Noll

Publicerat: 2010-04-29 Kl: 21:45:50 | I kategori: | 0 kommentarer


Känner ingen riktig motivation att skriva..

Hästarna sköter sig bra! Mirantos har fått gått på tur i skogen med sällskap av Natta/Loranga och Lisa/Issy, galet roligt! Prince har glänst på ridlektion med min hästskötare Ellinor och gjort finfina skänkelvikningar, så duktiga så!

Imorgon är det sista april, kan bli hur som helst :) Nu ska jag vara social med en godisätande människa i min säng!

Alfons

Publicerat: 2010-04-29 Kl: 12:29:14 | I kategori: | 1 kommentarer






Här kommer två bilder på "Alfons" som är på besök i Tierp ett par veckor, superkul! :)

Stressiga dag!

Publicerat: 2010-04-28 Kl: 22:03:48 | I kategori: | 0 kommentarer


Ojoj, intensiv dag idag.. Vi drar den snabbt, berättar mera imorgon och då kommer det förhoppningsvis bilder på Alfons som är i Tierp på visit ;)

Skola fram till lunch och talet blev nog helt okej i NP i Svenska B :) Efter det stan med Lisa, spenderade alldeles för mycket pengar. Hem, stallet, rida, träning och nu har jag nyss duschat! Ska vara lite social med bästaste V nu!

/ SJ

Ett kilo åt fel håll.

Publicerat: 2010-04-27 Kl: 13:09:59 | I kategori: | 1 kommentarer


Igår hade jag rekord på läsarstatistiken, roligt!

Jävla tal! Imorgon ska vi ha andra delen på nationella i Svenska B, hålla ett tal i 5 minuter och jag får inte riktigt ihop 5 minuter. Jag får prata långsamt, helt enkelt! Eller så får man hoppas att de tittar på innehållet istället. Jättesvårt är det i varje fall. Varför ska jag prata om sånt jag egentligen inte bryr mig ett skit om?

Igår blev jag ganska länge i stallet. Jag hade Nattas två lektioner, så gick bara bra! Klirr i kassan. Efter det red jag ut på Mirantos. Per Eksell (veterinär) var där också och besiktade en lektionsponny, han slängde ett öga på Mirantos prickar på ryggen. Så nu har jag fått en tvål som jag ska tvätta det med, superbra. Prince fick lite borstning av mamma på sin vilodag. Snällaste Ellinor mockade också åt mig :) Resten av kvällen ägnade jag åt plugg, duktiga jag.

Äckeldag har det varit idag däremot, inte mått bra alls. Men nu känner jag mig lite bättre, vågar däremot inte äta nått, rädd för att det kommer upp igen. Finns inget värre än att spy. Nu ska jag kila iväg till stallet. Jobb och träning senare! När jag kommer hem får jag allt fortsätta med pluggandet..


Sötaste Little Prince! <3

/SJacobsson

Bönhörd!

Publicerat: 2010-04-26 Kl: 13:39:56 | I kategori: | 1 kommentarer


Gårdagens inlägg glömde jag publicera, men det finns här under nu! :)

Idag var jag heeelt borta imorse, verkligen supertrött. Märkte inte ens när mitt sovsällskap kilade iväg till jobbet, haha! Hur som, började dagen med en promenad till stora rondellen, blev där upphämtad av bussen med resten av klassen i. Studiebesök på Gurresta idag! Fått se riktigt finfina hingstar! Efter en Subway-macka åkte vi hem igen.

Det kändes drygt att behöva gå hela vägen hem från rondellen igen, och jag bad att det skulle komma någon jag kände. Och det gjorde det! Snällaste Joel och Tobbe var räddarna i nöden och jag fick skjuts hem, tackar :)



Nu blir det plugg och sen stalllet!

/ SJacobsson

seeegt

Publicerat: 2010-04-26 Kl: 13:35:13 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår blev det bara mys i soffan hemma hos Martina och Angelica. Nicole var också med. Längesen vi träffades allihopa. Vi har ju alla varit ute på vift.. Angelica i Varberg, jag i Örebro och Nicole i Spanien.. Men nu är alla hemma igen ;) Senare blev jag upphämtad och fick mysigt sovsällskap.

Idag har jag haft stallet, segt. Vid lunch fick Gustav och Maksime en privat hopplektion och det gick jättebra! Efter det longerade jag Mirantos och red ut på Prince. Sen tog jag in alla knäppa hästar och nu har jag ägnat mig åt powernap, duschat alldeles för länge, slöat och pluggat.

Snart kommer V och det blir bara luuuugnt ikväll. Lite deppigt att det redan är söndag bara.

Häxblandning

Publicerat: 2010-04-24 Kl: 12:30:23 | I kategori: | 0 kommentarer


Kvällen igår blev mycket trevlig. Ett tag pratades det om krogen, sen Brorsans, men det slutade på Bennys ;) Vilken Tierps klassiker! Haha! Jag klämde i mig lite äckligt rött vin som Lisa bjöd mig på, men njaa, blä. Kvällen slutade i varje fall ganska skapligt hemma i sängen med mysigt sovsällskap :)

Gårdagen var väldigt lång.. Började med att åka in till skolan och skriva nationella i svenska B och sen stack jag hem och red båda hästarna. Tillbaka till Gävle igen och vara asnervös. Jag överlevde! Stressade till tåget och inser att jag har tappat mitt skolkort när jag sitter där. Vid det laget var jag trött, hungrig och less. Tålamodet var inte på topp och jag blev galen över att jag hade tappat det.

När jag kom hem åkte jag till stallet igen och gjorde klart allt annat med hästarna och hjälpte till att lasta en surig ponny. Senare under kvällen blev det lite dricka med några människor. Tårta också ;)

Idag ska jag rida Lancer och mina hästar och vi får se vad kvällen bjuder på. Kanske krogen? Om nu Lisa inte sviker mig..

/ SJacobsson

tokiga fredag

Publicerat: 2010-04-23 Kl: 19:48:00 | I kategori: | 0 kommentarer


morgondagen uppdaterar jag om imorgon, nu hinner jag inte skriva! Måste fixa till mig lite, kvällen kan sluta hur som helst!

Unstoppable!

"Vi som såg snön falla den 22 april 2010!"

Publicerat: 2010-04-22 Kl: 16:32:06 | I kategori: | 0 kommentarer


Det här må vara bland det sjukaste jag har varit med om. Nyss var våren här, solen sken med flera plusgrader, tussilagon, blåsippor och krokusar har tittat fram. Men nu är det snöstorm ute och minst 2 dm snö ligger på marken igen. Om en vecka är det sista april och förra året satt vi ute i linne och shorts strax före 8 på morgonen, på altanen utan att frysa. Det känns riiiiktigt långt borta just nu.




Sista april 09, typ 8-9 på morgonen! :)

2010-04-22, en vecka innan sista april.

Jag hade planerat att rida hästarna idag, men jag tror att de får vila och att jag rider dem imorgon istället då vilodagen egentligen var inplanerad. Tror varken jag eller hästarna är så pepp på att rida ut idag^^ Så idag blir det jobb och plugg bara :) Nu ska jag ta och äta lite och sen sticka till stallet, ta det lugnt i snöstormen!

/ SJacobsson

Snööö

Publicerat: 2010-04-21 Kl: 22:38:05 | I kategori: | 0 kommentarer


Det är 21 april och det snöar utanför fönstret, det känns inte riktigt okej. Det känns bara deprimerande. Och jag måste vara deprimerad, jag är bara allmänt bitter på det mesta just nu och jag vet inte riktigt varför. Jag får väl allt ta och skärpa mig. Och som vanligt när man skriver något mindre positivt i bloggen, uppmärksammas det starkt. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta det? Kanske är det jag som är så jävla patetiskt som är så öppen och hänger ut en del av mitt liv på internet eller så är det faktiskt människor som bryr sig? Kanske både och..

Det här har bara varit en helt vanlig dag. Skola och hästar. Prince fick gå ut i skogen och Mirantos åka till Gävle på träning. Trimmade en massa och hoppade lite småhinder, han kändes bara bra!

Nu ska jag nog ta och sova, dock inte ensam. Jag börjar nästan bli lite bortskämd :)



/ SJacobsson

Intensiva jävla tisdag

Publicerat: 2010-04-20 Kl: 22:24:38 | I kategori: | 0 kommentarer


Ingen höjdardag alls. Det spelar nästan ingen roll vad man gör, så blir det fel. Man måste vara på topp jämt och bara prestera, prestera, prestera.. Man får minsann aldrig ha en dålig dag och absolut inte råka vara på lite sämre humör. Nej då jäklar, ska man minsann få för det.. Hallå, jag är inte mer än människa! Jag vill ha kritik, det är det man utvecklas av. Men att bara få höra vad man gör fel och aldrig det man gjorde rätt, får mig att tvivla. Det är så jävla typiskt att alla ska se den lilla grejen man gjorde mindre bra och inte de andra 100 sakerna man faktiskt gjorde bra.. Eller varför inte börja leta fel och inte titta på helheten? Avundsjuka? Jag kan fortsätta i evigheter..

Mirantos fick ta sig en skrittur idag iaf, jag red barbacka och ramlade inte av. Helena och Loranga gjorde oss sällskap, vilket alltid är trevligt. Jag rider alldeles för mycket ensam, inser jag emellanåt. Prince fick vara med och trimma på hoppträningen och markarbeta över småhinder, riktigt fin kändes han! Jobbade idag också, barnen var så duktiga idag!

Nu ska jag plugga vidare, det är ju bara för underbart.

/ SJacobsson

Plugghäst

Publicerat: 2010-04-19 Kl: 21:43:43 | I kategori: | 1 kommentarer


Idag har jag verkligen varit flitig, pluggat som aldrig förr och gjort en massa andra hemliga saker. Jag har hunnit med hästarna också. Skrittur på Prince i skogen och Mirantos vilade.

Nu har jag nyss duschat och är redan nervös inför fredagen. Fredag 15.30 kommer jag dö..

/ SJ

Norrvidden Horse Festival, day 4!

Publicerat: 2010-04-18 Kl: 19:03:58 | I kategori: | 1 kommentarer


Vilken lång helg det har varit! Men ack, så nyttig den har varit och otroligt rolig! Jag är så himla slut som människa nu. Nu ska jag bara ta det lugnt och sen ska det pluggas lite.. Två prov imorgon.

Idag hoppade Mirantos sin andra 140 och han gjorde det så förjävla bra! 4 fel på andra hindret, men resten felfritt. Det kändes så himla enkelt! Åh, jag är så glad! Jag var så otroligt nervös innan och att det gick så bra känns så himla skönt!


Mirantos T, 140 cm

Dessutom var jag riktigt nervös inför lagklassen igår och det kändes så skönt att sätta nollan på hemmaplan, när man är ny och allt!


Little Prince, lagklassen

Jag orkar inte lägga upp filmen från 130n på Mirantos igår, men det kanske kommer i framtiden :) Nu ska jag äta middag och bara ta det luuuugnt.

/ SJacobsson

Norrvidden Horse Festival, day 3!

Publicerat: 2010-04-17 Kl: 23:35:09 | I kategori: | 1 kommentarer


Nu är jag sjukt trött och det blir sängen, BUMS efter det här snabba inlägget. Det varit en otroligt lång dag idag som började med att jag var dryg på mitt sovsällskap och klev upp ur sängen typ halv 12. Kändes mysko att åka på tävling sen^^

Mirantos var även med på bild i tidningen idag! http://arbetarbladet.se/sport/ridsport/1.1962726-cissi-och-navidad-vann-heat-i-1-40 



Idag var Prince felfri i laget och det var verkligen superkul! Laget slutade på en andra plats :) Alltså har Prince inte rivit en bom den här helgen, bästaste Prince! Mirantos hade två ner i 130n idag igen, vet inte riktigt varför.. Filmer kommer imorgon, så får ni analysera både Mirantos och Prince runda idag ;)

Time to sleeep! Imorgon åker bara Mirantos med och hoppar 140.

/ SJacobsson

Norrvidden Horse Festival, day 2!

Publicerat: 2010-04-16 Kl: 18:48:38 | I kategori: | 1 kommentarer


Nu har jag nyss duschat och känner mig nästan som ny. En lång sömn skulle också behövas, är lite trött, som vanligt :) Vi var hemma ganska skapligt, runt klockan 15. Fixade klart allt i stallet på en gång, så nu har jag hela kvällen över till annat. Ska umgås med Angelica, var längesen! Måste ju självklart tillägga att jag fick sovsällskap igår också ;)

Idag fick Mirantos också följa med till Gävle och det var han glad över! Han var lite för glad och hoppade runt 130n idag på två nedslag. Förutom att han var stark och glad, så var det en ganska bra runda. Imorgon är han felfri, hoppas vi! Prince behöll formen från igår och slog till med en felfri runda och fick pris. Han ser till att den här tävlingen går med vinst till och med, härligt! Kameran glömdes hemma idag, så tyvärr får ni inte se rundorna.. :/

Imorgon hoppar Prince i laget och Mirantos hoppar 130 igen. Tävlingarna börjar 07.30, men jag får sovmorgon. Vi åker ca 13-14 från Tierp imorgon, ibland är det skönt med mycket starter :)


Fina Prince!

Norrvidden Horse Festival, day 1!

Publicerat: 2010-04-15 Kl: 20:39:35 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu har jag nyss kommit hem från stallet. Prince inledde helgen med att vara felfri och fick pris! Nu är han förlåten för Umeå ;) haha!


Prince, 120 cm! :)

Jag har varit effektiv idag. Började dagen med att rida Mirantos och fixa klart allt annat i stallet. Hem, äta lunch och sen tillbaka för att damma av Prince och sticka på tävling. När jag kom hem, blev det jobb direkt. Duktiga barnen, galopperade till och med utan stigbyglar ;)

Efter det har jag duschat Mirantos och borstat Prince. Mamma var snäll och putsade åt mig. Mirantos var superren i ungefär två minuter, sen smutsade han ner sig igen. Jag som duschade huvudet och allt.. Haha! Imorgon följer båda två med till Gävle och hoppar 130.

När vi åkte från ridskolan, så kom Mirantos galopperande och gnäggandes när han såg transporten. Så himla gullig! Han ville verkligen följa med på tävling han också idag ;)

Jag får förhoppningsvis sovsällskap ikväll också! Yeey :)

/ SJacobsson

Duktiga jag

Publicerat: 2010-04-14 Kl: 18:47:49 | I kategori: | 0 kommentarer


Japp, idag har jag varit riktigt duktig och pluggat en hel del. Vem kunde tänka sig det? Duktiga jag ;)

Hästarna var duktiga på träningen igår. Prince lyckades hoppa igenom hela träningen totalt felfritt och hoppas på att han tänker fortsätta med det i helgen också :) Mirantos kändes superfräsch och lämnade tre decimeter luft mellan hindrena. Jag är väldigt taggad! Imorgon är det dag ett på Horse Festival och jag åker till Gävle med bara Prince och hoppar en 120. Jag har startnummer 136 och planerar att åka typ 12-12.30 från Tierp imorgon. Idag har båda fått tagit sig en skrittur i solskenet och Prince fick sig en dusch. Båda var lermonster igår, så en dusch kommer båda behöva :)

Nu har jag nyss duschat och ska bara fixa lite här, innan gullhjärta kommer hit!

/ SJ

easy life

Publicerat: 2010-04-13 Kl: 15:19:11 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu sitter jag här och mest bara tittar på högen med plugg, jag vet inte riktigt vilken ände jag ska börja i. Ska väl försöka äta nått snart och blir det till att sticka iväg för jobb och träning. Jag hoppas att hästarna känns bra på träningen ikväll och att det går bra i helgen på tävlingen :)

Det underbara vädret fortsätter, grymt! Jag älskar det här, nu vill jag bara ha sommar och lov :)




Summer´09!

/ SJacobsson

Silence

Publicerat: 2010-04-12 Kl: 13:39:40 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu sitter jag här, hemkommen efter första skoladagen sen den 18e mars. Vi kommer ha mycket plugg en tid framöver, eller åtminstone jag som har en del kurser att tenta av som jag har missat (eftersom jag började i tvåan direkt). Jag hoppas att jag hinner leta reda på motivationen också.

Nu blir det stallet, hästarna ska ridas lite lätt på utebanan idag i det fina vädret. Dessutom är jag halt idag, dumma Pirro kan inte skritta på långa tyglar utan att bli "dödsrädd" och göra en 180 graders sväng på en millisekund. Mina knän fick alltså smaka på asfalt igår, yeah. Pain och sår på knät! Värsta schyssta blåmärket på höften också! Men båda två kändes väldigt bra när vi trimmade på utebanan igår. De har nog behövt en lugn vecka, speciellt Prince.



Ikväll ska jag få lite ordning på allt plugg och sen blir det förhoppningsvis chill med gullhjärta :) Och jag är väldigt taggad till tävlingen i helgen!

Och sen måste jag ju tillägga att inte har nått ljud i datorn längre, vissa tycker det är helt okej att ta godis från barn helt enkelt..

/ SJacobsson

GALEN KVÄLL

Publicerat: 2010-04-11 Kl: 16:00:13 | I kategori: | 0 kommentarer


Hahah, ni skulle varit med igår! Vilken sjukt rolig kväll det blev igår med Sanne, Jossan och Martina som dissade när det blev som roligast, tyvärr :( Anyway, jag råkade hinka i mig alldeles för mycket också. Jag är imponerad av mig själv att jag stod på benen hela kvällen. Men det var roligt på Brorsans igår, tro det eller ej ;) Sovsällskap fick jag också.

Idag har jag mått skit, men nu börjar jag må bra igen. Ska försöka äta nått och sen blir det stallet. Lite trim i ridhuset och ikväll ska jag bara ta det lugnt med gullhjärta. Skola imorgon, blää..

Varför hade jag ingen kamera igår?!?! :(

Ups n´downs

Publicerat: 2010-04-10 Kl: 18:53:24 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag överlevde kvällen igår med barnen och Lisa! Jag har en massa härliga bilder på ungarna när de såg ut som mjölmonster som Lisa knäppte. Om jag får dem, lovar jag att bjuda på dem :) Det blev överkonsumtion av godis och chips, så nu har jag typ gått upp 5 kilo känns det som och jäklar vilken ångest jag har, mår illa bara jag tänker på det. Att barnen dessutom blev överlyckliga när det fick reda på att jag skulle sova med dem känns ju också jättebra. Jennifer skrek över hela Tierp och överföll mig när hon såg mig, haha!

Kvällen bjöd på en del rolig information.

"Det här är min kille.. Han vill inte va min kille, men jag säger att han är det!" - Jennifer 10 år

"Det är farligt att gå på krogen. Man får dricka där, då kan man bli full." - Klara 8 år

Vi har helt klart en hel del att lära av dem små barnen. Att dessa små barn tittar på Paradise Hotel är bara skrämande däremot.

Idag hade jag som sagt stallet med Lisa, det gick fort och bra. Hem och powernapade i soffan och lunch på det, sen stallet igen. Hästarna fick massage av Sofie och en vilodag. Nu är det kväll och kvällen kan bli hur som helst. Det visar sig! Jag tänker i varje fall dricka alkohol! (haha)



/ SJacobsson

Åh, varmare temperaturer

Publicerat: 2010-04-09 Kl: 12:22:11 | I kategori: | 1 kommentarer


Ni anar inte hur underbart just jag tycker att det är med lov just nu. Varför kan man inte få ha det såhär ett tag till, jag behöver ladda om och leta reda på motivationen igen. Det är redan fredag och på måndag börjar vardagen igen, den stressiga jävla vardagen.

Igår fick hästarna gå ut i skogen igen och galoppera av sig, riktigt mysigt. Dessutom var det så himla varmt ute, nu känns allting så himla mycket lättare. Såg första Tussilagon igår också, vilket vårtecken! Bort med sista snön också och hit med sena och varma sommarkvällar, så är jag nöjd sen!

Idag har jag sovit alldeles för länge, men fan så skönt det var. Nu är jag lite stressad, som jag alltid blir när halva dagen har gått och jag sitter fortfarande här och inte har gjort ett skit. Jag ska i varje fall sticka till stallet nu och försöka vara lite snabb. Båda hästarna ska ridas, skogen igen. De förtjänar en kravlös vecka. På söndag tänkte jag trimma på lite igen, då har de fått vilodagar, skritturer i solen och galopperat på mjuka skogsvägar. För tillfället är dem förvildade, men det gör ingenting ;)

Ikväll är det påskövernattning på ridskolan, eftersom jag är så stor ska jag vara myndig med Lisa. Alltså blir det tacos, mys i soffan på ridskolan med gulligaste barnen och andra roligheter. Chipspåsen och godiset får inte glömmas! Hade egentligen planerat krogen, men nu blev det inte så.. Imorgon har jag stalltjänst dessutom. Not so funny.


Angelica kan fan ta och komma hem också..

/ SJacobsson

Resten av filmerna :)

Publicerat: 2010-04-08 Kl: 11:59:21 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag är så seg på det här med filmer, men jag har ju lovat att ni ska få se alla rundor från Umeå och här kommer resten :)


Prince på fredagen, 120 cm :) 8 fel i omhoppningen,
men vi fick pris på det ändå!

Prince i 130n på fredagen, 14 fel.
Fråga mig inte varför jag gjorde halten egentligen, jag blev bara lite irriterad när andra nedslaget kom, tror jag.
 
Mirantos på fredagen, 130 cm, 4 fel.
Spana in språnget på det gröna hindret med plankan, finfina häst och hoppa fint!

Prince i lagklassen på lördagen, 8 fel.
Nu försökte jag med en annan taktik för att få bommarna att ligga kvar, sätta lite mera tryck i honom. Men som ni ser fungerade inte det heller.

Nu laddar vi om inför Horse Festival i Gävle nästa helg. Ska bli superroligt och jag hoppas att Prince är sitt vanliga jag och att Mirantos behåller formen tills dess :)

/ Sandra

Helst vill jag ha lov varje dag, hela dagen.

Publicerat: 2010-04-07 Kl: 22:13:41 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår blev det..

Stan med Emil, trevligt värre! Vi lämnade in en fullt fungerande skärm, bra där!
Filmkväll med V.
Skrittur på finaste Pirro!

Idag blev det..

Häng med Lisa-fisa hela dagen!
Mat på Brorsans.
Stallet för hela slanten.
Solning.

Nu blir det..

Dusch.
Myskväll med V.

/ SJacobsson

skärpning

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 10:55:22 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag typ glömde bort att blogga igår.. Vad är det här? Nu får jag skärpa mig och blogga som vanligt :)

Jag hade iofs inget roligt att dela med mig av igår. Jag vaknade bara i vanlig tid, alltså runt klockan 7 på morgonen. Jag tvingade mig själv att ligga kvar i sängen och somnade om och sov till strax efter 12! Efter det stack jag till stallet. Packade upp allting och mockade och allt det där. Hästarna vilade igår. Idag ska Mirantos få skritta en sväng i skogen och Prince ska få vila en dag till. Jag har inte bestämt mig för om jag ska strunta i träningen imorgon eller inte, men jag tror det. Båda två kan behöva ladda om lite inför Horse Festival nästa helg.

Igår fick jag filmsällskap också, trevligt! Jag kommer få sällskap ikväll också, så mig är det minsann inte synd om :)

Filmerna på de andra rundorna kommer, kanske idag.. Kanske imorgon.. De kommer i varje fall!

/ S

Home sweet home!

Publicerat: 2010-04-04 Kl: 22:21:17 | I kategori: | 1 kommentarer


Äntligen hemma och gud så skönt det är! Resan hem var det tråkigaste jag har varit med om på länge. Till slut övergick min tristess i skrattattacker. Började fantisera om det allra mest galna saker och skrattade obehindrat. SÅ tråkigt var det, haha!

Idag hoppade Mirantos 135, han var duktig! Vi fick dock med oss två bommar på vägen, men det kändes bra. I vanliga fall brukar han vara helt slut på söndagen, men idag kämpade han på ganska bra, han kändes lite matt, men inte helt slut. Med tanke på att han har gått stort i helgen är jag imponerad av honom, ett tecken på att han har blivit starkare! Prince fick slippa idag och fick nöja sig med promenader i solskenet.

Jag tänker ladda upp alla filmer från helgen, men orkar inte ladda upp alla nu. Så ni får nöja er med Mirantos 140 och 135 :)


135 cm, 8 fel :)

140 cm, 4 fel :)
(varken häst eller ryttare är riktigt med på att hoppa hinder nummer 1, men sen vaknade båda till! Haha!)

/ S

Duktigaste Pirro!

Publicerat: 2010-04-03 Kl: 22:41:19 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu blir det lite snabbt inlägg, måste sova snart :)

Det blev som så att Prince gick lag och Mirantos fick debutera 140. Prince 8 fels rundor fortsätter. Även idag vet jag inte varför jag fick nedslagen, vilket alla andra håller med mig. Han var felfri ända fram till 9b och rev även hinder 11. För övrigt kändes han ganska bra. Laget slutade på en tredje plats :)

Mirantos var grym! Han hoppade runt sin debut i 140 på fyra fel! Han hade lite väl mycket spring i benen bara, så vi kom lite för djupt på ett räcke, jag hann aldrig bli klar, bommen trillade ner. Men vad gör det när hästen hoppade helt fantastiskt? :D

Nu på kvällen har vi ätit en gemensam middag med lite gävlemänniskor och norskar, riktigt trevligt! Nu är jag trött och imorgon hoppar Mirantos 135 och Prince har jag beslutat för att stryka. Känns inte riktigt bra att hoppa runt han en klass till när han har varit lite låg hoppmässigt i helgen. Han behöver nog ladda om efter alla äventyr de senaste två veckorna. Tierp-Örebro-Tierp-Umeå :)

/ SJ

Dumma internet

Publicerat: 2010-04-03 Kl: 08:21:56 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår ville inte internet fungera som det skulle, så därför blev det inget blogginlägg igår. Vi kompenserar upp det och utlovar två inlägg idag istället ;) Jag har lagt mig i sängen igen nu, hittills har jag hunnit med att duscha, fodra hästarna, mocka, byta vatten, broddat ur Mirantos, hällt ut påskmust över mig själv, ätit frukost och slöat. Jag tror att jag tar en powernap efter det här också, det är ju två (kanske tre, beror på) klasser innan jag ska rida så :)

Tävlingsmässigt igår var känslan riktigt bra, men resultatet lite sämre. Det kändes som jag satte felfria rundor, men bommarna ville inte riktigt ligga kvar idag. Första klassen, en 120, hoppade Prince väldigt avspänt och väldigt piggt runt på 8 fel i omhoppningen. Två räcken trillade ner utan att jag egentligen vet varför. Men trots det fick vi pris, man var placerad på 12 fel till och med. Så överlag är det helt enkelt mycket fel, men jag vill inte påstå att det är några krånliga banor.

I 130 var Prince först ut av mina och hoppade även runt här på två nedrivna räcken. Han kändes även här väldigt avspänd och pigg :) De bommarna han var i ramlade helt enkelt ned, för övrigt hoppade han bra. Lite tråkigt kanske. Mirantos kändes superfräsch och luftig. Han gick runt på ett skitpet på hinder nummer 2 som var ett räcke. La honom aningens för nära om vi ska hitta någon anledning till nedslaget, men annars var han super!

Idag vet jag inte riktigt hur det blir, jag vet inte vilken häst jag rider i laget än.. Vi får se! Update senare :)

Sleep time now,
/ S

På plats i Umeå

Publicerat: 2010-04-01 Kl: 22:30:28 | I kategori: | 1 kommentarer


Nu ligger jag i sängen i Umeå och är supertrött. Men min sambo och hästskötare har inte anlänt än, en del strul för dem med lastbilen på vägen hit, men snart så. Funderar på att sova tills hon ringer :) Det gick i varje fall jättebra för oss att köra upp och hästarna stod som ljus hela vägen ut. När vi kom hit packade vi upp allting och sen powerwalkade jag med en häst i taget, lite mycket energi och en aning exalterade efter att ha stått stilla så länge. Jag trimmade dem lite lätt i ridhuset imorse innan vi åkte.

Imorgon ska Prince hoppa 120, 130 och Mirantos hoppar bara 130. Vi hoppas på att det går bra :) Kan säga att det nästan är mera snö hemma och dessutom är det fem plusgrader här^^

Igår fick jag sällskap i soffan framför en film av V, jättetrevligt :) Time to sleep tills Moa kommer.

/ S
RSS 2.0