Hemma!

Publicerat: 2010-03-31 Kl: 11:14:55 | I kategori: | 2 kommentarer


Nu är jag hemma igen och vad jag kan se på läsarstatistiken har ni tappert tittat in här trots att jag inte har uppdaterat nått. Jag har haft datorn med mig, men har tagit ledigt från bloggen. Har nästan tagit ledigt från hela mitt vanliga liv, och det har varit jätteskönt. Jag ville verkligen inte åka hem från Loviseholm. Det var jobbigt att åka hem, var till och med tvungen att fälla en tår som förmodligen ingen märkte. Det har varit otroligt händelserikt och roligt. Jag kommer sakna Hannah, Linn, Karin och Elin supermycket!

Jag kommer komma ihåg dagarna på Loviseholm som mycket skratt, otroligt mycket godisätande, McDonalds, galet krogenbesök, tävling, felparkerade bilar, fastkörd lastbil, blågula rosetter, sönderkörd transport, bussjävel, fina hästar, icke rumsren hund.. Jag kan fortsätta hur mycket som helst! Jag har minst sagt haft superkul och ser framemot att träffa brudarna i Gävle på tävlingarna i april igen :)

Nu ska jag ta tag i livet och sticka till stallet. Har en hel del att fixa, imorgon drar vi till Umeå på tävling :) Hoppade hästarna igår och det kändes riktigt bra, så vi försöker behålla formen till helgen.

Ikväll kanske det blir en filmkväll med en trevlig prick!

/
SJacobsson

Just ja..

Publicerat: 2010-03-19 Kl: 07:32:28 | I kategori: | 1 kommentarer


Jag glömde skriva igår att jag sprang på Calle Kristiansson igår igen! Ni som är mina trogna läsare vet att det inte var så länge sen jag bokstavligen sprang in i honom. Det gjorde jag inte den här gången, men vi var iaf båda två inne på Carlings ;) Och Linda höll på att dö, dessutom högröd i ansiktet. Haha! Linda is in love.

Nu ska jag ta tag i packningen och sen sticker jag till stallet och packar resten och hästarna. Ska som sagt hinna rida båda två innan också. Jag ligger nog lite efter i min tidsplanering (som vanligt), men det ordnar sig.

Sen åker vi!! / SJacobsson

IMORGON

Publicerat: 2010-03-18 Kl: 22:38:05 | I kategori: | 1 kommentarer


Jaa, nu börjar det närma sig.. Imorgon åker jag och hästarna till Örebro, till Elin Jansson! Det ska bli så otroligt roligt och spännande :) Sen blir det direkt därifrån till Umeå på tävling, så jag kommer inte komma hem förrän den 4e april. Jag ska försöka få med mig datorn och uppdatera här, men jag kan inte lova något. Funderar på om det går att ruska liv i min kamera också. Jag ska försöka! Annars får min mobil försöka göra sitt jobb ;) Jag kan ju inte åka dit utan att fota.


Elin och hingsten Digital VT på unghäst-VM 2009

Ganska lång dag med skola, jobb och packa. Mina elever var duktiga idag och hoppade stora hinder ;) Det var bara russet Lavin som inte kunde låta bli att dänga Klara i backen. Han är dessutom 25 år men med alldeles för mycket spring i benen, han är odödlig.

Kvällen har ägnats åt till att packa, det är en hel del som ska med. Att packa ihop 234 kilo hösilage var kanske inte så roligt. Jag har brytit av varenda nagel, kul va? Jag har långt ifrån packat klart. Blir till att kliva upp tidigt om jag ska hinna med allting, båda hästarna ska dessutom ridas innan vi åker.

Ha det bra! / SJ

Fireflies

Publicerat: 2010-03-17 Kl: 12:53:31 | I kategori: | 0 kommentarer


Det var en ganska lång dag igår. Började med att åka till Gävle och rida dressyrträning på Prince för Fredrik Böhling. Både hästen och jag fick mycket beröm. Skönt att få lite bekräftelse att vi är inne på rätt spår. På sista tiden har jag haft känlsan att vi har "kört fast" på marken. Men nu känns det bättre igen! Hästen känns fräschare än någonsin och pigg!

På kvällen efter jobb och allt sånt red jag Mirantos på hoppträningen. Han är fortfarande helt övervild, vårkänslor eller vad är det här? Han sprang bara runt med mig och överhoppade sig extremt mycket. Men vi styrde runt en ganska stor bana och gjorde det bra. Hästen var kanske inte superfokuserad, aningens läskigt att styra på en 150 oxer när hästen inte ens backar av själv. Han har självförtroende så det räcker och blir över, min lilla diva ;) Han känns super! Han får däremot lugna ner sig liiiiite, haha! :D

Idag är det fantastiskt fint väder ute. Ska rida ut en sväng på Mirantos i solskenet och ikväll blir det hoppträning med Prince i Gävle. Jag hoppas att han inte har träningsvärk sen igår bara :) På fredag åker jag till Elin Jansson i Örebro med hästarna, ska bli superkul! www.loviseholm.com

Jag ser fram emot kommande tävlingar också. Vi är anmälda till Umeå och Gävle. I Umeå får Mirantos hoppa 130, 140, 135 och Prince får hoppa 120, 130, elitlaget, 135 :) I Gävle får Mirantos hoppa 130, 130, Lilla GP140 och Prince 120, 130, elitlaget. Självklart kan det bli ändringar beroende på hur det känns, men det är min plan och mål! :)

/ SJ

Unstoppable

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 22:35:31 | I kategori: | 0 kommentarer


Hektisk dag idag, hästarna har varit duktiga idag framförallt! Nu blir det duschen och sen sova, ska ju trots allt palla gå upp till skolan imorgon. Lite mera detaljer imorgon ;)

Ha ha, är du rolig eller?

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 20:44:59 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag har just tittat på Dating in the dark och den som påstår att utseende inte har någon betydelse borde titta på det programmet. Jag kan också medge att jag är precis lika ytlig som dem i det här avsnittet. Jag förstår inte hur dem vågar öppna sig så mycket för någon som de inte vet hur dem ser ut.

Idag har jag varit ledig, vaknade självklart alldeles för tidigt. Så började morgonen med att plugga lite och sen stack jag till stallet. Fixade klart allting, sen hade jag bara ridningen kvar. Började med att hoppa Hamilton och efter det red jag ut på mina i solskenet. Sen var jag duktig och putsade på mina saker. Efter det hade några timmar passerat och jag var alldeles vimmelkantig, med tanke på att klockan var ca 17 och jag hade bara ätit frukost. Matade mig själv med lite makaroner och falukorv, sen var man på topp igen!

Var med om en lite halvläskig grej idag också. Jag höll på att dö av uttråkelse och fick för mig att jag skulle adda en människa på msn, så var in på hans facebook och medans jag kopierar hans mailadress poppar det upp en ruta och så addar han mig. Haha! Är det det som kallas för telepati? Och vi har inte pratat med varandra sen i lördags när vi träffade på varandra. Lite läskigt och komiskt.

Nej, nu blir det en macka! Snart ska jag skratta åt Hollywoodfruarna :)

/ S A N D R A

Sleepless

Publicerat: 2010-03-14 Kl: 11:59:34 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag har inte så mycket att säga om kvällen igår mera än att det var synd att jag inte hade någon kamera. Dessutom mår jag som jag förtjänar idag, som en prinsessa! Men efter att ha ätit lite chips nyss har jag lite ångest över det, men jag får väl motionera bort det nu!

Det soliga vädret håller i sig, u n d e r b a r t !! Ni måste ju hålla med om allting känns lite lättare? Snart är det sommar, så jävla härligt :) Nu ska jag i varje fall till stallet och trimma på mina hästar, blir väl lite travbommar idag. Ikväll ska jag jobba lite, ha Ullis elever eftersom hon är sjuk. Sen ska jag väl bara ta det luuugnt. Skulle ju vara trevligt med en film eller så, med någon..  

Imorgon är jag ledig! (=pluggdag)

/ S a n d r a

Påstå att det är enkelt.

Publicerat: 2010-03-13 Kl: 18:02:58 | I kategori: | 0 kommentarer


Ni anar inte vilken jävla träningsvärk jag har idag efter Ki-boxen igår, jag använde förmodligen muskler som jag aldrig anväder annars. Dessutom har jag ett fint blåmärke på höften och är fruktansvärt öm på höftbenet. Allt tack vare att Felix sparkade på mig igår, haha^^

Idag hade vi som sagt stalltjänst och allting gick allmänt segt eftersom det mesta gjorde ont i kroppen, det är kanske såhär det känns att bli gammal.. Efter lunch red jag hästarna, trimmade på i ridhuset. Prince får en guldstjärna idag för att han kändes riktigt fin. Jag älskar det nya back on track-täcket, som antagligen bidrar till att han kändes så mjuk och fin. Sara (Mirantos förra ägare) kom förbi och fick hoppa upp och rida lite grann, hon som inte suttit på en häst på ett år. Men det gick så bra så ;) Dessutom har jag varit duktig och putsat alla mina saker.

Nu är frågan vad jag ska hitta på ikväll.. Fick nyss sms där Dennis frågade om jag ville följa med in till krogen, jag är väldigt sugen, men jag borde nog egentligen spara på pengarna. Sen är det förmodligen en hemmafest ikväll också eller så kanske man ska köra på lördagsmys? Det som låter allra roligast är självklart krogen.. Hm, vi får se!



Jag börjar med att duscha nu, så får vi se var jag hamnar!

/ S

party, fredagsmys?

Publicerat: 2010-03-12 Kl: 16:30:13 | I kategori: | 0 kommentarer


En helt underbar och solig dag har det varit idag i varje fall. Fick alla rätt på idrottsprovet idag också som var om alkohol och droger. Men det är ju jag så jävla grym på, alkolist som man är, så det var väl kanske inte så konstigt att man kirrade ett MVG. Skämt åtsido. Ehe. Däremot fick jag psyk på matteprovet. Jag fick en kommentar i veckan från en av mina elevers förälder, "du har nerver av stål!". Det hade jag inte då, kan jag ju säga.. Så det ska bli spännande att få tillbaka det sen. Jag som trodde att jag kunde det där, jäkla andragradsekvationer.

På eftermiddagen hade vi box på idrotten, det var riktigt roligt! Jobbigt var det också. Jag kommer garanterat ha träningsvärk imorgon, det börjar kännas redan nu i musklerna. Nu sitter jag här och är döööhungrig, snart kommer mamma hem och då ska vi ut och äta med mormor. Och senare stallet såklart!

Kvällen är liite oplanerad. Tanken var krogen, men några sjukanmälde sig, så det blir nog inte så. Kanske fredagsmys då. Men det är väl lika bra, har stalltjänst imorgon. Annars ska jag försöka hinna med att plugga så mycket som möjligt i helgen.

NU ÄR DET VÅR! - fan så mycket lättare livet känns.



Bilderna är från valborg 2009, snart är vi där igen!
Längtar som aldrig förr!


/ S a n d r a

Sötbegär

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 19:52:53 | I kategori: | 0 kommentarer


Imorse var det tungt, jag tänkte flera gånger, "äh, jag pallar inte!".. Men ändå klev man upp och masade sig in i duschen. Och jag fick göra allt för att hålla mig vaken på tåget in till skolan. Började dagen där med att räkna matte och vara smartast i hela världen! Sen har det varit ganska tråkigt. Vi var på nått himla museeum också, inte så kul direkt. Jag förstår inte hur man kan vara intresserad av konst? Jag kan nog också kladda ner lite på duk och få det till "konst". Tänk vad många konstfantaster skulle gråta om Länsmuseet brann ner, haha!

Under hela dagen har jag känt ett extremt sötbegär, varenda sötsak jag har kommit över idag har jag stoppat i mig. Haha, ska jag fortsätta så här kommer jag väl bli en tjockis :) Hur som, nu ska jag plugga. Åtminstone försöka, men jag är inte det minsta motiverad. Ge mig godis istället.

/ S

dvala

Publicerat: 2010-03-10 Kl: 22:38:14 | I kategori: | 2 kommentarer


Okej, nu blir det ett tråkigt inlägg. Så jävla trött.

Vanlig dag, ovärd dag i skolan. Lugnt i stallet, hade Nattas lektion och hästarna blev skodda. Senare blev det hoppträning med Pirro i Gävle, så duktig så. Matte kan däremot inte pricka bommarna på marken. Tur att banhoppning inte består av bommar på marken, då skulle jag aldrig vara felfri.

Time to sleep!


Prince i somras :)

blah blah blah

Publicerat: 2010-03-09 Kl: 22:13:26 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu sitter jag här och är lite arg på mig själv eftersom jag inte har pluggat nått idag som jag hade lovat mig själv. Får ta tag i det imorgon istället! Jag måste även medge att jag inte är så taggad på att åka till skolan imorgon. Tanken på att göra djur till våran bondgård, om hur djuren ser ut om 700 år som dessutom ska vara inspirerade av Pablo Picasso är inte så lockande. Eller hans fullständiga namn var Pablito Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Mártir Patricio Ruiz y Picasso. Den du! Ja, ni hör ju själva hur motiverande det låter..

Nu känns det som om våren hänger i luften i varje fall, låt det för bli strålande sol hela våren nu! Men det är lite svårt med täcken på hästarna just nu. De kan knappast gå ute med dubbla täcken när det är 5-7 plusgrader ute, men de måste ha något täcke på sig inne på nätterna.. Hmm.. Eftersom den servicen inte ingår, får jag väl så vackert cykla upp till stallet imorgon bitti innan jag ska med bussen 07.30 och byta täcken. Vill ju inte att de ska svettas ihjäl..

Prince var superduktig på hoppträningen idag i varje fall och imorgon får min vildhäst Pirro hoppa i Gävle. Jag vet inte vad han går på, men han är allmänt vild och pigg just nu. Prince vet däremot hur man beter sig civiliserat ;)

Nu har jag ätit macka och nu ska det duschas! Sleep well.
Jag hade för övrigt rekord på läsarstatistiken igår.

längtar efter sommaren.

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 19:46:54 | I kategori: | 0 kommentarer


Imorse var det faktiskt inte lika jobbigt att kliva upp som det brukar vara, det var ju trots allt sol utanför fönstret. Man kan nästan tro att det finns hopp om våren, så har det i varje fall känts idag. Även om våren kommer bli lång och blöt, så känns det mycket bättre med värme i luften än dessa isvindar vi har stått ut med så länge. Sen är det bara sommar och lov som fattas!

En kort skoldag idag, gick i skolan i hela 90 minuter. Sen dödade jag tid i Gävle i 2 ½ timme innan jag fick åka tåget hem. När jag kom till Tierp stack jag ganska direkt till stallet. Båda grabbarna fick komma ut på en lugn tur i skogen idag. Resterande av eftermiddagen har jag bara suttit här och haft tråkigt. Snart börjar det lite roligheter på tvn i varje fall.

I lördags hade jag förmodligen varit på fest i Skutskär om det inte hade varit för att jag skulle tävla på söndagen. Man kan bara konstatera på löpsedlarna och alla tidningsartiklar att man inte missade nått. Jag är glad att jag inte åkte dit. Det som har hänt är så himla tragiskt. Vila i frid, Johan. Massor av tankar till dina nära och kära!

/ S

Filmerna

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 11:58:26 | I kategori: | 3 kommentarer


Här kommer filmerna från igår!

Haha, och jag inser att jag kanske överdrev en aning om Mirantos lilla bus i 120n, men det kändes som om han skulle explodera när som helst ;)






Ett inlägg till kommer senare!

Gullhjärta 1 & 2!

Publicerat: 2010-03-07 Kl: 21:52:40 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag tror att jag har världens finaste hästar i stallet! Båda två har varit superduktiga idag på tävlingen och håvat in lite priser. Det är tammetusan inte många tävlingar vi kommer hem utan pris. De är helt enkelt grymma! Det är en helt obeskrivligt bra känsla att veta att det är mina finaste. Gullhjärta 1 & 2! Massor av kärlek till dem!

I 120n var Mirantos väldigt laddad och hoppade lika mycket över hindrena som mellan hindrena. Det kanske såg ut som jag hade koll, men så kändes det inte! Det enda jag tänkte var, "ramla för fan inte av!". Jag hade lite svårt att vara fokuserad eftersom jag knappt kunde hålla mig för skratt. Han tyckte det var SÅ roligt att tävla idag. Resultatet blev ett pet i omhoppningen eftersom han hade lite för bråttom. Prince var däremot lite mera fokuserad än Mirantos och var felfri och fick en sjunde placering.

I 130 var Prince först ut och han kändes verkligen SUPERBRA, väldigt avspänd. Han var felfri och slutade på en sjätte placering. Mirantos var fortfarande lika vild, men höll sig åtminstone lite mera på mattan. Däremot var det svårt att få någon rytm när han var sådär på. Men han var ändå felfri och kom femma! :) Filmer kommer imorgon! När jag kom hem hoppade jag Hamilton och även det gick över förväntan.

Nu kom jag nyss hem, DÖHUNGRIG! Så nu vänatr dusch och mat. Palla skolan imorgon, jävla lov att gå alldeles för fort.

Tack till bästaste Lisa som har varit min groomer idag! :)

/ S

Meet me halfway

Publicerat: 2010-03-06 Kl: 21:09:07 | I kategori: | 0 kommentarer


Linda drog till med en gästinlägg igår som ni märkte! Vi hade ganska trevlig under kvällen till en början. En massa härliga människor hemma hos Emil. Sen fick vi för oss att dra till någon hemmafest och jag behövde knappt kliva innanför dörren för att konstaterade att det där inte var nått för mig och Linda konstaterade att hon bara träffat en "trevlig" del av Tierp fram tills då, haha! Träffade på Limpan där, så fick skjuts hem. Ni anar inte hur skönt det var att vara hemma tidigt.

Idag var det till att kliva upp tidigt eftersom man hade stallet. Linda följde med också :) Har även hunnit med att rida lite hästar. Jag och Linda tog en tur i solskenet på Hamilton och Loranga. Sen trimmade jag Mirantos inför tävlingen imorgon. Tog även några språng på honom eftersom det inte blev mycket till träning för honom i tisdag. Stackaren fick ju kolik då.. Men han kändes finfin! Han var dock jäkligt stark och pigg, men det förstår man när han inte hoppat på ett tag ;) Efter det trimmade jag Prince, kändes helt okej! :)

Till middag blev det kebab, hur gott som helst! Och sen har jag tillbringat kvällen i stallet. Putsat på hästarna och mina saker. Jag är väldigt taggad på tävling imorgon! Lisa följer med imorgon och groomar! Nu ska jag duscha och sova, ganska sliten efter en lång dag.

Gud vad jag svammlar..


Pirro på Gretzer-clinicen :) Lotta eller Linda E är fotograf!

/ SJ

Gästblogg

Publicerat: 2010-03-05 Kl: 20:01:32 | I kategori: | 1 kommentarer


tja tja linda här! haha, jag tänkte gör ett försök på ett gästboksinlägg. men jag vill bara förvana att jag är värdelös på att blogga ;) nu var det väldigt länge sen jag var i tierp, så det är kul att vara tillbaka igen och få träffa alla roliga och härliga människor som faktist bor här :) sandra hoppade nyss in i duschen så jag har väl god tid på mig att försöka lyckas med detta inlägg ;) ikväll blir det iaf parteeey med trevliga människor, så jag hoppas på att kvällen blir bra :) aja nu tog fantasin slut, och jag vill inte förstöra sandras blogg med massa ointresanta fakta från mitt liv så jag lägger ner för denna gång :) förövrigt så vet jag inte riktigt vad sandra har gjort idag men jag kan väl tänka mig att hon har följt sina rutiner med stall och trimmning av hästar? 
nu ska vi tagga till & jag säger som sandra - vi ses i dimman ;)

(en liten hälsning från mig)
live in the dreeeam
and have a nice night ;)
puss puss /Linda

Sorry!

Publicerat: 2010-03-04 Kl: 12:43:01 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag har varit sjukt tråkig de senaste dagarna med bloggskrivandet, ber om ursäkt för det! Fast det har väl egentligen inte hänt nått speciellt.

Tisadagen var en lång dag. Var hos Cissi hela dagen och det är alltid lika kul som vanligt! Hon tränade både för Micke Schultz och Helena Persson, så det var kul att titta på. Och sen när dagen började lida mot sitt slut, lyckades min mormor göra så att jag missade tåget, så hon fick så vackert skjuts mig till Tierp. När jag kom hem var det jobb som stod schemat. Barnen var duktiga som hoppade små hinder :) Efter det var det hoppträning med tre hästar i rad. Båda mina och Lottas häst Lancer. Prince först som kändes riktigt bra och även Lancer efter var verkligen kanon. Mirantos däremot hann jag bara hoppa upp på och konstatera att han kändes konstig. Det visade sig efter några minuter att han hade förmodligen fick kolik, stackarn! Så det blev inte mycket till hoppträning för honom. Men efter att ha promenerat med honom i ungefär en timme mådde han bra igen, som tur var. Gud vad han skrämde mig.

Igår försökte jag sova länge, men det gick inte så bra. Jag kan liksom inte sova länge när jag är van att kliva upp så tidigt, så jag vaknar typ vid nio och är klarvaken. Stack till stallet ganska tidigt och red ut på Mirantos med Lisa och Issy. Prince skulle vila och fick massage av Sofie, han tyckte det var skönt. Sen stack jag hem och fixade till mig och tog tåget till Gävle.

På stationen i Gävle springer jag på David och hans kompis, som bad om skjuts till Läkerol Arenan. Eftersom Emilia är världens snällaste fick de självklart skjuts. Tjejerna hade lyckats bränna chokladen till efterrätten, så jag och Emilia fick handla ny choklad. Hur som, var en trevlig kväll med min nya klubbpolare med god mat. Sov kvar hos Emilia och vi låg och tittade på Solsidan klockan två i natt, haha!

Kom hem för ungefär en timme sen, ätit lunch och så. Ska försöka fixa till mig lite, Dennis kommer och hälsar på! Senare blir det stallet för min del. Ska rida Hamilton också hela helgen, eftersom Marinette är nere på Bruksprovet. Ska jobba ikväll också! ojojoj.. Långt och osammanhängande inlägg. Aja! Ni är uppdaterade.

/ SJ

trevligheter i Gävle..

Publicerat: 2010-03-03 Kl: 22:43:01 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu är jag bra tråkig, men jag orkar inte skriva eller bry mig om bloggen just nu. Men jag är i Gävle hos Emilia, ätit god mat och sånt med en lite andra trevliga brudar :D

Men jag skriver mera imorgon, promise.

Careface

Publicerat: 2010-03-02 Kl: 22:18:55 | I kategori: | 1 kommentarer


äääh, vi tar allting imorgon.. Nu lär jag ladda om!

2010-03-01

Publicerat: 2010-03-01 Kl: 09:57:41 | I kategori: | 1 kommentarer


Min statistik är helt ologisk. Jag har ungefär lika många läsare jämt, det diffar väl på typ 10-20 stycken. Men vissa dagar (som igår), slår den i taket och jag har jättemånga läsare. Jag vet inte var dem kommer ifrån och oftast är det såna dagar som jag skriver om inget speciellt alls. Konstigt, men roligt med så många läsare :) Fast lite läskigt är det också.

Mars börjar med snöstorm och minusgrader. Nu ska ju våren vara här? Igår hörde jag fåglarna kvittra och jag tänkte att det kanske finns hopp ändå om vår och sommar. Men idag känns det minst lika lönlöst igen. Jag längtar så otroligt efter sommaren, även om vi förmodligen kommer få ha gummistövlar på oss jämt när vi vistats utomhus till den är här.

Dessutom är det första dagen på lovet och jag är väldigt motiverad på att sticka till stallet och trimma hästarna i ridhuset, men motivationen dalade lite när jag såg det underbara vädret utanför fönstret. Man kan ju undra varför jag inte har körkort i dessa tider.. Hur som, ska byta om nu och kila till stallet. Och dessutom var det som jag misstänkte angående massagen på hästarna. Prince får sig en "omgång" igen på onsdag.

Sen i eftermiddag ska jag som sagt till frisören, vi får se vad det blir av mitt kära hår, haha! Och hur kvällen kommer spenderas vet jag inte riktigt än, det visar sig. Dessutom önskar jag att jag vore lite rikare också, jag skulle behöva en sponsor som kan sponsra mig, så jag får uppnå en liten del av mina drömmar. Haha, frivillig?
RSS 2.0