På plats!

Publicerat: 2011-03-31 Kl: 22:01:18 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer



on the roooad,

Nu ligger jag i sängen på hotellet. Hästarna är trimmade och installerade i stallarna. Hade tur och fick stå inne, så slapp isgatan ute vid uteboxarna :) Båda två kändes riiiiktigt bra, speciellt Pirro! Kändes knappast att de hade stått still i transporten i nästan åtta timmar. Nu är jag riktigt taggad! Imorgon hoppar Pirro en 130 och Prince går två klasser. Först en 120, så han får titta av sig lite och efter det en 130.

Imorgon ska jag svara på alla era frågor och kommentarer! Och så ska jag försöka knäppa en massa bilder i helgen också :)

/SJacobsson

Totalt sluuut

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 22:43:33 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer



Bästa Prince på gamla tiden! :)

Nu är jag helt slut. Först skola på morgonen, sen hem och rida ett par hästar och mocka en box. Hann också börja packa lite foder. Sen blev det jobb i fem timmar och sen tillbaka till stallet för att packa och snygga till hästarna. Nu kom jag nyss hem, så det har varit en lång dag med tanke på att jag åkte hemifrån kvart över sju imorse.

Imorgon åker vi så tidigt som möjligt mot Umeå, så att jag hinner rida när vi kommer fram :) Ska bli roligt det här, känns som om det var så himla längesen man var på en "riktig" tävling! Jag hoppas på fina resultat i helgen :) Hoppas ni har haft en fin dag!

/SJacobsson

Skola och jobb

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 06:41:31 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Igår blev vi överösta med saker att göra i skolan, så det blir mycket att göra fram till studenten nu. Så i helgen mellan starterna, så är det uppsatsskrivning som gäller :) Kul! Not.

Igår jobbade jag också som vanligt. Barnen börjar bli riktigt duktiga! Ena gruppen är inte långt ifrån galoppfattningar nu, sååå roligt!

Idag har jag bara en lektion, sen är det hem och packa, putsa, rida etc och så ska jag hinna med fyra timmar jobb också. Imorgon åker vi mot UMMMMEEEÅÅÅ! Kör på ba! ;)



/SJacobsson

Hoppträning

Publicerat: 2011-03-30 Kl: 06:34:24 | I kategori: Träning | 0 kommentarer


Igår stängdes datorn av när jag hade skrivit ett inlägg innan det hann publiceras, så jag gav upp.. Men jag gör ett nytt försök nu!


"hej, jag är en duktig häääst!"

Igår avslutade jag dagen med att hoppträna med Prince, genrepa inför helgen tävlingar. Vi gjorde samma övning som på träning för Pontus i söndags (filmklipp på det i förra inlägget), men Prince fick hoppa lite större. Han gjorde det såklart riktigt riktigt bra. Han känns nästan bättre än någonsin just nu! Hoppas formen håller i sig.

Förhoppningen är att Prince ska hoppa 120-135 klasser och Mirantos 130-145 klasser, men jag rider en klass i taget och bestämmer sen vad jag ska rida. Både jag och hästarna är inte riktigt i form i tävlingssammanhang efter olycka, så vi får se :)

/ SJacobsson

Filmklippet

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 22:36:30 | I kategori: Träning | 7 kommentarer


Är man envis såååå.. Här kommer ett kortklipp från träningen igår för Pontus Westergren! :)



/ SJacobsson

Ingenting funkar..

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 22:26:57 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Sitter och försöker ladda upp filmerna från träningen igår, men det funkar inte.. Youtube segar totalt! Så det får bli imorgon istället :) Så länge får ni en annan film att titta på så länge. Sleep well guys!



/ SJacobsson

Hektisk dag

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 22:07:32 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



en smutsig häst!

Full rulle hela dagen! På hästfronten har Leffa blivit longerad igen och mina fick en uteritt. Hunnit med lite jobb har jag gjort också. Nu avrundar jag dagen med middag i form av en kexchoklad och ostbågar. Imorgon blir det en lika stressig dag.. Men på torsdag åker vi mot Umeå på tävling, ska bli roooligt! :D

/SJacobsson

Jan Svanlund död

Publicerat: 2011-03-28 Kl: 11:22:50 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Så otroligt tragiskt, ridsporten har förlorat en otroligt stor profil.. Kommer inte riktigt kännas som vanlig att titta på hästhoppssändningarna på tv längre utan Jannes röst. Vila i frid Jan Svanlund!



/ SJacobsson

Helgen

Publicerat: 2011-03-27 Kl: 22:18:07 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Förlåt för extremt dålig uppdatering i helgen, men jag har haft fullt upp och knappt suttit vid en dator. Så tänkte bara berätta lite snabbt vad jag har gjort i helgen :)

Fredag - Stallet på morgonen såklart. Hade planerat vilodag för hela stallet förutom Prince. Så släppte ut lite hästar, mockade etc etc och tog en tur på Prince. Åt lunch med min far och sen åkte jag som sagt till Linda i Sandviken :) Myyys!

Lördag - I lördags var det fullt ös, haha! Alla hästar blev motionerade (6 stycken) och därimellan var jag til ridskolan och jobbade lite. Vi ska ha en familjedag snart med uppvisning, så barnen har börjat öva in ett voltigenummer. Så vi gjorde om en av ridskolehästarna till voltigehäst! Vilken stjärna hästen var och för att inte tala om ungarna :) På kvällen var det planerat för utgång, men det slutade i soffan med Annika istället.



Söndag - Började med att försova mig, jävla iPhones väckarklocka ville inte ringa.... Började dagen med att åka till ridskolan där det var ponnytävlingar. Så fick se min "gamla" ponny som jag sålde i somras hoppa felfritt i första klassen. Superkul! Sen stack jag till stallet och red lite. Sen har jag avslutat dagen med att träna för Pontus Westergren med Mirantos. Filmsnutt på det kommer imorgon!

Nu är det BB och snart tänker jag sova, aptrött..

/SJacobsson

Gästblogg av Linda!

Publicerat: 2011-03-25 Kl: 20:15:28 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Jo men hej och hå, här sitter ja och försöker få till ett litet gästinlägg. Jag tänker inte ens försöka få till det på ett bra sätt för blogga är inte min grej ;)
Jag kan iallafall ta och berätta att jag lever och mår bra trotts söndagens lilla incident, jag hade änglavakt och klarade mig undan med en reäl hjärnskakning. Jag vill även passa på att tacka alla fina människor för erat stöd och omtanke, det värmer :)

Men nu säger vi mums med stort M! Magen står i fyra hörn efter allt vi tryckt i oss, för när Sandra kommer på besök så blir det massor av "finmat" och godsaker. Tacos, kladdkaka och godis stog på menyn idag haha ;)
Det är iaf alltid lika underbart att träffa min favort brutta, det måste göras oftare!! Nästa gång blir det jag som tar en roadtrip till Tierp. Då har förhoppningsvis Emil kommit hem från Oslo en sväng också så att man får träffa den mannen också :) 

-Neh nu ska vi slänga oss ner i soffan, släppa ut våra tjockismagar och glo på tv ;)

Tack för mej, puss och hej <3

Frågor om Prince

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 20:46:34 | I kategori: Frågor | 1 kommentarer


emma fors / forzi.blogg.se om Fråga:
ser ut som du har dubbla huvor på prince på headern, varför? :)

Svar:
Det stämmer bra! Han har dubbla huvor när han tävlar för att han är lite ljudkänslig och dessutom rädd om öronen, så jag kan inte stoppa in bomull eller liknande i öronen. Så då har det blivit dubbla huvor istället för att dämpa ljud runt omkring honom :)



linnea om Fråga:
Hej, jag har också en fråga. Varför ska du sälja Prince???
Jättebra blogg :)

läsare om Fråga:
varför ska du sälja prince? bra blogg!

Svar:
Vi säljer Prince för att jag känner att jag behöver gå vidare, vi är "klara" med varandra. Vi har nått toppen av vår kapacitet och han behöver någon ny att lära hoppa stora hinder. Men jag kommer grina hjärtat ur mig, kommer bli jättetråkigt den dagen han är såld :( Så så länge han är kvar så tänker jag njuta så mycket jag bara kan!

/SJacobsson

Duktiga elever!

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 19:10:51 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag nyss hemkommen från ridskolan. Det bakades kärleksmums och sen hade jag lektion som som vanligt på torsdagar. Hoppning på schemat idag och snacka om att barnen glänste idag, vilka stjärnor!!

Nu ska jag plugga och ta igen ett BB-avsnitt. En dusch blir det nog också :)


Glada och nöjda elever, ponnysar och hästar :)

/ SJacobsson

Fråga

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 15:29:08 | I kategori: Frågor | 3 kommentarer


Maria om Film på Leffa:
Kan du inte berätta lite mer om denna Leffa? Jag har inte riktigt förståt om det är du som köpt honom själv eller om du "bara" rider honom till någon annan. Tack för en bra blogg btw. Och juste, för ett tag sen såg jag en annons på hästnet på Little Prince, är han fortfarande till salu?

Svar:
Vad roligt att du tycker att bloggen är bra! :D
Leffe är en häst som står på tillridning hos mig en kortare period, så jag rider honom alltså åt någon annan. Och Prince är fortfarande till salu :)

/SJacobsson

Kaos i Elingbo

Publicerat: 2011-03-24 Kl: 15:25:28 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Walle och Mirantos! :)

Idag åkte Pernilla bort över helgen och jag är själv i stallet. Hon hann däremot hjälpa mig i stallet imorse innan hon drog. Vi har 6 hästar i stallet just nu som ska ridas, men som tur var hade jag planerat vilodag åt Mirantos idag, så behövde bara motionera 5 hästar. Det gick mycket bra med allihopa!

Till kaoset..
Jag skulle ta in Leffe, men ser nått konstigt i hagen. Då har vår shettis rymt in till honom. Så fick börja med att flytta tillbaka lilla Plexus till sin hage. 10 minuter senare rymmer Plexus in till Prince och Mirantos istället och satte fart på dem. Bushästar! Helt tokiga blev dem när de fick en liten ponny i hagen :) Så jag fick så vackert torka ytliga broddtramp sen... Några minuter senare ringer Pernilla och säger att grannen har ringt och två bruna hästar är lösa. Då hade Hop-zan och Walle hoppat ur sin hage. Så fick gå en bra bit och fånga in tokhästarna. Stackars Issy var själv i den trasiga hagen, men vågade inte hoppa ut. Klok häst det där ;) haha! Så det slutade med att alla åtta hästarna fick så vackert gå in i stallet igen.

Till saken hör också att det blåser storm ute. Så det blåste bokstavligen rakt igenom huvudet på alla hästarna idag. Nu ska jag sticka ner och handla! Barnen ska baka på ridskolan inför helgens lokala ponnyhoppningar idag :)

/ SJacobsson

Film på Leffa

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 21:47:25 | I kategori: Träning | 4 kommentarer


Nu kommer filmen från hoppträningen igår. Utbildningsmässigt ligger den här hästen i fas med en kanske fyraåring och väldigt lite hoppad på senaste tiden, så jag är nöjd med honom. Han tog sig igenom träningens alla svåra saker :) Ibland fick han till och med till några riktigt fina språng!



/ SJacobsson

Att rida utan väst

Publicerat: 2011-03-23 Kl: 21:24:03 | I kategori: Funderingar | 11 kommentarer


Det bästa med att lämna juniortiden måste jag nog säga är att man slipper tävla med säkerhetsväst! Så otroligt skönt! Och dessutom tycker jag att det är mycket snyggare att utan :) Vad tycker ni?


Hejdå klumpvästen!

/ SJacobsson

Stort tack!

Publicerat: 2011-03-22 Kl: 22:50:34 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Tack för alla värmande kommentarer om söndagen, både om rundorna och händelserna runt omkring i söndags! Tack tack tack! :)



Nu är jag helt slut, varit en lång dag. Avslutat dagen med att hoppträna med Leffe. Imorgon kommer en film på det, och en massa andra roliga uppdateringar som jag håller på till imorgon! Hörs då babes!

/ SJacobsson

Usch usch <3

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 21:29:04 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Nu har jag pluggat så jag är helt snurrig i huvudet :) Jag har även hunnit varit på ridskolan ett par timmar, nu börjar min fritidsledartjänst på allvar och det ska bli jätteroligt!

Linda ringde även också nu på eftermiddagen, hur skönt var det inte att höra hennes röst igen?! Hon mår som sagt så bra som hon kan må efter allt som hänt. Och så sa hon att det var tydligen räddningen att hon pratade och tittade på mig när det hände, millimeter från att nått ännu värre hade kunnat hänt alltså. Uuuh, får gåshud. Klarar inte ens av att tänka tanken på vad som kunnat hänt, så himla lättad och glad över att änglavakten var i Falun igår.


Den senaste bilden tagen på mig och Linda tillsammans, hemma hos mig på min 19 års dag.

Big love to you my friend!


/SJacobsson

Resten av filmerna

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 15:24:43 | I kategori: Tävling | 7 kommentarer


Här kommer resten av filmerna. Prince runda var perfekt och Mirantos får jag helt enkelt skämmas över. Hästen hoppar som en kanin och jag rider dåligt. Så trevlig movietime hörni! :)




/SJacobsson

Kaninen Mirantos

Publicerat: 2011-03-21 Kl: 15:22:38 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer



Kaninen, som kanske inte är den skarpaste kniven i lådan, men vi älskar honom såklart ändå! Bästa!

Idag har Mirantos hittat på en massa hyss. Han började med att försöka hoppa ur boxen imorse. Hann som tur var stoppa honom, så han hann bara upp med frambenen över boxdörren. Mongohäst. Efter en morgontur i solen med Pernilla på ryggen och i sällskap av mig och Leffa, släppte vi ut honom på ridbanan. Han stannade där i ungefär 30 sekunder. Sen gick han över snöhögen ut från ridbanan och ut på åkern.

Han insåg ganska snabbt att det väldigt jobbigt att pulsa snö på åkern, så han tog sig till närmaste grusväg och kunde sen inte förstå hur han hamnade på andra sidan åkern och de andra hästarna på andra sidan. Så han stod där och gnäggade och bad om hjälp. Jag och Pernilla skrattade så vi grät lite sympatiskt åt honom.

Efter en stund fattade han att han var tvungen att "gå runt", följa grusvägen tillbaka till gården (eftersom han inte orkade pulsa snö igen). Så när han kom till insikt kom han galopperandes tillbaka. Det allra bästa är att jag har filmat hans utflykt ;) Men jag skrattar så fult, så ni får nog inte se den, hahaha!

/ SJacobsson

Proffsfilmning

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 21:51:10 | I kategori: Tävling | 2 kommentarer


Här kommer mina rundor från första klassen, 120cm bed A:0, som proffsfilmats av bästa Anna-Karin Andersson! Jag lägger upp "mina" filmer från lag och 130 imorgon.




/ SJacobsson

Tävling, olycka och kaos

Publicerat: 2011-03-20 Kl: 21:46:45 | I kategori: Tävling | 7 kommentarer


Nu blir det ett långt inlägg om ambulanser, tårar, tävling, rosetter, bilbärgare och trasiga träns.. Vilken riktig kaos dag!

Idag har vi alltså varit i Falun på tävling. Det hela började med att bilen inte startade hemma, inte ens med startkablar. Men efter nått magiskt startade den trots allt. När vi väl var på väg kom jag på att vi glömt tränsen och förbyglarna som hängde fint och putsade på sina krokar i sadelkammaren. Som tur var hade vi inte kommit så långt! Resten av resan till Falun gick smärtfritt, men det blev lite stressigt när vi kom fram och jag hade väldigt några starter mellan hästarna i första klassen och var därför tvungen att ha båda hästarna ute (=ingen hjälp på framhoppningen, eftersom mamma var tvungen att hålla den andra hästen). Då hade jag sån himla tur att en av mina närmaste vänner och klasskompis, Linda, hade tid över, så fick hjälp av henne på framhoppningen.

När jag var framhoppad och klar, så skulle jag ut ur framhoppningsridhuset och till banan med Linda i släptåg. Linda går bakom hindrena på framhoppningen pratandes med mig och helt plötsligt smäller det bara. Det gick så himla fort. När Linda var precis bakom räcket blir hon påhoppad av en häst som hoppar räcket. Linda blir direkt medvetslös, så jag fick inleda dagen med att ringa ambulansen. Det var så himla hemskt att se henne ligga där helt livlös. De avbröt tävlingen och jag lämnade bort hästen till mamma. Så sprutade tårarna bara kan jag säga. Har nog aldrig känt mig så hjälplös i hela mitt liv. Ambulansen kom ändå ganska fort och som tur var befann det sig en sjuksköterska också på framhoppningen när olyckan inträffade. När Linda åkte iväg i ambulansen var hon fortfarande medvetslös. Men hon vaknade kort där efter och mår efter omständigheterna bra nu. Självklart rejält mörbultad och med en riktig hjärnskakning. Så himla glad att det inte blev mer allvarligt än så! ♥

Efter det som hade inträffat visste jag inte om jag skulle klara av att starta, så himla skakis och storgrinade såklart fortfarande. Jag var nästa in på banan dessutom. Men jag bestämde mig för att ladda om. Båda hästarna var felfria och placerade i första klassen, trots allt. Efter var det dags för lag, där jag hoppade Prince. Han kändes jättebra! Men vi fick ett riktigt skitpet. Men nu kändes han iaf som vanligt och avspänd, skönt att det gick över så pass fort. Laget slutade 3a, då vi hade lite stople ut.

Sen var det dags för 130, Mirantos andra klass. Då började chocken krypa sig på lite grann. Tankarna började snurra om vad som skulle kunna hänt med Linda, på hur mycket värre det kunde ha varit. Så jag kan ju säga att jag red pinsamt dåligt i 130 :) Fick egentligen ett ganska bra flyt, men till hinder 4 fick man solen i ögonen och man såg inte ett skit, så missade lite på den distansen. Fick upp flytet igen, men till hinder 8 var det samma som på 4an, sol i ögonen. Trots allt var Mirantos dubbelnolla och slutade med en tredje placering. Jag tror ändå att det var bra att Mirantos fick en runda där han fick rädda mig lite och se upp vart han hade hovarna, han hoppar nästan ännu mer felfritt då när han inte får allt så himla serverat.

När vi skulle packa in och åka, så tittar jag bort i två sekunder medans jag håller på och klär av Mirantos. Då ska han såklart klia huvudet, fastnar med nosgrimman i ett handtag på transporten och sliter sönder sitt tävlingsträns. Bra där. Not. Blev lite smått irriterad över det, men blev ännu mer irriterad när biljäveln inte ville starta. Inte ens med startkablar. Efter 1000 olika försök med allt slutade det hela med att jag fick ringa Pernilla som fick vända med sin lastbil. Lasta om, packa om och lasta in mina hästar också i hennes lastbil. Jag åkte med hem i lastbilen och mamma fick vänta i Falun på bärgare till bilen. När bärgaren kom fick han igång bilen och mamma kunde rulla hemåt.

I lastbilen var vi hungriga som bara den. Så vi stannade på en mack för att köpa en (kall) korv med bröd, men blev utsatt för fisar och fyllon i kön. Resten av resan gick smärtfritt.

Annars har det här varit en jättetrevlig dag... Nej, nu tackar jag för mig! God natt på er!

/ SJacobsson

Trim trim

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 21:59:24 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Alla tre hästarna fick trimmas i ridhuset idag. Leffa får nog till och med en guldstjärna idag! De andra två var bara okej :) Sen har det varit en massa fix i stallet bara och efter en hel del skrattattacker blev allting packat, putsat och hästarna tävlingsfina.

Nu laddar vi inför tävling imorgon. Båda hästarna hoppar 120 som första klass, sen går Prince lagklassen (div 1) och Mirantos går 130n efter laget sen. Hoppas på bättre flyt än förra tävlingen ;) haha

/ SJacobsson

Snaaart..

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 11:22:58 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Först ska jag ta tag i lite plugg och sen ska jag till stallet. Eftersom det är tävling imorgon med mina två, så åker vi till ridhuset och trimmar lite lätt inför morgondagen. Funderar även om att ta med mig Leffa till ridhuset nu när det är helg och man har tid :) Sen ska jag försöka göra hästarna tävlingsfina, packa och putsa lite. Imorgon bär det av till Falun! Sist jag var där, gick det riktigt bra och fick med mig fyra färgade rosetter hem. Hoppas på samma braiga flow imorgon! ;)



/ SJacobsson

Fråga

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 23:31:50 | I kategori: Frågor | 0 kommentarer




Det är fler som undrat vart man kan köpa Scourrierbettet som jag brukar använda på Prince. Jag har köpt mitt bett på Skara Hästsport, men finns säkert att köpa på fler ställen :)

/ SJacobsson

Duktig!

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 23:28:55 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Kram på Leffa som varit duktig och hoppat höga hinder för första gången i sitt liv :)



/ SJacobsson

Inte mycket nytt och roligt..

Publicerat: 2011-03-18 Kl: 17:58:03 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Här pluggas det mest idag.. Var och red en häst imorse, de andra två vilade idag :) Nu är det fredagsmys med mina goa vänner som gäller! Alla roliga inlägg kommer imorgon istället. Tävling på söndag iaf, taggad!

/ SJacobsson

Duktiga hästar

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 20:42:05 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Svett-Leffe gjorde bra ifrån sig på hoppdebuten med mig idag. Det är lite jobb, men det kan nog bli häst av honom också ;) Gjorde absolut inget komplicerat. Vi fokuserade mest på att komma mellan hinderstöden, så att säga :) Prince kändes fin när han trimmades efter Leffe. Så blev ett kort pass för honom. Mirantos fick en mystur i skogen och solskenet.

Nu ska jag plugga! In till skolan och skriva prov imorgon.. Inte så pepp, men vad gör man inte? Inte många dagar kvar i skolan nu.


Leffe

/ SJacobsson

Ridhuset

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 07:27:53 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer



Titta så grå han har varit! Synd att de inte kan vara gråa hela livet.. :)

Idag ska vi till ridhuset på morgonen med fyra hästar. Jag tar Prince (som ska trimmas) och Leffe (som ska premiärhoppas) med mig :) Efter det blir det väl lunch och en uteritt på Pirro. Ikväll är det dessutom jobb som gäller och en hel del plugg som jag borde trycka in i huvudet.

Hörs senare!

/SJacobsson

Ploppbett

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 21:45:11 | I kategori: Utrustning | 0 kommentarer




Ingen har frågat, men tänkte berätta vad jag har för bett på Mirantos också! Mirantos går i princip varje dag på bettet ovan. Och han fungerar riktigt bra på det. Det är något skarpare än ett vanligt tränsbett och hästar med lite "orolig" mun brukar oftast bli lite lugnare tack vare kopparringarna i mitten, de får nått att göra.

När han hoppar går han dock på ett vanligt tredelat tränsbett. I hoppningen blir ploppbettet lite för skarpt för honom.



/ SJacobsson

Scourrierbett

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 21:39:20 | I kategori: Utrustning | 3 kommentarer




Det är flera som undrat vad jag rider Prince på för bett ibland, och det är ett sånt här bett som ni ser ovan. Bettet kan användas på flera sätt och den ena sidan av bettet är slät och den andra räfflad. Så den ena sidan blir alltså lite skarpare än den andra.

Eftersom bettringarna sitter fast i bettet ger ringarna ett litet tryck när man svänger, vilket gör att hästen blir mer lättsvängd och bettet brukar fungera bra på hästar som hänger lite i handen och faller på framdelen. Jag upplever även att det blir lite "hävstång" av bettet eftersom jag fäster tyglarna i det yttersta ringarna och sidostyckena i ringar som sitter fast. Prince fungerar hur bra som helst på det här bettet, det bästa jag provat på honom! Jag har det någon gång i veckan när jag trimmar och så brukar jag hoppa honom på det.

Han går inte med det varje dag, utan brukar variera med bettet nedan.
 


/ SJacobsson

Bästa Pirro!

Publicerat: 2011-03-16 Kl: 18:32:31 | I kategori: Träning | 2 kommentarer



Toker, för längesen!

Det gick riktigt bra på träningen för Pether Markne idag! Nu börjar det kännas som om vi börjar bli lite "varma i kläderna" igen. Riktigt taggad på att komma igång på allvar nu! Så längtar till de lite större tävlingarna som väntar i vår :)

Nu ska jag plugga! Hörs senare!

/ SJacobsson

Mina fina lilla räka!

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 23:03:22 | I kategori: Träning | 1 kommentarer





Nu är jag tröttare än tröttast. Men Prince var kanonbra på träningen idag! Det kändes riktigt enkelt och skulle han kännas såhär varje dag, så skulle det inte vara några problem för honom att vara svårklasshäst :) Han fick avsluta med att hoppa några 150 oxrar, hur duktigt som helst. Vi har gjort lite "små ändringar" på honom den senaste tiden, vilket verkar vara positivt.

Imorgon kommer ett suddigt filmbevis på Prince, nu ska jag sova! En tidig morgon väntar.. Igen!

/ SJacobsson

Krig, solsken och fin häst!

Publicerat: 2011-03-15 Kl: 16:06:43 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Jag började dagen med att försova mig, inte så bra kanske. Men trots det har vi hållt vår tidsplan riktigt bra :) Gjorde stallet på morgonen och sen red vi ut på en häst i var. Svett-Leffe startade krig idag igen, dock bara en rond idag. Som jag ändå måste säga att jag vann, en riktig krigare den där hästen ;) Efter uteritten i solskenet gjorde vi klart resten i stallet innan vi lunchade med min pappa.

När vi var mätta bytte vi lite bilar och sen begav vi oss till ridhuset med en varsin tottohäst. Mirantos kändes riktigt fin! Nu är jag hemma en snabbis, snart jobb och efter det är det hoppträning med Prince som gäller.

Imorgon ska vi till Pether Markne igen och hoppträna, Mirantos som får följa med igen :)

/ SJacobsson

Snygging <3

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 22:01:52 | I kategori: The life of Sandra | 7 kommentarer


Prince tränar sina korta ben i ridhuset :)











Foto: Gunnel Hedberg

/ SJacobsson

Solskens uteritter

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 18:11:28 | I kategori: Utrustning | 1 kommentarer


Efter helgens bristande på sömn gav jag mig själv lite sovmorgon till klockan 9 imorse, skönt! Började dagen med uteritt i solskenet på alla tre hästarna. Mina två var pigga och kändes en gnutta "oridna", men det får man väl vara efter en hel helgs vila. Leffe kändes bra efter vårt lilla battle! Nu sitter jag här med plugg, ska snart till stallet igen. Equiterapeuten kommer och gör en check på Leffe, så jag har sparat putsningen av träns och sadelgjordar till ikväll :)


Hur ofta putsar ni er utrustning? Jag putsar så gott som varje dag :) 

/ SJacobsson

Krig med Leffe

Publicerat: 2011-03-14 Kl: 17:15:07 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Hästarna har haft två dagars vila i helgen eftersom jag har haft annat för mig och Leffe hade laddat för krig hela helgen tror jag. Vi tog en tur i solskenet alldeles själva för första gången sen han kom hit och vi inledde ridturen med krig. Jag gick som segrare ur den första ronden. Leffe laddade om och efter 100 meter utmanade han mig på en rond 2, men även den vann jag. Inte ens tredje gången gillt gick det bra för Leffe och jag stod som segrare till alla tre ronder och ridturen blev plötsligt väldigt harmonisk och trevlig.

Vi får väl se om Leffe tänker utmana mig igen eller om jag får fortsätta sitta på makten i form av hans ledare, jag håller er uppdaterade ;)



/ SJacobsson

Härliga prestationer på SM!

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 21:39:20 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer



(Lånad bild från Stinas blogg..)

Jag har följt SM så gott jag har kunnat i helgen från min Iphone och när jag såg att Kristina Warg tog SM-silver i JSM blev jag hur glad som helst! Vilken tjej och häst, stort grattis!

Själv får jag nöja mig med att ladda inför starter i 120, 130 klasser på söndag ;) Tur att det är två SM per år, jag börjar ladda som bara den till utomhus-SM redan nu!

/ SJacobsson

Back to reality

Publicerat: 2011-03-13 Kl: 21:33:34 | I kategori: Party like a rockstar | 2 kommentarer




Nu är jag tillbaka efter 24 timmar på Östersjön med 2000 andra studenter. Det var precis lika galet och roligt som det låter! Jag hade riktigt kul och det var en "once in a lifetime-upplevelse".

Vi spelade in en sjukt rolig videoblogg, jag skrattar så jag får tårar i ögonen varje gång jag ser den. Men jag vet inte om jag är modig nog att lägga upp den här. Den är inte alls relevant till den här hästbloggen så att säga :)

/ SJacobsson

Inget SM..

Publicerat: 2011-03-11 Kl: 18:48:17 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Efter olyckan i höstas fick jag inse ganska snabbt att jag var tvungen att stryka inomhus-SM som går i helgen. Supertråkigt!! Men jag önskar alla jag känner som är i Helsingborg och tävlar i helgen ett stort lycka till!

Det här är mitt första år som YR, så jag har många SM kvar att rida. Vilket är tur! Men det känns riktigt tråkigt, jag var så himla laddad.. Men jag ska väl vara glad att jag är tillbaka i sadeln igen och även avklarat årets första start.

Pirro på SM i somras ↓




Så istället för att åka på SM i helgen åker jag på studentkryssning med mina kära vänner. Så hoppas på att jag får roligt ändå, men det skulle jag tro att jag får :) Hästarna får alltså två dagars vila i helgen.

/ SJacobsson

Äntligen fredag!

Publicerat: 2011-03-11 Kl: 18:42:01 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Idag har det varit en uteritts- och skrattdag idag! Alla hästarna i stallet har fått gått ut i solsken idag, vilket uppskattades :)

Nu ska jag byta om och sticka ner och sola som jag inte gjorde igår. Sen kommer tjejerna över på lite fredagsmys!

/SJacobsson

Hoppning

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 22:30:14 | I kategori: Träning | 2 kommentarer




Idag hade jag med mig Leffa och Mirantos till ridhuset. Prince fick gå en tur i skogen hemma :) Mirantos fick hoppa lite. Vi är lite "otrimmade" när det gäller hoppningen, då vi båda har hoppat ungefär lika lite sen olyckan.

Det "problemet" som är just nu är att Mirantos har varit lite olydig på banan och tränger mot innerskänkel på böjda linjer och genom kortsidor etc. Jag märkte problemet först och främst på träningen för Pether Markne förra veckan och på tävlingen. Så idag blev det s-linjer för hela slanten. Fyra hinder med 17m emellan. Började med att rida 5 språng mellan varje eller lägga volter emellan. Och efter lite hinderhöjning och lite nötande avslutade jag med att hoppa linjen med 4 galoppsprång emellan och då var han jättefin. Väntade fint mot hindrena och följde med runt i alla svängar.

Han fick även hoppa med en fast martingal idag som Pether tyckte att jag skulle ha när jag tränade och trimmade hemma. Jag valde även att hålla hinderhöjden nere, han behöver absolut inte träna på att hoppa högt :) Så i år kommer det bli mycket trimma och styrketräning för Mirantos och bara hoppa upp på större hinder och banhoppning inför tävling.

/SJacobsson

Tröttare

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 17:25:49 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer




Det är så jobbigt att känna sig halvsjuk, man blir så himla matt.. Idag har två av hästarna varit i ridhuset och en fick ta en tur i blåsten! Nu ska jag äta en macka och sen sticka till ridskolan och jobba. Ska nog plåga eleverna med lite jockeyläder i uppvärmningen idag :)

Ikväll ska jag få håret klippt och färgat av bästa Angelica och sen ska jag nog dra en solning också!

/SJacobsson

Bilder

Publicerat: 2011-03-10 Kl: 17:22:27 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Svett-Leffe (även kallad Acke, Arne, Lennart, Leffa, Ärtan och Arthur) motionerar sina långa ben i ridhuset :)










Foto: Gunnel Hedberg

/SJacobsson

Big head!

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 21:29:58 | I kategori: Funderingar | 4 kommentarer





"Svett-Leffe" fick låna ett av mina träns med en remont nosgrimma som Mirantos hade haft senast. Jag tror att Mirantos har liiiite mindre huvud än den stora bruna! Så himla roligt, haha :) Och då är Mirantos ändå min största häst, herregud vad små hästar jag har.. :)

/ SJacobsson

Fina hästar!

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 21:24:43 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Nu är jag rätt trött och sliten. Känner mig fortfarande lite småsjuk (=orkeslös), men jag ignorerar det och kör på ändå såklart :)

Vi började dagen med att åka till ridhuset med fyra hästar. Jag tog med den nya och Prince. Båda två var duktiga och Prince kändes riktigt loss och igenom i hela kroppen, kul! Sen var jag hem på en snabb lunch och efter det till ridskolan på ett möte.

Vid ca klockan 15 var jag tillbaka till stallet igen för att fixa klart det i stallet som Pernilla inte hann med innan hon började jobba. Sen tog jag en tur i blåsten på en pigg Mirantos! Sen gjorde jag lite småfix i stallet. Lindade ihop lindor, putsade etc..

Det var min dag det! Nu ska jag snart sova. Imorgon blir det ridhuset med ett gäng hästar igen och det är hoppning som gäller för de flesta då, kul! :)



/ SJacobsson

Tröttast!

Publicerat: 2011-03-09 Kl: 19:08:16 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Jag berättar senare om den här långa dagen :) Nu ska jag ta igen lite Big Brother som jag missat i måndags och igår.


En bild från ridhuset imorse som Gunnel Hedberg har knäppt.
Mitt fina hjärta får en kram bara för att han är bäst :)

/ SJacobsson

hej och hå, mycket att göra!

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 16:26:05 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer




Jag var i stallet strax före åtta imorse och släppte ut nästan alla hästar. Sen gjorde jag och Pernilla iordning de två som skulle få åka till ridhuset. Vi packade in Walle och Mirantos i lastbilen och åkte till ridhuset och trimmade. Och Mirantos kändes riiiiktigt bra! Kanon :) När vi kom hem igen stack Pernilla iväg på ett möte och jag gjorde  stallet. Dvs mocka, lägga in mat, sopa, spåna, fixa vatten, göra mathinkar och luncha hästar.. :) Jag blev klar lagom till att Pernilla kom hem med lunch!

Sen tog vi en tur i solskenet (och blåsten) på en varsin häst. Jag red på den nya, som jag döpt om till Svett-Leffe ;) Jag tror den kan bli fin när den kommer i bättre trim. Ska bli spännande att hoppa den sen. Nu är jag hemma och andas lite, efter lite puts av utrustning i sadelkammaren. Ska strax sticka iväg och jobba, sen är det hoppträning på Prince ikväll! Full rulle :)

/ SJacobsson

Bilder och en film..

Publicerat: 2011-03-08 Kl: 16:02:13 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Fick några bilder mejlade på Mirantos från Högbo i maj förra året, jättefina!






Foto: Frida Bergman

Och här är filmen från rundan som bilderna är knäppta ifrån :)



/SJacobsson

Tävlingsplanering

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 19:18:41 | I kategori: Tävling | 0 kommentarer


Jag har anmält till tre tävlingar framöver och som det ser ut nu åker vi till dessa ställen och rider de här klasserna.. :

Falu Ryttarsällskap 20/3
Prince:
120cm och lag, div 1 (120cm)
Mirantos: 120cm och 130cm

Umeå Ryttarförening 1-3/4
Prince:
130cm, 130cm och 135cm
Mirantos: 130cm, 140cm och 145cm

Gävle Ryttarsällskap 14-17/4
Prince:
120cm, 130cm och 130cm
Mirantos: 120cm, 140cm och Lilla GP (och kval till Falsterbo Ungdoms GP, 140cm).



/ SJacobsson

Knäppa människor

Publicerat: 2011-03-07 Kl: 19:09:09 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer



Svårt att vara sötare va?!

Idag har jag faktiskt inget roligt alls att skriva. Av flera anledningar har det inte blivit någon ridning idag, men trots det har det blivit en heldag i stallet och som vi har skrattat. Speciellt på eftermiddagen, då vi fick besök av en minst sagt "rolig" människa. Haha ja, herregud!

Imorgon ska alla tre hästarna ridas. Den nya hade jag tänkt bara rida hemma, Mirantos ska tilll ridhuset och Prince får åka på hoppträningen på kvällen. Därimellan ska jag hinna med att jobba och stallet ska göras också, men som tur är har jag ingen skola på 3 veckor nu. Men jag ska nog inte ha några problem att fylla ut mina dagar :)

Nu är jag så himla trött, mår nog inte riktigt bra. Så nu ska jag bara slappa framför tvn tills jag somnar!

/ SJacobsson

Nya hästen

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 18:43:37 | I kategori: The life of Sandra | 8 kommentarer




Idag kom en 7 årig valack e: Akribori - Electro till stallet, som ska stå på tillridning hos mig ett tag. Ska bli jätteroligt och den verkar hittills jättesnäll och trevlig :)

/ SJacobsson

Tävlingen

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 18:22:52 | I kategori: Tävling | 4 kommentarer


Igår var vi i Eskilstuna och tävlade, som sagt. Jag hade en häst med scenskräck och en med lyckorus med mig.

Pirro kunde inte tro att det var sant, efter 5 månaders tävlingsuppehåll, och han var på tävling igen! Han tyckte att det var döroligt och hoppade upp till takstolarna och ner igen på framhoppningen. Så fick mycket kommentarer om att jag hade en fin häst, vilket alltid är roligt! I 120 hade vi ett ner och i 130 hoppade han felfritt, men jag var tvungen att göra halt och rygga mitt i banan, för att ta ner honom på jorden i all sin lycka :) Han är anmäld en 145 snart igen, så då måste han bete sig som en normal häst. Så det blev en skolningsrunda, helt enkelt!

Prince fick scenskräck. Han blir spänd när han inte startar regelbundet, men jag fick en chock eftersom han alltid går som en klocka (men då startar han ju också regelbundet..) och har känts så himla bra på träningarna. I 120 hoppade han hela banan felfritt, men vi "missade" sista hindret, då vi var tvungna att bli rädd för funktionärerna också. I 130 hoppade jag 4-5 hinder, som han gjorde superbra. Då gick jag ut och klappade på honom jättemycket, ville inte riskera att det hände nått när han kändes någorlunda fin och avspänd. Vi har ju förhoppningsvis en hel tävlingssäsong att se framemot. Vi hoppas att spänningarna släpper lite grann till nästa tävling.

Såååå, det var så vi inledde vår comeback på tävlingsbanorna! Nästa tävling är i Falun om två veckor :)

/ SJacobsson

Snaaart..

Publicerat: 2011-03-06 Kl: 08:31:48 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Åker vi och hämtar nya hästen. Berättar mer om den och tävlingen igår senare :) Hoppas att ni får en fin dag!

/ SJacobsson

Klippt och packat!

Publicerat: 2011-03-04 Kl: 19:21:38 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer



tävla tävla tävla <3

Nu är jag hemma från stallet igen. Nu har jag packat inför imorgon, men jag kommer förmodligen glömma nått :) Lite tråkigt att jag inte har något snyggt att ha på mina fötter imorgon som min fot vill vara i. Så det blir ett par fula ridskor och iofs snygga chaps, men skorna och chapsen har inte samma färg.. Jaja, vilka I-landsproblem!

Hästarna har fått sina huvuden, ben klippta och lite på halsarna klippt. Det fula "gethåren" som växt ut sen de klipptes sist, så nu ser de nästan ut som tävlingshästar igen ;) Nu ska jag ta en dusch och sen umgås med mina fina vänner!

Imorgon åker vi (jag och Pernilla) alltså till Eskilstuna och hoppar 120 och 130 med alla hästarna. Vi ses där?! :) 

/ SJacobsson

Fint väder, igen!

Publicerat: 2011-03-04 Kl: 08:04:55 | I kategori: The life of Sandra | 6 kommentarer



En två år gammal bild, duktiga lilla häst att alltid hålla upp sina framben så duktigt :)

Idag ser det ut som om det blir en strålande dag igen, vi får hoppas på det! Nu vill jag verkligen ha vår och sommar, så himla less på vintern..

Snart kommer min pappa och sen ska vi åka till ridhuset med hästarna. De ska trimmas lite lätt inför tävlingen imorgon. Och sen ska jag ha lite "klippdag", båda måste snyggas till och klippas igen. Sen ska jag packa inför imorgon. Undrar om jag kommer ihåg hur man gör..? Vad ska packas egentligen? Ehh, ett träns? :)

Det ska bli sååååå roligt imorgon iaf och jag hoppas foten biter ihop, så att jag kan göra fyra starter. Första tävlingen på 5 månader..

/ SJacobsson

Tårta och duktiga barn

Publicerat: 2011-03-03 Kl: 19:51:51 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Nu är jag nyss hemkommen från ridskolan igen. Tänkte dela med mig av hur en lektion för mig kan se ut.. :)

Idag fick mina elever öva på att trava över två bomserier på långsidan och lägga en volt emellan, och på den andra långsidan jobba självständigt. Vid bomserierna fick de träna på att rida i rätt tempo in över bommarna för att det skulle stämma med avståndet mellan bommarna, göra en rund volt i balans och samtidigt se upp på varandra. På den "självständiga-långsidan" gjorde de olika saker som att rida hästen rak innanför spåret utan en vägg att "luta sig mot", balanslättridning, galoppfattningar, ta och släppa stigbyglarna, tempoväxlingar etc.

Efter den övningen fick de två och två galoppera på en volt med två bommar, en vid den öppna delen och en vid den stängda delen av volten. Där var målet att komma i en bra galopp, på mitten, titta på nästa bom i tid och att försöka få bommen mitt i ett galoppsprång. Och såklart var dem jätteduktiga!


Haha, visst är jag grym i paint?! Aja, huvudsaken att ni fattar vad jag menar ;)
Sen hade vi en avramling för två veckor sen, så efteråt blev det tårta! Så himla gott, liite synd att dem inte trillar av oftare (skämt åtsido, såklart!).

Nu ska jag ha lite egenvård av mig själv, haha! Duscha, måla naglarna och raka benen typ, haha!

/SJacobsson

Underbara sol!

Publicerat: 2011-03-03 Kl: 17:22:33 | I kategori: The life of Sandra | 5 kommentarer


Idag har hovslagaren och skott hela stallet, därimellan hästarna passade jag på att rida i det fantastiska vädret :) Och när jag hade lite tid över fixade jag i ordning en box åt den nya hästen som kommer på söndag. Den ska få stå i den nybyggda delen, den får alltså inviga boxen :) Spännande ska det bli!


En alldeles nyströdd box, bara saltstenshållaren som ska skruvas upp nu :)

Nu har jag varit på ett litet möte. Jag har fått mer jobb på ridskolan, ca 12 timmar i veckan till som fritidsledare fram till sommaren, superkul! Och nu ska jag strax sticka ner igen och ha lektion, markarbete på schemat idag.


Hjärtat är nöjd med sina nya fötter och väntar på att bli motionerad!

/SJacobsson

Markne-träning

Publicerat: 2011-03-02 Kl: 20:38:37 | I kategori: Träning | 0 kommentarer



Bästa vita!

Det blev en lång dag, så blir nog sängen ganska snart. Så hiiiimla trött! Men idag har vi varit hos Pether Markne och hopptränat. Jag hade Mirantos med mig och vi hoppade bana. Träningen var bra och det var roligt att få nya ögon på sig. Så vi fick med oss lite små tips, så hem och putsa på detaljerna nu. Känner mig riktigt laddad inför tävlingen på lördag! Riktigt synd att jag inte fick dagens träning filmad.. :(

Mirantos var riktigt fin och hoppade helt otroligt bra! Märks däremot att vi är lite ringrostiga på banhoppning, om jag får säga det själv. Men snart är vi nog tillbaka till vår gamla form, om inte ännu bättre. Hoppas på en superbra säsong och att både hästarna och jag får hålla oss friska. Hittills är det ju bara jag som inte kan hålla mig fräsch..

Imorgon kommer hovslagaren, hästarna ska ridas och sen jobb på kvällen också.

/SJacobsson

Efter hoppning

Publicerat: 2011-03-01 Kl: 23:09:41 | I kategori: Funderingar | 3 kommentarer


Efter hoppning brukar jag alltid linda alla fyra benen med Back on Track-paddar och fleecelindor under natten. Jag smörjer även in haser, bakknän, ibland rygg/länd och även framknäna om paddar inte räcker till att linda över framknäna också med Arnika. Brukar ni också linda efter hoppning eller andra hårda pass?

Jag lindar för att öka blodcirkulationen efter hårdare ansträning på leder och ligament. Jag lindar alltså i förebyggande syfte, hela och fräscha ben vill man ju såklart ha :)


Enda bilden som jag hittade med lindade ben.

/SJacobsson

Dagen

Publicerat: 2011-03-01 Kl: 23:03:41 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Idag har det varit en heldag i stallet och med Pernilla. Vi började dagen med att åka till ridhuset och trimma hästarna som ska åka till Pether Markne och träna imorgon. Efter det blev det lunch och sen gjorde vi klart stallet. Städade även sadelkammaren, putsade lite och packade inför morgondagen.

Sen begav vi oss till ridskolan. Hennes dotter rider för mig på tisdagar, så det blev alltså jobb för mig (duktiga barn!!) och fika för Pernilla ;) Och sen handlade vi lite och sen tillbaka till stallet för att göra i ordning hästarna som skulle till ridskolan och hoppträna för Cissi Hansson.

Prince kändes riktigt bra idag på hoppträningen och även Mirantos imorse. Jag har däremot haft fruktansvärt ont i foten idag.. Så himla deppigt.. Så nu är jag halt och hade jag varit häst hade jag varit utdömd för länge sen. Så hoppas att det är bättre imorgon, annars blir det en pina att träna!


Död åt fotjäveln! ("gammal" bild)

/SJacobsson

RSS 2.0