Nyttig helg

Publicerat: 2011-10-31 Kl: 13:46:51 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer




Igår kom vi hem från Karlshamn och gårdagens resultat var väl kanske inte så lysande..

Hästen har känts så himla fin i helgen, men jag har inte riktigt fått till det. Det är så mycket nytt, så allt klaffar inte riktigt. Samtidigt vill man så himla mycket, för mycket, så då blir det helt enkelt ingenting av det. Jag har haft galet svårt att fokusera i helgen och blivit nervös inne på banan trots att vi har hoppat låga klasser. Hela situationen att vara på tävling nu är ju inte riktigt som förr :) 

Igår hoppade vi 130, men fick lite problem på en linje. Det var en oxer ur sväng, Mirantos slår till på en riktig lyra och hoppar upp till ridhustaket, och i och med det får vi därför lite långt till nästa hinder som var en kombination. Eftersom det var en kombination så är jag inte så kaxig och galopperar fram och in i kombinationen då han flera gånger har gått på studs eller ett galoppsprång när det ska vara två osv. Så jag sitter helt enkelt bara kvar och fattar inget beslut öht.. Rider om på kombinationen och hoppar resten av banan felfritt. 

Självklart tyckte jag att det var det värsta som hänt i hela mitt liv ungefär när vi kom ut från banan. Såna misstag gör bara inte jag.. Jag har startat 150 på hästen och nu kan jag knappt styra runt honom 120/130 känns det som. Men efter att ha pratat lite med Douglas och Agnetha så kändes det hela lite bättre.  

Det är väl helt enkelt bara inse att när man ändrar om lite i ridningen, så hamnar man i en svacka innan den nya ridningen har satt sig. Jag är väldigt taggad på att göra om, göra rätt. Så nästa tävling blir Flyinges elittävlingar. Jag inleder helgen med att rida en 130, sen får vi se om det blir flera klasser.

Jag kämpar vidare! Vi hörs snart igen. Kram!

/SJacobsson

Idag har jag lärt mig att man bör hoppa si...

Publicerat: 2011-10-29 Kl: 11:03:30 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


img_1104 (MMS)

Idag har jag lärt mig att man bör hoppa sista hindret också! Hahah! Vi var felfria igår iaf och han känns riktigt bra ;) annars är det fin fint här i Karlshamn! Totalt åtta hästar från Fulltofta och alla går bra hittills. Det måste firas med Donken ikväll ;)

För er som missade..

Publicerat: 2011-10-23 Kl: 11:46:06 | I kategori: Lite annat kul | 0 kommentarer




Här kommer en film från Prestige Tour i Gävle till alla oss som missade det. Kanonbra! Och det är självklart A-K Andersson som har filmat, som dokumenterar det mesta och som uppskattas starkt av många. Hon har till exempel klippt ihop en rolig film på mina hästar från första starten sen ridolyckan. Vem kommer först i mål? ;)



/SJacobsson

Olyckor

Publicerat: 2011-10-23 Kl: 11:30:33 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag är det precis ett år sen ridolyckan, tiden går riktigt fort.. Jag har ju till och med hunnit med ännu en liten hästrelaterad olycka och operation sen dess ;)


Urklipp från Ridsport och Hästmagasinet.

Mina fingrar har läkt fint. Dock har nageln trillat av och enligt läkarna så kommer jag troligtvis vara nagellös resten av livet. Känns kanske inte så kul, men men.. Så är det att leva som en krigare ;)



/SJacobsson

Grymma i Tyskland!

Publicerat: 2011-10-23 Kl: 11:20:35 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Just nu är Douglas i Hannover med tre hästar och igår vann Tara och han Grand Prix kvalet, grymt bra! Så idag håller vi tummarna för fina framgångar i GPn!



Nästa helg är det tävling igen och då ska jag och Mirantos också följa med. Så det blir sammanlagt åtta-nio hästar som åker från Fulltofta till Karlshamn på tävling. Det ska bli jättekul!

/SJacobsson

Dagens sista avskrittning och det är på in...

Publicerat: 2011-10-16 Kl: 17:16:06 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


img_1033 (MMS)

Dagens sista avskrittning och det är på ingen mindre än den godkända hingsten Fantast! :) hoppas att allt är bra med er annars! Hörs!

Brrrr...!!

Publicerat: 2011-10-14 Kl: 14:09:06 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Idag var det verkligen superkallt när jag kom ut, brrr.. Snacka om att bli helt genomfrusen, och det känns som
om jag inte riktigt fått upp värmen än, trots att jag har ridit fyra hästar på förmiddagen. Men får bege mig ut och fortsätta jobba på upptiningen. Den stora frågan är bara hur man ska klara vintern om man fryser redan?! Nej, fy tusan. Hit med lite sommar tack!

Nu är lunchen snart slut, så ska bege mig ut igen. Men jag kommer vara inne tidigt ikväll eftersom jag fixade allt med mina hästar och red imorse, så då ska jag försöka klämma ihop ett roligt inlägg åt er ;)

/SJacobsson 

Upp och hoppa

Publicerat: 2011-10-13 Kl: 07:17:56 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Igår premiärhoppade jag Mirantos sen SM. Det var första gången Agnetha och Douglas såg honom "in action" också. Han kändes riktigt bra! Lite ivrig, men väldigt luftig och fin. Så nu är han faktiskt anmäld en tävling om några veckor, självklart lite lägre klasser. Men vi är på g igen!

I natt åkte de till Kiel med Talina, Caliando och Niveau. Förra året vann Tara GPn, så vi hoppas väl på en favorit i repris! Hemma blir jag tillsammans med Ebba som är här och tränar under ett par månader. Kul med sällskap! Så nu ska jag äta lite frulle och gå ut och rida Mirantos innan kl 9. Prince får motionera ikväll när jag har slutat :)





/ SJacobsson

Lilla hjärtat

Publicerat: 2011-10-12 Kl: 23:01:32 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer










Foto: www.NCfoto.blogg.se

/SJacobsson

LYCKA

Publicerat: 2011-10-10 Kl: 15:14:42 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Idag är min bästa kompis här. Hon har flygit ner till Skåne för att träffa mig, som jag har saknat henne. Jag har jobbat på förmiddagen, men är ledig nu efter lunch och just nu sitter jag med färg i håret :D Snart ska vi fixa till oss och bege oss till Lund för lite shopping, middag, kanske bio och lite andra trevligheter. Så himla kul!


Haahah, typ såhär brukar det se ut när vi färgar hår!

/SJacobsson

Prestige Tour

Publicerat: 2011-10-09 Kl: 14:04:31 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Prestige tour gör ett stopp i Gävle och har sadelclinic och sadelinpassning tillsammans med Ryttarstugan! Söndagen den 16 oktober kl 14 blir det en sadelclinic med Cecilia Hansson & Sara Henrietta Bergström Källström. Speciellt kul blir det att få presentera nya värstingsadeln S1 samt den senste dressyrsadlarna!

Finns möjlighet att få prova alla modeller! Har du frågor om en Prestigesadel du har idag eller bara är nyfiken så är detta ett guldläge!

Begränsat antal platser finns för sadelutprovning ledd av Prestigeexperter från Equality Line. Anmäl till Gunilla Elson 070-294 2992 eller Christina Elson 070-649 03 02.

Plats: Olstorp ridhus, ligger ca 10 minuter från butiken. Clinicen börjar kl 14! Sadelinprovning före & efter.


Cecilia Hansson rider och presenterar nya S1 och jämför den med sina befintliga hoppsadlar.


Sara Henrietta Bergström Källström - Sveriges främsta YR - kommer på clinicen & demonstrerar de senaste dressyrsadlarna! SHBK har ridit i Prestige främsta dressyrmodell D1 i flera år.


En ny, patenterad sadel med två överlappande och fjädrande bommar som uppfyller både ryttarens och hästens krav och en inbyggd anordning som fungerar som stötdämpning när hästen landar efter ett hinder.
Sadelns revolutionära drag framkommer både vid markarbete och hoppning. Våra hästar blir allt kortare, starkare och livligare. S1 är en kort sadel som ger stor frihet till hästens rygg. S1-sadeln placerar ryttaren längre fram och flyttar ryttarens tyngdpunkt minst 5 cm framåt. För ryttaren minskar detta kraften från hästens påskjut när den hoppar av. Vid landningen minskar trycket från ryttaren på hästens bogar tack vare stötdämpningen, som reducerar viktpåverkan på hästens rygg med 30-50 %.

/SJacobsson

Segrade Breeders!

Publicerat: 2011-10-09 Kl: 08:06:55 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Igår kom Douglas och Mila hem med vinst! Otroligt roligt att vi har sveriges bästa femåring i stallet :) Så grymt duktiga!!




Här har ni dom från Unghäst-VM för två veckor sedan.

/SJacobsson

Uppdatering!

Publicerat: 2011-10-08 Kl: 11:06:04 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer




Det är ärligt talat svårare än vad jag trodde att driva en blogg på sidan om just nu. Det har den senaste tiden blivit väldigt långa dagar, så fort man är inne i lägenheten vill man antingen äta eller sova :) Jag har knappt tid att svara på sms eller prata i telefonen, känns det som. Ännu mindre tid att sitta vid någon dator, vet knappt vad som händer i mina vänners liv. Men när man skrittar av någon häst har man alltid lite tid att kolla snabbt på facebook eller langa iväg ett sms! Men nu ska jag verkligen försöka ta mig tid att blogga, åtminstone nått inlägg om dagen. Det är många som uppskattar bloggen och då vill jag verkligen fortsätta också. Jag ska göra mitt bästa!

Dagarna rullar på här iaf. Båda mina hästar känns så himla bra just nu! Sån här fin känsla har jag inte haft på någon utav dem de senaste halvåret. De känns så himla fräscha i kroppen, vilket självklart är superkul. Jobbdagarna ägnas främst till ridning och jag känner själv att det händer någonting varje dag med min ridning. Det känns otroligt inspirerande då jag i princip alltid har sällskap i ridhuset av Agnetha eller Douglas att titta på, få feedback eller bara prata med. Jag försöker verkligen utnyttja tillfället till max och lära mig så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. 

 Just idag är jag ledig. Så har inte kommit upp ur sängen än (underbart! det bästa med att jobba är att det är så jäkla skönt att vara ledig). Ska snart ta en lång dusch, städa lite och sen gå ut och rida mina hästar. Ikväll åker jag kanske in till Flyinge på hopphästauktionen. Jag har aldrig varit där, så det skulle vara riktigt kul! Douglas hoppar idag final på en riktigt fin 5-åring och har imorgon även en 6-åring i final. Kanonbra att ha kvalat båda unghästarna till final. På onsdag åker "A-laget" på tävling till Tyskland och jag ska vara hemma och rida. Denna gång ska jag försöka undvika sjukhusbesök eller någon annan form av dramatik när jag är ensam ;)

Vi hörs senare! Men nu har ni iaf fått en liten kort uppdatering om hur läget ser ut här just nu.

/SJacobsson

RSS 2.0