Bruksprovet

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 19:51:46 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer


Eftersom jag är lite partisk, så tycker jag självklart att Curre glänser i Flyinge. Det är så roligt att han kommit så pass långt. Ska bli spännande hur deta här slutar :) Klicka här! Så får ni se när testryttarna rider fina Character!



/SJacobsson

Vårväder och bloggtorka

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 19:46:02 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Sorry! Men gårdagen var så himla lång, så när jag äntligen kom hem ville jag bara sova. Avslutade i varje fall gårdagen med hoppträning på Pirro. Jävlar vad roligt det var!! Så himla kul att känna att man får komma igång lite grann igen. Har knappt hoppat/tränat sen jag kom hem från Skåne. Så min fina vita var riktigt taggad också. Nu är vi laddade inför årets första nationella meeting. Vi hoppas på bra och trevliga rundor i helgen!

Nemo som har så mycket spring i benen har blivit av helt och hållet med havren på sin meny. Vi får se om det blir lite mindre spring i benen av det :) Han jobbade bra i ridhuset igår och idag longerades han hemma på ridbanan!(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Det är vårkänslor det, när det går att nyttja banan. Men jag är så himla nöjd med honom. Jag tycker om honom så himla mycket! Ångrar inte en sekund att jag slog till efter att ha sett honom 46sek på en löshoppningsfilm :)

Chester hade vilodag igår, men jobbades på lina i måndags och det gör han riktigt bra! Idag blev uteritt i solskenet tillsammans med mig, Mirantos med Lisa på ryggen. Så otroligt skönt i solen! Imorgon är det hoppning med mina gulliga unghästar i ridhuset som gäller innan vi svänger förbi kliniken. Chester och Nemo ska få sina munnar kollade och Nemo ska även vaccineras.

Sen är det självklart en massa andras saker som ska fixas inför helgen. Pirro ska trimmas lite, lastbilen ska städas, det ska packas.. osv..


Pernilla har fångat ett av våra "moments"! Vi hade egentligen tidspress. Men ändå så slutar det med skrattattack och ridtur på höbal. Vi är helt normala i Elingbo :)

/SJacobsson

Veckans erbjudande v.9

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 18:57:41 | I kategori: Veckans vara | 0 kommentarer


Om ni har vägarna förbi butiken så checka in på Ryttarstugan så får du 15% rabatt på ett helt köp! Gäller varor till ordinarie pris, gäller ej rea, sadlar, beställning eller foder. Visa upp vid kassan. Erbjudandet gäller till och med lördag.

/SJacobsson

Höjdrekord

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 15:57:10 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag satte Nemo höjdrekord under ryttare ;)



/SJacobsson

Effektiv dag

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 20:32:08 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Pernilla (den muppen) har åkt till Gbg och lämnat mig hemma med våra sju söta hästar. Så morgonen ägnades att motionera sex av dem tillsammans med stallhjälpen Lisa. Efter det, en snabb lunch och gjorde stallet därimellan innan det var dags för min favoritsyssla. HÄMTA SPÅN! Love it! Not.


Lisa fick agera beridare idag :)

Sen när jag var helt klar i stallet med allting åkte jag hem, tittade på senaste avsnittet av BB och sen in i duschen! Nu dricker jag champagne och dunkar muisk. Utgång ikväll :) Fint det!

Hörs imorgon!

/SJacobsson

Fina hjärtat!

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 17:48:39 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


På nått vis får jag en bra känsla när jag tittar på den här filmen. Han är rätt grym min häst, han är ju faktiskt inte i en bom. Det är synd att vi inte fick komma i mål bara. Var alldeles för nära en fyra fels-runda men istället står det "ute" i protokollet. Vi får göra om göra rätt, någon dag!



/SJacobsson

Torsdag

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 16:41:23 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Det blev riktigt fint väder under dagen, skönt! :)

Började en promenad med Chester, därefter gjorde jag klart stallet och lite annat fix innan jag red ut en sväng på Mirantos. Jag tog med mig Chester som handhäst och det gick jättebra! Eftersom han bara är fyra år känns det inte helt okej att rida på honom varje dag och det känns inte heller okej att låta honom stå inne i boxen en hel dag om han ska vila från ryttare på ryggen. Så han får helt enkelt lite promenader, eftersom han inte kan gå i hagen!



/SJacobsson

Ingen träning!

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 08:48:43 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Kom inte iväg till Gävle imorse.. Cissi kommer inte ens från sin gårdsplan heller. Så tråkigt när man planerar in en träning :( Nu vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp dagen överhuvudtaget. Nemo ska i varje fall vila. Mirantos måste ridas. Chester som står på box bör inte ridas, men måste få komma ut och röra på sig.. Jag ska ge mig nått att äta, sen beger jag mig nog till stallet! 



/SJacobsson

Hoppning

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 19:21:02 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer



Kung Nemo!

Pernilla och jag åkte från stallet klockan 7 imorse mot ridhuset med fyra hästar. Där stod en fullständig bana med karaktärshinder uppställt. Chester som inte alls är speciellt mycket hoppad uppsuttet hoppade allting utan att blinka. Riktigt trevlig inställning till hinder! Nemo är inte riktigt så avancerad än. Och det lär dröja ett tag innan han är i kapp Chester. Så han fick nöja sig att försöka koncentrera sig trots att det var mycket hinder och hästar i ridhuset. Inte det lättaste när man heter "Nemo Myror-i-Brallan Spring-i-Benen Jacobsson". Han fick galoppera över små och enkla hinder. Men på 8 veckor måste man ju säga att han har tagit sig massor!! Han har otroligt lätt för sig och är en helt underbar individ. Det är bara hans hjärnkontor som ställer till det lite för honom emellanåt :)

När vi sedan skulle försöka bege oss hemåt där hovslagaren väntade började det regna som la sig som ett istäcke över allting. Så bilarna åkte av vägen kors och tvärs, och det gick  max 30 km/h på vägarna. Vi övervägde ett tag att stanna kvar på ridskolan. Men begav oss i sakta rull hemåt. Resan hem tog 45 min istället för 20 min som det gör annars.. Tanken var att Pirro skulle ridas när jag kom tillbaka, men så blev det inte på grund av vädret. Så kan det vara ibland! Men alla hästar fick i varje fall nya och fina fötter!

Imorgon har jag en förhoppning om att komma iväg till Gävle med Mirantos och hoppa lite med bästa Cissi. Förra veckan var det snöstorm, denna vecka ishalka? Nej, vi hoppas att det går att köra imorgon :)

/SJacobsson

Man var mer tokig när man var yngre..

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 18:22:02 | I kategori: Lite annat kul | 1 kommentarer


2008 var jag ensam junior i vårt elitlag. Min häst kunde inte starta sista omgången, så jag fick låna en häst av en av de andra i laget. Jag debuterade 125cm på en häst jag aldrig någonsin suttit på. Rätt galet när man är 16 år och aldrig tävlat högre än 120 i sitt liv och bara gillar läget. Värmer upp hästen och styr runt en 125 för första gången! Men det gick ju rätt bra! Lite roligt minne som jag nog alltid kommer bära med mig :)



/SJacobsson

Tisdag

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 18:04:21 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Idag var jag klar i stallet klockan 13. Måste säga att det var rätt bra jobbat, tre hästar ridna och stallet klart. Nemo till ridhuset (vilket tar extra tid) och uteritter i solskenet på Chester och Mirantos. Sen gjorde jag stallet på det! Alltid skönt att vara klar i bra tid :) Körde på fetto-lunch (det är ju fettisdagen) i form av Kebab. Slöade i Pernillas soffa framför Big Brother innan vi tog in hästarna.

Gick en prommis med Chester också innan insläpp. Han har tyvärr fått bli innehäst från och med idag ett tag tyvärr.. Han envisas med att hoppa ur hagen varje dag. Vi har provat allt som vi kan komma på. Massor av el, över 2m staket, fri tillgång på mat, stora hagar, sällskap.. Kan inte komma på någon annan lösning?! Snart blir han antagligen påkörd, om han fortsätter såhär.. Han får alltså nöja sig med lite motion två gånger om dagen istället. Han verkar dock inte ha nått emot att stå i sin box :)

Nu ska jag ta en dusch och sen slöa framför tvn. Tidig morgon imorgon! Vi åker från stallet 7.00 mot ridhuset för lite hoppning med fyra hästar!


Uteritt i solsken

/SJacobsson

Veckans vara v.8

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 16:51:22 | I kategori: Veckans vara | 0 kommentarer


Veckans vara hos Ryttarstugan!

Fina strumpor från HV Polo i vårens glada färger, pris denna vecka 60:- Ord. pris 89:-



/SJacobsson

JAG KOM IN!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 16:48:34 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer




Idag fick jag antagningsbeskedet och jag kom in! Jättekul!

Så i mars och framåt har jag nått att göra om dagarna framöver. Och slippa behöva säga att man är arbetslös :) Efter den här utbildningen är nästa mål att komma in på polishögskolan. Men först måste högskoleprovet i slutet av mars avklaras innan jag kan söka in dit i höst.

Känns som jag är på G nu och har en liten framtidsplan iallafall!

Just det, jag ska alltså plugga till yrkesförare i Gävle :)

/SJacobsson

På väg till ridhuset igen, dock är jag och...

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 08:37:20 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


img_1195 (MMS)

På väg till ridhuset igen, dock är jag och Nemo själva nu :) sportlovet denna vecka gör att man får åka till ridhuset på lite "obekväma" tider..

På väg hem från ridhuset med fyra hästar. ...

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 22:10:24 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


img_1194 (MMS)

På väg hem från ridhuset med fyra hästar. Så jäkla ambitiösa.. :)

Årsdebut

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 11:51:34 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Igår blev det en lång dag och vi kom hem rätt sent, så orkade inte blogga.. Men igår gjorde vi årsdebut på tävlingsbanan igen. Valde av flera anledningar att ge oss en låg start på säsongen. Och faktiskt så gick vi in i en 110. I den klassen har vi inte varit på 3 år! Men det var kul :) Pirro var som en speedad duracellkanin och fick horn i pannan när han klev ur transporten och insåg att han var på tävling. Felfri i båda klasserna och placerad.

Nästa tävling är igen om två veckor, nationellt meeting i Högbo. Vad det blir för klasser har jag inte bestämt mig för ännu. Men håller mig antagligen lite lägre även då. Säsongen är lång och jag vill hitta och sätta ihop min ridning lite innan jag klättrar upp igen.

Har blivit lite förvirrande med min "gamla" ridning, allt nytt jag fick lära mig hos Lindelöws och sen klara sig på "egen hand" nu. Måste hitta lite stabilitet och ett system som fungerar för oss. Jag vet knappt vad jag gör och inte gör :) Kan bara tänka mig hur Mirantos känner sig! Igår körde han dock sitt eget race, jag fick bara agera "kartläsare" ;)



/SJacobsson

Otur och oflyt

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 20:00:02 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Den här dagen har inte riktigt gått som den skulle..

- Inställt tåg imorse = buss istället = katastrof när man är bakis.
- Fick gå hem, kommer hem och var utlåst. Fick sitta ute på altanen (på en madrass) och prata med Hannah tills jag fick komma in.
- Chester hoppade ur min Jurassic Park-hage som är över 2m hög.
- Mirantos hade tappat en sko.
- Min telefon laddade ur....
- Bensinpumpen snodde morsans bankomatkort.

Mer dramatiskt än så har det inte varit idag. Men Maja räddade situationen när det gällde tappskon i varje fall! Tur var det! Men hur jag ska lösa problemet med att ha Chester i hage vet jag inte.. Dags att börja åka efter motorvägen och plocka ner viltstängsel tror jag.

Nej, nu är det tack och hej för idag! Tävling imorgon!


Tittar på tävlingsfilmer på Youtube och försöker tagga till :)

/SJacobsson

Fredag!

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 18:19:03 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer



Ut i morgonsolen och galopperade i snön med Chester, Pernilla och Hop-zan!


Invigde nya och fina sadeln på Mirantos!

En nöjd liten häst efter ett pass med en S1 på ryggen =)

Därimellan alla hästarna har jag gjort stallet, tagit rätt på Chester som hoppade ur hagen, lagat lite andra hagar, putsat, gjort höpåsar etc..

Nu funderar jag på om jag ska ta mig ur min 20-årskris koma och gå ut ikväll. Skulle nog behöva hitta på nått tror jag! Men vi får väl se :)

/SJacobsson

Nu har den kommit!!

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 20:41:28 | I kategori: Utrustning | 1 kommentarer




LYCKA!!! Min alldeles egna och fina S1a!

Jag är så himla glad, så jag kan spricka. Ska inviga den imorgon. Självklart får Mirantos vara den som testkör den först :)

/SJacobsson

Snöstorm

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 19:27:24 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag skulle jag som sagt iväg till Gävle och träna, men så blev det icke. Snöstorm och det var knappt enkelt att ta sig fram bara med personbil. Men tokiga som jag och Pernilla är, så tänkte vi att "lastbilen blåser nog inte bort". Så vi packade in fyra hästar och åkte till ridhuset. Jag tog med mig Chester och Pirro. Chester tar sig för varje dag. Jag tror att det kommer bli en riktigt fin häst. Han har riktigt bra galopp, är arbetsvillig och har en snygg sidag att se på. Dessutom hoppar han fint också! Mirantos har känts jättebra den senaste tiden. Men på nått vis fick vi "bakslag" förra veckan med hoppningen. Vet inte riktigt varför. Så kan det vara ibland antar jag! Men på söndag är det tävling i varje fall, och då ska det nog kännas finfint igen :)

Imorgon ska Nemo och Chester få hoppa! Det ska ju bli galet kul! Jag har så fina unghästar att jobba med :) Måste ju säga att jag är rätt lyckligt lottad som har två fina hästar inför framtiden. Mina små kids ♥

Dessutom är min S1a på ingång!!! Så har jag tur, får Ryttarstugan hem den imorgon!! :D :D Så glad att jag kan spricka!

Nu ska jag klä på mig vanliga kläder och umgås med mina fina vänner Nicole och Angelica. Vi åker in till Uppsala ikväll och roar oss med lite lill-lördag. Kan behövas :) Bryter ihop och sen biter jag ihop! Efter regn kommer solsken! Vad gör det här om 100 år? Och allt vad man nu brukar säga.. :)

Det är tur att jag har mitt bollplank Pernilla! Som får höra allt om mina värdsliga problem varje dag. Hon lyssnar så gärna. Hjälper till att lösa allt. Ger mig en spark i baken när jag behöver det. Berättar sanningen när jag behöver höra det. Ger mig alla hjärtans dag present när jag behöver det! :D Jag undrar hur jag någonsin ska kunna ge tillbaka alla goda gärningar från hennes sida?! Får fundera på den..





Puss och kram på er!

/SJacobsson

Tisdag!

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 21:50:42 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer



Pirro på hoppträning förra vintern! Kan vara första hoppträningen efter olyckan :)

Nu har jag lugnat ner mig lite sen mitt förra inlägg :) Eftersom jag var sysslolös nu på kvällen åkte jag till ridskolan och tittade på hoppträningar. Självklart inspirerande!

Idag har Pirro varit i ridhuset och trimmat inför hoppträning imorgon. Som jag verkligen hoppas att jag kommer iväg på. Verkar bli lite riskfall för det snöar helt sjukt mycket just nu!! Nemo var också med till ridhuset. Han longerades inspänd. Jobbade riktigt bra på linan :) Chester motionerade som sagt sig själv genom att hoppa in och ut från hagen...

Imorgon är planen att Nemo vilar, Mirantos hopptränar och Chester ska ridas i ridhuset!

/SJacobsson

Nu är jag less!

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 16:59:46 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Jag vet inte vad jag ska göra när det gäller att ha mina hästar i hagen..

Idag hoppade Chester ut (nu har jag alltså två hästar som hoppar ut, var det någon som sa att dem var bröder också?!) och jag som höll i Nemo hade inte en chans att hålla i honom när han fick lite panik över att en häst stack. De försökte ta självmord framför en lastbil också. Nemo blev helt förvirrad och sprang hem. Chester hoppade in i en annan hage... Nemo håller sig åtminstone kvar i hagen och går snällt där om han får gå i sin hage (dock ett helvete att ta in från hagen ibland), mina andra två hoppar ut (och är supersnälla att ta in, pest eller kolera alltså). Visserligen får vi ha hela hagar nu när de har kommit på att man kan hoppa över istället, men vi kan ju inte ha hästar som hoppar hit och dit. Ut och in andra hagar osv!

Jag är så trött på det här med hagarna att jag vill lägga mig ner och grina en skvätt :) Vad ska jag göra?!

Jag är just nu fröken frustrerad. Vi har en 70-väg alldeles intill också. Det blir farligt för både hästar och billister om hästarna ska ut och springa där, som de gjorde idag.. Det har aldrig varit nått problem förr, varför ska de komma på nu att det är roligare att vara ute och härja än att bete sig som en snäll och uppfostrad häst, och gå snällt i hagen? :(

Jag får väl försöka lösa det på nått sätt.. Men just nu ville jag bara skriva av mig om det här.


Nu vet vi att den här busen kan med enkelhet hoppa 130cm stillastående med god teknik..!

/SJacobsson

Ny design!

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 20:54:47 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer




Det var på tiden va?!

Headern är fotad av Amanda Engman.
Designen är gjord av Anna Form.

Det tackar vi för! :) Riktigt snyggt blev det tycker jag!

/SJacobsson

Chesters hoppning

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 16:34:23 | I kategori: Träning | 4 kommentarer


Igår fick Chester som sagt hoppa lite. Här kommer en liten filmsnutt på det! Som ni ser så tycker han inte alls om att riva ;) haha



/SJacobsson

Veckans vara v.7

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 16:03:23 | I kategori: Veckans vara | 0 kommentarer


Nytt träns från Dyon Working collection med mexikansk nosgrimma. Färg svart & nut. Storlek cob & full. Silverspännen. Nytt anatomiskt nackstycke. Veckans pris 1039:- Ord. pris 1299:- Priset gäller så långt lagret räcker/ tom lördag 18/2. Ni hittar tränset i webbshoppen här!



/SJacobsson

Jurassic Park i Elingbo

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 22:54:15 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Vi har som sagt hagproblem. Och av någon anledning är det framförallt mina hästar som helt plötsligt inte kan gå i hage. Den ena (Mirantos) hoppar ut, den andra går rakt igenom tråden (Chester) och den tredje (Nemo) springer fram och tillbaka "hela" dagarna. Jag har verkligen aldrig haft nått problem med att ha hästarna i hage, men NU har de kommit på att de inte är några haghästar längre. Jag har gjort vad jag kan för att åtgärda problemen. Mirantos har till exempel fått en hage med över 2m staket, så det ska han väl ändå inte hoppa ut ifrån?! Det ser numera ut som om vi försöker stängsla in en T-Rex eller nått i Elingbo..

För övrigt fick Nemo och Mirantos gå på uteritt idag. Chester var iväg till ridhuset och hoppade. Han hoppade en enkel bana med kombination för första gången. Kombination var inga problem :) Kommer kanske ett litet filmklipp på hoppningen imorgon!

Nu ska jag sova. Ladda inför morgondagen ;) Mina kids vilar, det är bara Mirantos som ska ridas imorgon. Lugnt och skönt imorgon alltså!


T-Rex i Elingbo!

/SJacobsson

Prince fortsätter att leverera

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 09:50:45 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer


Prince är en helt otrolig häst! Han fortsätter att leverera felfria rundor med duktiga Emma på ryggen också. De tävlingsdebuterade igår med felfria rundor och fina placeringar. Jag blir så himla stolt! Ska bli så roligt att följa dem i framtiden :)



/SJacobsson

Nemo hoppar för första gången!

Publicerat: 2012-02-11 Kl: 19:01:14 | I kategori: The life of Sandra | 4 kommentarer


Här kommer en film på Nemos första språng under ryttare ♥



/SJacobsson

Kidsen

Publicerat: 2012-02-11 Kl: 09:37:04 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag hoppas jag på att få komma iväg till ridhuset med mina fina framtidshopp :) Chester ska få hoppa lite i alla fall och kanske Nemo också. Det blir första gången Nemo hoppas uppsuttet isåfall. Det såklart bli spännande och självklart måste det förevigas på film och så ni också får se! Mirantos får en vilodag idag.

Ikväll kanske jag försöker vakna till och försöka fira att jag fyllde 20 förra helgen :) Vi hörs senare!


Finaste Prince gör idag tävlingsdebut med sin nya ryttare, jag håller tummarna!!

/SJacobsson

<3

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 09:21:53 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Jag trodde aldrig att jag skulle behöva stå och välja kläder till din begravning. Usch, fy fan vad det här känns overkligt och jävligt.

Älskade vännen.

Jag har ingen aning om hur det här kommer bli eller kännas. Jag har fortfarande inte förstått att det här är verklighet.



/SJacobsson

Ponnyridning

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 19:52:59 | I kategori: The life of Sandra | 2 kommentarer


Idag har jag ridit ponny! Det var riktigt längesen, så det var kul :) Ponnyn är till salu!


/SJacobsson

Veckans vara v.6

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 18:41:07 | I kategori: Veckans vara | 1 kommentarer


Ryttarstugan har varje vecka ett erbjudande som alla som gillar dom på Facebook får ta del av! Ni har väl inte missat det?!

Denna vecka är det 20% rabatt på Pessoa Canela tävlingskavaj! Svart med röd krage. Finns i storlek XS ( 36 - 38 ) upp till XXL ( 46 - 48 ). Snygg passform och skönt funktionstyg. Silverknappar. Normal damstorlek. Pris 1996:- ( 2495:-)



/SJacobsson

Salu-tips!

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 18:25:30 | I kategori: Till salu | 0 kommentarer


Är det någon läsare som letar efter en läromästare i 120-klasser till ett jättebra pris?

Trinity 
(Westfahler-sto, född 2000, e: Tänzer - Argwohn) har tidigare tävlad tom 135 i Tyskland och har i Sverige tävlad tom 125 med massor av vinster och placeringar. Hon är okomplicerad i all hantering och en enkel häst att hoppa och rida. En riktig läromästare helt enkelt! Hon är i full tävlingskondition.



Vid en snabb affär, 60.000:- inkl all utrustning! Vid intresse, kontakta Emelie 0703324107.

/SJacobsson

Oflyt

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 18:05:13 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag var tanken att jag och Pernilla skulle iväg till Västerås och träna. Men så blev det inte..

Jag vaknade imorse med jordens nackspärr, jäklar vad ont jag har haft idag! Efter en stund ringer Pernilla och berättar att vår häst/hundvakt var tvungen att åka iväg och jobba istället. Eftersom vi har utbrytarkungar i stallet vågar vi inte lämna de själva hemma en dag. Alternativet var att låta alla stå inne hela dagen, men det kändes inte riktigt bra... Jag stannade hemma och Pernilla åkte själv till Västerås. Men fick problem med lastbilen på vägen, så hon kom hem igen. Riktigt oflyt på alla håll idag alltså.

Mirantos och Chester fick en uteritt istället. Nemo fick vara en sväng i ridhuset och galoppera över bommar. Imorgon gör jag att nytt försök till hoppträning med Mirantos och åker till bästa Cissi Hansson i Gävle och tränar!

Cissi har jag tränat för i många år och har gjort mig till den ryttare jag är idag. Det är mycket tack vare henne som jag har Mirantos i mina ägor idag :) Det ska bli otroligt roligt eftersom hon inte har sett oss på ett halvår eftersom vi har varit på vift i Skåne osv. Riktigt kul!!



Pernilla, Cissi och jag, när vi var hemma och tränade hos Cissi i somras :)

/SJacobsson

Utbrytarkungen

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 09:22:21 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


Vi har lite problem med hagarna här hemma, hästarna är riktigt bra på att förstöra dom..

Igår klädde jag på mig "vanliga" kläder och åkte in till stan på eftermiddagen och umgicks med gulliga Emelie. Självklart skulle det bli riktig dramatik hemma då! När Pernilla kom hem på eftermiddagen och skulle ta in hästarna var Hop-Zan och Chester helt borta. Jag kunde inte komma från stan heller, eftersom det skulle dröja 50 min till nästa tåg och Pernilla hade tidspress. Hon hittade dom till slut, men Chester ville inte fångas och sprang ensam ut på äventyr i skogen :)

Han ville inte lockas med varken havre eller hästkompisar. Han är riktigt beroende av andra hästar i vanliga fall, men när han bockade av mig och när han nu rymde från hagen, blev han helt plötsligt jävligt självständig, haha! Han är en Mörner helt enkelt..

Efter mycket om och men, fick Pernilla tag på honom och han är på plats i sin box!




/SJacobsson

Just det..!

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 19:21:42 | I kategori: The life of Sandra | 3 kommentarer


I lördags fyllde jag 20. Jag har alltid tyckt att min födelsedag är årets "big happening" och är en riktig partymyra. Födelsedagar är ett utmärkt tillfälle för fest enligt min åsikt ;) Det har verkligen varit stort kalas de senaste åren. Men i år ville jag knappt kännas vid min födelsedag.. Av flera anledningar.. Kanske lite tragiskt att knappt vilja låta släkt fira och inte heller mina underbara vänner. Men det känns inte ens sorgligt i efterhand. Jag "ville" helt enkelt inte fylla år :)

Jag satt hemma med Nicole på min 20 årsdag och tittade på melodifestivalen. Jag har inte ens varit till systemet. Riktigt olikt mig, jag vet. Men jag kanske vaknar till snart igen, slutar vara så låg och blir mig själv igen, och slutar vara Sveriges tråkigaste 20-åring!

Men tack alla goa vänner och ovänner för fina gratulationer via Facebook, sms och telefonsamtal! Ni är bäst ♥


Jag fick som vanligt min goda tårta ändå. Den är helt oslagbar! :)

/SJacobsson

stormiga tider

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 19:13:28 | I kategori: The life of Sandra | 0 kommentarer


Idag har det blåst riktigt mycket och kallt. Såna här dagar undrar man varför ingen vill sponsra oss i Team Elingbo med ett ridhus?! :)

Alla mina tre har fått motion idag iaf. Tanken var att alla skulle få gå på uteritt. Men det kändes lite risky att rida ut på Nemo med två dagars vila i ryggen och denna blåst. Kändes som om det troligen skulle blåsa rakt igenom huvudet på honom :) Så han fick en tripp till ridhuset istället, där han fortsätter att dagligen göra framsteg! De andra två fick i varje fall gå ut en sväng.

Imorgon blir det trimm i ridhuset! På onsdag ska Mirantos iväg till Västerås och hoppträna. Så vi lär nog fila på lite, så vi kan hålla oss i skinnet. Ska bli roligt och spännande!



En gullig bild på Pirro (eller.. Mulle, Milton, Milko, Mirran, Purjo, Mirrepirre.. Ja, kärt barn har många namn!) från förra vintern.

/SJacobsson

Ja, jag lever!

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 23:45:24 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Varit lite fullt upp de senaste dagarna och tyvärr hamnar inte bloggen högst på priolistan.

Det har i varje fall var galet kallt i helgen. Speciellt igår. Men hurtig som man är åkte man till ridhuset med två hästar och var riden och klar innan kl 9. Chester fick hoppa lite då, en enklare bana med massa titthinder för första gången. Han gick som om han aldrig gjort nått annat, vilken stjärna!

Nemo har även visat lite av sina hoppningskunskaper och galopperat (läs: hoppat) över några bommar. Han har hittills visat upp riktigt kloka och försiktiga egenskaper än så länge. Verkar lovande :)

Mirantos fortsätter att verka vara laddad full med dynamit. Men känns för övrigt fräschare och gladare än någonsin. Jag undrar vad som har hänt på äldre dagar. Efter hans "hallelulja-moment" med S1-sadeln, så har han varit i nått.. Ja, lyckorus typ! Såklart jätteroligt :)

Stort grattis till världens bästa Karlsson (Irma Karlsson) och Nisse som hoppade hem vinsten i GHS-kvalet 145 i Grevagården idag! Riktigt häftigt ekipage. En liten tuff häst, knappa 157-158, med en lika tuff ryttare på ryggen. Irma är min idol! Grym!


Foto: Emma Willgård

/SJacobsson

Till salu!

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 23:32:29 | I kategori: Till salu | 2 kommentarer


Med lite sorg i hjärtat...



/SJacobsson

Kung Nemo och X2000

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 17:16:40 | I kategori: The life of Sandra | 1 kommentarer


Inledde dagen med att rida på kung Nemo i ridhuset. Jäklar vad det tar sig! Han är riden i ca 4 veckor totalt sett och går nu att rida bra i alla gångarter och dessutom trava över bommar. Idag provade vi på att galoppera över en bom, även det gick ju rätt bra. Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid att rida in honom eftersom han var så spänd och ängslig i början. Men nu har nog någon polett trillat ner :) Men lite ängslig och känslig kommer han nog alltid att vara mer eller mindre. Men jag gillar honom skarpt! Kommer nog att bli jättebra det här! :)

Sen blev det uteritt på Chester, jättemysigt i solen! Efter det hann vi med en massa andra ärenden och lunch, innan det blev uteritt på X2000 (Mirantos) och Pernilla på godståget. Mitt X2000 har vilat i två dagar sen kursen och den energin ville ut idag, om man säger så!

Mirantos har fått lära sig hur man hoppar utan hinder, alltså göra höga luftsprång, haha! Det tycker han självklart är döroligt, men nu har han börjat hoppa utan sina hinder när jag inte riktigt är med på det. Inte riktigt lika kul för stackars mig då. Man sitter lite löst när man inte är beredd. Men än så länge håller jag mig kvar, bara en tidsfråga dock hur länge jag blir kvar på ryggen.. ;)


Gamle busen

/SJacobsson

RSS 2.0