sickness

Publicerat: 2010-08-31 Kl: 13:25:30 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag kom jag inte upp ur sängen, jag har inte vågat prata nått heller än. Det gör fruktansvärt ont i halsen, så det där med att äta skiter vi i idag också. Alltså, blir det inget jobb idag. Mina elever lär inte höra ett dyft av vad jag säger i vilket fall, så Natta hoppar in idag :)

Eftersom jag har tävling i helgen får jag väl trycka i mig alvedon så jag kan vara med och hoppa lite på träningen ikväll med Prince. Om det inte vore för den olidliga huvudvärken hade allting inte varit så jobbigt. Vilken tur att jag hade planerat att skritta ut på Mirantos idag, så det ska jag väl orka :)

Just nu opereras pappa, jag är rädd, jag hoppas att allting går bra..

äntligen!

Publicerat: 2010-08-30 Kl: 23:00:57 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Imorgon opereras pappa, änligen!

Skamligt att någon ska behöva vänta så länge på operation och när det går så långt att man inte kan leva ett normalt liv, inte ens kunna gå och stå.. först gör jävla sjukvården något.

One step forward, to steps back

Publicerat: 2010-08-30 Kl: 21:59:03 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu känns det lite plågsamt alltså, undrar om jag klarar kliva upp imorgon. Mår inte på topp direkt! Det gör ont att bara andas.. Vi får se hur jag mår imorgon helt enkelt. Kämpigt att ha lektioner och ha ont i halsen imorgon bara.

Prince var sjuuukt fin idag. Vilken liten dressyrhäst! Travökningarna sitter som en smäck nu och så även den ökade galoppen. Att han gör galoppslutor och klockrena byten direkt ur slutorna är inte heller fy skam. Skolorna funkar väldigt bra i travarbetet också. Prince får nog bli dressyrhäst istället ;)

Mirantos däremot, hmpf.. Skrittade ut med Lisa och Issy en sväng först och det tyckte väl Mirantos att det räckte med. Han var inte så angenäm att rida på direkt idag och hade ingen lust alls med trimning. Men efter att matte sa åt honom lite skötte han sig. Imorgon känns han nog bättre, får muta honom med äpplen innan annars :) Blev inte så avancerat pass för honom alltså. Bara få honom uppmärksam, lösgjord och svara fram för skänkeln var vad vi prioriterade idag.


Hästen som bara vill äta äpplen, hoppa hinder och springa fort i skogen :)

Har haft lite mys framför tvn med naturgods, b&js och hemköpssallad med Annika nu också. Nu ska jag dö lite i sängen tror jag. Mår inte så jättebra. Hörs! :)

Ont i halsen

Publicerat: 2010-08-30 Kl: 15:08:01 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag känns jag mig 60 procentig, huvudvärk och ont i halsen. Jag vet precis vem jag ska skylla på också (ehee). Nu har jag pumpat i mig lite Alvedon, så jag överlever en eftermiddag/kväll i stallet. Båda hästarna ska trimmas!

Inte har jag varit i skolan idag heller. På morgonen hade vi UF, så filade på vår idé och hoppas att det går ihop sig med den tänkte sponsringen. På eftermiddagen skulle vi ha vår första idrottslektion, dvs få betygskriterier och planering. Kändes inte värt att åka in till stan för det bara :)

Såg att det hade kommit ut startlistor till helgens tävling också, är så himla taggad! :)

Planen är..
Fredag: Prince 1.20m, 1.35m och Mirantos 1.20m
Lördag: Prince 1.30m och Mirantos 1.40m
Söndag: Mirantos 1.40m

Nej, nu ska jag till stallet!

Pappa

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 21:41:45 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu vill jag mest av allt att pappa ska slippa ha ont och bli bra!



Efter ambulans och skit idag så hoppas jag verkligen att den här jävla sjukvården tar det här på största allvar någon jävla gång. Jag vill ha min pappa tillbaka, frisk och smärtfri!

Världens bästa helg

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 21:23:28 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Jag har verkligen haft världens bästa helg, åh det är såna här helger som får en att älska livet! Jag hunnit med två grymma kvällar på krogen, myskväll och shoppingrunda idag. Och allt det här med bästa människorna! Nu avrundar jag den här braiga helgen med lite Ben&Jerrys! ♥

Idag har jag alltså slösat pengar som bara den! Så det blev några timmar i stan och kvällen har spenderats i stallet. Trimmade Prince på utebanan och han kändes kanonfin! Mirantos fick gå ut på en tur i skogen, vilket han älskade.

Nu blir det slapp! Imorgon börjar en ny vecka med skola, jobb, träning och hästar. Dessutom är det tävling nästa helg!



/ SJacobsson

Myskväll

Publicerat: 2010-08-28 Kl: 22:10:24 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nu sitter här i soffan med tre söta brudar. Konstigt nog är man lite sugen på en dag 3 på krogen, men nej. Dags att ta det lugnt! Och det gör jag med de bääästa :)

På hästfronten började jag med att rida Lottas Lancer. Byggde upp en serie, studs-ett galoppsprång-oxer-ett galoppsprång-studs. Han kändes mycket braaa! Efter det fick Mirantos göra samma sak. Han kändes väldigt fin och fräsch. Prince fick gå ut en sväng i skogen.

Jag sitter fortfarande i ridbrallor, så ska väl duscha och byta om nu. Hööörs då!

Vilken dålig uppdatering

Publicerat: 2010-08-28 Kl: 14:32:25 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Gud vad jag var dålig på att uppdatera igår. Men det hände egentligen inget speciellt under dagen. Jag härde ut ett par timmar i skolan tills vi slutade. Sen direkt till stallet, min massör Sofie kom och masserade hästarna. Alltså en vilodag för dem.

På kvällen stack vi in till krogen igen (haha), hade så sjukt roligt! Måste säga att det var den bästa kvällen. Jag har haft två fruktansvärt roliga kvällar. Ikväll tänker jag bara ta det jättelugnt. Fast jag känner mig inte supersliten, det var värre igår.

Imorse hade jag stalltjänst och det var inte så jobbigt att kliva upp med 3 timmars sömn. När man kommer till stallet blir man liksom pigg igen. Nu har jag däremot sovit några timmar till och nu ska jag äta frukost/lunch/middag och sen till stallet igen. Ta in lite hästar och rida mina grabbar. Hörs senare!



Haha, Annika och jag igår :)

/ SJacobsson

Hej och hå!

Publicerat: 2010-08-27 Kl: 07:01:01 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Okej.. Jag hade fruktansvärt kul igår! Däremot gjorde jag alldeles för mycket "dumma" saker, haha :) Men gud vad roligt jag hade. Jag kom hem vid tre, pratade nog i telefonen till halv fyra, och nu är jag vaken. Känner mig inte bakis, men det kommer. Det blev alldeles för mycket igår, för att vara en torsdag. Men det var jag inte ensam om, man kunde knappt röra sig inne på krogen.

Kalla mig galen, men NU är det dags på skola.

Puss!

Träningsvärk

Publicerat: 2010-08-26 Kl: 12:54:16 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer


Idag har jag träningsvärk lite överallt i kroppen, det är skönt med ändå jobbigt på samma gång. Nu kom jag nyss hem från skolan, skönt att vara hemma tidigt! Vi har tittat på maskiner, gått några kilometer och grillat korv. Haha :)

Nu tänkte jag försöka hinna rida båda hästarna innan fyra, vilket jag lär hinna. Sen börjar jag jobba, 3 grupper blir det idag. Mamma är snäll och mockar åt mig idag, så jag hinner åka in till Gävle, krogen och Promoe ikväll. Kommer vara en baggis att kliva upp till skolan imorgon ;) Hörs senare!

Döööd

Publicerat: 2010-08-25 Kl: 22:13:45 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Japp, då var man hemma igen.. Prince var fantastiskt duktig på träningen idag, kändes riktigt bra helt enkelt! Som det iofs känns nästan jämt, min lilla pärla! Han kändes väldigt mjuk och fin när vi trimmade i början, allt kändes enkelt. Sen hoppade han väldigt bra också. Idag blev det serier, travhoppning och hinder med galoppbommar före och efter. Styrketräning alltså.

Mirantos trimmade jag med graman på, faktiskt. Hela passet jobbade vi med tempoväxlingar i både trav och galopp. Jag vill få honom ännu mer som ett gummiband och snäppet rundare med ett lätt stöd i handen. Kändes helt okej på slutet. Vet inte riktigt vem som var svettigast av oss när vi var klara ;)

Imorgon blir det skola, jobb (3 grupper), rida hästarna och sen eventuellt in på krogen. Promoe kommer till Gävle och det kan man ju inte missa :)

NU ska jag duscha och sova, tröttis.

Nu kör vi!

Publicerat: 2010-08-25 Kl: 13:22:03 | I kategori: Träning | 2 kommentarer


Nu kom jag nyss hem från skolan, nu ska jag bara byta om och sticka till stallet. Ikväll är det hoppträning i Gävle för Leif Hall med Prince. Så innan det blir det lite jobb (2 grupper), trimma Mirantos och allt annat fix i stallet såklart. Som mockning, putsa, packa inför träningen, borsta osv :)


Prince på hoppträning i Gävle i somras (man kan väl säga så va? Nu är det ju faktiskt nästan höst..).

Så nu är det brådis, hörs senare!

vardag

Publicerat: 2010-08-24 Kl: 21:38:15 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nu känns det verkligen att vardagen har rullat igång på allvar. I skolan började vi med UF-företagen, vår idé är grym ;) Efter det blev det fix i stallet, innan Sara (Mirantos förra ägare) kom, vi red ut. Fick alltså ridhjälp idag. Sen var det jobb som gällde, mina duktiga elever :)

Nu har kvällen ägnats åt hoppträning. Hoppade Lottas häst Lancer :) Nu är jag trött och blir ännu tröttare av att tänka på att jag måste upp till skolan imorgon.. Nu blir det dusch!


Lancer som bäbis på tävling :)

Ready for school

Publicerat: 2010-08-24 Kl: 07:25:08 | I kategori: The life of Sandra | 7 kommentarer


(HAHAHAH)


Mittbena, hiss eller diss? Det är frågan..
Får fundera på den under dagen!

Trött och lite less

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 20:45:46 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Då var första dagen i skolan avklarad. Eller ja, det blev bara upprop, lite information och fika. Så himla roligt att träffa alla igen, men mindre roligt att få schemat. Usch.

Imorgon är det min stressiga tisdag. Jag ska hinna med skolan, jobba, rida mina två hästar och hoppträna med Lottas Lancer. Nu ska jag lägga mig i sängen titta på tv, fortsätta vara less, älta lite och sura :)


Snygga Prince!

Första skoldagen

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 12:11:46 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från stallet. Har varit där, mockat och fixat lite. Nu tänkte jag duscha och äta lunch. Idag börjar som sagt skolan igen, och jag tänkte köra in dit. Jag har frisörtid klockan 17 och lär inte hinna dit annars :)

Hästarna vilar idag. Men jag tänkte åka till stallet senare ikväll igen, packa upp lite från igår och putsa tävlingstränsen som jag inte orkade göra igår. Sen ska jag väl pussa lite extra på världens bästa pojkar :)

Hörs senare!

Filmerna från idag

Publicerat: 2010-08-22 Kl: 21:39:17 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer


Här kommer filmerna från idag :) Det är pappa som har filmat (mamma brukar göra det annars), han har lovat att zooma in bättre nästa gång. Haha!





Nu ska jag nog ta och sova snart. Jag är helt slut och skolan börjar ju faktiskt imorgon. Nu är sommarlovet slut :( :( Men jag börjar klockan 15 imorgon, så det är väl inge synd om mig egentligen ;)

/ SJacobsson

Hemma

Publicerat: 2010-08-22 Kl: 19:13:38 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Nu är jag hemma igen efter tävlingen i Sala idag. Jag hade fyra fel med båda hästarna idag, igen! Vilken fyra-felshelg. Hur som, hästarna kändes kanon idag! Filmer kommer senare :)

The story of..

Publicerat: 2010-08-21 Kl: 21:23:36 | I kategori: Frågor | 9 kommentarer


Jag fick en kommentar som jag kände att jag ville svara på i ett inlägg :)

"Caroline:
Dina hästar är så fina! Hur hittade du dem? Anonnser elr kontakter? :)"

Först och främst, tack så mycket! Det finns inget härligare än att höra att man har fina hästar :) Och svaret på frågan, båda två kommer från kontakter. Skulle man kunna säga iaf.

Mirantos bytte jag till mig mot min ponny i november 2008 över vintern. Han råkade vara mycket bättre än vad någon av oss kunde tro, jag blev kär och hans ägare blev med barn. Så i maj 2009 köpte vi honom. Innan han kom till mig hade han tävlat 110 med placering och startat 120.

Prince hittade jag genom kontakter. Jag fick ett samtal av en vän som tyckte att jag skulle åka titta på hästar hos John Hickey, som hade många fina hästar till salu (december 2008). Och där stod söta Prince på stallgången. Blev kär på direkten, fick provrida, men han var väl egentligen inte riktigt till salu. Men till slut blev han min iaf, januari 2009 stod han hemma i stallet. Då hade Prince tävlat endast som 6 åring upp till 135. Gick även Falsterbo som 6 åring.

Så kort och gott.. Mirantos var det inte meningen att jag skulle köpa, utan bara ha nått att rida på under vintern tills jag hade hittat en ny häst efter att jag fick ta bort min förra stjärna Cotten. Men så blev han kvar trots allt, och tur var väl det ;)

Här kommer filmer från vår allra första start tillsammans, hoppade 1m, 110 i Storvik. De fick med sig en varsin rosett hem då ;)



/ SJacobsson

Tävling i Sala

Publicerat: 2010-08-21 Kl: 21:13:14 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Nu är jag hemma igen efter en halv dag i Sala på tävling. Hästarna hoppade som sagt 130 idag och jag fick 4 fel med båda hästarna. Jag hatar verkligen att få 4 fel, så himla surt :) haha! Jag vet inte om jag ska vara så ambitiös och lägga upp filmerna från idag?

Prince hoppade först och kändes pigg och fräsch. Lite spänd på framhoppningen som han kan vara ibland. Men eftersom han inte har tävlat på en månad, så är det fullt förståeligt. På banan hoppade han superfint, tills sista linje. Han blev lite tittig på en oxer, så fick ett nedslag där. Mirantos hoppade som en rund miljon på framhoppningen. Jag satt bara och skrattade för mig själv och NJÖT! Han hoppade lite sådär på SM, men nu kändes han så där fantastisk igen! Han hoppade fint inne på banan också, men var i med framtårna på B i trekombinationen, så fyra fel där. Men imorgon är vi felfria! ;)

Nu ska jag bara ta det lugnt och ladda inför imorgon!


Min runda miljon!

/
SJacobsson

tävling idag

Publicerat: 2010-08-21 Kl: 07:48:40 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Japp, idag ska vi till Sala på tävling. Jag hoppar en klass idag, så idag blir det 130cm på båda hästarna. Jag är väldigt taggad :) Nu ska jag åka till stallet och släppa ut dem en sväng, vi åker inte förrän ca klockan 12. Jag ska även fixa det sista, som jag inte hann med igår. Byta ett bett på Prince tävlingsträns osv.. Hörs senare! :)

irriterad

Publicerat: 2010-08-20 Kl: 12:52:53 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Just nu är jag ganska irriterad, har ett litet störningsmoment här hemma. Därför tänkte jag sticka till stallet nu och stanna där tills störningsmomentet har åkt hem. Tur att man har hästarna och stallet! Hur skulle man klara sig annars? Mina hästar är verkligen det bästa jag har :)

Eftersom det är tävling imorgon är det ju en del som ska fixas. Båda ska ridas, duschas, friseras och pilla lite broddhål (finns det nått värre?!). Eftersom jag putsar mina saker varje dag, så är tävlingstränsen redan putsade. Prince ska som vanligt innan en tävlingshelg skrittas ut. Men då är det "skrittgympa" som gäller :) Mirantos ska skrittas ut och sen bara ta en check på banan i ca 20 min. Så hoppas jag att han kommer ihåg idag att han egentligen är ganska lydig.

Här får ni lite bilder från förra sommaren att titta på :)


Bästaste pojkarna <3

mycket snack, men liten verkstad

Publicerat: 2010-08-20 Kl: 00:08:54 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Det blev ingen grillning ikväll, utan brudarna såg till att ta min Ben&Jerrys oskuld istället. Gud vad gott det var! :) Och medans vi satt där och tjockade supergod glass började jag bli taggad på att träna. Bodypump, core, springa.. Jag vill se mitt schema NU, så kan man börja planera in lite sånt. Fast jag är inte den som gör något med halva hjärtat. Så nu ska här tränas! (hehe, vi får se hur taggad jag är imorgon..)

Hästarna har inte känts som "en miljon" idag direkt. Mirantos var pigg och glad för att han fick hoppa. Så han glömde nog bort vilken välriden häst han egentligen är. Prince blev sådär spänd som bara han kan bli ibland. Men kändes väl okej på slutet sen. I vinter ska jag försöka lägga ännu mera jobb på markarbetet. Jag har trots allt tävlat upp till MSV dressyr en gång i tiden (haha, det ni!!) , så jag gillar trimmade hästar ;)

Mina elever gjorde för övrigt ett väldigt bra första pass på den här terminen. Vissa av dem hade inte ridit på hela sommaren, så jag njöt när jag "tvingade" dem att rida lätt utan stigbyglar ;) De kommer nog ha träningsvärk imorgon. Men är det sitsträning så är det :)

Nej, nu ska jag sluta svamla. Höööörs dåå!!

Tandläkaren

Publicerat: 2010-08-19 Kl: 12:02:21 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från tandläkaren, och jag tycker det är så fruktansvärt äckligt. För övrigt kan jag inte förstå hur man kan vilja ha ett sånt där jobb? Titta på folks äckliga tänder :) Jag hade inga hål i varje fall, har aldrig haft hål heller. Som tur är!

Nu ska jag försöka äta lunch och sen blir det väl stallet. Idag ska Mirantos hoppas lite inför helgens tävlingar. Tänkte hoppa lite serier för att träna hans reaktionsförmåga och min sits och position. Tänkte avsluta med någon enklare distans på 5-6 galoppsprång och bara få in rytmen. Det blir absolut ingen höjdhoppning idag, tänkte hålla hindrena nere på ca 110-120 cm. Jag vet att han kan hoppa högt :) Prince ska få skritta ut en sväng (ca 20 min) och sen trimmas på banan i ungefär lika lång tid.


Mirantos från SM :)

Ikväll blir det dessutom jobb. Efter det blir det kanske grillkväll med tjejerna?

/ SJacobsson

Chokladpudding

Publicerat: 2010-08-18 Kl: 20:03:17 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Eftersom vågen visar error och mamma köper hem godsaker, så tänker jag fira det med lite chokladpudding nu. Blä, vilken hemsk människa jag är :)


booring day

Publicerat: 2010-08-18 Kl: 17:54:32 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Eftersom det bara var Mirantos som skulle ridas idag (som för övrigt kändes kanonfin!), blev jag klar i stallet väldigt fort. Trots att jag försökte hitta på lite saker att göra. Jag putsade till och med en träns som redan var putsat (haha), så tråkigt var det :)

Nu har jag roat mig med gamla datorspel. Jag var ett riktigt The Sims-fan när jag var liten, men nu hittade jag inte ett endaste spel. Misstänker att alla dem gamla spelen är hos pappa. Men jag blev riktigt nostalgisk med alla gamla datorspel som jag knappt rört på 10 år. Helt otroligt att de ens fungerar :)

Och för övrigt önskar jag att jag vore grym på bloggdesigner.. Jag vill så gärna göra om min, men jag kan inte :( buhu!

/ SJacobsson

Regn och rusk

Publicerat: 2010-08-18 Kl: 11:51:40 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag vräker regnet ner, så på morgonen har jag varit i stallet och tagit in mina hästar som av någon anledning gick utan regntäcken. Så nu står de inne och torkar, tänkte sticka upp och rida snart. Tack och lov att vi har ridhus såna här dagar! Prince har en vilodag idag och Mirantos ska trimmas idag igen. Vad jag ska ägna resten av dagen till har jag ingen aning om faktiskt? :) Får nog tvinga någon att leka med mig senare, helt enkelt.

Tävlingsmänniska som man är, kan jag ju inte komma tvåa i en tävling ;o Nu måste ni ju gå in och rösta på Mirantos i sin fina tävlingsoutfit ;)!
http://showjumper.blogg.se/2010/august/rosa-outfit.html#comment



/ SJacobsson

tjock och hungrig

Publicerat: 2010-08-17 Kl: 22:37:25 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Vissa dagar har man en sån där "tjock-dag", man känner sig helt enkelt tjock och jag hatar det :) Att våran våg bara vill visa error är väldigt irriterande. Aja :)

Dagen har rullat på bra och alla tre hästarna har känts bra. Speciellt Prince får en guldstjärna idag. Och för att inte tala om mina duktiga barn! Det var några nya elever och terminen har verkligen börjat bra, vilket härligt gäng. Kul :)

Nej, nu ska jag nog ta och lägga mig framför tvn. Hööööres!

/ SJacobsson

God morgon!

Publicerat: 2010-08-17 Kl: 12:20:34 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Jag har ganska så precis vaknat (haha)! Sa jag inte att jag skulle njuta av det som är kvar av mitt sista sommarlov? Fast idag sov jag nog lite onödigt länge alltså.. Jag måste vända tillbaka dygnet, det här går ju inte :P

Idag ska jag börja med att äta lunch med Lotta nu vid klockan ett. Eller ja, typ "frunch" för min del då :) Hon är och tittar på Eric Lette träningarna på ridskolan just nu, så hon har helt klart ätit frukost. Efter det ska jag hoppa hennes häst Lancer VN (2004, Akribori - Amrial). När jag är klar med det tänkte jag försöka hinna mocka åt mina hästar innan jag börjar jobba. Efter jobbet tänkte jag trimma Mirantos innan Prince ska hoppträna klockan 20 för Cissi Hansson. Jag har en del att göra idag alltså :)

Lancer tävlade jag en del som fyraåring och var felfri i några enmetersklasser då. Nu har jag inte hoppat honom lika regelbundet som förut. Men vi har lyckats med att hoppa runt en 140 bana felfritt på träning nu i sommar, så helt värdelös är han absolut inte ;)

Här kommer två bilder på Lancer som fyraåring:



Dags att sätta fart nuuu!

/ SJacobsson

Livet är farligt

Publicerat: 2010-08-16 Kl: 16:53:31 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har jag verkligen bara slappat och försöker njuta så mycket som möjligt av de få dagarna kvar på sommarlovet. Men snart ska jag till mina stjärnor! Sara (Mirantos förra ägare) kommer och rider med mig idag. Så idag är det uteritt som står på schemat för grabbarna och imorgon ska Prince få hoppa på hoppträning. Det längtar jag efter! :)

Jag har haft alldeles för mycket tid att tänka och fundera idag. Framförallt kan jag inte sluta tänka på de 4 ungdomarna som har mist livet i olika olyckor från min (förra) skola, på bara ett år. Vad händer härnäst? Vad som helst verkar kunna hända. Livet kan verkligen vända när som helst och det kan verkligen hända vem som helst.

Nej, bäst att njuta av livet. Det kan vara försent när som helst. Idag ska jag pussa extra mycket på mina godingar!

/ SJacobsson

hemska jag

Publicerat: 2010-08-16 Kl: 13:47:10 | I kategori: | 0 kommentarer


Förlåt att jag har svikit er lite de senaste två dagarna, men jag har verkligen inte haft någon lust att uppdatera bloggen. Helt ärligt så har jag inte lust till nått alls för tillfället. Just nu är jag lite sådär småless på det mesta, jag vet inte riktigt varför? Förmodligen för att hösten börjar krypa sig på..

Om exakt en vecka börjar skolan, det ska bli både lite jobbigt, men framförallt ska det bli superkul att träffa alla igen. Som jag har saknat dem! Träffade tre av mina klasskompisar i lördags lite snabbt och jag ville helst av allt bara krama sönder dem :) Bara ett år kvar med de där braiga människorna, man får ju nästan lite ångest. Sen då? Vad händer sen då? Det återstår att se.

För övrigt är jag grymt peppad på att tävla och träna, det har varit lite smått plågsamt att titta på tävlingarna i helgen. Speciellt 150 hoppningen igår fick mig att bli väldigt inspirerad och taggad! Hästarna har fått lite sommarvila och nu laddar vi inför de sista utomhustävlingarna och inomhussäsongen.

I helgen ska vi till Sala, det blir en klass om dagen. Båda får hoppa 130 på lördag och på söndag hoppar Prince 130 och Mirantos 140 :) Spännande!



Glöm inte att gå inte och rösta på mig och Mirantos!
http://showjumper.blogg.se/2010/august/rosa-outfit.html#comment



Solbränd

Publicerat: 2010-08-13 Kl: 20:20:52 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag har det blivit en lång dag i solen, men väldigt trevlig. Alltid kul att titta på tävlingar, förutom att man blir så sjuuukt tävlingssugen själv :) 140n idag vanns av bästa Elin Jansson dessutom!

Ikväll tänker jag bara ta det lugnt, sjukt trött och sliten. Imorgon ska tre hästar ridas, plus att jag ska hinna med att hjälpa till på tävlingarna. Tror att jag rider hästarna på morgonen, man kan ju inte missa sista klassen, 145 hoppningen :) Dessutom spelar ju de grymma killarna i Setyourmind imorgon i Gävle på Sommaryran, det kan man ju inte missa!


Vila i frid, Stephany Parviainen.

varför?

Publicerat: 2010-08-13 Kl: 12:40:21 | I kategori: | 0 kommentarer


Varför ska man må så dåligt, dagen efter? Åh, det är så jobbigt. Men kul hade vi! Nu ska jag sticka till stallet och vara lite hjälpsam på tävlingarna, 130n börjar snart tror jag :)


Alla tankar går till Stephany, hennes familj och vänner. Hoppas att allt blir bra igen och att Du vaknar igen.

taggad?

Publicerat: 2010-08-12 Kl: 19:11:27 | I kategori: Party like a rockstar | 0 kommentarer




Tänk vad en dålig hårdag kan få en opeppad.
Jag får hålla mig borta från speglar ikväll, sup mig snygg!

ehh, haha

/ SJacobsson

Tävlingssugen

Publicerat: 2010-08-12 Kl: 17:33:22 | I kategori: | 2 kommentarer


Nu är jag hemma igen, ska alldeles strax hoppa in i duschen. Ikväll blir det nämligen krogen med tjejerna, jag undrar hur jag ska orka upp och vara ringmaster klockan 8 imorgon. Haha, det blir spännande!

Jag blir otroligt tävlingssugen av att titta och hjälpa till på tävlingarna idag. Prince var nog minst lika tävlingssugen. Han var mest jättepigg och laddad när jag trimmade honom lite lätt  i ridhuset. Högtalarna låter ut till ridhuset också, så han trodde minsann att han skulle få tävla :)


Gullhjärtat mitt <3

Stort besöksrekord

Publicerat: 2010-08-12 Kl: 07:48:43 | I kategori: | 2 kommentarer


Igår hade jag över 300 besökare, helt otroligt! Men ack så roligt :)

Nu ska jag sticka iväg, tävlingarna hemma på klubben här i Tierp!



Fina Mirantos från SMet!

Rallyharry

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 22:07:30 | I kategori: | 2 kommentarer


Nu kom jag nyss in efter att ha kört lite rally med saaben, fick sällskap av en trevlig prick dessutom. Men nu börjar han jobba och jag borde väl sova snart. Imorgon börjar fyra dagars nationella tävlingar här hemma och jag kommer vara där hela dagarna. Ska bli kul att träffa alla kompisar och titta på fina hästar :)
Lyx med hemmatävling! Dessutom vankas det krogen imorgon. Och sen ska hästarna hinnas motioneras också :)

Så en lång skönhetssömn behövs verkligen om jag ska orka med morgondagen!

Shopping på Tradera

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 17:04:55 | I kategori: Utrustning | 0 kommentarer


Jag har fyndat lite på Tradera och idag ramlade dessa splitternya ner i brevlådan, vilket fynd!



Mina är däremot bruna. Så nästa helg ska Prince få inviga dem på tävlingen i Sala! Spännande :)

God morgon!

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 10:46:50 | I kategori: | 2 kommentarer


Mitt finger ser mycket bättre ut nu efter min "operation" och en alsolsprit omslag i natt, kanon! Dessutom är det ju helt otroligt att jag redan är vaken nu.

Jag har inget vettigt att skriva, jag kände bara för att skriva lite. Jag vet inte riktigt vad som händer idag, förutom stallet då. Vi får helt enkelt se! :)

Jag fick några fina bilder sen tävlingarna i Östersund/Brunflo på hästarna!





Foto: Karin Ellnestad -Tack för bilderna!! :)

/SJacobsson

Hemma från Grönan

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 00:18:09 | I kategori: | 1 kommentarer


Nu sitter jag här med ett gigantiskt finger som jag nyss har opererat lite i själv, najs med var. Not. Hehe, lite för mycket information där kanske. Jag undrar vad jag har gjort med mitt stackars finger, gör så sjukt ont. Nu varar det äckligt mycket också..

Sen är jag lite stolt över mig själv som körde in till Stockholm och Grönan idag, klarade av Stockholms trafiken alldeles galant (och prata i telefonen samtidigt)! Hade en kul eftermiddag och kväll på Grönan också med brudarna :) Effektiva jag hann med jobb och hästarna på förmiddagen också.

Sen måste jag ju bara tillägga att jag har sprungit på en kändis idag också, supersnygga Cimon från PH. Man kan ju inte låta bli att bli kär alltså!

Nu ska här sovas :)

Rösta!

Publicerat: 2010-08-10 Kl: 11:40:47 | I kategori: | 1 kommentarer


Jag och Mirantos är med i en bloggtävling (haha), men ni måste ju bara gå in och rösta på oss! :)

http://showjumper.blogg.se/2010/august/rosa-outfit.html#comment 



/ SJacobsson

jäääävla finger

Publicerat: 2010-08-09 Kl: 22:08:52 | I kategori: | 1 kommentarer


Åh, det är så jobbigt att uppdatera den här bloggen. Men vi kör lite snabb uppdatering.

Mitt finger gör sjukt ont, jag har ingen direkt känsel kvar i det. Det sticker och är väldigt svullet. Jag vet inte vad det är för fel, men det gör galet ont. Dessutom har jag träningsvärk, stackars mig :)

Idag tog jag premiärturen på Prince efter hans två veckors vila, han fick en skrittur i skogen. Mírantos ska nu få vila och ta det lugnt den här veckan.

Jag har fått ljud i min bil! Äntligen! Tur att man har snälla och händiga polare som kan det där med ljud och bilar. Så nu är jag nästan lika cool som alla andra. Dessutom hämtade jag ut mitt körkort idag, usch :)

Nu är Nicole här också. Imorgon blir det Stockholm och Grönan. Efter lite jobb och hästarna på morgonen förstås.

/ SJacobsson

Tredje dagen och andra kvalet

Publicerat: 2010-08-07 Kl: 15:31:24 | I kategori: Tävling | 5 kommentarer


Nu rullar Lasse Lastbil hemåt igen, vi åker hem med massor av nya erfarenheter. Ganska nöjda med helgens prestation. Det blir däremot ingen final för oss.

Här kommer filmen från dagens klass, andra kvalet i SMet.


/ SJacobsson

Andra dagen och första kvalet

Publicerat: 2010-08-06 Kl: 20:04:15 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Nu sitter jag i lastbilen och får håret flätat av Ellinor, så nu blir jag fiiiin! Haha :)

Idag har jag och Mirantos hoppat första kvalet i SMet, jag var sååå nervös. Men vi överlevde. Vi hoppade runt banan med två nedslag och jag är supernöjd. Det känns som om vi lika gärna hade kunnat vara felfria. Imorgon är andra kvalet och jag hoppas att vi kan prestera ett minst lika bra reslutat då.



Här kommer lite bilder som Ellinor har knäppt!
Hon är fotograf till bilderna i gårdagens inlägg också.




Nu ska vi gå ner till stallarna snart igen. Mirantos ska få en kvällspromenad med tjejerna och jag ska putsa sakerna. Sen är det dags för skönhetssömn! Hörs imorgon allihopa :)

/ SJacobsson

Första dagen här i Stockholm

Publicerat: 2010-08-05 Kl: 17:44:11 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Igår när vi anlände hit var jag mest irriterad över att det var långt mellan stallarna och lastbilsparkeringen, men nu har jag lugnat ner mig lite. Motion har väl ingen dött av, som sagt.. För övrigt är det fina tävlingar, med en väldigt fin bana!

Mirantos känns jättebra! Han hoppade felfritt i grunden i dagens uppvärmningsklass, jag utgick sedan för att spara honom inför SMets kvalklasser. Och det bästa av allt, han hoppade vattengraven!! Nu jäklar ska det laddas inför imorgon, då är det första kvalet. Målet är att hålla nollan bara. Nu är det fullt fokus som gäller och jag får inte glömma bort att galoppera, snål maxtid.




Nu blir det häng i lastbilen ett tag, kanske går ner till banan och tittar på 145 hoppningen senare. Ha det bra allihopa!

/ SJacobsson

El Stockholmo

Publicerat: 2010-08-04 Kl: 17:45:39 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu är jag hemma en snabbis för dusch och packning av mina saker. Dagen har varit stressig och jag är supertrött. Var hemma halv fyra i natt och klockan ringde halv åtta, pain! Men jag kan sova i lastbilen påväg till Stockholm, som tur är :)

Sen packar vi in alla saker och Mirantos i Lasse Lastbil och rullar mot Stockholm och SM!

Effektiv dag

Publicerat: 2010-08-03 Kl: 19:32:02 | I kategori: | 1 kommentarer


Snacka om att jag har hunnit med mycket idag! Upp med tuppen för att hästarna skulle skos, väldigt fina fossingar fick dem. Efter det var jag hem på lite lunch innan jag stack till stallet igen för jobb. Duktigaste ridlägerbarnen! Efter det mockade jag, åt middag och sen skrittade jag ut på Mirantos. Sen fick hästarna massage.

Nu är jag hemma, ska väl hoppa in i duschen. Ikväll ska jag vara chaufför till ön, ska bli kul! Alltså, själva bilkörandet, inte ön. Min bilstereo är ju dessvärre ur funktion just nu (haha), kanske inte få den fixad innan jag ska hämta upp alla söta människor.

Imorgon bär det av till Stockholm och SM, ska bli så otroligt spännande!



/ SJacobsson

KÖÖÖRKORT!!

Publicerat: 2010-08-03 Kl: 01:46:09 | I kategori: | 1 kommentarer


Jag kan inte fatta det själv!! Jag har tagit körkort idag! Allt gick så snabbt, helt sjukt. Hade skrivningen 10.30, var alldeles skakis efteråt av lättnaden att klara skiten på första försöket. Och sen 13.15 hade jag uppkörning. Därimellan var det bara ett vakum i huvudet. Men när jag började köra slappnade jag av och det gick skitbra!
SÅ JÄVLA HÄRLIGT!

Vilken jävla dag det har varit egentligen, helt otroligt! Klockan ringde klockan 6 imorse och nu kom jag nyss hem. Hunnit med massor :) I min glädje fick jag stressa hem för att hinna börja jobba klockan 15, sen efter det trimmade jag Mirantos och pysslade om Prince. Mamma var snäll och mockade åt mig. Efter det blev det en snabb dusch och sen bar det var till Gävle med underbara vänner till donken. Perfekt sätt att fira körkortet på!När vi var tillbaka i Tierp körde jag lite andra vänner till Uppsala och nu kom jag nyss hem. Trött är man!

Imorgon kommer hovslagaren och skor hästarna klockan 8 på morgonen, sen ska jag hinna med jobb, skritta ut på Mirantos, få hjälp med ljudet till bilen och sen vara fyllchaffis till ön :)

En bra början på den här speciella veckan. Hoppas att det avslutas minst lika bra på SM i helgen! :)

/ SJacobsson

Ice queen

Publicerat: 2010-08-01 Kl: 15:05:35 | I kategori: Party like a rockstar | 1 kommentarer


Jag var ju som sagt ut på krogen och jag vill gärna skriva här om min knäppa kväll, men det blir inte bra. Men helt ärligt, jag kan bara skratta åt kvällen idag, fan vad sjuk den var! Nu skiter jag i allt och kommer igen en annan gång :) Men en sak kan jag ju säga, vi kom in på Heartbreak fast det var 23, känns bra!

Idag har jag varit bakis som fan efter att en blind date var lite väl generös på drickat igår. Men nu har jag pluggat hela dagen och nu ska jag sticka iväg till stallet. Idag ska Mirantos och jag åka till Cissi och träna sista gången inför SM, det här blir alltså genrepet. Det börjar närma sig, fan vad kul det ska bli! :D



/ SJacobsson
RSS 2.0