista mars!

För övrigt är han en väldigt snäll och personlig häst. Men full av egna idéer och hyss (som sin storebror Mirantos). Största problemet just nu är att han är lite väl hoppglad och studsar ut ur hagen stup i kvarten. Vi har provat "allt". Stor hage med hästkompisar, fri tillgång på mat och 2,5m staket. Men inget håller honom inne. Så vad det ska bli av den där storhopparen får framtiden utvisa ;)

Custer

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 18:19:47 | I kategori: Mina hästar | 3 kommentarer


Född 2007
Viettorio (e: Corland) - Fellini (e: Burggraf) - Quick d´Argentan
Brunskimmel, valack, ca 165cm

Ägare: Sandra Jacobsson

"Nemo" är lite av ett impulsköp. Såg en löshoppningsfilm på en oinriden 4-åring från Holland och slog till. Två veckor senare kom lastbilen från Holland. Han är ett "wild card" och vi får se vad det blir honom. Men jag gillar honom skarpt! Han är otorligt snäll, kelsjuk, social och arbetsvillig individ. Han är en pigg häst, med mycket egen motor. Dock väldigt känslig och allt lär tas i ganska lugn takt för att han inte ska bli spänd. I hoppning har han hittills visat stort mod, hinderklok och försiktig.

Vi kom snabbt igång med inridningen som tog lite tid, men nu har vi påbörjat inhoppningen. Målet är tävlingsdebut på lokaltävling i april/maj. Därefter får vi se vad som händer med utvecklingen. Varje dag är ett framsteg eftersom han är helt outbildad. Drömmålet är givetvis Breeders. Hur realistiskt det är, får vi helt enkelt se :)

 
Löshoppningsfilmen från Holland.


Första uppsuttna hoppningen.

Uppdaterar i kategorier..

Publicerat: 2012-03-09 Kl: 18:11:04 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Det är inte riktigt någon ordning i bloggen, så jag ägnar just nu lite tid till att "städa upp" lite. Jag börjar med fixa under kategorin "mina hästar". Så därför kommer det upp lite, kanske orelevanta, inlägg under kvällen :)

Puss på er!

/SJacobsson

Budgetvarianter

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 21:23:30 | I kategori: Utrustning | 7 kommentarer


Det finns kopior på allt, helt klart! Som bekant vet vi att Hööks gärna apar efter Dyon, Tretorn, Scapa osv.. Nu har Börjes fångat en kopia på Butet-sadeln!


ca 7900kr
 
Ca 32.000-37.000kr

Jag är galet nyfiken på den översta budgetvarianten, hur den är i förhållande till "orginalet". Man kanske ska slå till på en sadel från Börjes? Någon som har en sån kanske? :)

/SJacobsson

Lördagens start

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 21:52:23 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Här kommer filmen från lördagens 130!



/SJacobsson

Den lilla saknade!

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 17:35:43 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer












Bilder från när hjärtat hoppade felfritt i 140 från i somras ♥

/SJacobsson

Fortfarande ofattbart

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 23:30:00 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Jag kan fortfarande inte förstå verkligheten. Tänker på dig dagligen.

Jag vill bara ringa dig nu och inte inse att det här är sanning. Vill bara höra din röst igen... Fan vad det suger det här! Det tynger mig så jävla mycket att jag inte tog mig tid den där gången och få krama dig en sista gång. Fattar inte hur jag inte kunde ta mig tid?! Jag trodde att det fanns all tid i världen att ses, umgås och få ge dig en kram många många många gånger till. Otroligt naiv som inte fattade bättre.

 

♥♥♥♥♥

/SJacobsson

Sneak peak! I Elingbo har man inte tråkigt.

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 19:37:47 | I kategori: Lite annat kul | 3 kommentarer


Här kommer en liten smygtitt på en helt vanlig dag i Elingbo. (Det gäller att bjuda på sig själv ;) och okej, ignorera att jag skratta jättefult....)

I Elingbo har man aldrig tråkigt och dagarna går galet fort.




Såhär urartar alltså våra dagar hela tiden.. Haha!

/SJacobsson

Curre blev godkänd!! :)

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 12:00:00 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


JUST DET!

Fina Character blev godkänd på bruksprovet!! Jätteroligt :)

/SJacosson

Unghästarna anmälda till tävling!

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 08:00:00 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Nu har jag spanat in ett par tävlingar som kan bli unghästarnas första starter i livet! Det ska bli galet kul och nu har vi satt målen, vi hoppas på att vi kommer till start :)



/SJacobsson

Turen på vår sida ;)

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 07:50:18 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer


Rundorna i helgen är filmade på tre olika kameror, så det kommer lite allt eftersom de kommer upp på nätet. Här kommer i varje fall gårdagens 130 som är filmad med Pernillas telefon. Vad säger ni? Snacka om att vara i bommarna på rätt sätt ;) hahaha



/SJacobsson

Tierp är i form!

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 19:47:04 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer


Tierp har haft många placeringar och framgångar i helgen! Det bådar gott inför Div 1 och Elit under våren och sommaren. Jäklar vad farliga vi kommer vara :)

Tierps placeringar fredag
100cm - Rebecca Milton/Milou, Josefine Persson/Lancer VN, Paulina Wallin/Ozzy.
110cm - Helena Eriksson/Luciano, Rebecca Taxén/Newman.
120cm - Ottilia Söderström/Elegant, Bim Dawson/Rio, Pernilla Dannberg/Skywalker, Sandra Jacobsson/Mirantos T, Emma Tiger/Tarindy.
130cm - Bim Dawson/Rio 

Tierps placeringar lördag
110cm - Rebecca Milton/Milou, Amanda Engman/Leeds MB, Matilda Höglund/Aleks.
130cm - Pernilla Dannberg/Skywalker, Sandra Jacobsson/Mirantos T, Bim Dawson/Rio, Rebecca Taxén/Immelman.

Tierps placeringar söndag
120cm - Pernilla Dannberg/Skywalker
130cm - Sandra Jacobsson/Mirantos T, Rebecca Milton/Hera.
140cm - Bim Dawson/Rio

Inte dåligt va?! :)

/SJacobsson

Mirantos levererar!!

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 19:31:14 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Vi har varit på tävling hela helgen och galet dålig mottagning på både telefoner och internet, därav ingen uppdatering :)

Mirantos har i varje fall varit jättefin i helgen! Han har varit felfri och placerad i varje start. Så nu har han samlat ihop 6 nollor i rad! Sån strike har vi aldrig haft ;) Vågar knappt tävla mera, nu vill man ju verkligen inte spräcka nollan, haha! Nästa tävling blir om två veckor i Sundsvall.

Det har varit en riktigt trevlig helg med fint väder, många roliga och underbara människor, fina hästar, fina ritter osv.. Lovely!! :)

Hemma har terroristerna skött sig bra. Förutom att Chester har hoppat ut och varit ute och härjat. 2,5m staket och hagen är hel! Bra jobbat Chester!


Världens finaste ♥

/SJacobsson

RSS 2.0