Mirantos vann och Prince kom tvåa av ca 80...

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 14:29:38 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer


img_4134 (MMS)

Mirantos vann och Prince kom tvåa av ca 80 starter! Duktiga grabbar och klirr i kassan för piloten :) nu laddar vi inför nästa klass!

dåligt med tid

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 12:44:03 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer




Igår var det fullt ös hela dagen och hade inte tid att sitta nått vid datorn och uppdatera. Blev krogen på kvällen också med bästa fröken Ivarsson. Kul kväll!

Nu ska jag till stallet och ta hand om kamelerna :) Tävling imorgon! Så det blir ett gäng timmar i stallet idag, då det är mycket som ska göras. Vi hörs senare!

/SJacobsson

Bästa Mirantos

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 22:47:28 | I kategori: Tävling | 6 kommentarer


Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli såhär bra med Mirantos när han kom till mig i november 2008. Han hade då startat lite 110/120. Vi gjorde vår första start tillsammans i februari 2009 1m, 110cm och var placerade i ena och fyra fel i den andra klassen. Vi startade en till lokal tävling tillsammans och var felfria i båda klasserna. I april 2009 gjorde vi vårt första regionala/nationella meeting tillsammans. Vi startade 110,120,120,125 och hade fyra fel i alla starterna. Jättebra debuter tillsammans!

I maj blev han min och veckan efter papprena var skrivna debuterade vi 130 med en felfri runda! Och efter det har det bara rullat på.. Så himla roligt med en häst som man har tagit upp i klasserna själv och vi har debuterat i i princip allt tillsammans.

Vi har placeringar i 140, vi har vunnit 145, vi har startat 150, vi har startat på elittävling, vi har startat på ett Junior-SM och vi kommer debutera på Young Rider-SM...

Jag är otroligt tacksam för den här hästen och jag tror alltid att man kommer minnas hästen som först tog en upp i svårhoppning lite extra. Ingen av oss har haft rutin sen förut, men vi har tagit oss väldigt långt ändå tillsammans. Han kommer/är lite speciell för mig, min lilla purjolök :)

Debut i 120cm, 4 fel (april 2009)


Debut 125cm, 4 fel (april 2009)


Debut 130cm, 0 fel (maj 2009)


Debut 135cm, 8 fel (november 2009)


Debut 140cm, 4 fel (april 2010)


Debut 145cm, 4+0 fel (september 2010)


Debut 150cm, utesluten haha (juli 2011)


/SJacobsson

Skåning

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 22:26:07 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer




Efter SM blir jag skåning och flyttar ner till Hörby och nöter ut några ridbyxor i åtminstone ett år hos Douglas. Alltså blir det SM trots allt. Men har inget mål alls. Jag rider ett kval i taget och tar det som en nyttig erfarenhet. Efter det börjar jag jobba som beridare nere på Stall Fulltofta. Ska bli kuuuuul! :)

/SJacobsson

Lite bättre

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 10:35:03 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Igår kunde jag verkligen inte röra mig efter att Sofie hade knådat på mig. Men idag känns det lite bättre faktiskt och jag börjar bli människa igen.

Jag inleder dagen med att luncha med pappa och sen ska hästarna ridas. Annars händer det nog inget speciellt idag. Vi får se vad som händer idag egentligen.. :)

/SJacobsson

Inte riktigt som alla andra..

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 20:22:44 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer


Mirantos är en häst med många (ibland konstiga) idéer. Ingenting förvånar mig när det gäller honom. Till vardags kallas han ganska ofta för "Purjo" hemma i stallet, för han är helt enkelt lite purjolök i huvudet. Hahah! (Vi är bra på smeknamn på hästarna i stallet, speciellt på Mirantos..)

Hur som helst, ni som har följt bloggen ett tag har hört några av hans konstiga idéer och ett av hans påhitt är att "klättra i träd" som jag har berättat om här i bloggen tidigare. Han står alltså på bakbenen i hagen och käkar från trädkronorna. Han har galet bra balans och kan stå så ganska länge. Varje gång jag har sett honom göra det har jag självklart inte haft någon kamera att föreviga det med.

Men för ett tag sen så stod han där och jag hetsade fram mobilen och fick med en snutt på när han står på bakbenen och käkar löv. Sen gjorde han självklart inte det fler gånger när jag hade mobilen framme. Men någon sekund i början på filmen så finns det faktiskt bildbevis på hans (knäppa, eller smarta kanske?) påhitt!



/SJacobsson

Tantvarning

Publicerat: 2011-07-26 Kl: 15:08:15 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag var det knappt så att jag kom upp ur sängen efter gårdagens markkänning. Så jag rör mig som en gammal tant.

Hur som, jag kom iväg till stallet på morgonen iaf och red Prince. Sen har jag hoppat en häst, en duktig sådan! Nu ska jag tillbaka till stallet och rida Pirro. Ikväll ska jag glo på lite hoppträningar och eventuell få mig en omgång av en massör eftersom jag är helt förstörd i kroppen efter mina vurpor (mina avramlingar förra helgen och gårdagens "omkullridning"). Sånt är livet ;)


Pirro hämtar Prince´s vinstrosett :)

/SJacobsson 

Cort´chize

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 22:38:04 | I kategori: Tidigare hästar | 2 kommentarer


Jag har en kategori som heter "tidigare hästar" som jag tänkte fortsätta på nu. Ni kan läsa om de hästarna jag har skrivit om här!


I mina ägor från 2007-2008

Min tredje häst blev Cort´chize som kallades Cotten till vardags. Så ni som har hängt med lite ser att jag hade tre hästar under ett år, vilket inte var planerat och var lite för mycket just precis då.

Cotten (e: Cortez - Windwurf) köpte vi hösten 2007, han var då 6 år och hade tävlat upp till 130. När jag provred honom visste jag nästan direkt att han var hästen jag ville ha. Han passade mig som handen i handsken. Han var en väldigt glad häst som verkligen älskade att hoppa. Han bangade på absolut ingenting och var väldigt enkel för mig att hoppa! Däremot kunde han var lite skarp i hanteringen och markarbetet, men alltid väldigt glad och egentligen väldigt snäll.

Vi hade pris med oss hem efter nästan varenda tävling och det klaffade alltid så himla bra mellan oss på tävlingsbanan. Under 2008 debuterade vi 130, men i samband med det började han bete sig konstigt och bli istadig på tävling. Klockren hemma, men ställde sig vid utgången på tävling.. Efter att han gjort så två tävlingar i rad beslutade vi oss för att kolla upp honom.

Det visade sig att han inte "bara var lite sliten" utan det var en gammal gaffelbandskada som spökade (som vi inte visste om när vi köpte honom). Veterinärerna trodde att han aldrig att han skulle kunna bli någon hopphäst igen. Han skulle kanske kunna bli promenadhäst om man gav honom ett år. Men eftersom han var svår i markarbetet och blev nästintill ohanterbar när han vilade, så var det aldrig ett alternativ.

November 2008 galopperade fina Cort´chize vidare till de evigt gröna ängarna och det var verkligen en stor sorg för mig. Han passade mig så otroligt bra.. Väldigt sorgligt, då hästen bara var 7 år dessutom..












Alla filmer på Cotten från träningar och tävlingar har försvunnit, det finns bara en kvar.. Det är en runda i Gävle när jag red som junior i Elitlaget. Vi var felfria och jag var överlycklig!



Jag funderar ofta på hur det hade vart och blivit om det inte hade slutat som det gjorde. Hästen var grym med ett jäääkla hopphuvud! Det gick verkligen att hoppa hur högt som helst på honom och det gick inte en hoppträning utan att det kom en gjädjebock. Jag saknar honom verkligen och det suger att det skulle sluta så fort och att vi inte fick flera år tillsammans.

/SJacobsson

Vurpa = sängläge

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 17:08:40 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer




Red en häst idag som reste sig och slog runt, så jag verkar ha fixat en lättare hjärnskakning och ömmande kroppsdelar. Så nu blir det sängläge en stund, så hörs vi senare. Som tur var fick jag inte hela hästen över mig iaf.

Dessutom har jag haft jättemycket problem med min fot den här veckan och det håller i sig. Jag fattar inte hur jag kan ha så jäkla ont fortfarande?! Men jag har åtminstone börjat få tillbaka känseln på under sidan av foten! Men ovansidan är fortfarande stendöd :)

Stackarsmig.se

/SJacobsson

God morgon!

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 07:30:00 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer




Nu ska jag till stallet och pussa på mina väldigt saknade hästar som jag inte har träffat på en vecka! Fyra stycken ska motioneras. Mina två stjärnor och två stycken av Pernillas. Kul! Jag är riktigt motiverad faktiskt ;)

Ha en fin dag allihopa!

/SJacobsson

Royne Zetterman 1984

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 22:35:11 | I kategori: Lite annat kul | 2 kommentarer




Haha gaalet! Undra om han vann? ;)

/SJacobsson

SM? Eller inte SM?

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 22:00:20 | I kategori: Funderingar | 7 kommentarer


I och med ridolyckan missade jag och Mirantos inomhus-SM i år och ligger allmänt lite efter i planen. Vi har inte alls startat så mycket i år egentligen och 150 debuten blev av senare än planerat osv. Snart är det utomhus-SM och jag vet inte riktigt om vi ska starta eller inte? Det känns inte som om formen är toppad och jag gav upp hoppet om det här året redan när olycka skedde och visste någonstans att det här skulle bli ett "mellanår".

Jag är ju bra sugen och man kanske ska starta för att bli en erfarenhet rikare? Det behöver egentligen både jag och hästen.. :) Dessutom finns det klasser om Prince skulle kunna gå på årets SM också. Stora I-landsproblem har jag helt enkelt. Ett junior-år till hade suttit fint, då hade jag inte funderat en sekund. Men nu blir det isåfall debut i Young Rider-SM.


Älskade Pirro på SM i somras!

/SJacobsson

Hemma!

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 19:15:00 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Nu är jag hemma från Skåne (efter att ha åkt tåg baklänges i 9½ timme, massor av förseningar..) och bloggen kommer uppdateras som vanligt igen :)

Jag har haft en bra vecka! Lärt känna trevliga människor och ridit fina hästar. Jag är välkommen tillbaka till Lindelöws, så nu är det upp till mig att bestämma mig om jag vill flytta ner till Skåne. Lite samtal som ska göras innan jag bestämmer mig.

Så vi får se om det blir skåning av mig eller inte ;)

/SJacobsson

Pirro är kändis i Östersund i helgen! Lyck...

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 13:46:30 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0882 (MMS)

Pirro är kändis i Östersund i helgen! Lycka till alla goa vänner som är där och tävlar :)

Jag lever här i Skåneland :) Talina har få...

Publicerat: 2011-07-21 Kl: 17:53:24 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


img_0880 (MMS)

Jag lever här i Skåneland :) Talina har fått en kvällsrykt och på söndag åker jag hem. Tack och hej!

prinskorv i sundsvall

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 20:59:28 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Här kommer två filmer från helgen på Prince!

Vinsten på fredagen. Lite mera havre resulterade en tittig häst, som ni ser på hinder 1-3. Haha! Men vi fick till en nästintill perfekt omhoppning. Jag tog inte en enda förhållning, utan kunde bara svänga och galoppera. Grymt. Roligast var att vi startade bland de första och lyckades hålla ledningen genom den ca 80 starter långa klassen :)

 

Här är den felfria rundan i laget på söndagen (130cm), duktig häst!



/SJacobsson

Skåne imorgon!

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 18:47:24 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer




Nu ska jag ta tag i packningen. Imorgon åker jag ner och provjobbar som beridare hos Douglas Lindelöw på Stall Fulltofta. Jag är som på nålar! Det ska bli roligt, spännande, lite läskigt men såklart lärorikt. Bara hålla tummarna att det känns bra och att det fungerar, så att jag blir kvar i Skåne :)

/SJacobsson

Tierp i elit 2012!

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 08:27:27 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer








Prince har varit grym i helgen (som alltid), felfri hela helgen igenom! Han inledde med att vinna sin klass i fredags och sen rullade det bara på med blågula. Resten av helgen gick han lag. Division 1, omgång 2&3 (omgång 1 gick i mars i Falun).

I lördags red vi fyra ryttare i laget och tre av oss presterade nollor och vi var det enda laget som slutade felfria och därmed var vinsten vår. Igår hade vi bara tre ryttare i laget (det enda laget med tre ryttare). Lite dåligt utgångsläge, men vi alla tre red felfritt och var återigen det enda laget som slutade med noll fel och vi vann också omgång 3 och hela serien! Så tillsammans med Älvkarleby Ridklubb går vi upp i Elitserien 2012!

SÅ himla roligt! Grymt kul helg!

/SJacobsson

150 debut

Publicerat: 2011-07-17 Kl: 22:50:10 | I kategori: Tävling | 11 kommentarer


Idag fick Mirantos debutera 150 och han gjorde det SÅÅÅ bra!!

Han hoppade klockrent och var inte i en bom! Fick upp ett jättebra flyt hinder 1-4, på hinder 5 gjorde jag en liten tabbe som var en blandning av orutin och nerver från min sida. Men vi kopplade på rytmen igen och hoppade hinder 5-10 kanon. Hinder nummer 11 (nästsista hindret!) var en vattengrav, han hoppar, men snubblar i landningen och jag flyger av.... Ett hinder kvar bara! Åhh! Det var mycket fel i klassen och man kom vidare till omhoppning på hela 12 fel! Och vi hade fyra fel och ett hinder kvar innan jag trillade av. Attans! Men jag är trots allt väääldigt nöjd med debuten! Det var ju trots allt debut för oss båda och jag tycker att vi presterade duktigt :) Men liiite irriterande att just det där hände och att vi inte fick hoppa sista hindret. Men men, shit happens! Debuten är gjord!



Jag måste ju säga att jag har haft en grym helg uppe i Sundsvall!

/SJacobsson

Fyra blågula blev det för Prince i helgen ...

Publicerat: 2011-07-17 Kl: 12:53:32 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer


img_0871 (MMS)

Fyra blågula blev det för Prince i helgen och Tierp är kvalad till elit nästa år!! :D

Det går bra nu! En till! Stjärnan <3

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 14:49:08 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_0870 (MMS)

Det går bra nu! En till! Stjärnan <3

"hej, jag vann min klass! Min stallkompis ...

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 21:04:08 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


img_3150 (MMS)

"hej, jag vann min klass! Min stallkompis hade fyra fel i omhoppningen i sin klass, men var duktig ändå. Snart får vi kvällsmat, dags att ladda om inför morgondagen!"

Hittade ett skitsnyggt bett med rosa stena...

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 10:51:04 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


img_0865 (MMS)

Hittade ett skitsnyggt bett med rosa stenar! :D vi är iaf på plats och laddar för dagens starter :)

Hopp dit, hopp hit

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 23:10:02 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har det varit mycket och jag har inte hunnit med allt jag borde. Har inte riktigt varit så effektiv som jag brukar :)

Började dagen med att jag fick håret färgat och klippt av bästa Angelica. Sen till stallet, fixade lite och tog en skrittur på Prince. Skyndade mig iväg till ridskolan för att hoppa en häst. En riktigt pigg och glad häst ;) Sen gjorde jag lite nytta och målade lite hinder inför våra tävlingar i sommar. Efter det hoppade jag en häst till. En duktig sådan!

Sen fastnade jag med att prata om intressanta saker mellan himmel och jord med en person. Nu är jag hur taggad som helst på att åka ner till Skåne, familjen Lindelöw, Stall Fulltofta!


Avslutar med en gammal bild på Pirro (två år gammal), så ni har nått att titta på :)

/SJacobsson

Hoppträningen

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 22:23:08 | I kategori: Träning | 6 kommentarer


Idag var jag och vackra vita iväg på hoppträning. Genrep inför helgens tävling. Vi har egentligen inte gjort så mycket vettigt i hoppväg sen tävlingen i Strömsholm i början på juni, så jag var lite nervös att vi hade tappat formen. Men det kändes bra!

Mirantos var lite för piggelin. Så han hoppade iväg med mig några gånger i början, men fokuserade sen hyggligt. Men rutinerade hästen var till exempel tvungen att titta på vattenmattan, så lite för laddad i huvudet :) Vi avslutade med att hoppa en bana på blandad hinderhöjd, ca 135-150cm. Duktig heest!



/SJacobsson

Prince i Årsta Runsten

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 22:13:35 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Ni har inte fått sett nått från Prince senaste två tävlingar. Här kommer iaf en film från Årsta Runsten som Pernilla har lagt upp! Fina fina Prinskorv :)



/SJacobsson

fortfarande sjuk

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 14:03:17 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jag är fortfarande sjuk. Sen i fredags har jag inte haft någon röst heller. Nu börjar den smyga tillbaka, men fortfarande hes. Så sjukt jobbigt att vara sjuk i den här värmen. Stackars mig :)


På morgonen var jag som sagt i stallet. Mirantos ska få åka iväg på hoppträning ikväll. Ska be mamma att filma, så har ni nått kul att titta på här i bloggen ikväll! På torsdag åker vi upp mot Sundsvall på tävling. Ska bli superkul! Av olika anledningar har hästarna gått lite olika tävlingar den sista tiden, så ska bli superkul att äntligen ha båda med sig igen :)

/SJacobsson

Stallet klart! Tagit reda på en massa puts...

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 09:59:42 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0856 (MMS)

Stallet klart! Tagit reda på en massa puts också, som jag sparade sen igår.. Nu är det en morgontur i solen på bästa Prince som gäller!

Budgetvarianter

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 22:54:10 | I kategori: Utrustning | 4 kommentarer


Det finns mycket budgetvarianter på dyrare märken och produkter. Några som verkligen apar efter populära produkter är Hööks. Du kan snart köpa hela Dyon-kollektionen i liknanade form hos Hööks (typ). De härmar allt, känns det som. Tretorn stövlarna och Lamicell schabraken är bara exempel på saker som de har apat efter..

Deras senaste "kopia" är det här tränset:



Är det inte väldigt likt Dyons träns? Skillnaden är att Dyon kostar lite mer än det dubbla. Har dessutom för mig att ÖB (Ja, de har tydligen en hästdel) också hade ett liknanade träns för under 100 lappen för nått år sen.


Vad tycker ni om att det görs massor av kopior och budgetvarianter av populära och lite dyrare produkter? Jag tycker väl till viss del att det är bra att det finns ett alternativ. MEN varför kan aldrig Hööks "gå sin egen väg" och komma på egna, fina och spännande produkter?! Dåligt med det tycker jag..

/SJacobsson

Unexpected Surprise

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 17:49:35 | I kategori: Tidigare hästar | 2 kommentarer


Jag har en kategori där jag skriver om mina tidigare hästar, så jag tänkte fortsätta på den nu. Ni kan läsa om min första häst här!


I mina ägor från 2006-2010

Min första häst var alltså en storhäst. Året efter köpte vi en D-ponny, Unexpected Surprise. Jag vet, lite bakvänt. Man brukar ju faktiskt börja med en ponny :) Det var inte alls planerat. Jag hade väl någon liten önskedröm om en rolig ponnytid, jag var ju trots allt bara 14 år, men tanken var inte alls att vi skulle köpa någon ponny.

Jag hade praktik i ett försäljningsstall och de fick in "Suppan", hon var fin att titta på men galen att rida. Så jag såg min chans att få en liten ponnytid ändå ;) Vi köpte henne superbilligt och planen var att utbilda för att sälja efter 6-12 månader. Ponnyn hade inga papper. Hon hade alltså inget namn, ingen säkrad bakgrund eller en säkerställd ålder. Enligt uppgift kom hon från ett försäljningsstall i Belgien där hon hade "löshoppat hinderstöden ut" och var 6 år.

Vi tog hem henne, gav henne ett namn och kollade upp henne ordentligt av en veterinär. Hästen var smal, omusklad och hade hemska tänder och det visade sig även att åldern inte riktigt stämde heller. Hon var antagligen 4-5 år enligt tänderna (enligt två olika veterinärer). Sen började proceduren med att få alla papper i ordning. Ponnyn skulle få ett pass (för det krävdes även en signalementsbeskrvning), chippas, försäkras, slutmätas, grundvaccineras och såsmånigom också lösa licens.




I början var Suppan låååångt ifrån ridbar. Så fort man satte foten i stigbygeln för att sitta upp så reste hos sig. Bromsen och styrningen fungerade sådär. Hon stod helt enkelt mest på bakbenen :) Men i hoppningen var hon klockren! Så här i efterhand har det gått upp för mig att hon förmodligen inte ens var inriden, därav hennes beteende. Men jag fick ordning på henne och fick ponnyn som jag aldrig någonsin trodde skulle gå på tygeln att vinna en dressyrtävling :) Vi hann också starta LB i hoppning. Så ett år efter att jag hade köpt henne åkte hon ut på annons för betydligt mer pengar än vad vi köpte henne för. Vi fick köpare på en gång, men på veterinärbesiktningen hittade vi en lös benbit på röntgen.

Någon månad efter opererades benbiten bort. Jag satte igång henne och lämnade därefter ut henne på foder till Carro i Norrtälje. Förra sommaren (2010) kunde Carro tyvärr inte ha Suppan kvar och vi sålde henne då till en familj i Heby som tävlar henne i både hoppning och dressyr.





Det blev alltså inte alls som planerat. Planen var att jag skulle ha ponnyn kvar i max ett år, men istället blev hon kvar i mina ägor i fyra år. Jag tjänade inte heller så mycket som jag hade tänkt på ponnyn då hon kostade oss mycket när det gällde att få ordning på alla papper och när vi dessutom behövde kosta på en operation som inte försäkrningen täckte. Hon var en chansning, som gick sådääär tack vare benbiten. Men sånt är livet, haha!

Fortsättning följer...!

/SJacobsson

Helgen

Publicerat: 2011-07-10 Kl: 14:07:04 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Ursäkta att jag har varit lite offline i helgen. Men jag har haft lite kvalitetstid med Carro (hon har varit fodervärd till min ponny, som nu är såld såklart). En riktigt trevlig helg som jag inte fattar varför vi har gjort oftare :) Hon kom till mig i Tierp i fredags eftermiddag (På morgonen fixade jag stallet och alla fyra hästarna fick motion). Vi gick ut på krogen och igår red jag mina hästar på dagen innan vi åkte hem till henne i Norrtälje.


En gammal bild på Carro och min gamla ponnyplutt!

Hade en trevlig kväll/natt/morgon i Norrtälje med bästa Carro och nu är jag nyss hemkommen. Snart ska jag till stallet. Idag ska vi ut och åka lite. Vi ska till ridskolan och trimma så vi får rida på lite större bana.

Ikväll kommer fortsättningen på "Tidigare hästar" upp!

/SJacobsson 

Jag fick ridhjälp! Så nu är vi ute på mina...

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 20:51:16 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0850 (MMS)

Jag fick ridhjälp! Så nu är vi ute på mina två stars :)

Till stallet och rida lite nu då! :) hett ...

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 18:29:46 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0849 (MMS)

Till stallet och rida lite nu då! :) hett hett hett..

Bromsinvasion

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 14:06:50 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Det är så jäkla jobbigt att vara sjuk i den här värmen.. Blä! Dessutom har vi galet mycket broms, så hästarna fick komma in tidigt idag. Usch usch. Hästarna får sig en kvällstur, så sent som det bara går ikväll. Det är fyra stycken som ska ridas och fram tills dess är det soffläge som gäller!


Jag är såååå tävlingssugen!

/SJacobsson

Kvällslyx! Hästarna som hoppade var duktig...

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 20:46:10 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0847 (MMS)

Kvällslyx! Hästarna som hoppade var duktiga :) hoppade både vattengrav och bank!

Nöjd efter dagens pass och den svalkande d...

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 18:17:24 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


img_0842 (MMS)

Nöjd efter dagens pass och den svalkande duschen efteråt :) Nu ska jag brottas vidare med huvudvärken och hoppa en häst!

Huvudvärk

Publicerat: 2011-07-05 Kl: 21:33:01 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag nyss hemkommen från stan, varit på Church Street med lite goa människor och ätit galet god mat. Nu håller mitt huvud på att sprängas, så jag tänker nog gå och lägga mig redan nu.

Idag är det bara Pirro som har ridits, annars är det lugnt i stallet. Lilla fölis börjar bli stor nog att han inte så hemskt gärna vill följa efter mamma till hagen längre. Han går hellre sin egen väg. Imorgon är han väl ännu modigare, så det blir spännande hur det går för mig att släppa ut hästarna imorgon ;)

Om exakt två veckor åker jag ner till familjen Lindelöw på Stall Fulltofta. Jag räknar ner, det ska bli så roligt och spännande!!


Bääästa hästen!

/ SJacobsson

Rufus

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 22:05:50 | I kategori: Tidigare hästar | 3 kommentarer


Jag tänkte skriva ett inlägg om mina tidigare hästar.. Jag har ganska mycket läsare just nu, och jag är övertygad om att det är många som inte vet så mycket om mig :) Så jag tänkte börja att berätta om min första häst!

Jag är från början är "ridskoleunge" utan hästintresserade föräldrar, så jag fick min första häst när jag var 13 år. Innan det tävlade jag en del på ridskolans hästar/ponnyer i både hoppning och dressyr.

 
I mina ägor från 2005-2008

Min första häst var Rufus! En halvblodsvalack (e: Anart - Caracas) som var 14 år när jag fick honom, han tävlade då upp till 150 med förra ägaren och jag kunde inte fått en bättre läromästare. Han var inte speciellt lättriden, så jag har lärt mig mycket på honom. Han tog mig ut på hoppbanorna och jag fick göra debut på regionala/nationella hopptävlingar. Jag var även lite intresserad av dressyr när jag var yngre, så vi startade en hel del dressyr också med fina placeringar upp till LA:4 tror jag. Vi debuterade även MSV med bra resultat.

Rufus kommer alltid vara speciell för mig. Han är speciell häst. Han la en stor del av grunden i min ridning och det värderar jag högt. Jag sålde honom 2008 till en tjej som har haft mycket glädje av honom. Idag är han en glad och fräsch 20 åring, som inte ser ut att vara en dag äldre än 5 år.


fint pris på en regional dressyrtävling

Vinst i en LB:3 tror jag ;)

Tävlingsdebut, 1m!


120 debut!

120 debuten på film! Jag var alltså 13(?)år här och jag grinade nästan när jag kom ut från banan för att jag var så glad att det hade gått så bra. Det var stort för mig att hoppa 120 på nationell tävling som bara tidigare tävlat ridskolehästar i 90 cm.



Fortsättning följer med de andra hästarna.. :)

/SJacobsson

Brist på nått att skriva om..

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 21:40:42 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Idag har det absolut inte hänt mycket alls. Pernilla har åkt till Skåne med jobbet, så jag har stallet för mig själv. Jättetomt! Dessutom är det några hästar som har åkt, så det är för tillfället tre tomma boxar i stallet, vilket också känns tomt och skumt. Vi som har haft överfullt i stallet hela tiden :)

Så idag har det inte varit någon ridning alls. Jag har bara pysslat med allt möjligt i stallet. Imorgon blir det lite ridning på Mirantos bara och lite stallpyssel. På kvällen blir det stan, äta mat med de bästaste!

Inget roligare än så har jag att berätta för tillfället..

/SJacobsson

Duktig häst!

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 20:16:47 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer



kämpen i Brunflo!

Prince har varit duktig och kämpat på bra idag :) Det tunga underlaget var inte tills hans fördel, men fick en 12e placering i 120, där vi dock hade ett ner men en snabb tid. I 130 fick han en fin tredje placering. Min lilla kämpe :)

Nu dröjer det två veckor till nästa tävling som är Näset! Tanken är att Prince ska lag (div 1) och Mirantos ska hoppa lite andra klasser. Vet inte riktigt vad det blir, jag tar nog en dag i taget.

Nu blir det duuuuuusch och sen kanske movietiiiime för er, om jag inte hunnit somna!

/SJacobsson

Tävlingsdags! Dessutom invigning av snygga...

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 10:40:52 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_0837 (MMS)

Tävlingsdags! Dessutom invigning av snygga handskarna :)

tagga till tävling!

Publicerat: 2011-07-02 Kl: 23:06:03 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Igår hade jag en grym kväll! Galet roligt :)

Idag har jag fixat och förberett inför morgondagens tävling. Prince trimmades och kändes bra. Så imorgon åker vi till Vallentuna. Jag är riktigt taggad! Revansch på förra helgens misslyckade tävlingsförsök ;)


finhästarna förra året i Vallentuna!

/SJacobsson

Levisto Z

Publicerat: 2011-07-02 Kl: 22:16:39 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer


Denna hingst är ju bara för fantastisk! Jag älskar hans utseende och utstrålning. Man smälter helt enkelt när man ser honom :)








/SJacobsson

Ni som missade..

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 14:39:50 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Ni som missade inslaget om Douglas imorse hittar det här!

/SJacobsson

Party like a rockstar!

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 14:34:24 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från stallet. Ingen ridning alls för mig idag :) Så har bara fixat med lite småsaker i stallet, mysigt värre. Ikväll tänker jag faktiskt gå ut på krogen. Jag har inte varit ut sen min student, så jag gissar att jag är lite saknad på Heartbreak där jag vanligtvis är stammis! Kanske dags att inviga min kamera som jag fick i studentpresent av pappa? :)


Bästa NBHH08 ♥ jäklar vad jag saknar klassen.

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

/SJacobsson

RSS 2.0