blue lights

Publicerat: 2009-11-30 Kl: 21:24:07 | I kategori: | 0 kommentarer


Jag är så slut, så jag orkar inte skriva här.

Varit på Kybacka hela dagen, trodde att jag skulle vara ensam, men jag fick lite sällskap :D Red alla hästarna förutom Viggo som longerades och fixade allting annat som ska göras. Hade jättetrevligt, minus vädret. Så jävla trött på lera och regn! Vid klockan 16 blev det utvecklingssamtal på skolan, gud så duktig man är alltså! Haha! Det blev middag på Max med mamma och sen hem till Tierp till gulligaste hästarna.

Nu ska jag sova. Och imorgon ska jag berätta en rolig historia om min otroligt klantiga mormor. Hon är verkligen inte intelligent. Påminn mig om jag glömmer bort det ;) haha

walked a 1000 miles

Publicerat: 2009-11-29 Kl: 22:30:53 | I kategori: | 0 kommentarer


Är helt i slut kroppen. Min kropp känns precis lika seg som knäcken jag åt nyss. Allra mest är jag trött i fötterna och allmänt trött i kropp och själ.

Har varit i Globen med Maja och Sofie idag. Tittade på en massa bra hoppning! Rolf-Göran "Roffe" Bengtsson vann två bilar bland annat. Inte helt fel liksom ;) Och Svante Johansson kom tvåa i den högsta klassen efter Roffe och vann 75000! Verkligen inte helt fel!

Vi bråttades runt lite grann i Annexet, så himla mycket folk! Och sen åkte vi in till Kista Gallerian och tittade lite i affärer. Åt en god lunch, som jag verkar klara mig på hela dagen! Har inte ätit sen lunch och inte det minsta hungrig. När jag kom hem åkte jag direkt till stallet och red mina hästar. Fortsatte lite grann på det jag gjorde igår. Men det kändes inte riktigt som om jag fick till det riktigt bra på någon av dem. Hmm, men men.. :)

Nu ska jag nog sova.. Imorgon blir det en heldag på Kybacka! Cissi har åkt utomlands, så ska ta hand om hennes liv härhemma i Sverige imorgon! :D

/ SJacobsson

Revenge

Publicerat: 2009-11-28 Kl: 21:07:10 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår fick jag umgås med klassen hela dagen, så nu klarar jag mig nog hela helgen utan att sakna dem, haha! Det var trevligt i Globen och shoppade lite saker i Annexet också. Tänkte fortsätta att shoppa där imorgon, eftersom jag ska dit med Sofie och Maja.

När jag kom hem åkte jag hem till Angelica, där var också Nicole. Tittade på Idol och pratade skit. Senare drog Nicole som skulle vara hundvakt. Och vi blev kvar och pratade ännu mera skit, det som vi är allra bäst på. Vi pratade oavbrutet till klockan fyra på morgonen. Vi hann att prata om allt och alla. Sen sov vi som grisar.

Idag har det inte hänt nått speciellt. Bara tagit det otroligt lugnt och varit i stallet. Red hästarna en liten sväng i ridhuset, lite lösgörande arbete bara. De tar ju det lite lugnt just nu innan vilan, trappar ner lite.

Nu ska jag duscha och sen blir det en macka. Sen ska jag nog sova, ska upp så tidigt imorgon. Egentligen hade jag velat sitta hemma i soffan hos någon helt annan och tittat på film ikväll. Kanske imorgon istället..

<3

/ SJacobsson

globen och skitsnackarna

Publicerat: 2009-11-28 Kl: 02:41:44 | I kategori: | 0 kommentarer


Waah. Nu ska jag sova, är hemma hos Angelica :) Trött.

Har varit Globen hela dagen idag och berättar mera om det imorgon.

Så himla störande när man råkar blogga på fel sida om tolvslaget, blir fel datum på inlägget. Aja.

hatkärlek

Publicerat: 2009-11-26 Kl: 21:52:25 | I kategori: | 1 kommentarer


Riktig hatkärlek. Det är precis så jag känner för dig. Jag verkligen hatar dina dåliga sidor, men ändå lyckas jag leva med det.

Hm, humöret nuförtiden är verkligen inte det bästa. Är nog less på det mesta och det flesta. Idag var jag till och med på så dåligt humör att jag helt spontant ringde på ett stall. Herregud. Men jag är så otroligt jävla sugen på att flytta från ridskolan. Så vi får väl se hur det blir, lät ju inte helt fel i varje fall.

För övrigt har det varit skola hela dagen och sen hem och jobba. Sen red jag mina hästar, som skritta ut en sväng i mörkret. Gulligaste pojkarna! :)

Imorgon blir det Stockholm och Globen hela dagen. Blir borta hela 12 timmar. Så nu ska jag sova :)

/ SJACOBSSON

Fields of gold

Publicerat: 2009-11-25 Kl: 21:58:40 | I kategori: | 0 kommentarer


En låt som jag tycker otroligt vacker, som jag kan lyssna på hur mycket som helst är, fields of gold. Den som inte tycker att den är fin måste det vara nått fel på. Lyssna och njut! 



Jag har varit otroligt trött hela dagen. Och att vi har tittade på film i skolan gjorde det inte bättre. Det gick verkligen inte att hålla ögonen öppna. De föll verkligen bara ihop, då är det illa. Till saken hör ju att vi tittade på en film om den globala uppvärmningen. Visst, det är en viktig fråga, men just imorse var det intressantare att sova. Men ett plus i kanten på dagen är att man slutar kvart i elva på onsdagar. Matade mig själv med djungelvrål på tåget hem så att jag inte skulle somna och sova förbi Tierp, haha!

Sen hade jag fullt upp när jag kom hem. Vi tränade till ridlärarspexen. Skruven (en katt) ville inte riktigt vara med som vi hade planerat, så vi bytte ut honom mot Pepsi (en ponny). Vad vi tänker hitta på tänker jag däremot inte avslöja ;) Efter det hade jag träning med mina barn till minivoltigen. Både ponnyn Prick och barnen var stjärnor idag! Det kommer bli otroligt bra nästa söndag på julshowen. Sen hade jag lite lektioner, hopplektion med lite treor. Det gick bra och de var helt slut efteråt, bra!

Cyklade hem i mörker, regn och blåst. Det gillas inte. Åt lite och sen upp till stallet igen. Släppte finaste pojkarna i ridhuset. Så himla söta! Jag önskar jag hade en kamera och kunde knäppa en massa fina bilder på dem. De busade omkring och var jätteglada. Rullade sig och tuggade lite på varandra och såg ut som världens lyckligaste.
Jag älskar mina finaste pojkar <3

Nu ska jag plugga till matteprovet imorgon, jag har inte ens börjat. Hm, bra där! Tur att man har sovmorgon imorgon, så kan man plugga lite grann imorgon också.

/ SJacobsson

please, listen up.

Publicerat: 2009-11-24 Kl: 22:15:14 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu vill jag att Du läser det här ordentligt..
Boy, we've had a real good time
and I wish you the best on your way.
I didn´t mean to hurt you
and there's nothing else I can say.
And that you know.
I really don't need you anymore, thanks.
- Think about theese words..


Idag har jag nog inte heller något roligt att dela med mig av. Det har varit en helt vanlig tisdag och min kropp är helt slut. Verkligen, helt slut. Såg nyss ett tv-inslag om Malin Baryard från när vi var i Södertälje, roligt!

Hästarna har varit duktiga på träningen. Blev bara småhinder idag också och trimma en del. Nu kommer de inte hoppa på 5-6 veckor. De kan behöva en paus :) Duktigaste hästarna som har haft ett fantastiskt tävlingsår.

Nu ska jag duscha och sen sova.

/ SJacobsson

You are the devil in my life,

Publicerat: 2009-11-23 Kl: 20:42:23 | I kategori: | 0 kommentarer


Den rubriken har jag haft förut, men den passar väldigt bra just nu!

Jag har absolut ingenting intressant att skriva, har ingen rolig bild att lägga in och jag har flera läsare än någonsin just nu. Jag får lite prestationsångest om vad jag ska skriva om, för på nått sätt vill man ju ha nått roligt att dela med sig av, även fast jag bara skriver för min egen skull.

Varit hos Cissi hela dagen. Har bara ridit lite hästar där idag och sen följt med när hon tränade för Helena Persson, roligt! När jag kom hem red jag mina hästar. Eftersom de har fått varit ute och busat hela veckan i skogen, är det en aning oridna och förvildade. Haha! Så trimmade på lite grann på våran blöta utebana. Trött på mörker och regn. Varför kan man inte få lite sol, så man piggnar till lite?

Fått lite söta en sms från en söt människa idag, gulligaste Du!

Nu blir det till att sova.

studyday!

Publicerat: 2009-11-22 Kl: 13:11:55 | I kategori: | 0 kommentarer


Den här dagen ska jag ägna till att plugga och slappa. Självklart blir det hästarna på ett hörn också.

För övrigt är jag mest trött. På det mesta.

Fashion!

Publicerat: 2009-11-21 Kl: 17:45:24 | I kategori: | 0 kommentarer


Haha, vad som hände med kvällen igår vet jag inte riktigt. Det började med mys i tvsoffan med godis, chips och bra vänner. Sen blev det alkoliserat i en lägenhet istället. Vi hade riktigt trevligt och sen lovade vi att stanna kvar och ja.. Vakta lägenheten? Möta upp ägaren till lägenheten, som var på krogen? Eller ja, vi var tvugna att vara kvar iaf..

För övrigt idag har jag bara varit i stallet. Har varit otroligt fint väder idag med sol! Längesen man såg solen! Båda hästarna fick komma ut och galoppera idag, vilket de tyckte var skitroligt. Speciellt Mirantos! Det bästa han vet är att vara ute i skogen och springa fort. Och han kan verkligen springa fort. Haha, världens gulligaste hästar, som jag inte kan klara mig utan!

Nu ska jag duscha och sånt, ikväll blir det fest! Drar till Gävle, till mina kompisar där och festar. Ska bli riktigt roligt! :D

Jag har insett att jag är en väldigt social person som måste träffa folk för att vara glad. Vilken tur att man har en hel drös med braiga vänner.

/ SJacobsson

idolmys

Publicerat: 2009-11-20 Kl: 21:46:59 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu sitter jag här med kära vänner och har tittat på Idol. Mamma är hemma och mår ganska bra igen. Nu hoppas vi att hon inte tänker skrämma mig sådär igen. Jag ska försöka fixa till mig lite nu, så ska vi dra vidare. Fredagsmysen blev lite förstörd, fest-Sandra behövs på andra ställen!

Hörs!

Vad är det med höst?

Publicerat: 2009-11-19 Kl: 20:21:33 | I kategori: | 2 kommentarer


Av någon anledning hamnar man i någon svacka av det här gråa och trista vädret. Mina dåliga dagar fortsätter. Kanske lite töntigt att skylla på vädret, men vad jag ska jag skylla på? Allting allmänt bara jävlas med mig, just nu.

Dagen började med att jag fick ett telefonsamtal innan jag ens kommit upp ur sängen och får veta att mamma är på akuten. Hon hade tydligen svimmat och krampat på tåget till jobbet och fått åka ambulans till akuten i Uppsala. Självklart får man lite panik när man är sådär alldeles nyvaken och inte vet vad som händer. Pappa kom direkt och vi åkte in till mamma i Uppsala. Hon mådde verkligen inte bra, bara spydde och var dålig. Var hos henne tills jag var tvungen att åka hem till hästar och jobb. Mamma blir kvar, hon blev inlagd. Än vet de inte heller vad det är för fel. Vi får se vad som händer imorgon. Bara atmosfären i ett sjukhus för mig att må illa. Jag tycker verkligen inte om sjukhus.

Fick hjälp att rida idag. Helena red ut med mig på Prince och jag på Mirantos, tack för det! Sen har jag jobbat. Fick skjuts hem av snällaste Andreas och nu sitter jag bara här och är irriterad på allt och alla. Telefonen ringer hela tiden också, hoppas hela tiden på att det är viss person, men han ringer minsann inte. Kul ändå att folk bryr sig och hör av sig.

Åh, jag är bara så allmänt less. Är det vädret? Det är väldigt frestande att skriva ett lika långt och flummigt inlägg som igår, mycket som snurrar i min skalle. Nej, ge mig en helg med fredagsmys hela helgen, med bra människor!

/ SJacobsson

p.s,
Ska nog fortsätta tröstäta lite godis i mitt tomma hus. Tur att man har katterna iaf!

Sandra funderar..

Publicerat: 2009-11-18 Kl: 21:36:13 | I kategori: | 1 kommentarer


I can easily bring you tears, I can send you hell.. I know you! - Think about that twice, boy.

Jag kan börja med att varna att det här kommer bli ett osammanhängande, virrigt och totalt onödigt inlägg. Men jag känner bara för att skriva och jag har ingen plan alls för vad det här inlägget ska innehålla.

Jag har allmänt bara haft en jävligt dålig dag. Egentligen har ingenting speciellt hänt, jag har bara varit på taskigt humör idag. Jag fattar inte att jag längtade till den här onsdagen, vad trodde jag? Det började att jag vaknade med jordens träningsvärk i nästan varenda muskel. Magen gjorde allra mest ont. Så allt har varit jobbigt idag, varenda rörelse, det har till och med varit jobbigt att skratta. Mina stackars magmuskler! Det fortsatte sen när jag tittade mig själv i spegeln och insåg att jag glömde tvätta bort sminket igår kväll. Alla tjejer vet hur skabbig man känner sig då. Fy fan. Blev en dusch och sen när jag skulle fixa håret blev det bara fel. En riktig jävla bad hairday! Dagen i skolan var bara irriterande. Jag störde mig på de flesta. Inte ens på tåget hem var det frid och fröjd. Nej, då fick jag sällskap bredvid mig av världens äckligast gubbe. Herregud, vad han luktade illa! Om du som satt bredvid mig läser det här, Du luktade verkligen illa, gör nått åt det!

Stallet senare var helt okej. Mina voltigeungar var jätteduktiga och duktigaste Prick skötte sig bra! Skulle rida ut på mina hästar och inser att jag har tagit fel jacka, inga lurar till telefonen. Fan. Jag har en väldigt ful ovana att lyssna på musik när jag rider ut. Och jag bara kände att jag var tvungen att lyssna på musik just då. Lättirriterad som jag har varit idag, gjorde att jag blev sur. Usch. Senare hoppade jag Loocello. Varför kan jag inte få till det perfekt när jag allra helst vill? Varför ska det vara så svårt att hoppa hinder egentligen? Pricka hindrena på det där centimetrarna.. Åh, det är ju en hel vetenskap som jag känner att jag inte behärskar. Nu låter det som om det var en katastrof. Det kanske det inte var. Men jag känner ändå inte att jag får till det så bra som jag vill.

Sen har jag bara allmänt irriterat mig något så fruktansvärt på nästan allt och alla idag. Jag ska verkligen inte bli som de flera gamla människor är. Jag vill verkligen inte bli gammal, om man blir som till exempel min mormor. Fy tusan om jag blir som henne. Vilken jävla skräck. Och andra sidan så kanske man inte märker själv att man blir sådär?! Men jag blir verkligen irriterad på vissa människor, helst av allt skulle jag vilja skriva ut namn och skriva vad jag tycker om alla jag irriterar mig allra mest på. Men det förstår vi ju allihopa att jag inte kan göra.

Kan jag också tillägga att jag är allmänt dålig på att ge människor en chans. Jag har väldigt lätt för att prata och träffa nya människor, det är inte det, men vissa männsikor känner jag direkt att han/hon tycker jag bara inte om. Jag önskar att jag kunde vara lite mera ödmjuk och ge de människorna en chans. Dessutom är jag expert på att hitta "fel" på människor. Speciellt killar som har passerat i mitt liv. Har nog aldrig träffat en kille som inte har nått jag stör mig på. Av det kan vi nog dra slutsatsen att jag aldrig har varit kär heller, för jag hittar bara "fel" på allihopa, ingen duger. Men jag är ännu bättre att hitta fel på mig själv. Väldigt fixerad av siffrorna på vågen ska ni veta. Jag får nästan ångest om det har ändrats två hekto åt fel håll. Och nu kan man ju undra varför jag slösar onödig energi på att irritera mig på människor? Jag beundrar människor, som till exempel, Inga! Hon har en otroligt sund inställning till livet och jag önskar att jag också kunde vara sån. Där ingenting är ett problem och "fel" har alla människor, ingen är perfekt. Och jag saknar mitt rosa hår, mer än någonsin.

Vi blir hela tiden äldre och ändrar syn på saker och ting. Jag är nog mest en förvirrad tonåring som skriver något knäppt på internet. Vi lär oss att vissa människor vi aldrig trodde skulle svika oss, helt säkert gör det en vacker dag. Man kommer få hjärtat krossat, definitivt mer än en gång, så gräv för fan inte ner er i era tonårskärlekar. Självklart blir det svårare för varje gång hjärtat blir krossat och man får svårare att släppa någon in på livet. Men även du kommer ha sönder hjärtan. Minns då hur det kändes när du själv satt där, gråtit så mycket så att du känner dig helt tom. Du kommer söka tröst hos en ny älskare, på grund av vad den förra låtit dig gått igenom. Du kommer bråka med din bästa kompis. Du kommer gråta över att tiden går för fort och med tiden kommer du garanterat mista någon du älskar. Vilket du måste inse och gå vidare.. Stanna inte kvar i det förflutna.

Ta för många foton, skratta alldeles för mycket och älska som om du aldrig har blivit sårad. Sluta grubbla, det kan bli tid som är för evigt förlorad lycka.
 

Fråga mig inte vad det här blev för inlägg.. Tror nog att det är vädret. Nu ska jag sova!

/ SJacobsson

Battlefield

Publicerat: 2009-11-17 Kl: 21:55:54 | I kategori: | 0 kommentarer


Intensiv dag, som som vanligt på tisdagar.. Skola, Lervik, jobb och träning. Jag är helt slut och jag kommer garanterat ha träningsvärk imorgon! Nu orkar jag varken duscha eller äta, så ska sova direkt. Blir ett längre inlägg imorgon. Ha det så bra! :)

Serial lovers!

Publicerat: 2009-11-16 Kl: 20:44:20 | I kategori: | 0 kommentarer


Igår somnade jag klockan 20, så jävla trött. När jag vaknade hade jag fem sms och två missade samtal som jag inte hade hört. Snacka om att sova djupt då! Haha! Idag har jag varit hos Cissi hela dagen och det har varit en trevlig dag på Kybacka. Förutom det har jag inte gjort så mycket. Mina hästar har vilat idag. Mirantos har tappat en sko idag också, vilken tur att Jessica kommer och skor på onsdag!

Imorgon blir det skola, jobb och träning. Sen längtar jag till onsdag, jag vill till skolan. Tror aldrig det har hänt att jag har längtat efter att få åka till skolan. Kan det vara så att jag trivs? Haha!

Nyss pratade jag med Emil i telefonen, så nu är jag uppdaterad om det senaste händelserna och skvallret. Hahah, så nu har jag fått skratta lite. Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på tv tills jag somnar.

hästbloggen.blogg.se

Publicerat: 2009-11-15 Kl: 14:07:36 | I kategori: | 0 kommentarer


Vissa tycker att jag ska byta namn på min blogg, men det har varit en hästig helg, därför blir det häst-inlägg ;) haha!

Just nu sitter vi i bilen hem, ska bli skönt att komma hem. Båda hästarna har hoppat 135 idag och varit duktiga. Mirantos rev sista hindret i omhoppningen, la honom lite nära på den oxern. Väldigt nära att få pris på honom både igår och idag, lite irriterande. Men men, han var duktig :) Prince hade ett ner i grunden. Puschade lite för mycket till hinder nummer 3, så vi fick trångt på 5 galoppsprång fram till den. Det känns bra att avsluta det här tävlingsåret såhär bra, nöjd med helgen! Nu ska hästarna få vila lite innan vi tar nya tag till nästa år! :D

Här kommer filmen på Prince igår! ↓


Prince i 135an idag! ↓


Mirantos i 135an idag! ↓


/ SJacobsson

Trött!

Publicerat: 2009-11-14 Kl: 21:43:21 | I kategori: | 3 kommentarer


Andra dagen avklarad! :) Det blev en tidigt morgon, tävlingarna började klockan sju på morgonen och jag hade startnummer 5. Gäsp! Prince var i vilket fall dubbelnolla och fick pris, jätteduktig! Mirantos hoppade 135 och var hur duktig som helst! Han hade ett ner och det var helt och hållet mitt fel, jag vet faktiskt inte vad jag höll på med. Måttade in ett galoppsprång för mycket och kom nära på en oxer. Förutom det är jag nöjd med rundan. Båda hoppar 135 imorgon och jag hoppas att det går bra.

Har även idag sett mycket fina hästar, ritter och duktiga ryttare. Så himla kul att vara här! Men nu ska jag ska sova riktigt trött som sagt. Filmerna från idag håller på att laddas upp på youtube just nu. Kommer väl upp här på bloggen imorgon.


UPDATE, orkade bara lägga upp en film. Här kommer Mirantos i 135an idag!


First day, check!

Publicerat: 2009-11-13 Kl: 19:06:45 | I kategori: | 0 kommentarer


Så, nu sitter jag på hotellet. Mamma håller på och fixar till sig, utseendefixerade människa. Jag orkar inte ens duscha, haha! Vem bryr sig? ;) Jag har önskat pizza ikväll och på en pizzeria kan sitta och vara lite sunkig. Jag är rätt trött och det blir tidigt imorgon. Tävlingarna börjar klockan 7 och jag startar som nummer 4 (y), underbart! Haha!

Idag har båda hästarna hoppat 130 och det blev två bra rundor! Det var tammetusan inte enkelt, så är nöjd med dagens resultat som var 4 fel med Prince och 8 fel med Mirantos. Prince rev trean en oxer. Räckte inte riktigt ut över den bakbommen. Men klarade resten av banans svårigheter galant! Mirantos var pigg och lite yster. Han petade femman. Ett smalt räcke och en knepig linje, hann inte riktigt bli klar. Sen var det lite nollor, så galopperade på lite till sista hindret och då var han i den framkanten och så trillade den ner. Jättesurt att riva sista, den bommen hade faktiskt kunnat legat kvar. Imorgon hoppar Prince 130 och Mirantos 135, det känns bra inför imorgon! Kan hända att jag lägger upp filmerna från idag på youtube typ nu.

Nu ska jag försöka fixa till mig lite grann iaf, sen ska vi möta Inga på stationen. Sen ska vi till stallarna och fodra hästarna. Fast en liten promenad blir det nog allt först :) Sen som sagt önskar jag pizza!

Jag har sett väldigt mycket fina hästar och duktiga ryttare. En del kändisar. Var lite pirrigt att rida när Svante Johansson var inne på banan samtidigt. Malin Baryard gjorde en riktigt läskig vurpa i 140n idag också. Benen vek sig på Actrice efter kombinationen och så låg båda två på backen. Det såg riktigt läskigt ut, men det gick rätt bra med båda två.

Nej, nu ska jag ta tag i saker och ting! :) HÖRS


UPDATE, här kommer filmerna!

På plats!

Publicerat: 2009-11-12 Kl: 23:22:32 | I kategori: | 1 kommentarer


Nu är vi på plats i Södertälje. Dagen har flytit på ganska bra. Det var enkelt att hitta hit också :) Hästarna är installerade i stallet och har det bra. Jag dödar Mirantos imorgon om han har rivit ner alla täcken. De hänger väldigt lägligt, så han kan riva ner dem om han vill, haha! Det var lätt att hitta till hotellet också. Sen ligger tågstationen precis bredvid hotellet, så blir busenkelt att hämta Inga där imorgon också.

Imorgon hoppar båda två 130 och jag hoppas på bra rundor. Nu ska jag sova, så jag orkar med morgondagen. Blir till att kliva upp tidigt hela helgen.

God natt!

Shame on you, silly boy!

Publicerat: 2009-11-11 Kl: 21:54:35 | I kategori: | 1 kommentarer


Imorse planerade jag först att försova mig, men jag vaknade halv 6 och då tänkte jag att det var lika bra att kliva upp. Duschade länge, tittade på tv, åt frukost vääldigt långsamt osv.. Var skönt att ta det lugnt! På bussen var det jättemycket folk(?!), vilket det aldrig brukar vara. Så jag och Sara satt på sämsta platsen. Ni vet den vid dörren, de nerfällbara stolarna. Inte så bekvämt. Vi som alltid brukar ligga och sova längst bak i bussen jämt. Men vi överlevde det också! Jävla snöoväder var det också på morgonen.

I skolan fick jag göra allt för att inte somna. Vi började med att inte jobba så mycket utan mest flamsa runt. Eller jag och Cissi roade oss med det. Det har en tendens att bli så när man är trött, man orkar inte vara seriös. Allting blir så roligt av någon anledning, hah! Och innan vi fick sluta tittade vi på film. Då var det svårt att hålla sig vaken, kan jag lova! Ögonen bara föll ihop hela tiden. Jobbigt! Åt lunch i skolan innan jag åkte hem med halv ett tåget. När jag kom hem sov jag i en timme.

Sen stack jag till stallet runt klockan 15. Mockade först och fixade klart allt sånt. Sen hade jag träning med mina minivoltigare. Duktiga ponny och duktiga små barn! Sen skulle båda hästarna skrittas ut. Jag kan ju tala om att nu fick jag smaka på vintern lite. Det envisades att snöa på mig och jag höll på att frysa sönder. Det finns inget värre att skritta ut den här årstiden, man blir bara kallare och kallare. Och jag fick plågas två gånger. Sen har jag ju min fula ovana att lyssna på musik när jag rider. Jag vet inte vad jag skulle göra utan musik! Jag kan dessutom bara konstatera att jag hatar vintern. Och att det här är bara början känns inte det minsta bättre.

Just precis nu borde jag packa. Men det tycker jag är så tråkigt, så sånt är jag skitdålig på att ta tag i. Det slutar väl med att jag slänger ner sakerna imorgon och glömmer hälften. Men något som jag ska ha med mig är datorn! Så jag kan uppdatera hela helgen för mina kära läsare. Imorgon bär det av till Södertälje, tävling hela helgen. Magkänslan säger att jag inte kommer ha någon bra helg, men vem vet? Jag kan ju ha fel, vilket jag hoppas. Min gråa lilla kuse känns bättre än aldrig förr och den lille brune har en aning formsvacka. Men vi rycker upp oss till helgen!

Jag utlovade ju att jag skulle visa lite bilder från helgen, då när jag dränkte både min telefon och kamera. Båda funkar nätt och jämt. Men som ni förstår blev det inte så mycket bilder. Bara från förfesten och några stycken från själva festen. Här kommer några!


En glad Jonathan!

Painting nails!

Bästaste Nicole och bästaste Emil!

Vimmel!

Två polare som jag har svårt att klara mig utan!

Höhöhöh : ) Såå, det var nåååågra bilder..

/ SJacobsson

Beklagning!

Publicerat: 2009-11-10 Kl: 22:16:49 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu ska jag ta och beklaga mig lite. Hoppträning idag. Prince var duktigt förutom att vi hade lite problem med tre-kombinationen. Nu har satt sig i huvudet på oss båda två. Vi måste tammetusan ta oss igenom det här. Vi ska försöka lösa problemet.. Mirantos var duktig på hoppträningen idag och känns bra inför helgens tävlingar. Men kom igen nu för tusan! Nu behöver jag peppa mitt ego lite.

Mer vill jag inte säga idag. Jag orkar inte duscha, jag orkar inte äta nått, tar det imorgon.. Jag vill bara sova!

you, <3

ingen motivation..

Publicerat: 2009-11-09 Kl: 20:17:32 | I kategori: | 0 kommentarer


.. till att skriva idag.

Klippte ju som sagt lite häst igår och tjänade 500 kr, bra timlön! Och kvällen pluggade jag liiite grann. Jag är så dålig på att ta tag i såna där saker. Speciellt när man ska plugga till prov. När jag läser händer det rätt ofta att jag börjar tänka på nått annat istället för att koncentrera mig på texten och ta in vad som står. Haha! Jag ska försöka ta tag i pluggandet när jag har skrivit klart här.

Idag har jag varit hos Cissi hela dagen och det har varit en rolig dag därute idag av någon anledning. Men jag trivs så bra på älskade Kybacka! När jag slutade för dagen shoppade jag lite på Ryttarstugan. Hästarna fick bland annat ett nytt varsitt täcke! Hästarna har fått tagit det lugnt idag. Ridit ut och joggat dem bara. Båda kändes riktigt pigga och fina! Imorgon blir det hoppträning. På torsdag åker vi till Södertälje och är borta på tävling hela helgen.

Nej, nu ska jag ta tag i pluggandet!

dreaming about a future!

Publicerat: 2009-11-08 Kl: 13:29:49 | I kategori: | 0 kommentarer


Ibland undrar jag vad jag fick för föräldrar egentligen? Kommer nog aldrig förstå mig på dem. Min mamma är totalt jävla värdelös på att lyssna, vara empatisk, stå för sin sak och tänka efter. Hon drar alltid förhastade slusatser som hon 99 fall av 100 ångrar sen och påstår att hon "aldrig" har sagt eller gjort. Hon är däremot otroligt bra på att överreagera. Det går aldrig föra en diskussion med henne utan att hon skriker. Och det där skrikande blir jag så otroligt trött på. Tror hon att jag hör dåligt eller?! Oftast kommer hennes utbrott utan grund till någonting alls och när hon märker att hon bara har överragerat kan hon absolut inte lugna ner sig och erkänna för sig själv att det är lite barnsligt att bete sig så, utan spinner då vidare och börjar skylla på en massa andra saker. Varför kan hon inte lära sig att lyssna, tänka och stå för sina åsikter? Jag har lärt mig att hon är som ett litet barn. Får hon inte spaden i sandlådan blir hon galen.

Pappa däremot är sämst på att höra av sig, engagera sig och bry sig. Han förstår sig inte på mig, han förstår inte vad jag behöver för att må bra. Varje gång jag är hemma hos honom har han bunkrat upp med massor av godis, chips, glass (allt du kan tänka dig) och Stinas kyckling. Sen tror han att han är världens bästa pappa. Jag är inte den som vill sitta framför dåliga svenska kriminalare och två ton godis, vilket han aldrig kommer att förstå, bara för att han själv är en sån. Det värsta han vet är att skjutsa mig någonstans, följa med på någonting som har med mina hästar att göra eller bara allmänt hjälpa mig, när jag har mycket att göra. Han har noll på koll på mig och mitt liv, han har verkligen ingen aning. Han tycker bara att jag kör slut på mig själv och jag är knäpp som håller på som jag gör, när han säger så resulterar det bara i att jag blir förbannad att han vågar säga så om någonting han inte vet något om. Sen kommer hans dåliga samvete ibland och då blir det godis och Stinas kyckling.

Av det där kan jag dra slutsatsen att mamma och pappa är varandras motsatser. Pappa lyssnar, förstår och är väldigt bra på att vara empatisk när jag vill prata. Med mamma kan jag inte prata med om någonting. Det går bara inte, hon kan ändå inte ta in vad jag säger. Däremot engagerar sig nästan mamma  för mycket i mitt liv. Hon ställer upp och hjälper till hela tiden. Vilket pappa nästan aldrig gör. Vad jag ville med den här texten vet jag inte, prata av mig kanske.. Kalla mig egoistisk jävla snorunge som skriver så om mina föräldrar, men jag var bara tvungen att ventilera lite.

Nu sitter jag med lite läxor och det går inge vidare bra. Snart ska jag upp till stallet och fixa hästarna. Sen kommer Sofie och masserar dem. Senare ikväll ska jag tjäna lite pengar och klippa en häst! Resten av kvällen ska jag ägna till lite plugg. Sen är det en ny vecka, med nya tag!

/ SJacobsson

Are you happy now?

Publicerat: 2009-11-07 Kl: 23:12:26 | I kategori: | 0 kommentarer


Det känns som om jag inte har bloggat sen i onsdags. Känns som om det är jättelängesen! Det har hänt rätt mycket som jag har velat skriva ner och nu kommer jag säkert missa mer än hälften, men jag tänkte försöka mig på att skriva en liten bok nu.

Hästarna har känts väldigt bra de senaste dagarna. Trimmade i torsdags i ridhuset och det gick kanon! Igår fick båda komma ut i skogen, de tycker alltid att det är lika roligt. Idag fick Mirantos markarbeta i ridhuset. Lite studs och travbommar. Vi fick sällskap av Helena och Knatte. Mirantos kämpade på riktigt bra och var duktig. Prince blev klippt idag. Han blev riktigt fin, blev så nöjd! Världens snällaste var han också. Stod och sov när jag klippte honom i huvudet. Däremot skulle han döda mig när jag skulle klippa honom under magen. Han måste vara världens kittligaste. Men han överlevde det också ;) Efter det fick han trimmas i ridhuset, gick också bra. Imorgon ska hästarna vila och få massage av Sofie.

I torsdags när jag skulle göra mina läxor på kvällen, blev det något konstigt. Jag kunde inte läsa vad det stod i boken, hur mycket lampor jag än tände. Jag såg verkligen ingenting. Allting var bara så suddigt och det gick inte över. Fick jordens huvudvärk helt plötsligt också från ingenstans. Jag var tvungen att gå och lägga mig och låg där i två timmar. Min hand somnade dessutom, helt mystiskt. Dagen efter mådde jag rätt bra igen. Lite huvudvärk bara. Mamma trodde genast att jag hade svininfluensan, men det vägrar jag ha. Igår träffade jag Nicole i stallet och berättade om det och då ställde hon diagnosen migrän, vilken kändes lite bättre än svininfluensan, haha! Hoppas att det bara var det!

Igår var det 18 års fest i Vendel. Men först var det förfest i Örbyhus hos Jonathan med trevliga människor. Innan vi åkte vidare till Vendel. Där var det rätt trevligt! Jag hann med en hel del på kort tid däremot. Hade sönder ena axelbandet på min klänning, lyckades hälla diverese alkolholhaltiga drycker på mig själv flera gånger osv.. Sen provade jag även att låta min telefon och kamera bada i Bacardi i 45 minuter, ingenting som rekomenderas.. Åh, så jävla klantigt! Det var väl kanske bara en tidsfråga innan nått sånt hände. Jag har aldrig supit bort eller supit sönder någonting förut. Så lika bra att ta båda kamera och telefonen samtidigt! Haha! Kvällen slutade i varje fall hemma i sängen med sovsällskap!

Idag hade man stallet också, inte så kul.. Så jobbigt att kliva upp när man knappt hunnit somna. Allting flöt på bra i varje fall och det gick rätt snabbt. Mamma lunchade hästarna. När vi kom hem, så sov jag fram till klockan 15 typ. Åt lite och stack till stallet sen. Tog in hästarna och sen motionera jag mina hästar.

Nu sitter jag här med Angelica och snackar skit. Vi är så jävla bra på det! Haha! Vi har tvn på, men vi har verkligen ingen aning om vad det är på tvn. Och såhär är det alltid! Haha! Imorgon ska jag sova så länge som det bara går och sen ska jag ägna dagen till att plugga. Nej, nu ska jag vara social! Duktiga dig som läste igenom hela det här inlägget. Sorry för stavfel och sånt! De få bilderna som blev igår kommer upp på bloggen imorgon. Hörs!

/ SJacobsson

Oh, boy boy! <3

Snabbt snabbt!

Publicerat: 2009-11-06 Kl: 20:43:44 | I kategori: | 0 kommentarer


Snabbt inlägg..

Vilken minut som helst kommer våran skjuts, så ikväll blir det 18 årsfest i Vendel! Ska bli roligt, hoppas jag! Men först förfest i Örbyhus hos Jonathan med de bästa.

Hur som, skolan hela dagen och båda hästarna har ridits idag. Mår bättre idag, ser i varje fall nått idag. Förklarar mer om det där imorgon! Hörs!

Ses i dimman! Kameran är med. Självklart.

sluta slöa!

Publicerat: 2009-11-05 Kl: 11:43:31 | I kategori: | 0 kommentarer


Idag är man ju som sagt ledig, så otroligt skönt. Sovit som en gris i natt, men jag har drömt en massa konstiga drömmar, som jag inte tänker dela med mig av, haha! Vaknade vid klockan 3 i natt av att det var tokvarmt i mitt rum. Tror mamma försökte grilla mig eller någonting. Elementet stod på 28 grader. Efter att ha stängt av elementet och öppnat ett fönster somnade jag om igen. Jag har hittills bara tagit det lugnt, men nu tänkte jag ta tag i livet, har lite att göra idag. Eller min plan var att hinna med en del iaf.

Nu tänkte jag dra till stallet och rida båda hästarna i ridhuset, men det snöar ute, så jag är inte så frestad av att sätta mig på cykeln till stallet. När jag är klar i stallet, tänkte jag nog cykla ner och sola. Efter det är det jobb som gäller. Tror att det är hoppning idag, så får försöka planera ihop någonting till lektionen. Kvällen ska jag ägna till läxor och plugga till prov.

Mamma är borta idag också, så jag har flörtat till mig lite skjuts hem från stallet sen. Vågar inte gå hem i mörkret ensam ikväll. Ska ju tydligen vara nått freak i buskarna där jag går/cyklar varje dag. Jag har ingen lust att bli misshandlad. Så det är tur att jag har snälla kompisar med körkort! Imorgon är det 18 årsfest i Vendel, det ska bli hur roligt som helst! Jag är taggad!

Nu ska jag ta tag i livet och cykla till stallet!

/ SJacobsson

I can cut you into pieces!

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 21:37:44 | I kategori: | 0 kommentarer


Ännu en dag ur mitt liv har passerat. Idag är det precis tre månader kvar till min 18 årsdag, och jag längtar mer än någon annan! Ge hit körkortet nu! Jag ska se till att ha teorin och uppkörning på min födelsedag, jag ska ha det där jäkla körkortet så fort det bara går. Man ska inte skjuta på det, har jag förstått, haha!

På bussen till skolan hade jag roliga sms-konversationer med lite folk och i skolan gjorde ingenting vettigt. Innan lunchen gick jag en sväng på stan med Cissi. När man går där utan pengar ser man en massa saker, varför är det så? Hur som, åt den älskade tacobuffén till lunch. När vi skulle gå gjorde Michelle ett magplask i trappan med tallriken och allting, det resulterade i kramp i magen. Gud vad vi skrattade! Vi skrattade så vi fick ont i magen allihopa. Stackars Michelle fick däremot mat på kläderna, men kul var det!

På tåget hem somnade jag och var SÅÅÅÅ nära att fortsätta till Uppsala. Tur att tåget står stilla i två minuter i Tierp och jag vaknade till precis innan tåget skulle gå. Haha, snacka om att jag blev rädd! Hädanefter ska jag hålla mig vaken på tåget! Imorgon är man ledig från skolan, skönt! Eller ja, "studietid på valfri ort", som det så fint heter. Det är det bästa med min nya skola, det kommer många såna dagar!

Stack direkt upp till stallet när jag kom hem till Tierp. Mockade och fixade klart allt. Sen red jag ut på Mirantos med Angelica och Jettan. Han var pigg och glad! Sen hade jag träning med lite barn inför julshowen och de var otroligt duktiga! Sen blev jag matad av mamma innan jag skulle rida Prince. Han la sig ner precis när jag kom ner till stallet igen och jag hade inte samvete att jaga upp honom direkt. Istället gjorde jag honom sällskap. Kliade honom i pannan tills han somnade. Gulligaste Prince prinskorv! Han fick ta en powernap i en halvtimme, innan jag knuffade lite på honom. Han hade ingen lust att resa på sig, men han var så illa tvungen. Han fick också komma ut i skogen. Lotta och Lancer hängde också på. Jag älskar mina finaste pojkar!

Nu ska jag nog ta och lägga mig framför tvn, för vid datorn händer det inte mycket.

I always say how I don't need you, but it´s so wrong. <3

/ SJacobsson

You´re so good to me!

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 21:59:54 | I kategori: | 0 kommentarer


Åh! dreambooy!

Som ni ser har Nicole fixat med min header, det tackar vi för! Åtminstone en liten förändring i designen, bättre än ingenting :) Tack tack! - http://nickoll.blogg.se/

Imorse kände jag mig väldigt pigg och blev överlycklig när jag såg att det stod en kladdkaka nere i köket. Mina böner hade blivit besannade, tur att man har mamma ibland! På bussen till Gävle kände jag mig pratglad. Men både Sara och Gordon satt och sov, ingen som var social alltså. Då hamnar man där med lurarna i öronen och tänker. Tänker, tänker och tänker.. Tänk vad mycket man kan komma fram till då.

På bussen ut till Lervik sen hoppades jag på att någon skulle vara social, men Felix var också rätt trött och tråkig. Haha! Anyway, var hoppning därute idag. Trodde jag skulle få rida den där fuxen jag red sist, som jag tyckte lite mindre om, men istället fick jag min roliga gula Lusitano! Kul kul : )

När jag kom hem blev det lite mat och kladdkaka! Haha! Så himla gott det är med kladdkaka. Sen blev det jobb. Ungarna skötte sig bra även idag och "labyrinten" uppskattades ;) Efter det tog jag hand om mina pojkar. Dumma Pirro hade ett nytt sår på benet. Eller ja, skrapsår.. Lite päls borta bara. Men vad fan håller dem på med i hagen? De står ju för tusan i en helt platt hage. Jag blir så trött! Aja, sen blev det hoppträning på Loocello.

Nu har jag duschat och ska sova. Imorgon är det skola, lite jobb och rida båda mina hästar. Mamma föreslog bio imorgon, men det lär väl knappast jag hinna. Min vardag är alltid full, jag behöver aldrig fundera på vad jag ska hitta på. Det finns inte ens plats för något "oplanerat". Lite tragiskt kanske. Men jag fattar inte hur alla andra fördriver sina dagar? Slappa jävlar. Det måste vara så himla tråkigt att komma hem från skolan och inte ha nått att göra. Hmm, nu är jag bra hård och provocerande. Nu börjar jag spåra ur. Haha, nu ska jag nog sova. Blev ett väldigt flummigt och osammanhängande inlägg det här.

/ SJacobsson

Kladdkaka!

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 06:26:51 | I kategori: | 2 kommentarer


Idag blev jag extra glad när mamma kom hem från jobbet. Hela dagen har jag suktat efter sötsaker. Jag vet inte varför, men hela jag har skrikit inombords, "GE MIG KLADDKAKA, GE MIG KLADDKAKA!!", var till och med tvungen att smsa mamma under dagen och beklaga mig över sötbegäret. Nu kom hon hem och matade mig med wienerbröd! Jag blev genast på bättre humör, har mest surat hela dagen.

Nu tänker jag plugga lite, äta middag och sen ska jag till världens bästa pojkar i stallet. Båda två vilar idag. Senare under kvällen ska jag nog plugga ännu mera. Jag lovade ju mig själv att plugga över lovet, men det blev ju mycket gjort av det liksom.. Varför är det alltid så? På lovet gör man allting man "inte" ska göra. Framförallt så sover man ännu mindre än vanligt. Man är ju helt död när måndagmorgon kommer efter lovet. Mystiskt va? Men snart är det jullov! Kan ni tänka er, mindre än en månad till första advent! Sen blir det nyårsafton och sen fyller jag 18! Allting kommer bara säga "poff!", så är vi där. Livet går alldeles för fort för att läggas ner tid på onödiga saker. Sov mindre och skratta mera! Sova kan man ju göra i graven.. 



Mirantos i 135an igår :)

I feel bad for you!

Publicerat: 2009-11-01 Kl: 19:46:08 | I kategori: | 0 kommentarer


Nu kan jag tala om att jag är tröttare än någon annan. Det var otroligt roligt att gå upp klockan 4 imorse, när man liksom gick och la sig 5-6 natten innan. Just nu lider jag av svår sömnbrist, sjukligt trött. Så när jag har skrivit klart här blir det nog till att sova.

Tävlat idag i Hamre. Båda hästarna hoppade 125, 135 - debut för Mirantos. Båda två hade ett skitpet i 125an, lite störande, men de kändes ju helt okej :) I 135an hoppade Prince fram till hinder 8 som var en kombination, räcke till oxer. Han står alltid emot lite på kombinationer och den här gången fanns det inte ens chans att räcka ut över b-hindrets breda oxer, så fick styra ut ur den. Tog om det och fick lite samma distans igen, så gick ut med honom då. Mirantos däremot gjorde en jättebra debut! Han petade 8b, han får ju alltid så bråttom, så var i och tog på den framkanten och sen rev vi sista. Men det kändes bra! Nu laddar vi om till Södertälje om två veckor.

Jag har lagt upp filmen på Mirantos i 135an på youtube, men just nu är youtube "down for a moment", så lägger upp klippet på bloggen imorgon.

Nu ska jag nog sova och ta igen lite sömnbrist! Hörs! :)
RSS 2.0